Δύο Yamaha για τους Ναυτίλους!!!

Reaction score
49
Τελικά ξαναμπερδεύτηκε το θέμα.
Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τους Tsakiridis-Devices διαπίστωσα τα εξής:
Ο νύν Alexander (πού έχω), έχει 2 εξόδους RCA!
Ο μέλλων, θα έχει 1 έξδο RCA και μία XLR (βύσματα-απ'οτι κατάλαβα)!

Εγώ βασικά σκέφτομαι πως χρειάζομαι:

Εναν προενισχυτή με 2 εξόδους για να κάνω κάθετη διενίσχυση. Δηλαδή ο ένας τελικός στο left ηχείο και ο άλλος στο right.
Χρειάζομαι καλώδια interconnect 5μετρα από τον pro στους τελικούς!!!
Αυτό χρειάζομαι!!!
Τώρα οι yamaha έχουν inputs και rca και xlr!!
Αρα λοιπόν (και απ'οτι μου είπαν από την εταιρεία) σημασία θα έχει η ποιότητα του interconnect καλωδίου και τίποτε άλλο!!!
Σωστά ή λάθος???? :roll:

Reaction score
5
Όσο μπορεί το νυστέρι να αντικαταστήσει τον χειρούργο τόσο ρόλο θα παίξει και η ποιότητα του καλωδίου γιατρέ μου..

Reaction score
2.710
Για εμένα το καλώδιο (5μ) παίζει σημαντικό ρόλο, ακόμα και σε επίπεδο χροιών.

Ειδικά όταν ο προενισχυτής είναι λαμπάτος, με υψηλή αντίσταση εξόδου.

Τώρα, όποιος δεν τα πιστεύει αυτά , ας κάνει ότι καταλαβαίνει.

Reaction score
5
Για μένα το καλύτερο είναι αφού ο κατασκευαστής μιλά για ποιότητα καλωδίου τόσο αόριστα θα ήταν καλό να σου προτείνει ο ίδιος το καλώδιο και να το θεωρήσεις ένα με το μηχάνημα.

Από εκεί και πέρα αν κάτι δεν σου αρέσει, η θέλεις κάτι να αλλάξεις στον ήχο, τότε θα είσαι σίγουρος ότι το καλώδιο δεν ευθύνεται σε τίποτα αφού θα το θεωρήσεις σαν μέρος του pro. Οπόταν ψάχνεις το λάθος στα μηχανήματα.

Και μην βγει κανένας μετά να πει ότι το καλώδιο ταιριάζει με τον pro αλλά δεν ταιριάζει με τον ενισχυτή η το player γιατί θα πέσει πολύ γέλιο. :mrgreen:

Reaction score
2.710
Οι κατασκευστές ενισχυτών δεν παίρνουν συνήθως θέση για τα καλώδια, γιατί απλά θεωρούν το μηχάνημά τους ιδανικό. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι ο ήχος τους αλλάζει με τα καλώδια που θα συνδέσει ο πελάτης στην έξοδο.

Reaction score
2.710
Sambalis,
Επικοινώνησα με τον Τσακιρίδη και έχω νέα να σου πω.

Πάρε με όποτε θέλεις στο τηλέφωνο.

Για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις.

Ξεχνάμε την  balanced συνδεσμολογία και μάλιστα για 4 κανάλια ταυτόχρονα, που θα ήταν ίσως η  ιδανική λύση για την περίπτωσή σου.

Ο νέος Alexander προενισχυτής  δεν θα έχει την δυνατότητα για true balanced εξόδους αλλά θα έχει για pseudo-balanced.

Me τον παλιό σου Alexander κάτι σκεφτήκαμε με τον Οδυσσέα Τσακιρίδη αλλά μόνο με μετατροπή στα εσωτερικά του.  Του πρότεινα να μετατραπεί ο προ που έχεις σε έναν στερεοφωνικό προ αλλά με 4 ανεξάρτητες single ended εξόδους. Δηλαδή θα έχει δύο Left και δύο Right εξόδιυς.
Σε πειράζει να μπουν δύο λάμπες ακόμα ?  Δεν νομίζω.

Καλό !!!

Ηδη ετοιμάζομαι να φτιάξω και εγώ κάτι αντίστοιχο στον δικό μου DIY λαμπάτο προ που έχω για το DAC της Behringer.
(Ελπιζω το τελευταίο να μην το διαβάσει ο Τσαρουχάς ο Νίκος).

Η συνεχεια τηλεφωνικώς.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.881
Ηδη ετοιμάζομαι να φτιάξω και εγώ κάτι αντίστοιχο στον δικό μου DIY λαμπάτο προ που έχω για το DAC της Behringer.
(Ελπιζω το τελευταίο να μην το διαβάσει ο Τσαρουχάς ο Νίκος).
Νομίζεις... :wink:

Ξέρεις τι θα κάνεις μόλις τελειώσεις ε?

3ης Σεπτεμβρίου 10
Θεσσαλονίκη 56224

Εδώ τα καλά review. :lol: :lol:

Reaction score
2.710
Σχετικα με το θέμα μας τώρα.
Μου είπε επίσης ο Τσακιρίδης, ότι ο Alexander μπορεί να οδηγήσει ταυτόχρονα (εν παραλλήλω) δύο στερεοφωνικούς τελικούς, αρκεί οι τελικοί να μην έχουν χαμηλή αντίσταση εισόδου. Αν κάθε ένας από αυτούς εχει αντίσταση εισόδου > 40ΚΩ, δεν θα υπάρχει πρόβλημα οδήγησης.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει τα καλώδια σύνδεσης από pre σε τελικό να είναι πολύ χαμηλής χωριτικότητας.
Ορισμένα high-end καλώδια ειδικής κατασκευής (οι λεγόμενοι κόφτες) παρουσιάζουν υψηλή χωριτικότητα επειδή στοχεύουν στο να κόβουν τις υψηλές  (???)

Εχετε να προτείνετε κάποιο τύπο καλωδίου πολύ χαμηλής χωριτικότητας , (+ αυτεπαγωγής και αντίστασης)  ?

.

Reaction score
3

Reaction score
2.710
O Αλεξανδρος του Τσακιρίδη σίγουρα θα παίζει καλύτερα από τό άλλο το μαύρο το κουτί με τα Vuμετρα. :mrgreen:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.350
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent