Δημοσκόπηση Ρεμπέτικου Άσματος

Reaction score
40
Μιας και ακούω αλλά και συλλέγω ρεμπέτικα, θα ήθελε την άποψή σας για το γνωστό ρεμπέτικο του Βασίλη Τσιτσάνη "Γιατί με ξύπνησες πρωί". Έχω καταλήξει σε δυο live ηχογραφήσεις, στην πρώτη τραγουδάει ο δημιουργός του τραγουδιού, στη δεύτερη τραγουδάει ο Θανάσης Χαλκιάς.
Αν μπορείτε και θέλετε να ακούσετε ρεμπέτικο, θα ήθελα την άποψή σας μεταξύ των δυο ηχογραφήσεων, τόσο μουσικολογικά όσο και από θέμα ποιότητας - hi-endιάς.
'Οσοι επιλέξουν την πρώτη ηχογράφηση (ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ), ας γράψουν τον αριθμό 1.
Όσοι επιλέξουν τη δεύτερη ηχογράφηση (ΧΑΛΚΙΑΣ), ας γράψουν τον αριθμό 2.
Όσοι θέλουν να τεκμηριώσουν την απάντησή τους, είναι καλοδεχούμενο.

4:40 - 6:50 ΠΡΩΤΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως και εκ των προτέρων, όσους μπουν στον κόπο να ακούσουν και ψηφίσουν.

Υ.Γ. Παρακαλώ να μεταφερθεί εάν είναι σε λάθος κατηγορία.

Reaction score
5.533
Μιας και ακούω αλλά και συλλέγω ρεμπέτικα, θα ήθελε την άποψή σας για το γνωστό ρεμπέτικο του Βασίλη Τσιτσάνη "Γιατί με ξύπνησες πρωί". Έχω καταλήξει σε δυο live ηχογραφήσεις, στην πρώτη τραγουδάει ο δημιουργός του τραγουδιού, στη δεύτερη τραγουδάει ο Θανάσης Χαλκιάς.
Αν μπορείτε και θέλετε να ακούσετε ρεμπέτικο, θα ήθελα την άποψή σας μεταξύ των δυο ηχογραφήσεων, τόσο μουσικολογικά όσο και από θέμα ποιότητας - hi-endιάς.
'Οσοι επιλέξουν την πρώτη ηχογράφηση (ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ), ας γράψουν τον αριθμό 1.
Όσοι επιλέξουν τη δεύτερη ηχογράφηση (ΧΑΛΚΙΑΣ), ας γράψουν τον αριθμό 2.
Όσοι θέλουν να τεκμηριώσουν την απάντησή τους, είναι καλοδεχούμενο.

4:40 - 6:50 ΠΡΩΤΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως και εκ των προτέρων, όσους μπουν στον κόπο να ακούσουν και ψηφίσουν.

Υ.Γ. Παρακαλώ να μεταφερθεί εάν είναι σε λάθος κατηγορία.
Νομίζω μπορείς να ξεκινήσεις ένα νήμα/δημοσκόπηση τοποθετώντας στην κορυφή του νήματος την δυνατότητα να ψηφίζει ο καθένας και να εμφανίζονται αυτόματα τα ποσοστά (χωρίς να χρειάζεται να μετράς κάθε φορά)
Εκεί που ξεκινάς την δημιουργία του νήματος αφού γράψεις το κείμενο μετά επιλέγεις πιο κάτω το post a poll.... βάζεις την ερώτηση που θες κ.λ.π

Screenshot 2025-02-09 082645.png

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.092
Κανένα. Δεν έχουν balance, στην πρώτη ηχογράφηση είναι θαμένο το μπουζούκι, στη δεύτερη το ακορντεόν. Απ' όσο ξέρω, η καλύτερη ηχογράφηση είναι με τον Μπιθικώτση στα "κλειδιά", όπου βέβαια τα τραγούδια είναι συντομευμένα, για να χωρέσουν σε μονό LP - τί να πρωτοχωρέσει σε ένα άλμπουμ. Μεταξύ των δύο, πάντως, προτιμώ το 2, έχει πιο φυσικό και αβίαστο ήχο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.343
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent