Δίσκοι βινυλίου στο public

Reaction score
715
Ναι αλλά έχετε τους Patras Vinyl Lovers.

Είμαστε οι Πατρινοί Εραστές του Βινυλίου (Patras Vinyl Lovers) , μια ομάδα δρώντων ανθρώπων (όχι άψυχα όντα πίσω από μια οθόνη) που απευθύνεται σε ενεργούς συλλέκτες από την ευρύτερη περιοχή των Πατρών, και στοχεύει στην προώθηση της κουλτούρας των Δίσκων Βινυλίου με τον αγνό τρόπο που κάποιοι μεγαλώσαμε , αλλά και την γνωριμία vinyl maniacs μεταξύ τους . Συναντιόμαστε σε τακτά διαστήματα για κουβεντούλα , καφέ και διοργανώνουμε παζάρια στην Πάτρα .

ΔΕΝ σκοπεύουμε στο κέρδος , σιχαινόμαστε τους βεντετισμούς και τις φατρίες , παραμένουμε ερασιτέχνες στον χώρο του δίσκου , η ζωή μας η ίδια είναι η μουσική και οι δίσκοι μας . Προσπαθούμε δυναμικά να κάνουμε το χόμπυ μας κίνημα, γι αυτό βρισκόμαστε συχνά έξω (σε καφέ, μπαρ, ή και πεζοδρόμους) , με ανθρώπους που έχουν την ίδια τρέλα με μας , και τρελαινόμαστε χειρότερα , με originals, ΝM, 7'' , bootlegs κ.ο.κ . Όλοι μας μαθαίνουμε και κάτι καινούριο κάθε φορά, κάνουμε νέους φίλους , και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις , με κέφι και πάντα καλή καρδιά !

Μπορείτε να προτείνετε μόνο ενεργά μέλη με ειλικρινή διάθεση προσφοράς.
(Προφανώς αδρανή μέλη μετά από εύλογο διάστημα θα απομακρύνονται) .

Οι αναρτήσεις αφορούν ΠΑΝΤΑ σε θέματα μουσικά γύρω από την Πάτρα και το φετίχ μας, τους δίσκους βινυλίου, και σίγουρα όχι άσχετα, με το αντικείμενό μας, θέματα .Αναρτήσεις που προωθούν πωλήσεις θα διαγράφονται.

Προσωπικές συζητήσεις ή διαφωνίες μεταξύ μελών , ΜΟΝΟ μέσω inbox στα ενεχόμενα πρόσωπα , και ΟΧΙ public .

Είναι αυτονόητο πως στις αναρτήσεις , υπάρχει κάποιο λογικό μέτρο , είναι π.χ. παντελώς άστοχο , ανόητο και κουραστικό για τους υπόλοιπους , να διαβάζουν πάνω από 2-3 αναρτήσεις από το ίδιο πρόσωπο ημερησίως.

Άτομα με ολοκληρωτικές απόψεις και ακροδεξιά-φασιστική νοοτροπία και πιστεύω ΔΕΝ είναι ευπρόσδεκτα στην ομάδα μας.

Τα greeklish ΔΕΝ επιτρέπονται. Έχουμε μια χαρά γλώσσα , την ελληνική , να χρησιμοποιούμε.

Ζεστές καρδιές , χαμόγελο , ΣΕΒΑΣΜΟΣ και προχωράμε , γεμάτοι ιδέες και πολλούς δίσκους .

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ επικοινωνία και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Ναι αλλά έχετε τους Patras Vinyl Lovers.

Είμαστε οι Πατρινοί Εραστές του Βινυλίου (Patras Vinyl Lovers) , μια ομάδα δρώντων ανθρώπων (όχι άψυχα όντα πίσω από μια οθόνη) που απευθύνεται σε ενεργούς συλλέκτες από την ευρύτερη περιοχή των Πατρών, και στοχεύει στην προώθηση της κουλτούρας των Δίσκων Βινυλίου με τον αγνό τρόπο που κάποιοι μεγαλώσαμε , αλλά και την γνωριμία vinyl maniacs μεταξύ τους . Συναντιόμαστε σε τακτά διαστήματα για κουβεντούλα , καφέ και διοργανώνουμε παζάρια στην Πάτρα .

ΔΕΝ σκοπεύουμε στο κέρδος , σιχαινόμαστε τους βεντετισμούς και τις φατρίες , παραμένουμε ερασιτέχνες στον χώρο του δίσκου , η ζωή μας η ίδια είναι η μουσική και οι δίσκοι μας . Προσπαθούμε δυναμικά να κάνουμε το χόμπυ μας κίνημα, γι αυτό βρισκόμαστε συχνά έξω (σε καφέ, μπαρ, ή και πεζοδρόμους) , με ανθρώπους που έχουν την ίδια τρέλα με μας , και τρελαινόμαστε χειρότερα , με originals, ΝM, 7'' , bootlegs κ.ο.κ . Όλοι μας μαθαίνουμε και κάτι καινούριο κάθε φορά, κάνουμε νέους φίλους , και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις , με κέφι και πάντα καλή καρδιά !

Μπορείτε να προτείνετε μόνο ενεργά μέλη με ειλικρινή διάθεση προσφοράς.
(Προφανώς αδρανή μέλη μετά από εύλογο διάστημα θα απομακρύνονται) .

Οι αναρτήσεις αφορούν ΠΑΝΤΑ σε θέματα μουσικά γύρω από την Πάτρα και το φετίχ μας, τους δίσκους βινυλίου, και σίγουρα όχι άσχετα, με το αντικείμενό μας, θέματα .Αναρτήσεις που προωθούν πωλήσεις θα διαγράφονται.

Προσωπικές συζητήσεις ή διαφωνίες μεταξύ μελών , ΜΟΝΟ μέσω inbox στα ενεχόμενα πρόσωπα , και ΟΧΙ public .

Είναι αυτονόητο πως στις αναρτήσεις , υπάρχει κάποιο λογικό μέτρο , είναι π.χ. παντελώς άστοχο , ανόητο και κουραστικό για τους υπόλοιπους , να διαβάζουν πάνω από 2-3 αναρτήσεις από το ίδιο πρόσωπο ημερησίως.

Άτομα με ολοκληρωτικές απόψεις και ακροδεξιά-φασιστική νοοτροπία και πιστεύω ΔΕΝ είναι ευπρόσδεκτα στην ομάδα μας.

Τα greeklish ΔΕΝ επιτρέπονται. Έχουμε μια χαρά γλώσσα , την ελληνική , να χρησιμοποιούμε.

Ζεστές καρδιές , χαμόγελο , ΣΕΒΑΣΜΟΣ και προχωράμε , γεμάτοι ιδέες και πολλούς δίσκους .

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ επικοινωνία και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Άσε γιατί αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που με στεναχώρησαν τον προηγούμενο μήνα. Ο παιδικός και αδερφικός μου φίλος http://www.audio-technikos.gr ο οποίος είναι στην ομάδα αλλά ήταν και σπόνσορας στο bazaar που έγινε τον προηγούμενο μήνα, με είχε φάει να πάω και το περίμενα πως και πως. Τελικά δεν τα κατάφερα λόγω δουλειάς και έμεινα να περιμένω το επόμενο.

και εγώ δεν το άφησα να περάσει έτσι. Πήγα στο https://www.discogs.com/user/JoeRecords το οποίο είναι το μοναδικό καθαρά δισκάδικο στην Πάτρα (90%+ μεταχειρισμένα) και πήρα ένα καινούργιο Portishead μαζί με κάτι άλλα και γύρισα σπίτι να πνίξω το πόνο μου στο τσίπουρο μαζί με το χαζό χαμόγελό μου για τα νέα μου αποκτήματα. Ευελπιστώ πως την επόμενη φορά θα είμαι εκεί!

Reaction score
12
Ίσως είναι το μοναδικό πράγμα που ζηλεύω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δισκάδικα. Να μπαίνεις μέσα και να χάνεσαι με τις ώρες!
Εδώ στην Πάτρα μαύρο χάλι..
Υπαρχει κ το joe records.. Καινουριο.. Αν κρινω απο το προφιλ του στο discogs εχει καλα πραγματακια.. Το sticky fingers αν υπαρχει ακομα η οποτε ανοιγει.. Ειχε ενδιαφεροντα underground δισκακια..

Reaction score
12
Καλημερα φίλε vinyllover.....έχω αγοράσει αρκετούς δίσκους από το Public. Ένας λόγος είναι η σχετική ευκολία παραγγελίας (καθ΄ότι μένω μόνιμα στην επαρχία) και η σχετικά μεγάλη ποικιλία. Παραγγέλνεις λοιπόν ό,τι θέλεις, χωρίς να πληρώσεις, έρχεται η παραγγελία στο επιχώριο κατάστημα και την παραλαμβάνεις....αν δε το μετανιώσεις "ούτε γάτα ούτε ζημιά". Όσον αφορά την ποιότητα: το Public ουσιαστικά είναι ένας ενδιάμεσος πωλητης...ό,τι πληρώσεις πέρνεις..π.χ πέρνεις Mobile Fidelity θα έχεις σούπερ ήχο αλλά θα ακουμπήσεις 40-50 ευρώ! Σε γενικές γραμμές οι νέες επανεκδόσεις -κυρίως σε ροκ μουσική- είναι αξιοπρεπέστατες ειδικά σε σχέση με τις αντίστοιχες ελληνικές...παρ΄όλο που δεν είμαι τώρα πιά του hard rock, έχω ακούσει στο δικό μου σύστημα πρόσφτατα Thinn Lizzy, Black Sabbath, Jethro Tull και σου λέω ότι ακούγονται υπέροχα. Όσον αφορά την jazz εκεί συνήθως τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί ούτως ή άλλως η jazz πάντα είχε προσεγμένες εγγραφές.....(απέφυγε μόνο φτηνές εκδόσεις ακόμα και αν ρίχνουν το δόλωμα των 180gr!!! που ως γνωστόν δεν σημαίνει και τίποτε σπουδαίο). Ξεκίνα με επανεκδόσεις Blue Note, Verve.....
Επίσης πολύ καλές εγγαφές είναι και ό,τι πρόσφατο κυκλοφορεί....παράδειγμα πήρα από το public τον διπλό δίσκο At least for now του Benjamin Clementine (περίπου 27 ευρώ) και ακούγεται υπέροχα, όπως και το Black Star το κύκνειο άσμα του μακαρίτη David.
Από τιμές τώρα, θα έλεγα ότι μάλλον είναι προς το άνω όριο αυτών που βρίσκεις στην αγορά (παράδειγμα ένα site που το χρησιμοποιώ σαν σύγκριση, το jpc.de, έχει συνήθως για το ίδιο προιόν λίγο χαμηλότερη τιμή. Αγοράζεις από εκεί με +5,99 ευρώ μεταφορικά ανεξάρτητα σριθμού δίσκων, αλλά φεύγουν τα λεφτά μας στην Γερμανία πάλι.
Ένα πρόβλημα που έχω παρατηρήσει (και έχω στείλει και αρνητική κριτική) με τους δίσκους που έχω αγοράσει από Public, είναι ότι σε ένα ποσοστό 60-70% είναι στραβοί!! Μάλλον είναι θέμα αποθήκευσης.....ένα δίσκο τον άλλαξα 2 φορές και στο τέλος τον γύρισα πίσω και πήρα κάτι άλλο..
Αυτά (πάντως μην σνομπάρεις τα CD...έχω πάρει πάρα πολλά Blue Note Rudy Van Gelder remast: σε τιμή χώμα: 7 ευρώ!!!!!!!!! μου θύμισε η τιμή το πάλαι ποτέ Metropolis)
Αυτά......καλημέρα και χρόνια μας πολλά
Επανεκδοσεις 180gr ειναι αδικος κοπος.. Δε σημαινει τιποτα ακριβως οπως λεει ο φιλος.. Επισης επιβεβαιωνω τα περι στραβων δισκων απο κει.. Τραγικο να παιρνεις κατι σφραγισμενο κ να ειναι στραβο.. Τελος, οι μισοι τιτλοι του Public που υποτιθεται οτι εχει δεν υπαρχουν σε στοκ.. Τουλαχιστον οτι αφορα garage,indie,alternative,new wave.. Καρατσεκαρισμενο

Reaction score
715
Υπαρχει κ το joe records.. Καινουριο.. Αν κρινω απο το προφιλ του στο discogs εχει καλα πραγματακια.. Το sticky fingers αν υπαρχει ακομα η οποτε ανοιγει.. Ειχε ενδιαφεροντα underground δισκακια..
Το sticky fingers έχω την αίσθηση πως μας έχει χαιρετήσει οριστικά προ πολλού Τα ίδια και το Upstairs Records στην Γεροκωστοπούλου. Υπάρχει ένα ακόμα με κάτι λίγα heavy metal στην Καραϊσκάκη. Πήγα να πάρω ζελατίνες εκεί και μου ζήτησε 40 λεπτά την μια. Είδα και τα heavy metal (4-5 ράφια) και το έσκασα. Ο Φωκάς για τίποτα λίγα εμπορικά στην Ερμού και το Vinillio record shop στην Μουρούζη 1 όπου την λέω την αμαρτία μου δεν έχω πατήσει ποτέ το πόδι μου. Κάτι σκόρπια Iron Maiden είδα απέξω ένα βράδυ που έτυχε να περάσω από εκεί.
Αυτό τώρα με το Public (για να γυρίσουμε πίσω στην κουβέντα μας) μου είχε ξεφύγει. Ένας από τους τεχνικούς είναι ξάδερφος και μάλιστα πολύ καλός. Θα πάρω τηλ. να μάθω τι και πως.

Reaction score
1.173
- είναι Free jazz + rock , πολύ δυσκολοχώνευτο αλλά δώσε του μια ευκαιρία . . . ξεκίνα από αυτό : 5. "Miles Runs the Voodoo Down" - 01:09:06

Miles Davis - Bitches Brew (1970) - full album

Το Bitches Brew από Public αγορασμένο πριν από κανένα 4ρι χρόνια η επετειακή έκδοση με τα 60€. Άψογος δίσκος.

Μακράν το καλύτερο υπερκομματι αυτού του είδους από Miles, έχω την θαμμένη αλμπουμάρα με το παραπάνω κομμάτι σε cd και vinyl JAPAN.

Japan ότι έχω αγοράσει ΟΚ καλά είναι αλλά υπερβολικά τα χρήματα που ζητάνε. Γενικά δεν ακούς καμία μα καμία διαφορά από καλές εγγραφές Ευρωπαϊκές.

Επανεκδοσεις 180gr ειναι αδικος κοπος.. Δε σημαινει τιποτα ακριβως οπως λεει ο φιλος.. Επισης επιβεβαιωνω τα περι στραβων δισκων απο κει.. Τραγικο να παιρνεις κατι σφραγισμενο κ να ειναι στραβο.. Τελος, οι μισοι τιτλοι του Public που υποτιθεται οτι εχει δεν υπαρχουν σε στοκ.. Τουλαχιστον οτι αφορα garage,indie,alternative,new wave.. Καρατσεκαρισμενο
+100 για τα 180Gr

Περίεργο όσο αφορά τα στραβά δισκάκια..... Δοκίμασες να τον γυρίσεις πίσω και δεν στον άλλαξαν; Και γιατί αφού τον αγοράσεις δεν τον ανοίγεις επί τόπου να τον ελέγξεις.
Εγώ έχω επιστρέψει δίσκο χωρίς πρόβλημα αλλά πριν από κανένα 5χρονο.

Πλέον μόνο discgogs.

Τα παιδιά στο public είναι μια χαρά σε εξυπηρέτηση και σε γνώσεις.

Και μια μια νέα παραλαβή, όχι από Public:

Reaction score
715
Το Bitches Brew από Public αγορασμένο πριν από κανένα 4ρι χρόνια η επετειακή έκδοση με τα 60€. Άψογος δίσκος.

Μακράν το καλύτερο υπερκομματι αυτού του είδους από Miles, έχω την θαμμένη αλμπουμάρα με το παραπάνω κομμάτι σε cd και vinyl JAPAN.

Japan ότι έχω αγοράσει ΟΚ καλά είναι αλλά υπερβολικά τα χρήματα που ζητάνε. Γενικά δεν ακούς καμία μα καμία διαφορά από καλές εγγραφές Ευρωπαϊκές.

+100 για τα 180Gr

Περίεργο όσο αφορά τα στραβά δισκάκια..... Δοκίμασες να τον γυρίσεις πίσω και δεν στον άλλαξαν; Και γιατί αφού τον αγοράσεις δεν τον ανοίγεις επί τόπου να τον ελέγξεις.
Εγώ έχω επιστρέψει δίσκο χωρίς πρόβλημα αλλά πριν από κανένα 5χρονο.

Πλέον μόνο discgogs.

Τα παιδιά στο public είναι μια χαρά σε εξυπηρέτηση και σε γνώσεις.

Και μια μια νέα παραλαβή, όχι από Public:
Super δισκάκια!

Reaction score
5.721
Οι εκδόσεις της Pure Pleasure είναι όντως εξαιρετικές, σε λάθος τιμή όμως, όπως πάντα στην Ελλάδα. 32.50 - 35 ευρώ
Πριν 2-3 μέρες πήρα από τα public τον δίσκο της Nina Simone Folksy Nina της εταιρείας Pure Pleasure....πλήρης απογοήτευση!! Όχι μόνο η συνολική απόδοση είναι πολύ κάτω των προσδοκιών που είχα από το όνομα της εταιρείας αλλά το χειρότερο είναι ότι υπήρχαν αρκετά σημεία του δίσκου κυρίως με μουσικές εξάρσεις υψίσυχνου περιεχομένου όπου κυριολεκτικά "έγδερνε!!!!!"...πλήρης παραμόρφωση του ήχου...αφού κάποια στιγμή νόμισα ότι είχε πρόβλημα η κεφαλή!
Τι να πω...πάει για επιστροφή φυσικά...τα λεφτά μου πίσω

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.415
Πριν 2-3 μέρες πήρα από τα public τον δίσκο της Nina Simone Folksy Nina της εταιρείας Pure Pleasure....πλήρης απογοήτευση!! Όχι μόνο η συνολική απόδοση είναι πολύ κάτω των προσδοκιών που είχα από το όνομα της εταιρείας αλλά το χειρότερο είναι ότι υπήρχαν αρκετά σημεία του δίσκου κυρίως με μουσικές εξάρσεις υψίσυχνου περιεχομένου όπου κυριολεκτικά "έγδερνε!!!!!"...πλήρης παραμόρφωση του ήχου...αφού κάποια στιγμή νόμισα ότι είχε πρόβλημα η κεφαλή!
...για πες αν τελικα τον δεχτηκαν... :S
με ποια κεφαλη παιζεις?!

Reaction score
5.721
...για πες αν τελικα τον δεχτηκαν... :S
με ποια κεφαλη παιζεις?!
Αύριο θα πάω να τον επιστρέψω...δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον πάρουν πίσω (γιατί έχω επιστρέψει ξανά δίσκο)....
Κεφαλή έχω την Zyx R-50 bloom 0,24mV

Reaction score
147
Ατυχία, έχω αγοράσει 3 τίτλους και είναι εξαιρετικές επανεκδόσεις, συμβαίνουν αυτά, επιστροφή και πας για άλλα !

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.415
Αύριο θα πάω να τον επιστρέψω...δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον πάρουν πίσω (γιατί έχω επιστρέψει ξανά δίσκο)....
Κεφαλή έχω την Zyx R-50 bloom 0,24mV
ε ναι , και γω δεν νομιζω... νταξ΄ δεν τον ξερω το δισκο...

Reaction score
1.124
Αφού άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά μια επανέκδοση από την ermitage και επιβεβαιώθηκαν όλα όσα συζητήσαμε περί μεταφοράς από cd,απουσία δυναμικών και έψαχνα το μπάσο:idk:
στράφηκα προς τα cd της bluenote,verve που έχει το κατάστημα σε δελεαστικές τιμές.Έπαθα πλάκα.Μιλώντας πάντα για jazz είναι σίγουρα καλύτερα για αυτόν που δεν μπορεί να πάρει τις παλιες κόπιες σε βινύλιο,να πάρει το cd από την επανέκδοση του 2016 σε βινύλιο.

Reaction score
5.721
Αφού άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά μια επανέκδοση από την ermitage και επιβεβαιώθηκαν όλα όσα συζητήσαμε περί μεταφοράς από cd,απουσία δυναμικών και έψαχνα το μπάσο:idk:
στράφηκα προς τα cd της bluenote,verve που έχει το κατάστημα σε δελεαστικές τιμές.Έπαθα πλάκα.Μιλώντας πάντα για jazz είναι σίγουρα καλύτερα για αυτόν που δεν μπορεί να πάρει τις παλιες κόπιες σε βινύλιο,να πάρει το cd από την επανέκδοση του 2016 σε βινύλιο.
Σωστά. Και εγώ επέστρεψα ένα βινύλιο της Nina Simone το οποίο είχε εμφανή παραμόρφωση στα φωνητικα (στο πρώτο track της B πλευράς) και πήρα 5-6 jazzakia CD της Verve με 6-7 ευρώ!!

ryk

Reaction score
925
Έχω πάρει αρκετούς δίσκους από το public, κυρίως νέες κυκλοφορίες, αλλά και επανεκδόσεις. Δεν θυμάμαι κάποιο πρόβλημα, εκτός του ελληνικού "Υπόθεση rock" που είχε εκκεντρότητα στην τρύπα.
Αντίθετα έχω πάρει από Amazon, όπου στην αρχή και των 2 πλευρών κάτι γρατζουνάει από πίσω. Θα έπρεπε να τον επιστρέψω, αλλά άντε μπλέξε...
Για πείτε τις δισκογραφικές που έχετε συναντήσει το πρόβλημα.
Τώρα που το σκέφτομαι, το να είναι στραβός ο δίσκος σίγουρα έχει να κάνει με την αποθήκευσή του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.138
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda