Δέυτερο sub.

Reaction score
897
Σε λίγες μέρες θα έχω στα χέρια μου το δεύτερο sunfire hrs-8.

Θα βάλω λοιπών ένα σε κάθε κανάλι.

Δεν θέλω όμως να κάνω κρος απο τον προ.

Θέλω να τα συνδέσω παράλληλα στους τελικούς και απλά να συμπληρώσω πολύ χαμηλά τα ηχεία χωρίς να τους κόψω συχνότητες.

Να βάλω απλό splitter ή θα χρειαστώ κάτι πιο εξεζητημένο?

Και αν ναι να το βάλω στην έξοδο του προ ή στην είσοδο των τελικών (δεν νομίζω πως θα έχει διαφορά αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

Reaction score
150
Τι εννοείς ένα σε κάθε κανάλι? Εκτός κι αν έχεις ξεχωριστό cross για τα L&R τότε δε μιλάμε για "stereo bass".

Θα μου πείτε τι θα πει stereo bass τι στιγμή που τα χαμηλά δεν είναι κατευθηντικά αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Σε στέρεο αναπαραγωγή δεν στέλνετai πάντα το ίδιο μπάσο και στα δυο ηχεία ενώ εσύ με ένα γενικό cross θα κάνεις ακριβώς αυτό με όποια αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Αυτοί μπορεί να είναι από ακυρώσεις, ζημιά στη φάση με συνέπεια χειρότερη μουσική σκηνή αλλά κι αλλάγές στο frequency response σε σχέση με το να παίζουν μόνα τα ηχεία το μπάσο που τους αναλογεί.

Βέβαια αν έχεις με το τωρινό σου στήσιμο, έλειψη χαμηλού, κακό response και θες βελτίωση οι λύσεις είναι συγκεκριμένες.

Ίσως με πατέντα μπορείς να το πετύχεις αυτό που σου λέω χωρίς ενεργό cross αν κλέβεις με Y cable το σήμα του κάθε καναλιού και στέλνεις ένα στο sub κι ένα στο ηχείο. Εκεί όμως θα παίζουν τα μπάσα και το ηχείο και το sub και μόνο με ισοστάθμιση θα έρθει σωστά.

Πειραματίσου δεν χάνεις τίποτα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas