Διάφορες απορίες

Reaction score
1
Καλημέρα σε ολους.Θέλω να θέσω καποια ερωτήματα γιατί όπου και αν έχω ρωτήσει ο καθένας μου δίνει και διαφορετική απάντηση.Είμαι κάτοχος της TOSHIBA 40 ZF355DG,PIONEER VSX-917,CRYSTAL AUDIO PLASMA 4 & THX 10 SUB,PS3 και τέλος το WD TV HD Media Player .Τελικά όλες οι συνδέσεις εικόνας πρέπει να περνάνε μέσω hdmi η όχι απο τον ενισχυτη;Εγω σε όλες τις συνδέσεις στέλνω την εικόνα στην Tv και τον ήχο μεσω οπτικης στον ενιστυτή.Χάνω κατι με αυτον τον τρόπο;Εαν και εφοσον οι συνδέσεις μου ειναι σωστές τον ενισχυτή πρέπει να τον εχω στο auto surround η στο direct για να διαβάζει σωστα τον ψηφιακό ήχο των ταινιών;Απο οτι έχω δει ο ενισχυτής μου δεν εχει πιστοποίηση thx ενω το sub της CRYSTAL έχει.Θα πρέπει να αλλάξω ενισχυτή γαι να αποδώσει σωστα το sub;Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων γαι την φιλοξενία και τη βοήθειά σας.

Reaction score
6
Καλημέρα και σε σένα.

Κατ' αρχήν ότι και να κάνεις με το HDMI να ξέρεις ότι ο 917 δεν υποστηρίζει ήχο από εκεί, ούτε κάνει και καμιά επεξεργασία στην εικόνα. Οπότε από συνδέσεις είσαι ΟΚ.

Auto surround σημαίνει ότι παίρνει το σήμα και το επεξεργάζεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στις αποστάσεις των ηχείων, αν είναι small ή large κλπ. Direct χωρίς καμία επεξεργασία.

Εγώ θα το είχα στο Auto surround και από κει και πέρα, αν ήθελα θα έβαζα και επιπλέον επεξεργασία DSP.

Γενικότερα όσο περισσότερα πράγματα είναι πιστοποιημένα κατά THX στην αλυσίδα, τόσο πιο κοντά είσαι στις προδιαγραφές.
Όμως αυτό δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί.
Πιο πολύ θα κοίταζα αν οι default 80 κύκλοι του sub ταιριάζουν με τη ρύθμιση που έχω στον ενισχυτή.

Reaction score
1
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου.Εννοείς το crossover στις ρυθμίσεις του ενισχυτή να είναι στο 80;

Reaction score
0
Απάντηση: Διάφορες απορίες

Αν θυμάμαι καλά το sub έχει επιλογή λειτουργίας THX με διακόπτη. Αν το επιλέξεις, τότε κλειδώνει στις προδιαγραφές ΤΗΧ, και έτσι έστω και αν έχεις ρυθμίσει το crossover στον ενισχυτή σε ψηλότερη συχνότητα, το sub θα κάνει το δικό του crossάρισμα με βάση την προδιαγραφή ΤΗΧ

Reaction score
1
Ναι όντως το sub εχει τετοιο διακοπτη ο οποιος οταν ειναι σε ΤΗΧ mode ακυρώνει τη λειτουργια του crossover του sub.Θεωρείτε τον ενισχυτη καλό για να οδηγήσει τα ηχεια αυτά;Το μόνο μου παραπονο ειναι οτι βγάζει κατι σαν φύσημα το όποιο σταματαει μονο αν στριφογυρίσω είτε την μια οπτικη της συνδεσηε του wd player είτε την coaxial της συνδεσης ενός dvd που έχω.Μήπως γνωρίζει κανενας τι μπορεί να φταίει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef