Δίσκοι βινυλίου στο public

Reaction score
1.124
Πληθώρα επανεκδόσεων (φυσικά) βρήκα στο public.Σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής.Τιμές από 10 εως...
Εταιρίες δεν παρατήρησα ΄καθώς δεν είχα το χρόνο.Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος εχει αγοράσει και ακούσει δίσκους από το public.Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως jazz μουσική..Δεδομένου οτί κάποιος δεν είναι συλλέκτης οπότε δεν τον ενδιαφέρει και η έκδοση,αξίζει η αγορά αυτών των επανεκδόσεων από ηχητικής άποψης?
Αν είμαι σε λάθος κατηγορία ας μεταφερθεί.Ευχαριστώ.

Reaction score
103
οπου βλεπεις παντως εταιρια επανεκδοσης την DOL,στα Jazz,ειναι καλες 180g επανεκδοσεις σε καλες τιμες...

Reaction score
2.333
Κυριάκο τα βαράνε στο public! Tα καλα έχουν απο 25, 30. Καποια που ειδα στο 10αρικο και είχαν ενδιαφέρον για μενα ηταν καποια album των sky, και μαλλον θα τα χτυπήσω! ;)

Last edited:

Reaction score
1.429
οι επανεκδόσεις που εχει το public στην πλειοψηφία τους ειναι ψηφιακές επανεκδόσεις, απο ηχητικής πλευρας δεν ειναι τιποτα σπουδαίο. αν θελεις αξιόλογες εκδοσεις πρεπει να βγαλεις απο την τσεπη περισσοτερα απο 10 ευρω. υπαρχουν και εδω μεσα συζητήσεις για το ποιες εταιρίες εχουν αξιόλογα βινύλια.
2-3 που ακουσα απο το Public Που πηρε ένας φιλος....αστα να πανε κατα τη γνωμη μου....τζάμπα λεφτα...ακομα και τα 10 ευρω.

Reaction score
429
Και το Public έχει audiophile τμήμα με τα περισσότερα αν θυμάμαι της Mobile Fidelity εξαιρετικές ηχογραφήσεις αλλά μεταξύ των 55 με 65 ευρώ.
Οι επανεκδόσεις των 20 ευρώ που κυριαρχούν δεν λένε τίποτα σπουδαίο εκτός και αν θέλουμε να τις αποκτήσουμε επειδή είναι ακριβές οι αντίστοιχες μεταχειρισμένες κόπιες (πάντα εννοείται σε καλή κατάσταση).
Ιδιαίτερη προσοχή τώρα. Η εταιρεία που πραγματικά έχει audiophile ήχο και τιμή προσιτή 25 με 30 ευρώ (εδώ θέλει προσοχή και από πού αγοράζεις δίσκους) είναι η αγγλική Pure Pleasure. Απίστευτος ήχος ! Μόνο οι δίσκοι 40άρια της Mobile Fidelity συγκρίνονται. Με 5 -8 ευρώ παραπάνω παίρνεις άλλα πράγματα!

Reaction score
147
Οι εκδόσεις της Pure Pleasure είναι όντως εξαιρετικές, σε λάθος τιμή όμως, όπως πάντα στην Ελλάδα. 32.50 - 35 ευρώ εδώ, 25-28 ευρώ στο γερμανικό hhv.de.
https://www.hhv.de/shop/en/pure-pleasure/p:qLfxff
Ρίξε μια ματιά στο τεράστιο κατάλογο του,
https://www.hhv.de/shop/en/jazz-fusion/p:TeinzU

έχει πάνω από 3700 δίσκους jazz, στέλνει Ελλάδα την επόμενη εργάσιμη ημέρα με courier (Fedex 3 ημέρες παράδοση) και ασφαλέστατο πακετάρισμα με ειδικές διπλές συσκευασίες, με κόστος μεταφορικών 10 ευρώ ανεξάρτητα των δίσκων που θα παραγγείλεις (για 1 ή 50 δίσκους 10 ευρώ μεταφορικά) και άσε τα "φαρμακεία" εδώ να μας πουλάνε χάντρες...

Y.Γ. Παρακαλώ μην αρχίσουμε τα "εθνικοπατριωτικά" περί γερμανίας / γερμανών, δεν παίζουν αυτά με την τσέπη μας, ας γίνουν φθηνότεροι οι δικοί μας και τα ξαναλέμε !

Last edited:

Reaction score
1.429
http://www.analogplanet.com/content...some-best-proceed-caution#9yFxxV67vpC2xrb2.97
εδω μπορεις να παρεις μια γευση για το ποιες εταιρίες εχουν καλες εκδοσεις και ποιες ειναι κοπιες απο cd....
υπαρχουν και στην αθηνα καταστηματα που πουλανε "καλους" δισκους σε φοβερες εκδοσεις και σε τιμες αντιστοιχες με το εξωτερικο αν ξερεις τι θελεις να παρεις.
γνωμη μου σε καθε περιπτωση απεφυγε το public. και θα βοηθησεις τα ελληνικα μαγαζια που εχεις αλλωστε αλλη επικοινωνία και μπορεις να ζητησεις μια γνωμη απο τον καταστηματαρχη ωστε να σε οδηγησει σε μια συμφέρουσα αγορα και πολλες φορες ακομα και να ακουσεις το δισκο πριν τον αγορασεις...... το Public ειναι οντως souper market οπως ειπε καποιος εδω... και σε τετοια ψωνια δεν ενδείκνυται.

Reaction score
5.721
Καλημερα φίλε vinyllover.....έχω αγοράσει αρκετούς δίσκους από το Public. Ένας λόγος είναι η σχετική ευκολία παραγγελίας (καθ΄ότι μένω μόνιμα στην επαρχία) και η σχετικά μεγάλη ποικιλία. Παραγγέλνεις λοιπόν ό,τι θέλεις, χωρίς να πληρώσεις, έρχεται η παραγγελία στο επιχώριο κατάστημα και την παραλαμβάνεις....αν δε το μετανιώσεις "ούτε γάτα ούτε ζημιά". Όσον αφορά την ποιότητα: το Public ουσιαστικά είναι ένας ενδιάμεσος πωλητης...ό,τι πληρώσεις πέρνεις..π.χ πέρνεις Mobile Fidelity θα έχεις σούπερ ήχο αλλά θα ακουμπήσεις 40-50 ευρώ! Σε γενικές γραμμές οι νέες επανεκδόσεις -κυρίως σε ροκ μουσική- είναι αξιοπρεπέστατες ειδικά σε σχέση με τις αντίστοιχες ελληνικές...παρ΄όλο που δεν είμαι τώρα πιά του hard rock, έχω ακούσει στο δικό μου σύστημα πρόσφτατα Thinn Lizzy, Black Sabbath, Jethro Tull και σου λέω ότι ακούγονται υπέροχα. Όσον αφορά την jazz εκεί συνήθως τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί ούτως ή άλλως η jazz πάντα είχε προσεγμένες εγγραφές.....(απέφυγε μόνο φτηνές εκδόσεις ακόμα και αν ρίχνουν το δόλωμα των 180gr!!! που ως γνωστόν δεν σημαίνει και τίποτε σπουδαίο). Ξεκίνα με επανεκδόσεις Blue Note, Verve.....
Επίσης πολύ καλές εγγαφές είναι και ό,τι πρόσφατο κυκλοφορεί....παράδειγμα πήρα από το public τον διπλό δίσκο At least for now του Benjamin Clementine (περίπου 27 ευρώ) και ακούγεται υπέροχα, όπως και το Black Star το κύκνειο άσμα του μακαρίτη David.
Από τιμές τώρα, θα έλεγα ότι μάλλον είναι προς το άνω όριο αυτών που βρίσκεις στην αγορά (παράδειγμα ένα site που το χρησιμοποιώ σαν σύγκριση, το jpc.de, έχει συνήθως για το ίδιο προιόν λίγο χαμηλότερη τιμή. Αγοράζεις από εκεί με +5,99 ευρώ μεταφορικά ανεξάρτητα σριθμού δίσκων, αλλά φεύγουν τα λεφτά μας στην Γερμανία πάλι.
Ένα πρόβλημα που έχω παρατηρήσει (και έχω στείλει και αρνητική κριτική) με τους δίσκους που έχω αγοράσει από Public, είναι ότι σε ένα ποσοστό 60-70% είναι στραβοί!! Μάλλον είναι θέμα αποθήκευσης.....ένα δίσκο τον άλλαξα 2 φορές και στο τέλος τον γύρισα πίσω και πήρα κάτι άλλο..
Αυτά (πάντως μην σνομπάρεις τα CD...έχω πάρει πάρα πολλά Blue Note Rudy Van Gelder remast: σε τιμή χώμα: 7 ευρώ!!!!!!!!! μου θύμισε η τιμή το πάλαι ποτέ Metropolis)
Αυτά......καλημέρα και χρόνια μας πολλά

Reaction score
58
Αγαπητοι ναι μπορει το Public να ειναι σουπερ μαρκετ, αλλα εχει καλες τιμες κανα ευρω πιο ακριβο απο τα αντιστοιχα μεταχειρισμενα. Πχ. Επανεκδοσεις Pink Floyd... Οι κοπιες μια χαρα παιζουν. Ειναι μια χαρα αρκει να ξερεις που βαδιζεις...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.954
- επειδή δεν έχω ψωνίσει από τα public , από πωλητές - γνώστες πως τα πάει ;

- δούλευα αρκετά χρόνια στο happening και είμαι της παλιάς σχολής ( σχέση αγοραστή - πωλητή ) . . . γ΄ αυτό προτιμάω ακόμα τα μικρά δισκάδικα του κέντρου

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.382
...hiψt er... βρισκεις ομως τυχαια διαφορα.. προτιμω τα cd τους... οι πωλητες τα τυπικα... οι πελατες μεσω κινητου εχουν οτι πληροφορια θελουν..
...πχ στα CD (δεν εχει LP) στο mall αγ.δημητριου...πετυχα..2-3 προσωπικα ρου blaine reininger (tuxedomoon)..κ το Big beats from badville...(cramps)...ηταν στο Β...
...στο public συνταγμα...εχει κ ECM ..

Reaction score
1.124
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, να ευχηθώ και εγώ χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα να έχουμε.
Ψωνίζω εδώ και πολλά χρόνια από μοναστηράκι και όχι μόνο.Προσπαθώ να υποστηρίζω τα μαγαζιά των Αθηνών και ειδικά στη κλασική μουσική αλλά και στη ροκ έχω βρεί απίστευτες ευκαιρίες.Στη τζαζ όμως δεν παίζονται οι τιμες με τίποτα!Επίσης δεν έχω κανένα hi end ηχοσύστημα,ακούω με ένα dual 503.2 οπότε ίσως και η super ηχογραφηση να μη γίνει και τόσο αντιληπτή.Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 50 ευρώ για ένα δίσκο.Ασχέτως αν λέγομαι vinyllover:)
Ίσως και εκεί να βρίσκεται και η διάσταση απόψεων και κάποιοι να είναι ευχαριστημένοι ενώ άλλοι όχι.
Για τις επανεκδόσεις της bluenote είμαι σίγουρος οτί είναι καλές.
Το πιο σοβαρό είναι αυτό που έγραψε ο φίλος musicfanatic στη μακροσκελή απάντηση του για τους στραβούς δίσκους!Εκεί εγώ θα τρελαινόμουνα!Παίρνεις σφραγισμένο δίσκο και υποτίθεται για να είσαι σίγουρος και να σου βγεί στραβός?Καλύτερα να δω γρατζουνιά!Τον μεταχειρισμένο τον ελέγχω εξονυχιστικά...
Φυσικά και δεν σνομπάρω τα cd αφού έχω αρκετά,αλλά αν είναι να φτάνουν τη τιμή του δίσκου...
klamia 71 ευχαριστώ για το λινκ,θα το ψάξω.Το way out west του rollins ειναι απλα δισκάρα!!!!

Reaction score
1.124
Κυριάκο τα βαράνε στο public! Tα καλα έχουν απο 25, 30. Καποια που ειδα στο 10αρικο και είχαν ενδιαφέρον για μενα ηταν καποια album των sky, και μαλλον θα τα χτυπήσω! ;)

Εγώ δουλέυω και για σένα,διάβασε καλά το νήμα γιατί τώρα που πήρες καινούρια κεφαλή θα παρατήσεις τα flac και θα αρχίσουμε τις βόλτες για αναζήτηση μουσικής,να θυμηθείς τα νιάτα σου:):):drinks:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.954
δεν έχω κανένα hi end ηχοσύστημα,ακούω με ένα dual 503.2 οπότε ίσως και η super ηχογραφηση να μη γίνει και τόσο αντιληπτή.Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 50 ευρώ για ένα δίσκο.Ασχέτως αν λέγομαι vinyllover:) . . .
- μα γ΄ αυτό και μόνο είσαι vinyllover ;) . . . καλές γιορτές και σε εσένα :)

Reaction score
1.124
- μα γ΄ αυτό και μόνο είσαι vinyllover ;) . . . καλές γιορτές και σε εσένα :)
Ευχαριστώ φίλε για τις ευχές σου,είναι το audiophile concept,30 χρόνια και γυρνάει ακόμα..μόνο αλλαγή βελόνας θα κάνω γιατί έχει παραδώσει πνεύμα..

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Εδώ στην Πάτρα μαύρο χάλι..
Ναι αλλά έχετε τους Patras Vinyl Lovers.

Είμαστε οι Πατρινοί Εραστές του Βινυλίου (Patras Vinyl Lovers) , μια ομάδα δρώντων ανθρώπων (όχι άψυχα όντα πίσω από μια οθόνη) που απευθύνεται σε ενεργούς συλλέκτες από την ευρύτερη περιοχή των Πατρών, και στοχεύει στην προώθηση της κουλτούρας των Δίσκων Βινυλίου με τον αγνό τρόπο που κάποιοι μεγαλώσαμε , αλλά και την γνωριμία vinyl maniacs μεταξύ τους . Συναντιόμαστε σε τακτά διαστήματα για κουβεντούλα , καφέ και διοργανώνουμε παζάρια στην Πάτρα .

ΔΕΝ σκοπεύουμε στο κέρδος , σιχαινόμαστε τους βεντετισμούς και τις φατρίες , παραμένουμε ερασιτέχνες στον χώρο του δίσκου , η ζωή μας η ίδια είναι η μουσική και οι δίσκοι μας . Προσπαθούμε δυναμικά να κάνουμε το χόμπυ μας κίνημα, γι αυτό βρισκόμαστε συχνά έξω (σε καφέ, μπαρ, ή και πεζοδρόμους) , με ανθρώπους που έχουν την ίδια τρέλα με μας , και τρελαινόμαστε χειρότερα , με originals, ΝM, 7'' , bootlegs κ.ο.κ . Όλοι μας μαθαίνουμε και κάτι καινούριο κάθε φορά, κάνουμε νέους φίλους , και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις , με κέφι και πάντα καλή καρδιά !

Μπορείτε να προτείνετε μόνο ενεργά μέλη με ειλικρινή διάθεση προσφοράς.
(Προφανώς αδρανή μέλη μετά από εύλογο διάστημα θα απομακρύνονται) .

Οι αναρτήσεις αφορούν ΠΑΝΤΑ σε θέματα μουσικά γύρω από την Πάτρα και το φετίχ μας, τους δίσκους βινυλίου, και σίγουρα όχι άσχετα, με το αντικείμενό μας, θέματα .Αναρτήσεις που προωθούν πωλήσεις θα διαγράφονται.

Προσωπικές συζητήσεις ή διαφωνίες μεταξύ μελών , ΜΟΝΟ μέσω inbox στα ενεχόμενα πρόσωπα , και ΟΧΙ public .

Είναι αυτονόητο πως στις αναρτήσεις , υπάρχει κάποιο λογικό μέτρο , είναι π.χ. παντελώς άστοχο , ανόητο και κουραστικό για τους υπόλοιπους , να διαβάζουν πάνω από 2-3 αναρτήσεις από το ίδιο πρόσωπο ημερησίως.

Άτομα με ολοκληρωτικές απόψεις και ακροδεξιά-φασιστική νοοτροπία και πιστεύω ΔΕΝ είναι ευπρόσδεκτα στην ομάδα μας.

Τα greeklish ΔΕΝ επιτρέπονται. Έχουμε μια χαρά γλώσσα , την ελληνική , να χρησιμοποιούμε.

Ζεστές καρδιές , χαμόγελο , ΣΕΒΑΣΜΟΣ και προχωράμε , γεμάτοι ιδέες και πολλούς δίσκους .

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ επικοινωνία και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Reaction score
2.333
Εγώ δουλέυω και για σένα,διάβασε καλά το νήμα γιατί τώρα που πήρες καινούρια κεφαλή θα παρατήσεις τα flac και θα αρχίσουμε τις βόλτες για αναζήτηση μουσικής,να θυμηθείς τα νιάτα σου:):):drinks:
Ναι, να ψάξουμε για σοβαρή μουσική! Μη μου λες για jazz μόνο, βγάζω σπυράκια :laugh: :tongue:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.954
Ναι, να ψάξουμε για σοβαρή μουσική! Μη μου λες για jazz μόνο, βγάζω σπυράκια :laugh: :tongue:
- είναι Free jazz + rock , πολύ δυσκολοχώνευτο αλλά δώσε του μια ευκαιρία . . . ξεκίνα από αυτό : 5. "Miles Runs the Voodoo Down" - 01:09:06

Miles Davis - Bitches Brew (1970) - full album

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam