ΕΚΘΕΣΗ ΗΧΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΚΑΨΗΣ"

Reaction score
8
Δηλαδη θα προτιμουσες να μην ξαναγινει του χρονου ?
Ασφαλως και πρεπει να ξαναγινει Μιχαλη.

Εδω κανουμε αμαν να δουμε ενα μηχανημα σε φωτογραφια, ποσο μαλλον να το δουμε απο κοντα. Για το ηχητικο μερος δεν μπορω να εκφερω γνωμη μια και δεν ημουν εκει, το ενστικτο μου ομως μου λεει πως οι εκθετες, αν δεν ειναι οι ιδιοι γνωστες του σωστου στησιματος ενος συστηματος, καλο ειναι να αναθετουν τον τομεα αυτον σε γνωστες η να δινουν λιγπ μεγαλυτερη προσοχη οι ιδιοι.
Επισης η υπαρξη εισητηριου αποθαρυνει και τους περαστικους εστω μελλοντικους χομπιστες να επισκεφθουν την εκθεση και οι οποιοι ειναι και εν γενει μελλπντικοι πελατες των εν λογω εκθετων.
Ολα αυτα βεβαια σε θεωρητικο επιπεδο μια και δεν επισκεφτηκα την εκθεση.

Reaction score
4
Απάντηση: ΕΚΘΕΣΗ ΗΧΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΚΑΨΗΣ"

Προσωπικα την βρηκα πολυ ενδιαφερουσα εκθεση.
Ας ηταν μικρη , περασα ενα πολυ ευχαριστο 2ωρο.
Αυτο φτανει νομιζω.

Reaction score
262
Re: Απάντηση: Re: ΕΚΘΕΣΗ ΗΧΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΚΑΨΗΣ"

Αγαπητέ Συνονόματε

Δεν υπάρχουν ασφαλείς συνταγές και στρατηγικές επιλογών.
Ακόμη και αν ακούσεις στην έκθεση ένα ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα ,είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί στο σπίτι σου.!

Δηλαδη αν ακουσω ενα αποτελεσμα που δεν με ικανοποιει εχω ελπιδες; :111:

Κατά τα άλλα κάνεις λάθος ! Δεν απαιτείται υψηλού και απρόσιτου επιπέδου υλικοτεχνική υποδομή ούτε διδακτορικό στην ηλεκτρακουστική για να σχεδιάσεις-υλοποιήσεις ένα καλό ηχείο. Ούτε απαιτούνται μαγικές μέθοδοι τις οποίες κατέχουν ελάχιστοι χαρισματικοί γκουρού.!

Αυτο να το πειτε στους μηχανικους της KEF, Focal, B&W κλπ. Λετε να τους προσλαμβανουν για διαφημιστικους λογους;

Οι προδιαγραφές σαφώς και είναι ο αρχικός βασικός μπούσουλας. Και όταν είσαι διατεθειμένος να δώσεις 30 χιλιάρικα και πάνω για ένα ηχείο οφείλεις να ξέρεις τουλάχιστον τι σημαίνει μπας ρεφλέξ, κόρνα τράτριξ, κλιση 1ης τάξης,διάταξη ΝΤ' ΑΠΟΛΥΤΟ, μαγνητοστατική μονάδα, ηλεκτροστατική,άκαμπτη καμπίνα κ.λ.π. κ.λπ.!

Φυσικα και ειναι ο αρχικος μπουσουλας αλλα θα αγοραζατε εσεις ενα ηχειο μονο απο τις προδιαγραφες ή θα θελατε να σας αρεσε και το ηχητικο του αποτελεσμα;

Οι προδιαγραφές προδιαγράφουν και το βέλτιστο αποτέλεσμα που μπορείς να εκμαιεύσεις υπό συνθήκες.
Σήμερα ένα ηχείο υψηλών προδιαγραφών με το κατάλληλο στήσιμο και σε ικανοποιητικό χώρο θα "παιξει" οπωσδήποτε!

μεταξυ ομως ηχειων υψηλων προδιαγραφων εχω ομως την αισθηση οτι θα προτιμησετε την επιλογη σας να την κανετε μεταξυ αυτων που για τον αλφα ή βητα λογο σας αρεσαν σε καποια δοκιμη περισσοτερο και γι αυτο θα τους αφιερωσετε χρονο.

Αλλιως το συμπερασμα που βγαζω απο τα γραφομενα σας ειναι: παρτε ηχεια γνωστων κατασκευαστων με καλες προδιαγραφες, μη σας νοιαζει πως ακουγονται στο χωρο που γινονται οι επιδειξεις τους και μετα προσπαθηστε να τα "μαζεψετε"

Φιλικα,
Βασιλης

Reaction score
250

Δηλαδη αν ακουσω ενα αποτελεσμα που δεν με ικανοποιει εχω ελπιδες;
......
Σαφώς και έχεις ελπίδες ! Όσοι ασχολούμαστε με τον audiophile χώρο (για δεκαετίες) το διαπιστώσαμε επανειλημμένα. Κάτι που ακούγεται σε ένα set up άθλια ενδέχεται σε κάποιο άλλο να ακούγεται υπέροχα. Αλλά και αντίστροφα : Αν ακούσεις κάτι που εντάσσεται σε ένα σύστημα που παίζει εξαιρετικά, αυτό δεν προεξοφλεί ότι εάν το τοποθετήσεις στον χώρο σου και το σύστημά σου θα παίξει εξ ίσου καλά. Ενδέχεται να παίξει απογοητευτικά!

........

Αυτο να το πειτε στους μηχανικους της KEF, Focal, B&W κλπ. Λετε να τους προσλαμβανουν για διαφημιστικους λογους;

...........
Οι μηχανικοί των KEF , FOCAL , B&W κ.λ.π. είναι εξαιρετικοί ! Δεν μπορούν όμως να σχεδιάσουν ηχεία κατά παραγγελία .Ηχεία που να έχουν optimum απόδοση σε συγκεκριμένο χώρο , με συγκεκριμένα συνοδά μηχανήματα και προσαρμοσμένα στο ειδικό γούστο του κάθε πελάτη. Κατά συνέπεια σχεδιάζουν ηχεία που έχουν εξαιρετική συμπεριφορά σε εργαστηριακές συνθήκες παρουσιάζοντας υψηλού επιπέδου αποτελέσματα σε αντικειμενικά δεδομένα (μετρήσεις κ.λ.π.).

Το ότι ένα ηχείο υλοποιείται σωστά κατά "Small- Thiele" , έχει καλή καμπύλη απόκρισης συχνότητας,έχει εξαιρετική κρουστική και και βηματική απόκριση , έχει καλά αποσβενυόμενα φάσματα, έχει καλά χαρακτηριστικά σύνθετης αντίστασης και φάσης,έχει άκαμπτη καμπίνα με καλό έλεγχο περιθλάσεων και χρησιμοποιεί εξωτικές μονάδες-μεγάφωνα και υλικά στο κροσσόβερ δεν προεξοφλεί την συμπεριφορά του σε ένα οικιακό χώρο.
Κανένα ηχείο δεν είναι plug and play.

......................
Φυσικα και ειναι ο αρχικος μπουσουλας αλλα θα αγοραζατε εσεις ενα ηχειο μονο απο τις προδιαγραφες ή θα θελατε να σας αρεσε και το ηχητικο του αποτελεσμα;
..........................
Με ενδιαφέρουν οι προδιαγραφές ! Πρωτίστως όμως με ενδιαφέρει πως παίζει στο σπίτι μου με τα δικά μου μηχανήματα. Το πως παίζει αλλού δεν προεξοφλεί τό πως θα παίξει στον χώρο μου και στο σύστημά μου......

......................................

Αλλιως το συμπερασμα που βγαζω απο τα γραφομενα σας ειναι: παρτε ηχεια γνωστων κατασκευαστων με καλες προδιαγραφες, μη σας νοιαζει πως ακουγονται στο χωρο που γινονται οι επιδειξεις τους και μετα προσπαθηστε να τα "μαζεψετε"

.........
Αν οι προδιαγραφές του και η σχεδιαστική του προσέγγιση με εξιτάρουν υπέρ το δέον και δεν έχω την δυνατότητα να το δοκιμάσω σχολαστικά στο σύστημα μου-χώρο μου τότε θα το αγοράσω και ναι!!!! Θα προσπαθήσω να το "μαζέψω" !
Το έχω κάνει επανειλημμένα από το 1973 μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς αυτό το hobby δεν έχει καθαρά αιτιοκρατικό χαρακτήρα. Χρειάζεται επίπονη try and error διαδικασία για να αξιοποιήσεις τις σωστά υλοποιημένες από σχεδιαστική-επιστημονική σκοπιά μηχανές της ηλεκτρακουστικής. Ότι είναι άψογο στο χαρτί και στο εργαστήριο δεν έχει χαρακτηριστικά ηχητικής επαναληψιμότητας στις καθημερινές "in real world" εφαρμογές.

Τα ανωτέρω μπορεί να κάνουν κάποιον ορθολογιστή τεχνοκράτη να φρικάρει αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα.

Reaction score
1.844

... Αλλιως το συμπερασμα που βγαζω απο τα γραφομενα σας ειναι: παρτε ηχεια γνωστων κατασκευαστων με καλες προδιαγραφες, μη σας νοιαζει πως ακουγονται στο χωρο που γινονται οι επιδειξεις τους και μετα προσπαθηστε να τα "μαζεψετε"
Αυτό που ειπώθηκε, όχι μόνο απ' τον Βασίλη, είναι πως όταν προτίθεσαι ν' αγοράσεις συσκευή υψηλών προδιαγραφών (και ανάλογης τιμής), βρίσκεις έμπορο που έχει τη διάθεση να τη φέρει στο χώρο σου, ώστε να δεις αν σ' αρέσει.
Πως εσύ κατάλαβες άλλα, άγνωστο. :134:

Reaction score
2

Εδω μας παιρνει μηνες ισως και χρονια να κανουμε το συστημα στον χωρο μας να ακουστει αξιοπρεπως θελουμε να γινει αυτο σε μια αιθουσα ή δωματιο εκθεσης στηνοντας ενα συστημα 1 μερα πριν τα εγκαινια της. Αυτα δεν γινονται και αν γινει κατι τετοιο θα ειναι περισσοτερο θεμα τυχης. Μπορει καποιο συστημα σε μια εκθεση να ακουστει θεικα και σε αλλη χαλια καθαρα λογω χωρου. Ποτε μην βγαζετε συμπερασματα για ενα συστημα σε μια εκθεση! Ολα τα μηχανηματα μπορει και μπορουν να ακουστουν αψογα αλλα θελει υπομονη και λιγο κοπο!

Reaction score
0

Paidia katarxas xairete, epitelous vrhka ena site na asxoloumai :)
Phga sth sygekrimenh ek8esh, alla ta sxolia mou den einai toso 8etika. htan poly mikrh. poly liges symmetoxes. poly akriva mhxanhmata pou den entipwsiasan omws. isws ta epaizan poly dynata... ti na pw... o hxos einai kai autos ligo ypokeimeniko 8ema. Emeina kai me to parapono pou den akousa ta Audio Spectrum (ta enalassan ka8e 1 wra) Euxomai h epomenh ek8esh to Noemvrh na exei pio poly psa3imo kai endiaferon. H sygekrimenh htan mikrh, se mish wra ta eixes akousei ola

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Αγαπητέ ikari καλώς ήρθες στην παρέα και ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις που μοιράστηκες μαζί μας. Θα σε παρακαλούσα μόνο να μην γράφεις με greeklish.

Ευχαριστώ.

...

Reaction score
0

και παλι συγνωμη. μεχρι να με προλαβεις. ειχα γραψει ηδη 3 posts.

Reaction score
262
Re: Απάντηση: ΕΚΘΕΣΗ ΗΧΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΚΑΨΗΣ"

Εδω μας παιρνει μηνες ισως και χρονια να κανουμε το συστημα στον χωρο μας να ακουστει αξιοπρεπως θελουμε να γινει αυτο σε μια αιθουσα ή δωματιο εκθεσης στηνοντας ενα συστημα 1 μερα πριν τα εγκαινια της. Αυτα δεν γινονται και αν γινει κατι τετοιο θα ειναι περισσοτερο θεμα τυχης. Μπορει καποιο συστημα σε μια εκθεση να ακουστει θεικα και σε αλλη χαλια καθαρα λογω χωρου. Ποτε μην βγαζετε συμπερασματα για ενα συστημα σε μια εκθεση! Ολα τα μηχανηματα μπορει και μπορουν να ακουστουν αψογα αλλα θελει υπομονη και λιγο κοπο!
Σιγουρα δεν πιστευει κανεις πως σε μια εκθεση θα ακουσει κανεις το 100% του συστηματος. Ομως...

-Δεν πιστευω κυριε Μιχαηλο πως ηταν τυχαιο οτι απο τα καλυτερα συστηματα που εχω ακουσει τελευταια σε εκθεσεις ειναι και τα δικα σας. Θελω μ'αυτο να πω πως κι ο εκθετης πρεπει να προσπαθει -αν το αποτελεσμα δεν τον ικανοποιει, να το ανακοινωνει. Θεωρητικα θα πρεπει να ξερει τις δυνατοτητες των συστηματων που στηνει και να τα προστατευει αν το αποτελεσμα δεν ειναι το αναμενομενο.

-Σιγουρα το να "φερεις" καποιο μηχανημα να ακουστει καλα θελει κοπο και χρονο, προσωπικα ομως προτιμω να ξεκινω με κατι που μου αρεσε και να το βελτιωνω απο καποιο αλλο που με απωθησε.

Συμπερασματικα: ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του εκθετη να παρουσιασει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα κι οχι να επαναπαυεται στις (reviewerιστικες ή διαφημιστικες) δαφνες των μηχανηματων του.

Φιλικα,
Βασιλης

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΚΘΕΣΗ ΗΧΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΚΑΨΗΣ"

Σιγουρα δεν πιστευει κανεις πως σε μια εκθεση θα ακουσει κανεις το 100% του συστηματος. Ομως...

-Δεν πιστευω κυριε Μιχαηλο πως ηταν τυχαιο οτι απο τα καλυτερα συστηματα που εχω ακουσει τελευταια σε εκθεσεις ειναι και τα δικα σας. Θελω μ'αυτο να πω πως κι ο εκθετης πρεπει να προσπαθει -αν το αποτελεσμα δεν τον ικανοποιει, να το ανακοινωνει. Θεωρητικα θα πρεπει να ξερει τις δυνατοτητες των συστηματων που στηνει και να τα προστατευει αν το αποτελεσμα δεν ειναι το αναμενομενο.

-Σιγουρα το να "φερεις" καποιο μηχανημα να ακουστει καλα θελει κοπο και χρονο, προσωπικα ομως προτιμω να ξεκινω με κατι που μου αρεσε και να το βελτιωνω απο καποιο αλλο που με απωθησε.

Συμπερασματικα: ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του εκθετη να παρουσιασει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα κι οχι να επαναπαυεται στις (reviewerιστικες ή διαφημιστικες) δαφνες των μηχανηματων του.

Φιλικα,
Βασιλης
Βασιλη πολλες φορες τα δικα μας δωματια δεν παιζουν οπως πρεπει, και την δικη σου αποψη για τον ηχο στα δωματια του ορφεα, δεν την εχουν ολοι. Προσωπικα, μπορω με 100% βεβαιοτητα να σου πω οτι ποτε δεν ακουσα "δικο" μας συστημα σε εκθεση, να αποδιδει οπως στο μαγαζι μου ή στο σπιτι μου ή στα σπιτια πελατων μας! Το συστημα που επαιζε με τα burmester στην εκθεση ηταν αρκετα καλο αλλα επειδη το εχω ακουσει και σε σπιτι πελατη θα σου πω οτι ζητημα να επιανε το 60% της συνολικης αποδωσης. Τα jm lab που σιγουρα ειναι κορυφαια ηχεια οπως και τα yba κορυφαια ενισχυτικα επισης στην συγκεκριμενη στιγμη που τα ακουσα δεν με ικανοποιησαν. Δεν σημαινει ομως τιποτα αυτο! Σαφως και μπορουν να παιξουν πολυ καλυτερα, ειμαι σιγουρος για αυτο, το ξερω. Απλα μεχρι μερικα χρονια πριν και εγω την ιδια γνωμη ειχα στις εκθεσεις για τα συστηματα, αλλα τωρα που λαμβανω ενεργα μερος σε αυτες βλεπω ποσο δυσκολο ειναι να βγει πολυ καλο αποτελεσμα δεδομενου και του συνολικου κοστους του συστηματος, μεσα στον περιορισμενο χρονο του στησιματος!
Πιστευω οτι θα πρεπει να ειμαστε λιγο πιο ελαστικοι στα συμπερασματα μας!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Kύριοι δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος απο καμία εταιρία αλλά,δεν μπορώ να μην επισημάνω πως:
1)Τα utopia δεν τιμούσαν ούτε την τιμή τους ούτε την αναμονή.Αν έφταιγε ο χώρος ή το set-up αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά της εταιρίας που έκανε την συγκέκριμένη επιλογή(το άλλο συστημα πάντως της audiovisual ήταν εξαιρετικό).
2)Η ΕΤΥΤ ''έκαψε'' τα 207 με τα marantz,διότι προφανώς ηθέλαν καλύτερα ενισχητικά.Αντιθέτως τα Heco εντυπωσίασαν.
3)Οσον αφορά το δωμάτιο της Sonus άλλη μια φορά μου έτρεξαν τα σάλια από αισθητίκης απόψεως αλλά από ήχο απλώς καλά.
4)Στο Orpheus λόγω συνωστισμού δεν μπόρεσα να βγάλω τα συμπεράσματα που ήθελα,αλλά στο 15λεπτο που έκατσα άκουσα απολαυστικά...
Φυσικά οι χώροι θεωρώ ότι είναι κατάληλοι για καλά συστήματα και συμφωνώ με τον κο Τσαντουλη ότι έτσι θα έπρεπε να είναι οι χώροι για hi-end εκθέσεις.
Όλα τα άνωθεν είναι προσωπικές απόψεις(άρα υποκειμενικές)με τον κίνδυνο να ελοχεύουν λάθη απο ελλειπή εμπειρία,σε σχέση με αλλά μέλη και χωρίς διάθεση καρδιναλισμού.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.421
Νεότερο μέλος
kokdim