Δίσκοι που δέν πρέπει να ξεχάσουμε

Reaction score
777
Με αφορμή το θέμα για το μέγαρο αλλα και διάφορες κουβέντες που έχω κάνει κατα καιρούς με φίλους μου ανοίγω αυτό το θέμα.

Παρατηρώ λοιπόν συνέχεια γύρω μου οτι ο κόσμος έχει άγνοια για την Ελληνική μουσική.
όχι οτι εγώ βέβαια είμαι και τόσο σχετικός...:142:
απλά θεωρώ οτι υπάρχουν Ελληνικοί δίσκοι που αξίζουν προσοχής όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλα και σε διεθνές.

θα παρουσιάσω μερικούς απο αυτούς για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι απο αυτά που εγώ με κόπο έμαθα.

Reaction score
777
Θα αρχίσω λοιπόν με τον μεγάλο Μάνο Χατζιδάκι και τους δίσκους που θα πρέπει να ακούσουμε απο αυτόν τον τόσο μεγάλο καλλιτέχνη.

απο τα "ευκολοάκουστα" έργα που έχει ο Χατζιδάκις είναι τα
_η Λαική αγορά
_η Ρωμαική αγορά
είναι δύο έργα που ακούγονται σχετικά ευχάριστα και άνετα και μας εισάγουν στο πνεύμα του Χατζιδάκι.

άλλα τρία που ακούγονται σχετικά εύκολα είναι τα
_Το χαμόγελο της Τζοκόντα
ότι και να πούμε είναι λίγο.ειδικά το κομμάτι που περιγράφει τη μητέρα του πάντα με συγκινεί λίγο παραπάνω.
_Αντικατοπτρισμοί
Με μία απο τις καλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες(Καγιαλόγλου).συνέχεια του γνωστού reflections που αξίζει κανείς να ακούσει.
_Αθανασία
Δέν μπορώ να σκεφτώ άλλο δίσκο που ο Μητσιάς με αγγίζει τόσο.θεωρώ οτι σίγουρα είναι μία απο τις κορυφαίες ερμηνείες του.α και η Γαλάνη...

αφού λοιπόν κάποιος ακούσει τα παραπάνω μπορεί εύκολα να πάει στα θεατρικά του Μανου.ας ακούσει με την παρακάτω σειρά
_Οδός ονείρων
Έχουν ακουστεί πολλά γι αυτό το έργο.παιζόταν στην οδό Αλεξάνδρας ενώ λίγο πιο κοντά υπήρχε το έργο του Μ. Θεοδωράκη "Όμορφη πόλη".τυχαίο?δέν νομίζω....
_Πορνογραφία
_Παραμύθι χωρίς όνομα
με τον Λάκη Παππά.μαγική φωνή...
_Καπετάν Μιχάλης
Ρωμανός.η φωνή του μοιάζει με του Παππά.έτσι μου φαίνεται δηλαδή.μία ελπιδοφόρα γενιά.
_Όρνιθες
με τον Σπύρο Σακκά.διάσημο τενόρο που όπως είχα πεί δέν έβγαζε τα ως προς το ζήν στην Ελλάδα και έγινε πλούσιος στο εξωτερικό

δέν θα αναφέρω τα βασικά κινηματογραφικά του όπως π.χ. "Η Αλίκη στο ναυτικό" αφού θεωρώ οτι όλοι τα γνωρίζουμε.απο τα άλλα, τα μή γνωστά θα ακούσετε
_sweet movie
που περιέχει το "επαναστατικό" τραγούδι "τα παιδιά κάτω στον κάμπο".αλήθεια...η νέα γενιά πάντα θα έχει την τάση να "κοροιδεύει τον παπά"
_memet my hawk
ρυθμός...ταχύτητα..φωνή η Πασπαλά.
_america america
το αιώνιο Αμερικάνικο όνειρο..υπάρχει άραγε παράδεισος στη δύση?
_Never on sunday
είπα δέν θα βάλω τα μοδάτα αλλα αυτό...πρέπει.ο Χατζιδάκις έχει πουλήσει τα δικαιώματα του δίσκου και του γνωστού τραγουδιού.

Reaction score
777
Αφού λοιπόν πήραμε μία βασική ροή για τον καλλιτέχνη συνεχίζουμε σε άλλη, δυσκολότερη εργογραφία του.

Ο Χατζιδάκις άρχισε με το ρεμπέτικο.προσπάθησε όμως να το εντάξει στην δυτική παράδοση χωρίς να χαλάσει το ανατολίτικο ύφος του.
_Έξι λαικές ζωγραφιές για μία λευκή αχιβάδα
_Ο σκληρός Απρίλης του 45
_Τα λειτουργικά του Μ.Χ. με την Φλέρυ.ποτέ δέν κατάλαβα πώς αυτή η γυναίκα έχει μαγέψει τόσο κόσμο.η φωνή της πράγματι, είναι μαγική.αλλα θεωρώ οτι δέν έχει και τόσο μεγάλη δισκογραφία ετσι ώστε να έχει τόσο φανατικούς οπαδούς.ίσως λόγω του ραδιοφώνου...δέν ξέρω...
_Τα πέριξ
έχει και άλλα στο ρεμπέτικο τα οποία δέν τα έχω ακούσει ακόμα.αλλα είπαμε..ας γίνει η αρχή.

και συνεχίζουμε με άλλη γνωστή και άξια εργογραφία του.
_Ο μεγάλος ερωτικός
αν μή τι άλλο...πολλοί λένε οτι είναι το καλύτερο έργο του.Ψαριανός, Νταντωνάκη.
_Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς
"Να σεβαστείς το άβατο, να μη με κυνηγάς,
τ' αγάλματα το Σάββατο ποτέ μην τ' ακουμπάς"
_Πάμε μία βόλτα στο φεγγάρι
_Για την Ελένη
_Της γής το χρυσάφι

Επίσης ο Χατζιδάκις στήριξε παραγωγές άλλων καλλιτεχνών.
έχει στηρίξει το φεστιβάλ της Κέρκυρας.τα δύο δισκάκια που κυκλοφορούν είναι απίστευτα.όπως και τα δισκάκια του Σείριου.Δυστχώς αυτή η εργογραφία είναι άπειρη και αδυνατώ να την σκεφτώ και να την γράψω όλη.
επίσης παραπάνω δέν ανέφερα όλα τα έργα του αλλα ένα ποσοστό.νομίζω είναι μία καλή αρχή.
ο Χατζιδάκις είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε το τρίτο πρόγραμμα και την ορχήστρα των χρωμάτων.βοήθησε την Ελληνική μουσική σε τεράστιο βαθμό σε περιόδους που δέν υπήρχε ελπίδα.στάθηκε κόντρα σε κάθε μορφή εξουσίας επάνω στον καλλιτέχνη αλλα και επάνω στην ίδια την κοινωνία.
ήταν πανέξυπνος και απίστευτα ανοιχτόμυαλος.έχει γράψει πανέμορφα κείμενα κοροιδέυοντας τις παρατάξεις, την ωδειακή παιδεία και την δημοσιο-φιλοσοφία του 80.υποστήριξε ως τέλους τη νέα γενιά.ήταν υπεράνω του συστήματος και υποστήριξε πρόσωπα και καταστάσεις όταν κανείς δέν τα υποστήριζε.

η μουσική του είναι διαχρονική και ακουμπάει τον ακροατή ανεξάρτητα απο την κοινωνική τάξη που ανήκει.συνήθως αναλώνεται στον όρο "άνθρωπος" και στην ανθρώπινη φύση-αδυναμία.
οι διενέξεις που είχε με την εφημερίδα Αυγή και οι σχέσεις του με τον Καραμανλή του έδωσαν τον τίτλο του "δεξιού".έχοντας όμως προσωπικά μελετήσει τη ζωή του θα έλεγα οτι είναι ένας άνθρωπος αντισυστημικός που ήταν υπεράνω κομμάτων...

Reaction score
777
θα συνεχίσω αύριο με άλλους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές.σίγουρα βέβαια θα ξεχάσω πολλούς και πολλά αλλα μπορεί όποιος θέλει να συμπληρώσει ή να διορθώσει.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.979
Μπραβο πολυ ομορφη παρουσιαση!
Μ ενδιαφερει μιας κ δεν ειμαι κ ο πιο σχετικος σ αυτο το ειδος της μουσικης κ θα κατσω να τ ακουσω!!

Ευχαριστουμε!

Reaction score
777
Ο Θεοδωράκης μου θύμιζε πάντα Ελλάδα.τα χρώματα των τραγουδιών, οι μελωδίες και οι ρυθμοί σου θυμίζουν πάντα αυτή την χώρα.
σου δίνει ταυτόχρονα ένα αίσθημα ελπίδας αλλα και λύπης.
είναι ένας άνθρωπος που αγάπησε την Ελλάδα και πολέμησε γι αυτή.

πολλά απο τα έργα του αναφέρονται σε στιγμές που έζησε, σε βασανιστήρια που υπέστη και σε αγώνες της χώρας που τον αγάπησε.
Δέν μπορώ να πώ οτι ξέρω τόσα πολλά και εγώ γι αυτόν.δέν ξέρω ίσως τόσα πολλά γιατί έκανε και πολλά.
έγραψε μουσική για το θέατρο και για τον κινηματογράφο.όμως το μεγαλύτερο έργο του είναι οι συμφωνικές που έχει γράψει και που δέν υπάρχουν σε cd ή βινύλιο.
η μουσική του είναι αρκετά οικεία σε όλους μας.αυτό οφείλεται στο οτι ο Μίκης υπήρξε ανέκαθεν λαικός τραγουδιστής.η μουσική του είναι φτιαγμένη για τη μάζα παρότι ο στίχος είναι πάρα πολύ δύσκολος.είναι ας το πούμε ο ορισμός του λαικού τραγουδιού.
τα τραγούδια του πολλές φορές συνδέθηκαν με την αριστερά.
εν αντιθέση με τον Χατζιδάκι ο Μίκης έμπλεξε με την πολιτική ζωή της χώρας.έμπλεξε και σε αγώνες αλλα και επίσημα σε αυτή.αυτό σίγουρα του έδωσε μία κάποια δημοσιότητα και ένα αβαντάζ.
σίγουρα είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε τουλάχιστον τα βασικά τραγούδια και δίσκους του Μίκη.

Reaction score
777
η μουσική του έχει ως έντονο στοιχείο του μπουζούκι.τα βασικότερα έργα του είναι τα εξής.
_επιτάφιος
_Πολιτεία
_Μικρές κυκλάδες-χρυσοπράσινο φύλλο
_Άξιον εστί
που ανήκουν στο κύριο λαικό άκουσμα.ειδικότερα θα ήθελα να εστιάσουμε στο άξιον εστί που είναι το πιο διάσημο έργο του.
έχει κάποια απο τα διασημότερα τραγούδια του.
άλλα έργα που πρέπει να ακούσουμε
_Ματχάουζεν
αναφέρεται στον πόλεμο και σε ιστορίες απο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
_τα τραγούδια του αγώνα
νομίζω οτι δέν χρειάζεται κάποια επεξήγηση
_Ζορμπάς
το έργο που συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με την Ελληνική κουλτούρα.ο Άντονυ χορεύει αμέριμνος την ώρα που ένας χαρτογιακάς απορεί.και πράγματι...έγινε το σύμβολο της Ελλάδας στο εξωτερικό και θεωρείται το πιο γνωστό Ελληνικό τραγούδι.δέν νομίζω να υπάρχει κάποιος εδώ που να μήν το ξέρει...
_Το τραγούδι του νεκρού αδελφού
_Μπαλλάντες
ένα απο τα κορυφαία δημιουργήματα του Θεοδωράκη.όχι τόσο γνωστό αλλα πραγματικά δέν έχω λόγια να το χαρακτηρίσω.

νομίζω οτι έγραψα τα βασικότερα του έργα.

θα ήθελα τώρα να ακούσετε το χρυσοπράσινο φύλλο.αυτό το τραγούδι πάντα μου έδινε μία ελπίδα για τη χώρα που ζώ.μου θύμιζε πάντα τις ήσυχες μέρες του Αυγούστου, με εμένα να είμαι έτσι απογευματάκι σε μία παραλία και να χαζεύω τη θάλασσα.ξάφνου το μυαλό μου...αδειάζει απο σκέψεις...δέν σκέφτεται τίποτα.απλά κοιτάει τον άνεμο να απλώνει ένα "χρυσοπράσινο φύλλο" στο νερό.μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, τις χαμένες ευκαιρίες αλλα και τις παρέες που κατα καιρούς είχα και χαθήκαμε...είτε έφυγαν...διάφορα.τις μοναδικές σε ομορφιά Ελληνίδες(έτσι είναι!!!).τις λάθος επιλογές που έκανα κατα καιρούς...
είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τι νοιώθει.θέλει αρκετό ταλέντο και σωστό χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας, κάτι που εγώ δέν διαθέτω.
[YOUTUBE]YnDvx7lpDJo[/YOUTUBE]

Reaction score
777
Ένα είδος που μου αρέσει πολύ προσωπικά είναι αυτό του Ελληνικού νέου κύματος.
κατα πρώτον μου αρέσει το οτι αποτελείται απο σχετικά ωραίες μελωδίες.
κατα δεύτερον μου αρέσει ιδιαίτερα ο αντιδραστικός του στίχος.
τρίτον μου αρέσει η "αγνότητα" που υπήρχε σε αυτή τη γενιά και η επιθυμία για αλλαγή.

αντιδραστικός στίχος?χμμμ....για να το δούμε απο κοντα....

Το νέο κύμα ξεκίνησε γύρω στο 60 στην περιοχή γύρω απο την Πλάκα.προέρχεται απο το αντίστοιχο Γαλλικό κίνημα και τα λοιπά...
κύριοι φορείς του είναι ο Σαββόπουλος, η Αρλέτα, ο Λάκης Παπάς, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Καίτη Χωματά και άλλοι σημαντικοί που μου διαφεύγουν.
προτού λοιπόν αναλύσουμε αυτό το είδος θα πρέπει να δούμε την εποχή.η εποχή σίγουρα ήταν συντηρητική.καμία σχέση δηλαδή με τη σημερινή.υπήρχαν ακόμα τα συνοικέσια, η κοπέλα με τις συχνές σεξουαλικές επαφές δέν είχε την καλύτερη κοινωνική μεταχείριση και τα λοιπά.
στο εξωτερικό αντίστοιχα η ρόκ ήταν μία περίεργη φιλοσοφία.η ηλεκτρική κιθάρα φόβιζε τους μεγάλους...ο έλβις έκανε στριπτίζ στη σκηνή.τα πρώτα παιδιά των λουλουδιών άρχιζαν να ανθίζουν.
η Ελλάδα έπρεπε να μπεί στο παιχνίδι σε μία εποχή όμως που υπήρχε λογοκρισία-τέλη του 60-.είναι λοιπόν κοινώς αποδεχτό οτι το νέο κύμα αρκετές φορές κυνηγήθηκε λόγω του αντιδραστικού του χαρακτήρα.
έτσι λοιπόν εδώ δέν έχω να προτείνω κάποια συγκεκριμένη δισκογραφία.θα έλεγα να βρείτε κάποιο best είτε απο το compact disk club είτε απο επιμέρους συλλογές των καλλιτεχνών.ιδιαίτερη δισκογραφία παρουσιάζει ο Σαββόπουλος με τα
_το περιβόλι του τρελού
_Μπάλος
_Βρώμικο ψωμί
η μετέπειτα πάντως πορεία του Σαββόπουλου, δηλαδή μετα το 70- δέν νομίζω οτι λέει πολλά.

Reaction score
777
αν λοιπόν δούμε κάποια κομμάτια απο το νέο κύμα τότε θα παρατηρήσουμε οτι

ένα απο τα πιο γνωστά κομμάτια είναι το "άσπρα καράβια".ο κόσμος τότε όπως και σήμερα μετανάστευε.γι αυτό στα άσπρα καράβια των λιμανιών έβλεπε τα όνειρα του...

το τραγούδι "μία αγάπη για το καλοκαίρι" είναι απο τα πρώτα τραγούδια που μιλάνε για εφήμερη σχέση.ακούστε το στίχο του και θα το καταλάβετε...βέβαια πρέπει να δείτε με τα μάτια της τότε εποχής και όχι με της σημερινής.αν δείτε το στίχο με σημερινή ματιά τότε δέν θα σας φανεί κάτι ιδιαίτερο.

υπάρχουν φυσικά και άλλα τραγούδια που μιλάνε ακόμα και για τον εφήμερο έρωτα στη Μύκονο(!).

η διαφορά του όμως με τα άλλα είδη ήταν το οτι το νέο κύμα εξ αρχής θεωρήθηκε ένα ποιοτικό είδος και όχι κάποιο underground όπως το ρεμπέτικο ή το ρόκ και γι αυτό πολλές φορές ενόχλησε την τότε εξουσία...
η ακρόαση του γνώριζε απο συγκεκριμένους κανόνες, χωρίς ποτά και μεθύσια.ακόμα και οι χώρου που το φιλοξενούσαν, οι "μπουάτ", ήταν ας πούμε "κάπως".
είναι αυτό που λέμε "τέχνη".χτυπάει στο σύστημα αλλα ως μέρος του:137:

αξίζει να του δώσουμε σημασία.αλλα όπως και στη ρόκ μουσική θα πρέπει να βλέπουμε το στίχο απο το πρίσμα της τότε εποχής.όχι της σημερινής.σήμερα η εποχή είναι τελείως ελεύθερη σε σχέση με την τότε..

Reaction score
777
ελπίζω να σας αρέσουν οι αναφορές μου για την Ελληνική μουσική.
αποτελούν ένα κομμάτι της προσωπικής μου αναζήτησης στην Ελληνική μουσική και γι αυτό δέν έχω links απο το google για να βρείτε κάτι παραπάνω-αν και δέν είναι δύσκολο-.

τι λέτε?να συνεχίσω?:137:

Reaction score
871
Alex... προχώρα το... ωραίο θέμα...

(Μόνο σε παρακαλώ ρε Αλέξανδρέ μου... Νταλάρα, Πάριο και Μαρινέλα μη βάλεις... να χαρείς... Μπρρρρρρρρρρρ... με την ιδέα και μόνο ανατρίχιασα....)

Reaction score
1.613
η μουσική του έχει ως έντονο στοιχείο του μπουζούκι.τα βασικότερα έργα του είναι τα εξής.
_επιτάφιος
_Πολιτεία
_Μικρές κυκλάδες-χρυσοπράσινο φύλλο
_Άξιον εστί
που ανήκουν στο κύριο λαικό άκουσμα.ειδικότερα θα ήθελα να εστιάσουμε στο άξιον εστί που είναι το πιο διάσημο έργο του.
έχει κάποια απο τα διασημότερα τραγούδια του.
άλλα έργα που πρέπει να ακούσουμε
_Ματχάουζεν
αναφέρεται στον πόλεμο και σε ιστορίες απο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
_τα τραγούδια του αγώνα
νομίζω οτι δέν χρειάζεται κάποια επεξήγηση
_Ζορμπάς
το έργο που συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με την Ελληνική κουλτούρα.ο Άντονυ χορεύει αμέριμνος την ώρα που ένας χαρτογιακάς απορεί.και πράγματι...έγινε το σύμβολο της Ελλάδας στο εξωτερικό και θεωρείται το πιο γνωστό Ελληνικό τραγούδι.δέν νομίζω να υπάρχει κάποιος εδώ που να μήν το ξέρει...
_Το τραγούδι του νεκρού αδελφού
_Μπαλλάντες
ένα απο τα κορυφαία δημιουργήματα του Θεοδωράκη.όχι τόσο γνωστό αλλα πραγματικά δέν έχω λόγια να το χαρακτηρίσω.
Χωρίς να έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με την ελληνική μουσική αλλά και το Θεοδωράκη συγκεκριμένα, αφού το έργο του είναι ατελείωτο, θα έλεγα ότι για μένα τουλάχιστον η Πολιτεία είναι έργο ανεπανάληπτο, και το σημαντικότερο για την ελληνική λαϊκή μουσική.

Πρώτα από όλα είναι οι άνθρωποι που δούλεψαν για να βγει αυτός ο δίσκος: Θεοδωράκης, Βάρναλης, Λειβαδίτης, Χιώτης, Μπιθικώτσης, Καζαντζίδης, Μαρινέλα. Όλοι τους ιερά τέρατα της ελληνικής λαϊκής κουλτούρας. Μουσική βαθιά βγαλμένη από το ρεμπέτικο, από τα αλώνια στα σαλόνια, λαϊκά μοτίβα φιλτραρισμένα μέσα από τη μεγαλοφυΐα του Μίκη.

Στίχοι γραμμένοι από μεγάλους ποιητές, να περιγράφουν το δράμα της μεγάλης μερίδας ενός φτωχού και ταλαιπωρημένου λαού, που βολόδερνε ανάμεσα στην πείνα, την απελπισία και την ξενιτειά, αλλά και την ανάγκη να ξεφύγει από τα βάσανά του, έστω σε ένα καπηλειό, μέχρι και αχνά την ελπίδα.

Τραγούδια ερμηνευμένα από τους ποιητές και τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές του αιώνα που μας πέρασε. Και παιγμένα από μια λαϊκή ορχήστρα του επιπέδου του Μίκη, με αρχηγό το μεγαλύτερο βιρτουόζο του εθνικού μας λαϊκού οργάνου. Μια πραγματική Dream team της ελληνικής μουσικής παράδοσης, στην καλύτερή της στιγμή.

Reaction score
777
Alex... προχώρα το... ωραίο θέμα...

(Μόνο σε παρακαλώ ρε Αλέξανδρέ μου... Νταλάρα, Πάριο και Μαρινέλα μη βάλεις... να χαρείς... Μπρρρρρρρρρρρ... με την ιδέα και μόνο ανατρίχιασα....)
παρότι τα έργα που παρέθεσα έστω και επιδερμικά πιάνουν κάποιους απο τους παραπάνω δέν θα γίνει κάποια αναφορά σε πόπ καλλιτέχνες.
ο λόγος που δέν θα γίνει δέν είναι τόσο γιατί τους απεχθάνομαι αλλα γιατί πολύ απλά όλοι μας τους γνωρίζουμε και μάλιστα πολύ!θα ήθελα να αναφερθώ σε μουσική που δυστυχώς δέν γνωρίζει ο μέσος Έλληνας.όχι δηλαδή οτι εγώ είμαι κάποιος εξπερτίστας.απλά βλέπω αυτό το κενό...

προς θεού όχι άλλο Νταλάρα!!!!!δέν αντέχει το αφτί μου!!!!

Reaction score
1.213
Απάντηση: Δίσκοι που δέν πρέπει να ξεχάσουμε

'Ρεμπετικο'

[YOUTUBE]aXJQmTSptCc[/YOUTUBE]

'Το μινορε της αυγης'

[YOUTUBE]Y4hGMoO624M[/YOUTUBE]

Reaction score
777
πάντως παιδιά χθές άκουσα μετά απο καιρό τις έξι λαικές ζωγραφιές του Μάνου Χατζιδάκι.
έπαθα σόκ.ειδικά εσάς που σας αρέσει το ρεμπέτικο...

ας μήν ξεχάσουμε οτι σήμερα η Καθημερινή δίνει το έργο "ματωμένος γάμος, παραμύθι χωρίς όνομα".ένα έργο υπεράνω κριτικής...

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Δίσκοι που δέν πρέπει να ξεχάσουμε

ελπίζω να σας αρέσουν οι αναφορές μου για την Ελληνική μουσική.
αποτελούν ένα κομμάτι της προσωπικής μου αναζήτησης στην Ελληνική μουσική και γι αυτό δέν έχω links απο το google για να βρείτε κάτι παραπάνω-αν και δέν είναι δύσκολο-.

τι λέτε?να συνεχίσω?:137:
Ναι προχωρα ! Ωραιο το περασμα στον Σαββοπουλο.Νιωθω οτι συντομα θα φθασουμε και στον..

[YOUTUBE]z3niH0pVH6o[/YOUTUBE]
:137:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Δίσκοι που δέν πρέπει να ξεχάσουμε

Ναι προχωρα ! Ωραιο το περασμα στον Σαββοπουλο.Νιωθω οτι συντομα θα φθασουμε και στον..

[YOUTUBE]z3niH0pVH6o[/YOUTUBE]
:137:
λές να πάμε και σε αυτόν???
[YOUTUBE]NDkYcEmh5G4[/YOUTUBE]

αν και να σου πώ την αλήθεια απο Ελληνικό ρόκ προτιμώ...αυτούς που τα είπαν εξωτερικό.
aphrodites child - 666 και έτσι.:137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13