Διάφορα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.046
O ζωγράφος Kyle Lambert χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Procreate σε ένα iPad Air, φτιάχνει το πορτρέτο του Morgan Freeman που δεν ξεχωρίζει από μία φωτογραφία. Χρειάστηκε ένα μήνα και στο παρακάτω video παρουσιάζεται τμηματικά η πρόοδος του έργου:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.006
Πέρασε ο Πρόεδρος στη CNC εποχή; Νόμιζα ότι ήταν ακόμα του χειροκίνητου.

Το software αυτό φαίνεται πολύ προχωρημένο, κυρίως όσον αφορά τη βελτιστοποίηση των χρόνων κατεργασίας, αλλά και τη μειωμένη φθορά των κοπτικών εργαλείων.
Τέτοιας κατηγορίας προγράμματα CAM λειτουργούν στη λογική του fly-by-wire, καθορίζοντας αυτόματα και συνεχώς μεταβαλλόμενα την πορεία και τις παραμέτρους κοπής, ανάλογα με τις ιδιότητες του υλικού, των κοπτικών εργαλείων και τις δυνατότητες της CNC μηχανής.

Νομίζω ότι ο Ανέμελος φτιάχνει σχέδια για CAM, οπότε ίσως ξέρει κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.543

Reaction score
1.844
... Νομίζω ότι ο Ανέμελος φτιάχνει σχέδια για CAM, οπότε ίσως ξέρει κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο.
Όλα αυτά τα - σχετικά - καινούργια προγράμματα κατεργασίας στερεού "προσανατολισμού" (solid design and machining), έχουν πλεονέκτημα στη σχεδίαση και την μετέπειτα κατεργασία. Αλλά νομίζω οι λεπτομέρειες είναι βαρετές για κάποιον τρίτο. Ίσως και δυσνόητες.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.779
Πέρασε ο Πρόεδρος στη CNC εποχή; Νόμιζα ότι ήταν ακόμα του χειροκίνητου.
Θενκς για την αφιέρωση.
Είμαι ακόμη του χειροκίνητου, αν και ήθελα να μεταβώ σε κατηγορία μηχανημάτων CNC.
Όταν ρωτούσα όμως τις εταιρίες και μου έστελναν προσφορές για τα μηχανήματά τους, είδα ότι θέλουν να με γδύσουν και να με κλέψουν λες και είμαι κανένας άσχετος.
Π.χ. μου χρέωναν μεταφορικά Αθήνα - Θεσσαλονίκη για ένα κιβώτιο με τόρνο 1000 ευρώ (το 2006)
Πάνω από 300 άντε 400 € δεν έβγαιναν για το συγκεκριμένο μηχάνημα που ήθελα.
Και όμως αυτοί δεν δέχονταν δική μου ευθύνη και κόστος για την μεταφορά, ήταν λέει πακέτο.
Βρε δε γ@%$#ιέστε τους είπα και τα παράτησα.
Έτσι καθυστερούσα την αγορά και μετά ήρθε η κρίση και μας κατέστρεψε.

Reaction score
1.844
Η καλύτερη (σοφή) αντιμετώπιση είναι η εκμάθηση των βασικών ενός σχεδιαστικού προγράμματος πριν την αγορά μηχανών cnc, ειδικά τώρα που υποθέτω υπάρχει χρόνος. Αν το βρίσκεις ενδιαφέρον μπορούμε να επικοινωνήσουμε με pm για λεπτομέρειες.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.006
@ Πρόεδρος: αυτή η ιδέα του Ανέμελου είναι πολύ καλή, τώρα που υπάρχει χρόνος. Εξάλλου, η συνεχής επανεκπαίδευση είναι πλέον συνυφασμένη με τα τεχνικά επαγγέλματα.
Τα πλεονεκτήματα των CNC είναι βέβαια περισσότερο εμφανή όταν πρόκειται για μαζική παραγωγή του ίδιου κομματιού, οπότε εσύ θα κρίνεις πόσο σε εξυπηρετούν σε σχέση με τις ανάγκες της παραδοσιακής σου πελατείας και πόσο μπορούν να σε βοηθήσουν στην εξασφάλιση καινούριας.

Παρεμπιπτόντως το iMachining, όπως και άλλα ανάλογα προγράμματα, δίνουν demo (που πιθανότατα έχει όλες τις δυνατότητες του προγράμματος, με την αγορά άδειας να απαιτείται για να κόψει πραγματικά) και on-line εκμάθηση των βασικών λειτουργιών, για να δεις αν σου πάει.

Reaction score
1.844
... Τα πλεονεκτήματα των CNC είναι βέβαια περισσότερο εμφανή όταν πρόκειται για μαζική παραγωγή του ίδιου κομματιού ...
Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Έχει όμως προεκτάσεις. Π.χ. σε καλούπια όπου υπάρχει δυνατότητα να παράγονται με ένα πάτημα πολλά κομμάτια ταυτόχρονα, σχεδιάζεις μόνο ένα και με λίγες κινήσεις τα πολλαπλασιάζεις πάνω στο καλούπι. ;)

Έχω καλύτερες προτάσεις από τα demo, αλλά μόνο με pm.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.226
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi