Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ισχύουν κάποια για μικρή μερίδα ατόμων μόνο.
Το ελπίζω. Από την κουβέντα πάντως ακριβώς αυτά τα συμπεράσματα βγήκαν Λουκά. Όταν κάποιος θεωρεί ότι μουσική υπήρξε μόνον σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάτι που υποστηρίζει αποκλειστικά και μόνο γιατί τότε υπήρχαν παραγωγές βινυλίου, τότε είναι ο αρχηγός αυτής της μικρής μερίδας που αναφέρω και αναφέρεις.

Η απόλαυση στον αναπαραγόμενο ήχο για έναν μηχανάκια αφορά στην απόδοση του συστήματος και για έναν μουσικόφιλο στην μουσική. Το "αναλογικά vs ψηφιακά" γενικώς ή το "ελάτε να σας δείξω την συλλογή μου από audiophile ηχογραφήσεις" είναι ενδεικτικά των συμπερασμάτων που αναφέρω.

...

Reaction score
4.247
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Νικο αστο, αυτοι οι δυο κανανε κομα! Σε λιγο θα δουμε και τον Λουκα να ποσταρει στις 4.30!
Παντως επειδη τα πραγματα καλως η κακως οδηγουνε σε συμπιεσμενη μη απωλεσθητικη μουσικη. Σε καμια δεκααετια θα τους βλεπουμε να προσπαθουν πεισουνε την τοτε νεολαια οτι το βινυλιο των 40 ευρω ειναι πιο καλο απο το τζαμπα ψηφιακο. Αλλα το πικαπ των 20.000 σε σχεση με καποια ψηφιακη πηγη τυπου Linn Acurate που τοτε θα κοστιζει κανα 200αρι θα σερνεται!.
Τελεια και παυλα
Βασιλης!
ΥΓ. Και ολα αυτα τα καλα σας τα γραφω στις 11.30 με βρωμικο μυαλο. Που και ν αρχισω να γραφω στις 4.30!

Reaction score
4
Το High End δεν είναι το εύκολο αλλά το δύσκολο... Μιλάς για το εμπορικό προφανώς...
Μα γιατι τα μπερδευουμε τα πραγματα?
Απαντησα πανω στο θεμα οτι το mp3 πεθαινει και ξαναγυρναμε στο βινυλιο.
Η αποψη μου ειναι διαφορετικη και σε αυτο απαντησα.
Το mp3 πεθαινει γιατι εκανε τον κυκλο του και ικανοποιησε καποιες αναγκες που δεν μπορει να καλυψει αυτην την στiγμη.
Αυτην την στιγμη εχουν ωριμασει οι συνθηκες και λογικοτατα προχωραμε στο flac και στα 24/96 αρχεια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ναι δεν βλέπεις, έχουν ξεσκιστεί να τραβάνε φωτογραφίες την δισκοθήκη τους για να σε πείσουν. :142::142:

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Σας βλέπω λίγο αγχωμένους, η μου φαίνεται??? :142:
Θα'πρεπε να είναι αγχωμένοι.
Ξέρεις τι επένδυση (χρήματα) έχει κάνει κάποιος για έχει mp3 και ψηφιακά αρχεία ?

.+-

Reaction score
313

(Όπως έγραψε ο Nikker, σε άλλο forum)

"Το "μαμήσαμε" και ψόφησε...το "μαμήσαμε" και αφού ψόφησε..." :117:

Reaction score
0

Για απαντήστε μου ρε παιδιά.
Πόσους δίσκους/cd πρέπει να έχει ένας χαϊφιντελάς; :137:

...
Πόσους δίσκους/cd πρέπει να έχει ένας μουσικόφιλος ;:114:

( εάν ως απάντηση δοθεί οποιοσδήποτε αριθμός , η επόμενη ερώτηση - την κάνω από τώρα - είναι : "Και γιατί τόσους" ; :142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

( εάν ως απάντηση δοθεί οποιοσδήποτε αριθμός , η επόμενη ερώτηση - την κάνω από τώρα - είναι : "Και γιατί τόσους" ; :142:
Τς τς τς τώρα κι εσύ...
Πραγματικά νομίζεις ότι με έχει φάει η... περιέργεια; :135::143:

...

Reaction score
0

Νικο αστο, αυτοι οι δυο κανανε κομα! Σε λιγο θα δουμε και τον Λουκα να ποσταρει στις 4.30!
Παντως επειδη τα πραγματα καλως η κακως οδηγουνε σε συμπιεσμενη μη απωλεσθητικη μουσικη. Σε καμια δεκααετια θα τους βλεπουμε να προσπαθουν πεισουνε την τοτε νεολαια οτι το βινυλιο των 40 ευρω ειναι πιο καλο απο το τζαμπα ψηφιακο. Αλλα το πικαπ των 20.000 σε σχεση με καποια ψηφιακη πηγη τυπου Linn Acurate που τοτε θα κοστιζει κανα 200αρι θα σερνεται!.
Τελεια και παυλα
Βασιλης!
ΥΓ. Και ολα αυτα τα καλα σας τα γραφω στις 11.30 με βρωμικο μυαλο. Που και ν αρχισω να γραφω στις 4.30!
Δεν νομίζω . Και τούτο διότι είτε
α) τα ακριβά μηχανήματα παίζουν καλύτερα
β) τα ακριβά μηχανήματα δεν παίζουν καλύτερα , αλλά εξυπηρετούν τις ανάγκες όσων θέλουν να δώσουν πολλά χρήματα για να "επιδείξουν" τα ακριβά μηχανήματα τους ,
πάντως και στις δυο περιπτώσεις θα υπάρχουν μηχανήματα με εξωφρενικές τιμές που θα καλύπτουν την μία ή την άλλη ανάγκη .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Επαυξάνω στο post του Ντοκ για τις ακριβές μηχανές. Εδώ έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά 1,5 μέτρο UTP καλώδιο στην εκπληκτική τιμή των 500 δολαρίων.

...

Reaction score
0

Πάντως αν θέλεις όντως απάντηση :137: , πιστεύω΄πως πάνω από 300-400 δίσκους από κάθε είδος δεν χρειάζεται να έχεις . Για να μπορείς να πείς ότι τους έχεις κατανοήσει , τους έχεις κάνει κτήμα σου και ότι οι αντιγραφές και τα υπόλοιπα "παρακλάδια" δεν σου χρειάζονται.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Πάντως αν θέλεις όντως απάντηση :137: , πιστεύω΄πως πάνω από 300-400 δίσκους από κάθε είδος δεν χρειάζεται να έχεις . Για να μπορείς να πείς ότι τους έχεις κατανοήσει , τους έχεις κάνει κτήμα σου και ότι οι αντιγραφές και τα υπόλοιπα "παρακλάδια" δεν σου χρειάζονται.
OK συμφωνώ. Και μέχρι ποιάς εποχής μουσική συλλέγεις; Πότε η μουσική σταμάτησε να έχει νόημα; :126:

...

Reaction score
1.844

Εξαρτάται από τη συχνότητα που ακούει. Με μπακάλικο τρόπο.

Κάθε δίσκος (αναλογικός ή ψηφιακός) έχει μέσο όρο μισή ώρα μουσική. Είναι λίγες οι περιπτώσεις που τον ακούς (σου αρέσει) ολόκληρο.
Μέσος όρος απασχόλησης με το άκουσμα, περίπου 3 ώρες την ημέρα. Πολλές λέω, αλλά τεσπα. Στη βδομάδα (μείον μια ημέρα τουλάχιστον που δεν μπορείς) 18 ώρες. Δηλαδή 36 δίσκους.

Στο χρόνο 36Χ52=1872 δίσκους. Αρκετοί, ακόμα κι' αν αφαιρέσουμε κάποιους που έχουν αποτύχει, από περιεχόμενο (τελικά λάθος επιλογή).
Συνονόματε, ελπίζω να σε κάλυψα. :123:

Να βλέπω αντιρρήσεις! :125:

Reaction score
59

Όσους θέλει, ανάλογα με τα οικονομικά του και ανάλογα με τις προτεραιότητές του, μέχρι και ΚΑΝΕΝΑ δίσκο μπορεί να έχει κάποιος και να είναι μουσικόφιλος!!!! Λ.Σ.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.310
Members
38.448
Νεότερο μέλος
Gian