Δυο καναλια για δυο Αιολους...

Reaction score
0
:D Γεια σας παιδια! Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο forum και ειμαι (αληθεια) ιδιαιτερα ενθουσιασμενος! Παρακολουθω εδω και καιρο τα θεματα που συζητατε και εχω καταλαβει οτι μπορω να υπολογιζω στη βοηθεια σας,σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω αναφορικα με καποιον ενισχυτη που σκεφτομαι να παρω. Εχω 2 AS Aeolus και θελω να αγορασω ενα ενισχυτικο (ολοκληρωμενο η και προ-τελικο).Ποια ειναι η γνωμη σας για τον KRELL Kav400xi? Σε συγκριση με τον MUSICAL FIDELITY A5? Μηπως καποιον τελικο αμερικανικο με πολλα watts (ADCOM , PARASOUND, ANTHEM) με ενα σχετικα καλο προ? Ακομη και BRYSTON σκεφτομαι...Για πηγη εχω καταληξει σε ενα εκ των UNICO CD και CARY 308T(αναλογα με τον ενισχυτη)..Το budget μου φτανει με το ζορι τα 3000-3500 ευρω (για τον ενισχυτη). Για την ωρα , τα ηχεια οδηγουνται απο εναν PIONEER AX10 .Δεν παιζουν καθολου ασχημα (ο ενισχυτης οδηγει μονο αυτα σε stereo direct). Αγορασα τον ενισχυτη πριν 2 χρονια και δεν τον εχω χρησιμοποιησει σχεδον καθολου ως πολυκαναλο λογω πολυ ασχημων συγκυριων (αναγκαστικες μετακομισεις...).Ετσι ,θελω οπωσδηποτε να τον αλλαξω με εναν δικαναλο ποιοτικο,γιατι νομιζω οτι παει χαραμι με τις τοσες δυνατοτητες του να μενουν αχρησιμοποιητες.Απο την αλλη, νομιζω οτι και τα ηχεια θα δειξουν τις δυνατοτητες τους σε ενα αμιγες δικαναλο συστημα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Καλές και οι δύο επιλογές σου (KRELL και MUSICAL FIDELITY) . Και η λύση του Bryston είναι πολύ καλή. Θα σε συμβούλευα όμως να αγοράσεις αυτόν που ταιριάζει περισσότερο στα αυτιά σου.
Πήγαινε και άκουσέ τους όλους και αποφάσισε. Αυτό που μπορεί να αρέσει σε μένα μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον άλλον...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.675
Αγαπητέ ge_orge καλώς ήρθες στην παρέα.

Εδώ θα δεις αρκετούς φίλους με Αίολους και μπορείς να πάρεις μια ιδέα όπως επίσης να ρωτήσεις και κατόχους.

- Τελικά η database είναι πολύ χρήσιμη. Σύντομα θα βρούμε τρόπο να συμαζέψουμε ακόμη περισσότερο την πληροφορία.

Reaction score
3
Συνονόματε

Τα συγκεκριμένα ηχεία,είναι τα κορυφαία της εταιρείας,οπότε για να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους,πρέπει να έχουν και κορυφαία συνοδά,με πρώτο και καλύτερο την στήριξή τους σε σωστές βάσεις,και έπειτα το τελικό ενισχυτικό στάδιο.

Δεν γνωρίζω τι απαιτήσεις έχεις σε αυτό που γράφεις για καλό ήχο,όμως ,γενικά για να τον αποκτήσεις,πρέπει να παιδευτείς,αλλά και να εκπαιδευτείς ,αρκετά.

Αν ήταν να προτείνω κάτι σε ενισχυτικό,θα σου έλεγα για αρχή να έπαιρνες για δοκιμή κάποιον λαμπάτο τελικό,ή κάποιον υβριδικό ολοκληρωμένο.

Reaction score
3
Συνονόματε

Τα συγκεκριμένα ηχεία,είναι τα κορυφαία της εταιρείας,οπότε για να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους,πρέπει να έχουν και κορυφαία συνοδά,με πρώτο και καλύτερο την στήριξή τους σε σωστές βάσεις,και έπειτα το τελικό ενισχυτικό στάδιο.

Δεν γνωρίζω τι απαιτήσεις έχεις σε αυτό που γράφεις για καλό ήχο,όμως ,γενικά για να τον αποκτήσεις,πρέπει να παιδευτείς,αλλά και να "εκπαιδευτείς",αρκετά.

Αν ήταν να προτείνω κάτι σε ενισχυτικό,θα σου έλεγα για αρχή να έπαιρνες για δοκιμή κάποιον λαμπάτο τελικό,ή κάποιον υβριδικό ολοκληρωμένο.

Reaction score
0
-Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις - υποδειξεις σας παιδια.Φιλε ΓΙΩΡΓΟ MAC εχω σκεφτει και εγω αρκετα για την περιπτωση ενος λαμπατου ενισχυτικου και εχω καταληξει οτι δεν ειμαι σε θεση να δωσω τοσα πολλα χρηματα για να παρω μια λαμπα που θα παιζει τα ηχεια τοσο καλα οσο υποτιθεται οτι μπορουν να παιζουν.Εχω ακουσει διαφορα ηχεια της ιδιας εταιριας με ενισχυτες λυχνιας και με υβριδικους ( UNISON UNICO- τιμιος για τα χρηματα, UNISON RESEARCH S6 σε χαμηλες εντασεις με Αιολους επαιζε εντυπωσιακα οταν ομως τον πιεσαμε ψιλογονατισε,UNISON P30K με προ MANLEY SHRIMP-πολυ καλο αλλα αρκετα ακριβο- PATHOS CLASSIC ONE- υπερεκτιμημενος ,TSAKIRIDIS POWERHOUSE -τεραστιος σε ογκο και δεν μας πολυεπεισε,GRAAF GM50-ψιλομπερδεμενος στα μεσοχαμηλα οταν πιεστηκε λιγο ).Τον περισσοτερο εντυπωσιακο λαμπατο ηχο που εχω ακουσει μεχρι στιγμης ,τον ακουσα στην προσφατη εκθεση High-End, στο δωματιο της SYMPHONIC EMPORIUM που επαιζαν οι 2 CARY V-12 με τα MONTANA... Η λαμπα εχει ηχητικες ιδιαιτεροτητες και χρειαζεται αρκετη φροντιδα για να διατηρησει αυτο που την κανει τοσο ξεχωριστη.Μαλλον το τρανζιστορ μου ταιριαζει περισσοτερο και οσον αφορα την ισχυ και το βαθος τσεπης...

Reaction score
7
Αν θα πας για λάμπα και μάλιστα Τσακιριδης θα πρέπει να πας στην Ηλέκτρα στην έκδοση 2χ200, άλλα γούστα, αλλά καλά στρωμένη.

Reaction score
650
Η γνώμη μου είναι να ακούσεις όσο πιο πολύ γίνεται τους ενισχυτές που σε ενδιαφέρουν και να αγοράσεις αυτόν που θα σου αρέσει περισσότερο.
Ο φίλος που μιλά για τη σωστή τοποθέτηση των ηχείων και τη στήριξή τους σε σωστές βάσης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ξεκίνα από εκεί και μετά δοκίμασε προ και τελικούς.
Αν οι λάμπες δεν σου άρεσαν ή κάτι δεν σου πάει καλά με αυτές να μην τις αγοράσεις.

Reaction score
0
Γιαννη τα ηχεια τα εχω επανω σε βασεις απο την EXELIXIS .Ειναι μεταλλικες με 4 ποδια στηριξης και αρκετα αδρανεις.Παρ'οτι ο χωρος που εχω ειναι περιπου 25τμ δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες τοποθετησης...Αρκετα καλη η ιδεα για Ηλεκτρα του Τσακιριδη, Ευαγγελε.Τι εννοεις γραφοντας ''αλλα γουστα''?Επισης ,μηπως γνωριζεις ποσο περιπου κοστιζει?

Reaction score
0
Πηγα στου Τσακιριδη, ειδα και κατεληξα οτι η Ηλεκτρα παραειναι ογκωδης για τον χωρο μου...Περιμενω εντος των ημερων να δανειστω απο φιλο εναν MUSICAL FIDELITY A308.Αυτος εχει δυο AS ELECTRA με μια σχετικα καλη πηγη (CAMBRIDGE AUDIO 640 Azur) και παρ'οτι τα ηχεια ειναι αρκετα δυσκολα (85db , 6ohm) εχει πολυ εντυπωσιακο ηχο.Ο ηχος αυτου του ενισχυτη,συμφωνα με τον ειδικο τυπο παντα, ειναι πολυ κοντα στον ηχο του Α5 που με ενδιαφερει.Αν λοιπον ακουσω και μου αρεσουν,θα προσπαθησω -καπως- να ακουσω και καποιον KRELL (λιγο δυσκολο αλλα θα δουμε...).Διαβαζοντας επισης διαφορα σχολια, για το ιδιο θεμα, σε αλλα topics του forum, ειδα οτι η εταιρια (SPECTRUM ELECTRONICS) θεωρει σαν καλυτερη επιλογη,τον PARASOUND.Αν καταφερω και ξεκαθαρισω το τοπιο με τους ολοκληρωμενους,ισως να κοιταξω και προς αυτη την κατευθυνση αν και δεν ξερω κατα ποσο θα ηθελα να μπλεξω στο ομιχλωδες (και ακριβοτερο) τοπιο του προ-τελικου...

Reaction score
0
ΓΙΩΡΓΟ MAC, δεν θελω να δωσω πανω απο 3000 με το (πολυ)ζορι 3500 για ενισχυτικο.Αν βρω και κατι φθηνοτερο,δεν θα με χαλασει φυσικα :wink: ...Γενικα,δεν πολυβιαζομαι.Εχω τα ματια μου ανοιχτα ακομη και σε καποια ευκαιρια 2ο χερι.Θα σας κραταω ενημερους για τυχον εξελιξεις.

Reaction score
650
Πηγα στου Τσακιριδη, ειδα και κατεληξα οτι η Ηλεκτρα παραειναι ογκωδης για τον χωρο μου...

ge_ogre Τι εννοείς παραείναι ογκώδης? Στην παρουσίαση της μουσικής ή στην τοποθέτηση?

Reaction score
0
Εννοω στην τοποθετηση .Δεν ακουσα πως παιζει.Εχω ακουσει μονο τον POWERHOUSE και δεν ενθουσιαστηκα.Ισως η Ηλεκτρα να παιζει αισθητα καλυτερα,ομως δεν νομιζω οτι θα κινηθω προς αυτη την κατευθυνση για καθαρα πρακτικους λογους.Οπως εχω αναφερει,εχω προβλημα με τον χωρο μου.Δεν μπορω να βαλω επιπλο που θα χωραει 2 τοσο ογκωδη μονομπλοκ (και προενισχυτη) και να βολευει και τις υπολοιπες συσκευες (cd,dvd,tuner,vcr).Επισης δεν θεωρω καλη τη λυση να τα βαλω χυμα στο πατωμα γιατι θα πρεπει να ειμαι σε συνεχη επαγρυπνηση για μενα και για οποιονδηποτε που θα πλησιαζει κοντα στα μηχανηματα.Γιαννη, θελω να ειμαι χαλαρος οταν ακουω τη μουσικη που μου αρεσει,ειτε ειμαι μονος,ειτε με φιλους.

Reaction score
650
Ο.Κ. Πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο, ικανοποιεί την αισθητική σου και τοποθετείται άνετα στο χώρο σου.
Καλό ψάξιμο και καλή επιτυχία! :)

Reaction score
0
Δεν αποκλειεται να παιζει και αυτο.Γενικοτερα ομως,σαν ενισχυτες οι PARASOUND εχουν καλο ονομα (λογικες τιμες και καλη ποιοτητα ηχου και κατασκευης-συμφωνα παντα με τον ειδικο τυπο...) και ιστορια στον χωρο του hi-fi-end.Θα δειξει... :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
χωρίς να υποτιμώ τους parasound που είαι γενικά αξιόπιστα και καλά μηχανήματα για τους αίολους θα προτιμούσα κάτι σε Bryston, ή τον νέο ολοκληρωμένο της Krell...

Reaction score
0
Εχω φαει και εγω ενα κολλημα με τον KRELL (KAV 400xi).Θα ηθελα παρα πολυ να τον ακουγα με τα ηχεια μου.Λεγεται οτι δεν εχει τοσο τεραστιο (σε βαθος και ενταση) χαμηλο.Αυτο μου το επιβεβαιωσε και ο κ. Χαιτας (NEXUS) ο οποιος εμπορευεται τον εν λογω ενισχυτη.Ομως,συμφωνα παντα με τον ιδιο,εχει απολυτα ελεγχομενο και φυσικο χαμηλο , πραγμα που μπορει να ειναι πολυ σημαντικο σε μεσαιου προς μικρου μεγεθους χωρους.Τον BRYSTON (4BSST) δεν τον εχω βρει κατω απο 2850ευρω.Αν θελω να τον ταιριαξω με εναν αναλογου ποιοτητας προενισχυτη θα ξεφυγω πολυ απο το budget μου. :(

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.192
Members
38.302
Νεότερο μέλος
giannisx4