Δισκοκήλη. Κάποιος γιατρός; Εμπειρίες;

Reaction score
2.025
Λοιπόν την έβαψα! :116:

Πριν από 1.5 χρόνο είχα πάθει λουμπάγκο, κοιμήθηκα με air condition λίγο στραβά δεν ήθελε και πολύ. Τέλος πάντων αυτό πέρασε αλλά είχα κάποιες ενοχλησούλες!

Να πω ότι γυμναζόμουν κανονικά από μικρός σε κολυμβήσεις κτλ και μετά τα 23 με διάδρομο και όργανα με μάλλον χειρότερο λάθος τα 10 χλμ που έκανα πάνω στο διάδρομο.

Πριν δύο εβδομάδες έκανα κάτι ασκησούλες και με έπιασε έντονος πόνος στη μέση προς τα κάτω στους γλουτούς. Τέζα ο Μιχάλης.

Παίρνω τέσσερα φάρμακα, Norgesic, Lonarix, ενα για επικάληψη του στομαχιού και άλλο ένα. Ο πόνος έχει υποχωρήσει αλλά νοιώθω τραβηγματάκια στο πόδι και μούδιασμα.

Έκανα καταρχάς αξονική, η διάγνωση ήταν η παρακάτω:

Καλύφθηκε η περιοχη διαστημάτων από Ο3-Ο4 έως και Ο5-Ι1.

Στο επίπεδο Ο3-Ο4 δεν παρατηρούνται παθολογικά ευρήματα.

Στο επίπεδο Ο4-Ο5 σημειούται ήπια διαπλάτυνση του μεσοσπονδύλιου δίσκου, χωρίς στένωση του νωτιαίου σωλήνα ή των μεσοσπονδύλιων τρημάτων.

Στο επίπεδο Ο5-Ι1 παρατηρείται μεγάλη οπισθοπλάγια δεξιά προς τα κάτω προβολή του μεσοσπονδύλιου δίσκου, με πιεστικά φαινόμενα επί του νωτιαίου σάκκου και κυρίως επί της δεξιάς Ι1 ρίζας και με σημαντική στένωση της δεξιάς μοίρας του νωτιαίου σωλήνα, χωρίς ιδιαίτερη μείωση του εύρους των μεσοσπονδύλιων τμημάτων.

Απεικονίζεται δισχιδής ράχη του Ι1 σπονδύλου, ως επί ανατομικής παραλλαγής.

Δεν παρατηρούνται άλλα ιδιαίτερα παθολογικά ευρήματα.

Συμπέρασμα: Εκφυλιστικές αλλοιώσεις με κύριας εκδήλωση μεγάλη προβολή του δίσκου Ο5-Ι1. Συνίσταται κλινική αξιολόγηση με μαγνητική τομογραφία.

Οπότε πάω για μαγνητική.

Από κει και πέρα με το μούδιασμα στο πόδι τι κάνω, θα φύγει με ξακούραση όπως μου λένε κάποιοι η μόνο με εγχείρηση? :110:

Και μου το έλεγαν ότι ειναι βαρύ το High End! :114:

Reaction score
2.025
Απάντηση: Δισκοκήλη, Κάποιος Γιατρός? εμπειρίες?

Thanks φιλαράκο μου!

Reaction score
19

κάνε και κανα ιαματικό μπάνιο. (δε κάνω πλάκα)
Έχω κάτι αντίστοιχα και το έχω καθιερώσει μια φορά το χρόνο.
Α! και περαστικά :605:

Reaction score
2.025

Φίλε margamanoς που πας για ιαματικά?

Reaction score
19

Στην όμορφη και μακρινή Ικαρία

Reaction score
2.025

Ευχαριστώ πολύ!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Mike έχει κάτι ιαματικά στη Βραζιλία φιλαράκι, άλλο πράμα. Θέλει 5 sessions από 10 μέρες έκαστο ξεκινώντας από αρχές καλοκαιριού και τελειώνοντας το φθινόπωρο. Θα γίνει άλλος άθρωπας. :116:

p.s. Περαστικά βρε!

...

Reaction score
2.025
Απάντηση: Re: Δισκοκήλη, Κάποιος Γιατρός? εμπειρίες?

Mike έχει κάτι ιαματικά στη Βραζιλία φιλαράκι, άλλο πράμα. Θέλει 5 sessions από 10 μέρες έκαστο ξεκινώντας από αρχές καλοκαιριού και τελειώνοντας το φθινόπωρο. Θα γίνει άλλος άθρωπας. :116:

p.s. Περαστικά βρε!

...
:204:

Thanks φίλε!

Reaction score
19

Επίσης να μην ξεχάσω. Να είσαι ΠΑΡΑ πολύ επιφυλακτικός με όσους γιατρούς σου προτείνουν επέμβαση. Δοκίμασε χειροπρακτικό, είναι η μεγαλύτερη βοήθεια

Reaction score
2.025

Με την εγχείρηση δεν περνάει όμως?....για πάντα?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382

Ωχ,περαστικά Μάικ!

Reaction score
49
Καλημέρα.
Αλλο οσφυαλγία, άλλο ισχυαλγία.
Αν υπάρχει πιεστικό εντύπωμα σε νευρική ρίζα, το οποίο δεν υποχωρεί παρά συντηρητικές μεθόδους (χειροπρακτικές-φυσικοθεραπείες, φάρμακα κλπ), η θεραπεία είναι μονο ο "απεγλωβισμός" του νευρου, διότι μετά υπάρχει και κίνδυνος πάρεσης. βλέπε drop foot κλπ.
Αυτο σημαίνει νευροχειρουργική επέμβαση ήτοι μικροδισκεκτομή.

Reaction score
19

Η ιδέα της εγχείρησης ήταν πάντα αποτρεπτική για εμένα. Εμπεριέχει ρίσκο καθώς μέσα από την σπονδυλική μας στήλη περνάει όλη μας η "καλωδίωση". Γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και σφάζαν για να πάρουν το χαρτζιλίκι τους. Δεν είπα να είσαι κατά, απλά να είσαι προσεκτικός, οι εποχές είναι δύσκολες και δυστυχώς κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους. Άποψη μου δοκίμασε χειροπρακτικό και αν δε σε "ισιώσει" βλέπεις

Reaction score
2.025

Σε ευχαριστώ Γιατρέ, από αυτά που έγραψα δηλαδή κατάλαβες ότι ισχυαλγία αν κατάλαβα καλά!

Y.Γ. Ευχαριστώ George!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.719

p.s. Περαστικά βρε!

...

για κει ειμαστε κ το ξεχναμε ολα! με τη μια!

Reaction score
169

Επειδή τα περνάει πολύ καλός μου φίλος, είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα.
Ο φίλος μου κάνει φυσιοθεραπείες και έχει ρητή εντολή να χάσει βάρος, να ελλατώσει όσο μπορεί την κίνησή του (ευτυχώς μπορεί να δουλεύει απ το σπίτι) και να μην σηκώνει τίποτα, ούτε καν το laptop ή τη μπέμπα του.
Αν δεν δει αποτέλεσμα μετά τις φυσιοθεραπείες (νομίζω 20) του παν να κοιτάξει για εγχείριση, αλλά απ όσο μου είπε δεν είναι εύκολη και έχει κινδύνους.
Πάρε 2-3 απόψεις να είσαι σίγουρος

Reaction score
2.025

:111:

Από ότι διαβάζω πάντως εγχείριση χρειάζεται αν δεν υπάρχει βελτίωση και πονάς για 1-2 μήνες. Εγώ δεν πονάω έχω ένα ελαφρύ μούδιασμα και πιάσιμο στο γάμπα!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.816

Mιχαλακι.......αστα φιλε......5 μηνες τραβιομουνα και και λυση μου εδωσε ενας οποιοπαθητικος στην Πευκη ο Τσιρλης ο γνωστος!!
Θελω να σε ρωτησω ομως κατι ...ο πονος ξεκινα απο το κωλομερι μεχρι κατω τα δαχτυλα?δηλαδη σε πιανει σε ολο το ισχυακο νευρο?

Παντως θελει σιγουρα ξεκουραση,ειδικη ζωνη στην μεση (λιγο σφυχτα)στο περπατημα και το κυριοτερο θελει για να χαλαρωνει ο μυς να κρεμιεσαι χαλαρα και οχι αποτομα σε ενα μονοζυγο μενοντας κρεμασμενος για λιγα δευτερολεπτα -αρκετες φορες την ημερα φιλε!

παρε τηλ.αν θες τιποτα!

Δυστυχως αν ειναι φιλε ριξη στον 05 δεν καθαριζεις ευκολα ........βλεπεις βγαινει ο μεσοσπονδυλιος δισκος απο την θεση του και σαφως χρειαζεται αρκετο χρονο για να επανελθει στην θεση του!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.089
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21