Γ1Ν: Νυχτερινό ρευμα. Συμφέρει, οχι, πόσο, γιατι ναι και γιατι οχι.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.794
Έχω βάλει χρονοδιακόπτη στο θερμοσίφωνο και ανάβει μόνο σε ώρες νυχτερινού τιμολογίου, αν χρειάζεται.
Είτε κοιμόμαστε είτε δεν ήμαστε σπίτι αυτό κάνει τη δουλειά του.
Προτείνετε ανεπιφύλακτα. 30€ έχει ένα αναλογικό, 50€ το ψηφιακό, και ότι πάρει ο ηλεκτρολόγος.
Η διαφορά αναλογικό-ψηφιακό είναι ότι στο πρώτο ρυθμίσεις ανά 15' ενώ στο δεύτερο ανά 1'.
Και όπως είδαμε και στο παραπάνω link έτσι δεν έχουμε τόσο μεγάλο κίνδυνο να περάσουμε τις 2000kwh στο 4μηνο ημερήσια κατανάλωση. Όλα πάνε στο νυχτερινό.

Last edited:

Reaction score
5
επίσης προσοχή αν έχετε κοινωνικό τιμολόγιο, σε αυτή την περίπτωση η ημερήσια χρέωση είναι λιγότερη από τη νυχτερινή!
Σωστά!
Θέλει προσοχή εκεί και πριν την εγκατάσταση νυχτερινού οπωσδήποτε πέρασμα τις καταναλώσεις στον υπολογισμό δεη για να δούμε πότε αρχίζει να μας συμφέρει.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.069
Σωστά!
Θέλει προσοχή εκεί και πριν την εγκατάσταση νυχτερινού οπωσδήποτε πέρασμα τις καταναλώσεις στον υπολογισμό δεη για να δούμε πότε αρχίζει να μας συμφέρει.
Οταν δεν υπάρχει κοινωνικό τιμολόγιο τότε σε κάθε περίπτωση δεν συμφέρει το νυχτερινό;

Ισχύει ότι για τη μεταφορά στο νυχτερινό τιμολόγιο χρειάζονται μόνο τα παρακάτω; δεν υπάρχουν απαιτήσεις hardware;

Διαδικασία χορήγησης νυχτερινού ρεύματος
Στην περίπτωση που επιθυμείτε το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση, απαιτείται :

1. Να επισκεφτείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί σας ένα λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να:
    • Υποβάλετε σχετική αίτηση.
    • Καταβάλετε 34 € πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.
  2. Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημά ΔΕΗ, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά σας.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.794
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το παρελθόν, το έχω πάνω από 10 χρόνια.
Δείτε αν έχετε χώρο δίπλα στο ρολόι σας γιατί θα μπει άλλο ένα ίδιο κουτί. Ξέρω ανθρώπους που δεν μπορούσαν να βάλουν γιατί δεν είχε χώρο.

Αν έχει αλλάξει κάτι σε πιο μικρό ας πει κάποιος που γνωρίζει.

Reaction score
5
Οταν δεν υπάρχει κοινωνικό τιμολόγιο τότε σε κάθε περίπτωση δεν συμφέρει το νυχτερινό;
Σε κάθε περίπτωση. Ακόμα και αν δεν καταναλωθεί ΚΑΜΙΑ kWh στο νυχτερινό η ΕΤΗΣΙΑ επιβάρυνση (λόγω παγίου ) θα είναι 2.27 *3 = 6,81ευρώ.
Ισχύει ότι για τη μεταφορά στο νυχτερινό τιμολόγιο χρειάζονται μόνο τα παρακάτω; δεν υπάρχουν απαιτήσεις hardware;
Δες εδώ , στο σημείο που λεέι "Πως θα εγκαταστήσετε νυχτερινό τιμολόγιο:"

melina

Cargo 200
Reaction score
43.069
Πως θα εγκαταστήσετε νυχτερινό τιμολόγιο:
  • Πρέπει να τοποθετηθεί, (εάν δεν υπάρχει) ένα καλώδιο (αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης, μπλε χρώματος, διατομής 15 mm.) από τον μετρητή της ΔΕΗ έως τον πίνακα της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού. Οι περισσότερες νέες οικοδομές έχουν ήδη αυτή την υποδομή. Στις κατασκευές της δεκαετίας του 70 οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις συνήθως δεν έχουν την απαραίτητη διατομή για τη διέλευση του επιπλέον μπλέ καλωδίου ενώ μπορεί να μην υπάρχει και καλώδιο γείωσης που είναι επίσης απαιτούμενο για να γίνει η αίτηση στη ΔΕΗ. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ηλεκτρολόγος συνήθως περνάει το επιπλέον καλώδιο εξωτερικά και τοποθετεί γείωση στην εγκατάσταση που επίσης συνδέεται με τον πίνακα με εξωτερικό καλώδιο.

Γείωση υπάρχει αλλά το έξτρα καλώδιο από τον μετρητή μέχρι τον πίνακα δεν υπάρχει και είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει εξωτερικά χωρίς να γίνουν όλα putain!

Reaction score
5.827
Διαδικασία χορήγησης νυχτερινού ρεύματος
Στην περίπτωση που επιθυμείτε το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση, απαιτείται :

1. Να επισκεφτείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί σας ένα λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να:
    • Υποβάλετε σχετική αίτηση.
    • Καταβάλετε 34 € πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.
  2. Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημά ΔΕΗ, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά σας.
Πριν λιγες ημερες εβαλα το νυχτερινο.
Θα κανεις τα παραπανω.

Θα σε παρουν τηλεφωνο να σου κλεισουν ραντεβου να περασουν πρωτα να κανουν εναν ελεγχο.
Ο τεχνικος αν δεν χωραει στο ντουλαπι οπως εμενα,θα σου πει να σκαψεις ωστε να μπορεσει το συνεργειο να βαλει το ρολοι.

IMG_20170306_212128.jpg

Εσκαψα τον τοιχο και περιμενα 5 ημερες να ερθει το συνεργειο.
Αφου ηρθε,μου λεει ο τεχνικος θα βγαλουμε το παλιο ρολοι και θα σας βαλουμε το νεο μικρο ηλεκτρονικο.
Μουρλαθηκα εκεινη την ωρα....:o Μα ο τεχνικος μου ειπε να σκαψω τον τοιχο....>:(

Κακως μου λεει.
Αφου βαζουμε τωρα τα καινουργια ρολογια.:fuckyou:

IMG_20170306_212148.jpg

Ακομα δεν εχει ερθει λογαριασμος να σου πω διαφορα.
Παντως πλυντηριο πιατων και πλυντηριο ρουχων μπαινουν το μεσημερι,η το βραδυ αναλογα.
Θερμοσιφωνα αναβουμε 15.00-17.00 κατα 80%

Στον επομενο λογαριασμο θα ενημερωσω αν βρεθηκε διαφορα στο ρευμα.

Last edited:

Reaction score
5.827
Όχι ρε φίλε, πάει τζάμπα ο τοίχος.
Αστα...εσκαψα τον τοιχο,εφαγα την σκονη τσαμπα,ολη η εισοδος εγινε π@υτανα απο την πουδρα η εισοδος,και τωρα θα πληρωσω να τον επισκευασω παλι γιατι δεν πιανει το χερι μου σε αυτα.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.069
Θα κανεις τα παραπανω.

Θα σε παρουν τηλεφωνο να σου κλεισουν ραντεβου να περασουν πρωτα να κανουν εναν ελεγχο.
Ο τεχνικος αν δεν χωραει στο ντουλαπι οπως εμενα,θα σου πει να σκαψεις ωστε να μπορεσει το συνεργειο να βαλει το ρολοι.

View attachment 71135

Αφου ηρθε,μου λεει ο τεχνικος θα βγαλουμε το παλιο ρολοι και θα σας βαλουμε το νεο μικρο ηλεκτρονικο.
Μουρλαθηκα εκεινη την ωρα....:o Μα ο τεχνικος μου ειπε να σκαψω τον τοιχο....>:(

Κακως μου λεει.

View attachment 71136

Παντως πλυντηριο πιατων και πλυντηριο ρουχων μπαινουν το μεσημερι,η το βραδυ αναλογα.

το έξτρα καλώδιο που λένε ότι χρειάζεται το είχες ή μήπως δεν χρειάζεται με τους ηλεκτρονικούς μετρητές;

Reaction score
428
Αστα...εσκαψα τον τοιχο,εφαγα την σκονη τσαμπα,ολη η εισοδος εγινε π@υτανα απο την πουδρα η εισοδος,και τωρα θα πληρωσω να τον επισκευασω παλι γιατι δεν πιανει το χερι μου σε αυτα.
Γιάννη θα πας να αγοράσεις ενα πεντακιλο σοβά έτοιμο λευκό της isomat με ενα μυστρι θα το βάλεις θα περιμένεις να τραβήξει κανα 2 ωρο και μετά με ενα τριβιδι των δυο ευρώ ή ενα κοματι φελιζολ βουτηγμένο σε κουβά με νερό θα κανεις ενα τελικό περασμα και ουτε θα φαίνεται διαφορά.

Reaction score
715
Θα κανεις τα παραπανω.

View attachment 71135

Κακως μου λεει.

View attachment 71136

Προσπάθησε μέσα σε όλα να βάλεις ηλεκτρική σκούπα, σίδερο και φούρνο.

Θέμα συνήθειας είναι η προσαρμογή.

Reaction score
32
Κακως μου λεει.
Υπερπαγκόσμιοι!!! Ευτυχώς που έχουμε άφθονο ήλιο (τύφλα να έχει ο Elon Musk με τα ηλιακά κεραμίδια) και αέρα για να χρησιμοποιούμε ακόμη λιγνίτη και να δικαιολογούμε τη θέση εργασίας σε τύπους σαν αυτόν που σου είπε να σκάψεις!

Το ρολόι αυτό, τοποθετούν υποχρεωτικά σε όλα τις νέες συνδέσεις; Είναι αυτό που παρέχει online ενημέρωση κατανάλωσης και πλέον δεν θα έρχονται λογαριασμοί "έναντι" ;
Αν είναι αυτό, έχω την εντύπωση ότι μάλλον έχει πομποδέκτη για ασύρματη επικοινωνία με τον διαχειριστή δικτύου (έχει κατηγορηθεί για ακτινοβολία νομίζω, μπορεί να είναι και ανοησίες) !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.907
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius