Δυσκολίες στην Altec Telecoms...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Δυσκολίες στην Altec Telecoms...

Δυστυχως πανε τα 2Χ69 ευρουλακια μου ,αν καιγια τη μια την ενεργοποιημενη αυριο θα δω αν δουλευει, η δε αλλη ουδεποτε ενεργοποιηθηκε:141:

Reaction score
2.556
Λοιπόν τέλος η ΑΛΤΕΚ και για μένα! (υπάρχει κανένας μέσα;;;)

Είχα 2 συνδέσεις ADSL: Η μία στο σπίτι και η άλλη στη μάνα μου (και οι 2 από I DO SILVER αγορασμένα 500E kai 300E αντίστοιχα απο Carrefour).

Η σύνδεση της μάνας μου ήταν ουσιαστικά για την κυρία που την φροντίζει και θέλει να μιλάει μέσω Skype με το γιό της στην ανατολική χώρα της. Λόγω μη κρίσιμης σύνδεσης το τόλμησα και την αντικατέστησα με το πακέτο Telefonet+ της Vivodi 20 ευρώ το μήνα (η προσφορά έληγε χτές τώρα έχει 33 ευρώ το μήνα). Έχει ADSL μέχρι 24 Mbps (θα δείξει...) και απεριόριστη VOIP εθνική και διεθνή τηλεφωνία (2 τηλεφωνικοί αριθμοί) και δίνει δωρεάν και το ασύρματο ADSL2+ router (Speedtouch). Στον πΟΤΕ τα αντίστοιχα (με επιφύλαξη για την πραγματική ταχύτητα που στη συγκεκριμένη σύνδεση δεν με νοιάζει και πολύ...) κοστίζουν 15 (πάγιο)+30 (Conn-x)+15(Conn-x Talk)=60 Ευρώ το μήνα!

Στη δική μου σύνδεση κράτησα την γραμμή ΙSDN του πΟΤΕ και έκανα αίτηση για 24Mbps ADSL από ΤΕΛΛΑΣ και πακέτο απεριόριστης δωρεάν τηλεφωνίας Ελλάδας ("Tellas National"). Μηνιαίο κόστος ΙSDN 20E + ADSL 20E + Tellas national 15E = 55 Eυρώ σύνολο. Αντίστοιχο μηνιαίο κόστος για πΟΤΕ = 20 (πάγιο ΙSDN) + 30 (ADSL) + 15 (Connex-Talk) = 65 Eυρώ. Σκέφτηκα τη Vivodi και για μένα αλλά χρειάζομαι οπωσδήποτε φαξ και έπρεπε να κρατήσω μια γραμμή κανονική, όχι VOIP. Δηλαδή να κάνω την ISDN --> δύο PSTN και μετά να ενεργοποιήσω την Vivodi στην μία PSTN και να κρατήσω την άλλη για το φαξ. Το κόστος θα ήταν 15 στον ΟΤΕ για την PSTN του φαξ + 20 Telefonet+ = 35 Eυρώ το μήνα. Με την κατάργησή της ΙSDN όμως θα έχανα τελείως για αρκετές ημέρες την ADSL που έχω τώρα ενεργή πάνω στην ISDN και την χρησιμοποιώ με Netkey κάρτες μέχρι να αποκτήσω κανονικό πάροχο. Έτσι αποδέχτηκα (?) τα 20 ευρώ παραπάνω. Στην απόφαση (?) μέτρησε λίγο και η ευελιξία του ΙSDN αλλά περισσότερο ο φόβος για την Vivodi και πάνω απ' όλα η έλλειψη Ιντερνετ για καμμιά 20αριά (τουλάχιστον...) μέρες. Χρησιμοποιείται από την γυναίκα μου για τη δουλειά της και δεν θα άντεχε τα 50 kbps της Dial-up για 20 μέρες!

Είστε σίγουροι (dream...?) οτι η Vivodi έχει πρόβλημα;;; Μια φίλη μου εδώ στο Χολαργό είναι πολύ ευχαριστημένη και χτές βράδυ που έκανα την αίτηση για σύνδεση τηλεφωνικά μια χαρά εξυπηρετήθηκα και ο τύπος τα ήξερε καλά όλα.

Θα δείξει πάντως....:116:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μια ερωτησουλα: στην ενεργοποιημενη γραμμη ADSL οπου ειχα Αλτεκ, κοπηκε η προσβαση στο ιντερνετ αλλα παραμενει ενεργη (δηλ το λαμπακι του μοντεμ ειναι πρασινο). Υπαρχει καμια καρτα (netkey;) για να εχω προσβαση σε ιντερνετ;

Reaction score
2.556
Nαί Λάκη αγοράζεις από το περίπτερο μια netkey των 10 ευρώ και βάζεις στο ρουτερ τα:
Χρήστης------> <888.xxxxxxxx>@forthnet.gr
Password-----> <yyyyyyy>
που γράφει η κάρτα (για το password ξύνεις...).

Οι ρυθμίσεις πρέπει να είναι της Forthnet (VCI PPOA κλπ).
Δεν ξέρω αν το router της ΑΛΤΕΚ είναι κλειδωμένο. Εγώ χρησιμοποιώ ένα Linksys που είχα από παλιότερη σύνδεση με Forthnet. Αν χρειάζεσαι να σου στείλω τις ρυθμίσεις πές μου.

Έτσι έχεις Ιντερνετ για 50 ώρες.

Προσοχή να δηλώσεις στον router ότι θέλεις προσβαση On demand (και όχι συνεχή) και να αποσυνδέεσαι όταν δεν το χρησιμοποιείς. Αλλώς θα τρέχεις συνέχεια στο περίπτερο! :138:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Messenger ρουτερ εχω το USR 9108 - οποτε οι ρυθμισεις πρεπει να ειναι σχετικα ευκολες. Σε ευχαριστω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.085
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK