Δικάναλο σύστημα και Subwoofer...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Δικάναλο σύστημα και Subwoofer...

Ας αφήσουμε (για λίγο) τα πολλά κανάλια και το home cinema ήσυχα.

...
χαχαχα
Πες μου ότι τα διάβασες....:107:

Ίσως βρεις πληροφορίες για το 'κροσάρισμα' εκεί μέσα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Σιγά μην τα διάβασα κιόλας. Το πρώτο είναι για πολυκαναλικά συστήματα. Το δεύτερο έχει ενδιαφέρον, έχουμε κάνει και αντίστοιχη συζήτηση εδώ κάποτε.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.218
Απάντηση: Δικάναλο σύστημα και Subwoofer...

Το δεύτερο είναι της AES. Κάτσε προσ-χή ρε ψάρακα...

άντε, επειδή είσαι αδερφός μου (πάλι βύσμα έχεις), χαλάρωσε. Ημί... ανάς

....α-νάς.

:135::135::135:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Άσε μας μωρέ τώρα, ΑΕΣ και πρασινάλογα. Τι ξέρουν αυτνοί από χάι έντ ε; :142::142:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.218
Απάντηση: Δικάναλο σύστημα και Subwoofer...

"The effect of the room modes was seen more important than the..."...

ναι, τι να ξέρουν κι αυτνοί...

Reaction score
498
Ακόμη, δεν έχει τύχει ποτέ να ακούσω seamless (πραγματικά όμως, όχι στο περίπου) αποτέλεσμα με την χρήση υπογούφερ.Παλαιότερα, είχα προσπαθήσει αρκετές φορές με μικρού σχετικά κόστους υπογούφερ και μια στιγμή έφτιαξα και DIY δικό μου, αλλά ποτέ δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα.

Εϊμαι σίγουρος πάντως πως γίνεται να υπάρχει αποτέλεσμα πραγματικά καταπληκτικό ΑΛΛΑ πρέπει να γίνει ΣΩΣΤΑ.Σωστά εννοούμε με παραμετρικό ισοσταθμιστή,καλό κροσόβερ,ικανός ενισχυτής και κατά προτίμηση 2 τεμάχια.Απλά θέλει δουλίτσα.Plug & Play με την καμία..Εδώ δυσκολευόμαστε πολλές φορές να στήσουμε τα ηχεία μας στον χώρο χωρίς να έχουμε υπερβολικό χαμηλό, εκεί πού πας να βάλεις και sub και θες να παίξει και άνευ όρων?!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Για να δώσω μερικές απαντήσεις σε όσους έκαναν τις παρατηρήσεις τους:

Όταν μίλαγα για υπογούφερ αναφερόμουν σε κάποια πρόσθετα ενεργά που καλούνται να προσθέσουν μισή ή μία οκτάβα σε υπάρχοντα ηχεία. Δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχουν Costas Ear τα τρίδρομα ηχεία με αυτό. Τα τρίδρομα ηχεία αποκόπτουν το γούφερ στους 150-350 κύκλους και παίζουν μουσική. Τα υπογούφερ για να δέσουν με ένα ηχείο που κατεβαίνει στους 45 κύκλους πρέπει να κοπούν στους 50-55 αλλοιώς έχασες. Αν κόψεις ένα sub στους 100 και αντίστοιχα τους δορυφόρους πιο εύκολα θα δέσεις αποτυχημένη μαγιονέζα παρά το σύστημα.
Αν αποσυνδέσεις τους δορυφόρους δεν πρέπει να αναγνωρίζεις τι μουσική παίζει από το sub, αλλοιώς έχεις βάλει γούφερ και όχι υπογούφερ.
Με μόνη εξαίρεση αν έχεις μελετήσει ολόκληρο το σύστημα και το έχεις φέρει μα ενεργά κροσόβερ ώστε να ταιριάξεις κλήσεις και συχνότητες. Εγώ δεν αναφερόμουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η επιτυχία των συγχρόνων sub λοιπόν είναι ακριβώς οτι αφήνουν τα ηχεία να χειρίζονται το μουσικό περιεχόμενο μέχρι τους 60
αναλαμβάνουν το υπόλοιπο μέχρι όπου φτάνουν και γι αυτό δένουν εύκολα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.218
Απάντηση: Re: Δικάναλο σύστημα και Subwoofer...

- Όταν μίλαγα για υπογούφερ αναφερόμουν σε κάποια πρόσθετα ενεργά που καλούνται να προσθέσουν μισή ή μία οκτάβα σε υπάρχοντα ηχεία. Δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχουν Costas Ear τα τρίδρομα ηχεία με αυτό. Τα τρίδρομα ηχεία αποκόπτουν το γούφερ στους 150-350 κύκλους και παίζουν μουσική. Τα υπογούφερ για να δέσουν με ένα ηχείο που κατεβαίνει στους 45 κύκλους πρέπει να κοπούν στους 50-55 αλλοιώς έχασες. Αν κόψεις ένα sub στους 70-100 και αντίστοιχα τους δορυφόρους πιο εύκολα θα δέσεις αποτυχημένη μαγιονέζα παρά το σύστημα..
αυτό το λινκ πάντως της AES άλλα νομίζω πως λέει... :144:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.196
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike