Διάφορα





Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.117
Reaction score
30.711
WMP Μιχάλη.
Ααααααααα!!!! Τώρα το πρόσεξα.
Δεν τον χρησιμοποιώ ούτως ή άλλως και δεν ξέρω το interface του.
Τώρα που το είπες το αναγνώρισα.
Αλλά ............. έχω μια απορία, δεν υπήρχε αυτός ο media player τότε;

:D :D
 




Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.843
Σιγά τα λάχανα...
οι Κινέζοι στέλνουν 4 μύρια πεζοπόρα τμήματα και κάνουν την ίδια δουλειά χωρίς να μολύνουν το περιβάλλον με καυσαέρια :confused:
 

stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.425
Eμεις περιμενουμε ποτε θα χιονισει για να αποκλειστουμε και να λουφάξουμε!
 





MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
8.639
Reaction score
11.668
Σιγά τα λάχανα...
οι Κινέζοι στέλνουν 4 μύρια πεζοπόρα τμήματα και κάνουν την ίδια δουλειά χωρίς να μολύνουν το περιβάλλον με καυσαέρια :confused:
Αμάν πια εσείς οι ταλιμπάν-οικολόγοι :D: ξέρετε τι αέρια θερμοκηπίου εκλύουν 4 μύρια πεζοπόρα τμήματα, ταϊσμένα stir-fried λάχανα, με φρέσκα κρεμμυδάκια και αυγό; Δείτε πρώτα τα νούμερα και μετά συζητάμε γιατί λιώνουν οι πάγοι στους πόλους... :spiteful:
 



Μηνύματα
7.382
Reaction score
2.557


O ρόλος του Χοίρου στο παραδοσιακό εορταστικό τραπέζι ...

Στην Κρήτη, και όχι μόνο, παλιότερα ήταν έθιμο να μεγαλώνει κάθε οικογένεια στο χωριό ένα γουρούνι, το «χοίρο», όπως το έλεγαν. Ο χοίρος σφάζονταν την παραμονή των Χριστουγέννων κι ήταν το κύριο Χριστουγεννιάτικο έδεσμα.

Την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, οι χωρικοί έκοβαν το κρέας του χοίρου και έφτιαχναν:
• λουκάνικα
• απάκια: καπνιστό κρέας
• πηχτή (τσιλαδιά): αφαιρείται κάθε ίχνος κρέατος από το κεφάλι του γουρουνιού και όλα μαζί βράζονται. Ο ζωμός με ειδική προετοιμασία μετατρέπεται σε πηχτό ζελέ που μέσα του βρίσκονται τα κομμάτια του κρέατος.
• σύγλινα, δηλαδή το κρέας του γουρουνιού κομμένο σε μικρά κομμάτια, που το έψηναν και το έβαζαν σε μεγάλα δοχεία και το κάλυπταν με το λιωμένο λίπος του ζώου. Το λίπος έπηζε μόλις έχανε τη θερμότητα του και το κρέας μπορούσε να διατηρηθεί έτσι για αρκετούς μήνες.
• ομαθιές, τα έντερα του χοίρου γεμισμένα με ρύζι, σταφίδες και κομματάκια συκώτι.
• τσιγαρίδες, κομμάτια μαγειρεμένου λίπους με μπαχαρικά που το έτρωγαν με ζυμωτό ψωμί για κολατσιό στην εξοχή, όταν μάζευαν τις ελιές.

Ο χοίρος των Χριστουγέννων ήταν η βασική πηγή κρέατος για αρκετές εβδομάδες. Τίποτα δεν πήγαινε χαμένο από το χοίρο των Χριστουγέννων, για κάθε κομμάτι του ζώου υπήρχε κάποια χρήση. Ακόμα κι αυτή η ουροδόχος κύστη, η «φούσκα» όπως λέγεται, πλυνόταν και καθαριζόταν και μετά φουσκωνόταν και γινόταν μπάλα, πολύτιμο δώρο για τα παιδιά της εποχής εκείνης. —

απο το Festivalaki
Ακριβώς τα ίδια (και με τις ίδιες ονομασίες) έκαναν και στη Σαντορίνη (τελικά έχει πολλά κοινά με την Κρήτη).
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Μηνύματα
3.036.041
Members
38.525
Νεότερο μέλος
opanamas
Top