Δίαιτα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.870
Reaction score
94.259
Μα είναι μια από τις κορυφαίες απολαύσεις!Ενα «πιάτο« , μια μερίδα….,νομίζω πως φτάνουν.Η ποιότητα του πιάτου,η ποσότητα και ο χρόνος που θα καταναλωθεί είναι σημαντικές παράμετροι,όπως και στις άλλες απολαύσεις της ζωής μας.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Αφήνω απέξω τις επίκτητες παρενέργειες από κακές συνήθειες και επικεντρώνομαι μόνο στην ψυχολογία.

Η ευχάριστη διατροφική ρουτίνα του ενός που τυχαία είναι σωστή αποτελεί βασανιστήριο για κάποιον άλλο.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.611
Reaction score
22.153
Δοσολογια Παστιτσιο : Μεγαλο ταψι με εξτρα μπεσαμελ , τουλαχιστον 4 cm.
Δοση εφοδου 4 μεγαλα κομματια και μετα 2 κομματια ανα 4 ωρες μεχρι να αδειασει το ταψι.

Τους τελευταιους 4 μηνες εχω κοψει υδατανθρακες. Δηλαδη καθολου μακαρονια😭 πατατες, ψωμι, οσπρια, ρυζι .
Σαλατες κρεας τυρια κατα βουληση . Ενα ή δυο αχλαδια την ημερα μακρια απο τα γευματα.
Απο 111.5 σε 100( +/- 600-700 γρμ ) σε τρεις μηνες, αμεταβλητος τους δυο τελευταιους μηνες !
Δυο-τρεις φορες την εβδομαδα padel ( Τα δυο τελευταια χρονια)

Μολις ζεστανει λιγο ο καιρος θα ξαναρχισω περπατημα με στοχο τα 7000 βηματα.

Στοχος < 90❤ 176 υψος 59 ετων.
Εχω ξαναπεσει κοντα στα 90 αλλες δυο φορες . Ο κυκλος μινιμουμ μαξιμουμ διαρκει 2 χρονια.

Το εχω παρει αποφαση οτι δεν θα ξαναφαω υδατανθρακες .


View attachment 360028
Και τα αχλάδια, υδατάνθρακες είναι, αλλά οκ, έχουν εντελώς αμαρτωλή γεύση. Προσπάθησε να τα φέρεις όσο πιο κοντά γίνεται στα γεύματα. Αυτό είναι το σωστό. Πιο σωστό, να τα βγάλεις εντελώς από τη ζωή σου.
 




Μηνύματα
75
Reaction score
87
Να πω και εγώ από προσωπική εμπειρία. Εχω ύψος 1.81 , κιλά 70 έως 72 σταθερά εδώ και 25 χρόνια, ετών 49. Νούμερο παντελόνι 30. Περπατάω καθημερινά μια ώρα , κάνω ποδήλατο 2-3 φορές την εβδομάδα για μια με μιάμιση ώρα και σχεδόν καθημερινά το βραδινό μου είναι ελαφρύ. Δεν στερούμαι κάτι απλά αν σήμερα πχ φάω σουβλάκια την άλλη μέρα θα φάω ρεβύθια για να το πατσίσω. Πίνω και τις μπίρες μου αλλά μια φορά την εβδομάδα για να μου κάνει και αίσθηση.
Όπως λέει άλλωστε και ένας πολύ αγαπημένος και περπατημένος θείος μου,στην ζωή πρέπει να βάζεις κόντρα.
Βέβαια ο καθένας είναι διαφορετικός, αυτά απλά λειτουργούν σε έμενα.
 

gid

Μηνύματα
8.352
Reaction score
9.620
Δεν στερούμαι κάτι απλά αν σήμερα πχ φάω σουβλάκια την άλλη μέρα θα φάω ρεβύθια για να το πατσίσω.
Φίλε μου, όπως ίσως γνωρίζεις, ο κόσμος είναι γεμάτος άτομα που, αν τρώνε σουβλάκια τη μια μέρα και ρεβύθια την άλλη, καταλήγουν 140 κιλά. Με ρεβύθια, κάθε άλλο παρά πατσίζεις τα σουβλάκια.

Βέβαια ο καθένας είναι διαφορετικός, αυτά απλά λειτουργούν σε έμενα.
Α-κρι-βώς.
 

Μηνύματα
21.002
Reaction score
16.625
«Βάρος: Ένα κιλό παραπάνω κάθε χρόνο;


Είναι αλήθεια και το αξιοσημείωτο σ αυτό είναι, πως όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν, παχαίνουν, ακόμα κι αν σταματήσουν να τρώνε. Οι λόγοι - και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ενεργά…»


IMG_6327.jpeg







«Από την ηλικία των 30 ετών, χάνουμε περίπου ένα τοις εκατό της μυϊκής μάζας ετησίως εάν δεν το αντιμετωπίσουμε ενεργά με την άσκηση. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε λιπόσ αυξάνεται. «Το βάρος αρχικά παραμένει σταθερό, αλλά η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται επειδή τα λιπώδη κύτταρα καίνε λιγότερες θερμίδες από τα μυϊκά κύτταρα».
Η ορμονική ισορροπία που αλλάζει με τα χρόνια,η ψυχική υγεία,ο καθιστικός τροπος ζωής και εργασίας και άλλες συνήθειες της αγχώδους ζωής μας….παιζουν ρόλο στο φαινόμενο των 10 κιλων ανά δεκαετία.

«Και για τα δύο φύλα ισχύει : Καθώς μεγαλώνουμε, μειώνεται το επίπεδο της αυξητικής ορμόνης σωματοτροπίνης, η οποία έχει λιπολυτική δράση.»

Σωματικη εξασκηση και σωστή διατροφή προσαρμοσμένη για τον καθένα διαφορετικα…κτλ κτλ ,

ειναι στοιχεία που έχουν διεξοδικά αναφερθεί σε διάφορα συναφή θέματα στον εδώ ιστότοπο .
 

Μηνύματα
10.147
Reaction score
13.799
Ένα χρόνο πριν για να χάσω κιλά..κάθε πρωί έπινα ενα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι και μία κουταλιά τής σούπας μέλι

Σε ένα μήνα έχασα 5 κιλά λεμόνια και 2 βαζάκια μέλι..🤣🤣🤣🤣
 



Μηνύματα
433
Reaction score
1.088
Έχω φτασει τα 100 κιλά αισίως και είπα να κάνω κάτι. Στα γενέθλια μου λέω κομμένη η ζάχαρη και το αλκοόλ.
Γυμναστήριο το πρωί πριν τη δουλειά και φαγητό μόνο κρέας, αυγά γιαούρτι και χορτάρι τις καθημερινές. Τα ΣΚ ότι έχει το μενού στο σπίτι και μια μπυρα.
Σε ένα μήνα ακριβώς είχα πάρει ένα κιλό.
Χωρίς πλάκα με έχει πάρει από κάτω.
 


Μηνύματα
433
Reaction score
1.088
Δημοσθένη στο γυμναστήριο τι κάνεις?
Βάρη με σκοπό να ρίξω λίγα κιλά για να ξεκινήσω τρέξιμο.
Έχω ένα παλιό tacx στο σπίτι με ένα παλιό orbea αλλά κάνει τόσο θόρυβο που με ακούν σε όλη την πολυκατοικία.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.707
Reaction score
50.745
Μια χαρά, συνέχισε, μη πτοείσαι.
Το τρέξιμο με κιλά είναι όντως πολύ βάρβαρο και έχει μεγάλη καταπόνηση.
Βάλε σε δράση και το trainer για χαλαρό αερόβιο και μη πατάς ώστε να γίνεται θορυβώδες.
 



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.870
Reaction score
94.259
Έχω φτασει τα 100 κιλά αισίως και είπα να κάνω κάτι. Στα γενέθλια μου λέω κομμένη η ζάχαρη και το αλκοόλ.
Γυμναστήριο το πρωί πριν τη δουλειά και φαγητό μόνο κρέας, αυγά γιαούρτι και χορτάρι τις καθημερινές. Τα ΣΚ ότι έχει το μενού στο σπίτι και μια μπυρα.
Σε ένα μήνα ακριβώς είχα πάρει ένα κιλό.
Χωρίς πλάκα με έχει πάρει από κάτω.
Πήρες μυϊκό βάρος μαζί με τα υγρά που το συνοδεύουν χωρίς να χάσεις λίπος.
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
16.707
Reaction score
50.745
Ένα από τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στη προσπάθεια να χάσουν κιλά σε συνδυασμό με άσκηση είναι η πείνα που νιώθεις συνεχώς.
Είναι φυσιολογικό να έχεις τη αίσθηση πείνας και εκεί είναι που θέλει εγκράτεια.
Με συνέπεια και πειθαρχεία σε βάθος χρόνου μαθαίνεις να το ελέγχεις και αυτό.
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.491
Μηνύματα
2.979.119
Members
38.330
Νεότερο μέλος
NIKOS KOLLIAS
Top