Gebreselassie
Μαύρος!
- Reaction score
- 3.896
Σου απαντώ ευθέως: δεν νομίζω Μιχάλη ότι θα καθάριζα έτσι εύκολα. Τα έχεις ακούσει τα soundlab δηλαδή και έμεινες με το στόμα ανοιχτό? Εγώ άκουσα για λίγο το κορυφαίο μοντέλο με μεγάλους atmasphere, σχετικά πρόσφατα.Ρε Νικο μια ειλικρινη απορια.
Μενεις που μενεις Θεσσαλονικη, δεν τα πουλας ολα να παρεις ενα ζευγαρακι soundlab να βρεις την υγεια σου?Παιρνεις και δυο μονομπλοκ atmasphere και καθαρισες. Ειλικρινα πολυ θα ηθελα να ακουσω τους atmasphere με τα ηχεια μου αλλα ειναι αδυνατο.
Κοίταξε φιλαράκι.
Η "αλήθεια" στον ήχο, έχει πολλές εκδόσεις, περί αυτού δεν χρειάζεται συζήτηση διότι το θέμα είναι ολίγον φιλοσοφικό.
Ζώντας αρκετό καιρό με ηλεκτροστατικά πάνελ τα έχω πραγματικά ερωτευτεί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον πολύ πιθανό να τα κρατήσω ως δεύτερο ζευγάρι ηχείων. Έχοντας πολύ γνώριμο τον ήχο των MG3.6, (μανίσιων αλλά και βαρέως τροποποιημένων), είμαι 99,99% σίγουρος ότι οι δυνατότητες ενός καλού μαγνητοστατικού, είναι ίδιες ή περισσότερες αυτών ενός πολύ καλού ηλεκτροστατικού, ειδικά όταν μιλάμε για full range ή full μεμβράνη καταστάσεις, γιατί τα magnepan έχουν cross. Τα υβριδικά είναι άλλη κατάσταση σε κάθε περίπτωση και χρήζουν ξεχωριστής μελέτης. Μάλιστα η απόδοση των μαγνητοστατικών, τόσο σε επίπεδο συχνοτικής απόκρισης όσο και σε επίπεδο εντάσεων, επιτυγχάνεται με ηχεία λογικού μεγέθους και όχι με τέρατα όπως τα Soundlab A1 (1μ πλάτος και 2μ+ ύψος). Αναφέρω μετρήσιμα μεγέθη γιατί τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά κριτήρια (καλή προφανώς ηλεκτροστατική μεμβράνη στην μεσαία περιοχή, καλή και του μαγνητοστατικού, καλό προφανώς και το ribbon του 3.6 που ανεβαίνει με άνεση στους 40.000 κύκλους). Τα μεγάλα soundlab είναι υπέροχα ηχεία με όλη τη σημασία που μπορεί να προσδώσει κάποιος στην λεξη. Εξίσου υπέροχα στα δικά μου αυτιά, ακούγονται όμως και τα magnepan και το λέω χωρίς να θέλω να μπω σε ανώφελες συγκρίσεις διότι μιλάμε για άλλη λογική. Τα ηχεία αυτά έχουν σχεδόν διαφορετικό προορισμό/σκοπό, αφού δεν μπορούν να μπούν στους ίδιους χώρους.
Είναι προφανές ότι με την βοήθεια του EAR, η εμπλοκή μου με τα MG3,6/R δεν θα περιοριστεί στο να τα συνδέσω με τον τελικό και να ακούσω μουσική. Επί της ουσίας, μόλις ξεκίνησε ένα πολύ μακρύ ταξίδι το οποίο αν μη τι άλλο, έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Επιπλέον, είναι αδύνατο Μιχάλη να σου μεταφέρω πραγματικές ηχητικές εντυπώσεις με λόγια.
...