ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ NIRVANA ...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Απάντηση: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ NIRVANA ...

Δεν τσιμπάει ένα Lyngdorf που γυροφέρνει σε κάτι αγγελίες να κάνει καμιά δουλειά? :whistling:

Y

Yiannis_B

Guest

Μήπως να άλλαζε ο τίτλος? ...κάτι σε "ολημερίς το χτίζαμε, το βράδυ γκρεμιζόταν?" :rolleyes:

Reaction score
7.529

Δεν τσιμπάει ένα Lyngdorf που γυροφέρνει σε κάτι αγγελίες να κάνει καμιά δουλειά? :whistling:
Ντροπή σου βρε. Αν πάρει ο Μάκης κάτι τέτοιο, θα μαραζώσει μετά. Δεν θα έχει τι να πειράξει!!!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
μην το λες αυτό, κάθε μέρα παρουσιάζονται καινούργια μαγικά ...

Reaction score
4.997
καλησπερα στα παιδια !
λοιπον , εχουμε και λεμε ...
εχουμε να δοκιμασουμε με τον φιλο μου τον Μανωλη Καστρουνη 2-3 πραγματακια ακομα ...

ενα ζευγαρι κλιπς διπλα η πανω απο τα αλλα , παρεα εννοειται με το svs ,για να δουμε εαν θα δεσει και αλλο το μπασο .
ισως να δουμε τι κανει διπλα στο κεντρικο ...

παρολο που τα 13 svs το βαλαμε με το ζορι κατω απο την σκαλα, εδειξε τα δοντια του.
για να χωρεσει κατω απο την σκαλα , το svs δεν "πυροβολει" εμενα που καθομαι δεξια αλλα προς τα πισω .
το αποτελεσμα ειναι να εχει δεσει με τα περιφερειακα ηχεια παρα πολυ καλα .
δεν ξερω εαν μπορει να βελτιωθει πολυ ακομα σον χωρο μου αλλα εχουμε 1-2 μερουλες ακομα περιθωριο να παιξουμε ...

παντως τωρα δεν μπορω να πω οτι δεν εχω μπασο.

Reaction score
4.997
οσο για Lyngdorf δεν φτανει 1 ...
που να το πρωτοβαλεις ?
χωρια που ειναι το ιδιο 6-7 χρονια και νομιζω οτι θα βγει νεο μοντελο οπου ναναι ...
με τα ιδια χρηματα παιρνεις πολυκαναλο σαν αυτο που εχει ο argi .
η αληθεια ειναι οτι εχω μπει στον πειρασμο αλλα δεν υπαρχει σαλιο πλεον ...

Reaction score
4.997
Re: Απάντηση: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ NIRVANA ...

Ντροπή σου βρε. Αν πάρει ο Μάκης κάτι τέτοιο, θα μαραζώσει μετά. Δεν θα έχει τι να πειράξει!!!
εισαι σιγουρος ?
νομιζω οτι τοτε ειναι που θα εχεις να πειραζεις ...

Reaction score
4.997
η αληθεια ειναι ψαχνομαι για την μετρικ 1-2 χρονια τωρα , αλλα δεν υπαρχει τροπος να ενσωματωθει ευκολα στο πολυκαναλο συστημα ...
γιαυτο και πηρα τον onkyo 5509 που τελικα εχει μεγαλη διαφορα απο τον 5507 που ειχα ...
μπορω να πω οτι ψιλοαπογειωθηκα σε σχεση με πριν ...
χωρις τα σαμπ ετσι ?

Reaction score
4.997
τι θελω να πω ?
το συστημα πλεον εχει μια τρομερη συνοχη δεσιματος των ηχειων μεταξυ τους ειδικα στα περιφερειακα ηχεια τα οποια σε μαγευουν ...
δυστηχως αυτο το γαμ%^^&*νο χομπι οσο χωνεις , τοσο στο δινει πισω ...
αρκει να τα χωνεις σωστα ετσι ?
δεν μπορεις να εχεις πχ crystal audio ηχεια και να περιμενεις με τον νεο ολοκληρωμενο χωρις τελικο να παιζει σωστα και με τρελα γκαζια ...
ειναι τιμια για τα χρηματα που ζητουν αλλα μεχρι εκει ...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.112
Απάντηση: Re: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ NIRVANA ...

οσο για Lyngdorf δεν φτανει 1 ...
που να το πρωτοβαλεις ?
χωρια που ειναι το ιδιο 6-7 χρονια και νομιζω οτι θα βγει νεο μοντελο οπου ναναι ...
με τα ιδια χρηματα παιρνεις πολυκαναλο σαν αυτο που εχει ο argi .
η αληθεια ειναι οτι εχω μπει στον πειρασμο αλλα δεν υπαρχει σαλιο πλεον ...
To Lyngdorf, ως συσκευή, μπορεί να κυκλοφορεί 6-7 χρόνια, όμως το λογισμικό το οποίο ενσωματώνει και χρησιμοποιεί δεν είναι 6-7 χρονών...:wink:

Επίσης, η Lyngdorf ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά νέο ψηφιακό ολοκληρωμένο ενισχυτή, όχι νέο processor.

Reaction score
677

Δεν θα βόλευαν καλύτερα τα rack αν έμπαινε το κεντρικό ψηλό πίσω και τα διαιρούμενα μπροστά,κάτω,το ένα δίπλα στο άλλο;

Reaction score
4.997
οχι λογω καλωδιων κεντρικου ενισχυτη .
ο onkyo πηγε αριστερα και οχι πισω απο το κεντρικο λογω προβληματικης οπτικης επαφης με το τηλεκοντρολ.
το oppo 103 πηγε δεξια πανω απο το τρανσπορτ hdx της naim.
το 2 ζευγαρι κλπις εκατσε πανω απο τα αλλα .
νομιζω οτι θα ανεβασει ο Γιωργος φωτο.
εντυπωσεις αργοτερα .λογω οτι ειμαι πολυ κουρασμενος .
δοκιμασαμε μονα τους τα 2 ζευγαρια κλιπς , 1 ζευγαρι κλιπς μαζι με το svs και φυσικα ολα μαζι ...
εντυπωσεις με θετικα και αρνητικα για τον χωρο μου με καθε συνδιασμο αυριο ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.370

δοκιμασαμε μονα τους τα 2 ζευγαρια κλιπς , 1 ζευγαρι κλιπς μαζι με το svs και φυσικα ολα μαζι ...
εντυπωσεις με θετικα και αρνητικα για τον χωρο μου με καθε συνδιασμο αυριο ...
Mάκη προσπαθήστε όλα τα sub να ισαπέχουν από την θέση ακρόασης,ασχέτως της θέσης τους στο δωμάτιο.
Επίσης,στην μέτρηση που βγάζει ο ενισχυτής για την απόσταση τους από την θέση ακράοασης,βάλτε χειροκίνητα την διπλάσια και μετά βάλτε και την διπλάσια από την πραγματική(υποθέτω ότι δεν βρίσκει επακριβώς την θέση αλλά με κάποια διαφορά,πχ αν τα sub είναι στα 3 μέτρα τότε το πιθανότερο είναι να τα βρίσκει στα 2 ή στα 4 μέτρα).

Reaction score
4.997
o xωρος που μπηκε το svs αναγκαστικα ειναι κατω απο την σκαλα καθως εκει ειχα περασει το καλωδιο και υπηρχε αναμονη απο περυσι οταν ειχα ανακαινησει τον χωρο . δυστηχως το μοναδικο λαθος που ειχα κανει τοτε , ξεχασα να βγαλω και μια μπριζα κατω απο την σκαλα . ευτηχως που υπαρχει μια ακριβως πισω απο το δοκαρι ωστε να φτασω πολυ κοντα στην τελειοτητα που λεει και καποιος γνωστος μου.:headbang:

ο onkyo 5509 εαν ξερεις πως να μετρησεις ευτηχως εβγαλε τις αποστασεις με ακριβεια εκατοστου σε ολο το set up :geek: ,
οσο για τις θεσεις των κλιπς ηταν αναγκαστικα 2 ,
δεξια και αριστερα των κεντρικων ηχειων που τα εχω βαλει τωρα το ενα πανω απο το αλλο , με αποτελεσμα να δινουν πιο περιφερειακο ηχο
και
sub , αριστερο ηχειο , sub , κεντρικο , sub , δεξιο ηχειο , sub ωστε να δινει πιο αμεσο παντς στο μπασο.

Reaction score
4.997
Re: Απάντηση: Re: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ NIRVANA ...

για τον δευτερο τροπο να σου πω την αμαρτια μου , δεν δοκιμασα καν !
εκτος οτι δεν εφτανε ο χρονος , δεν ηθελα να μπουκωσω τα ηχεια με αυτην την τοποθετηση , μιας και ηταν η προηγουμενη τοποθετηση εαν δεις τις φωτο , με αποτελεσμα παρουν "αερα " τα ηχεια για το δικαναλο συστημα !
δεν ηθελα να το χασω παλι λογω πληθωρας συσκευων .
αποφασισα λοιπον να μην χαλασω το δικαναλο μου set up μιας και το εχω φερει σε παρα πολυ καλο σημειο για τα δικα μου γουστα .
οποτε η αλλη τοποθετηση ηταν μονοδρομος με την ελπιδα να καταφερω να "ανεβω " ενα σκαλι ακομα και στο πολυκαναλο συστημα οχι στα περιφερειακα ηχεια μιας και ειμαι παρα πολυ καλος για τα δικα μου γουστα , αλλα στο θεμα του μπασου μιας και ο χωρος ειναι παρα πολυ μεγαλος , ( 50 τετραγωνικα ειναι αυτα... )και να προσπαθησω να καμουφλαρω τις ατελειες του χωρου ...

Reaction score
4.997
χωρος ο οποιος εχει εσωτερικη σκαλα οποτε λειτουργει σαν "ρουφηχτρα " οπως ξερεις ...
ενας αλλος λογος που μπηκαν ετσι ολα ειναι οτι ο χωρος ειναι κοινοχρηστος μιας και ειναι κανονικο σαλονι οποτε υπαρχουν παρα πολυ περιορισμοι περι τοποθετησης των παντων ...
το σιγουρο ειναι οτι εαν ειχα εναν χωρο αποκλειστικα δικο μου ( ας ηταν και το 1/3 ! ) θα λειτουργουσα αλλιως και εννοειται οτι θα υπηρχε αλλη προσεγγηση στο ολο project ...
πρωτα θα βελτιωνα τον χωρο και μετα θα αγοραζα μηχανηματα !

Reaction score
15.546

καλοακουστα Μακη μας.....

καμια φωτο δεν παιζει βρε ιδρωχαμενα κορμια ;

τοση δουλεια χωρις φωτο δεν λεει...!!!!!

να δω ποτε θα θαρθω νακουσω ...!!!!

Reaction score
4.997
φωτο θα δειτε οποτε αποφασισουν να ανεβασουν αυτοι που εβγαλαν !
υγ. εγω παντως μεχρι τηλ σε πηρα για να ερθεις .οποτε μην ψαχνεις δικαιολογια ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Mάκη προσπαθήστε όλα τα sub να ισαπέχουν από την θέση ακρόασης,ασχέτως της θέσης τους στο δωμάτιο.
Επίσης,στην μέτρηση που βγάζει ο ενισχυτής για την απόσταση τους από την θέση ακράοασης,βάλτε χειροκίνητα την διπλάσια και μετά βάλτε και την διπλάσια από την πραγματική(υποθέτω ότι δεν βρίσκει επακριβώς την θέση αλλά με κάποια διαφορά,πχ αν τα sub είναι στα 3 μέτρα τότε το πιθανότερο είναι να τα βρίσκει στα 2 ή στα 4 μέτρα).
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, γιωργο δεν με διαβαζεις .......ή ξεχνας......εχουμε πει οτι περα της εικονικης (για τους ασχετους ) η σφραγιδα thx δινει καποια πραματα, μεταξυ αυτων , οταν ο ενισχυτης του καθε πιστοποιημενου σαμπ , οταν ειναι σε θεση thx η αποσταση (αν εχεις και σωστα db ) βγαινει με το mm, Οταν βαζεις το διακοπτη σε θεση thx off , προσθετει αυτοματα καμποσα μετρα, αναλογα το τι χρονοκαθυστερηση βρισκει το σοφτγουερ της audyssey.Στο χωρο μου τα κλιπς , σε θεση thx βγαιναν και σωστα και ψηλα <φιλτραρισμενα>, αντιθετα αν ο διακοπτης ηταν σε θεση off τα μετρα ητνα παραπανω , και το συχνοτικο ευρος , ειχε υποστει το αναλογο κουρεμα.........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

συμφωνει και το thx .......Oh, now I understand.
Yes, I agree with Audyssey. Some active subwoofers can show a long delay with automated systems.

This may be a real delay in the subwoofer itself or some kind of interaction between the subwoofer, the room and Audyssey. As this is not a THX Certified subwoofer, we have never tested it so I do not know if the delay is in the subwoofer itself.
So you can either just set the subwoofer distance manually to 4.5m or just leave the setting as recommended by Audyssey.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.068
Members
38.406
Νεότερο μέλος
wolf23