Διάφορα

Reaction score
2.420
Η πιο εντυπωσιακή πεζογέφυρα

Πριν από μερικούς μήνες μια ολοκαίνουργια διάβαση πεζών έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή Pudong της Σαγκάης, κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις των κατοίκων της πόλης αλλά και των επισκεπτών

pezogefira1.jpg

Αυτή η μεγάλης κλίμακας κυκλική υπερυψωμένη διάβαση επιτρέπει στους πεζούς να θαυμάσουν την πόλη από ψηλά, αφού βρίσκεται περίπου 20 μέτρα πάνω από το δρόμο, αποφεύγοντας την κυκλοφορία και την κίνηση στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης
pezogefira2.jpg

Η πεζογέφυρα παρέχει πρόσβαση σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και πλατείες, ενώ υπάρχουν πολλές είσοδοι και έξοδοι με κυλιόμενες σκάλες σε όλο το μήκος της
pezogefira3.jpg

Το σύγχρονο design στο σχεδιασμό και η διαφορετική αρχιτεκτονική προσέγγιση προσφέρουν στους πεζούς μια ευχάριστη εμπειρία αστικής περιπλάνησης! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ήδη αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης!
pezogefira4.jpg

pezogefira5.jpg

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.745
Είδατε ότι είναι 720p και ότι οι 750" είναι "απο τα 20 μέτρα"; :p
Ναι βρε, αλλά και πάλι οι γωνίες θέασης είναι εντυπωσιακές: αντιστοιχούν σε 125" στα 5 μ. (που είναι μια τυπική απόσταση θέασης για προβολέα) και στις 75" στα 3 μ. (αντίστοιχα για τηλεόραση).
Τα 720p είναι ένα θεματάκι, αλλά πριν λίγα χρόνια η πλειοψηφία των προβολέων έτσι έπαιζε. Κρίσιμος παράγοντας εδώ είναι το fill-ratio, δηλαδή πόσο μικρό είναι το περίγραμμα των Pixel: αν είναι αντίστοιχο πχ των LCOS προβολέων, τότε η κατάσταση θα είναι μάλλον ικανοποιητική. Εξάλλου, είναι θέμα χρόνου να βγουν σε 4k και παραπάνω.

Εμένα, με βάση κάποια συστήματα που έχει τύχει να δοκιμάσω παλιότερα, ο προβληματισμός μου εστιάζεται στην απόδοση σε άλλους παράγοντες της εικόνας, με την αντίθεση, χρωματική παλέτα, γάμμα και ρυθμό ανανέωσης να είναι οι σημαντικότεροι.

Αυτής της κατηγορίας οι συσκευές νομίζω ότι θα έχουν ευρύτατη εφαρμογή στο μέλλον, σε πολύ πιο συμπαγή και ελαφριά μορφή όμως (όσο επιτρέπεται από την ανάγκη συστήματος οπτικής εστίασης, που μπορεί όμως να έχει διαφορετική μορφή από τη σημερινή) και θα προσεγγίσει κάποια στιγμή σε αυτή πχ αθλητικών γυαλιών ηλίου.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Τοp 25: Κορυφαίες σκηνές από ταινίες που δεν υπήρχαν καν στο σενάριο! (Video)

Όταν ο αυτοσχεδιασμός καταστρέφει το σενάριο!

Πασίγνωστες σκηνές από ταινίες παγκόσμιας εμβέλειας που δεν υπήρχαν ποτέ στο σενάριο...

Πρόκειται για σκηνές που δημιουργήθηκαν με αυτοσχεδιασμό και τις περισσότερες φορές καταλάθος...

http://www.whos.gr/other-news/top-2...tainies-poy-den-ypirhan-kan-sto-senario-video

Reaction score
1.842
Περισσότερο απ' όλα μου άρεσε αυτό:

Hope for African Children Initiative

«Με την πρώτη ματιά το λογότυπο φαίνεται σαν χάρτης της Αφρικής, αλλά αν κοιτάξεις προσεκτικά θα δεις μια μάνα και ένα παιδί να κοιτάζονται»

:thumbsup:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder