Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
3.326
Το θέμα μας εδώ είναι αν έχετε πάνω από 30.000 δίσκους, διαφορετικά είστε μηχανάκηδες, τελεία και παύλα. :107:

Reaction score
59
Μα εδώ τίθεται θέμα παραπληροφόρησης. Οταν το βινύλιο είναι από τη φύση του "λάθος" πως είναι δυνατόν να μιλάμε για Hi-Fi όταν το ψηφιακό αντίγραφο του πρωτοτύπου κοστίζει πολύ λογότερα χρήματα και μπορεί άνετα πλέον να αίναι ακριβώς ίδιο με το master tape είτε αυτό είναι αναλογικό είτε είναι ψηφιακό ;
Αυταπατάσαι τα μάλα αν πιστεύεις κάτι τέτοιο. Πόσα master tapes έχεις ακούσει και σύγκρινες και κατέληξες στο συμπερασμα αυτό; ότι δηλσδή το ψηφιακό αντίγραφο είναι ίδιο με το master tape; Θα το ήθελες; Θα το ήθελα κι εγώ περισσότερο από σένα αλλά δεν είναι έτσι. Λ.Σ.

Reaction score
59
Νίκο τα έχω ξαναπεί: πως μπορείς να διαχωρίζεις την μουσική από το μέσο από το οποίο την ακούμε; Εννοώ την αναπαραγόμενη μουσική από ένα σύστημα και φυσικά την ηχπγράφηση καιο όλη την παραγωγική διαδικασία. Πρόκειται για πράγματα απόλυτα συμηφασμένα. Λ.Σ.

Reaction score
3.326
Ο μοναδικός τρόπος να διασώσεις σήμερα ένα master tape είναι να το μεταφέρεις σε σκληρό σε ψηφιακή μορφή υψηλής ανάλυσης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Νίκο τα έχω ξαναπεί: πως μπορείς να διαχωρίζεις την μουσική από το μέσο από το οποίο την ακούμε;
Όπως ακριβώς το έκανε η γιαγιά μου που δεν είχε ούτε δίσκους, ούτε μηχανήματα. Όπως ακριβώς το κάνει ένας μουσικός που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις δικές μας τρέλες. Η μουσική είναι δημιουργία, είναι τέχνη και κατάθεση ψυχής. Τι σχέση μπορεί να έχει η απόλαυσή της με τις μηχανές; Ο κόσμος δεν αγαπούσε την μουσική πριν εφευρεθούν τα ηλεκτροστατικά ηχεία ή ο Herbert von Karajan δεν ήταν μουσικόφιλος γιατί γούσταρε το cd περισσότερο από το βινύλιο; :126:

...

Reaction score
3.326
Όπως ακριβώς το έκανε η γιαγιά μου που δεν είχε ούτε δίσκους, ούτε μηχανήματα. Όπως ακριβώς το κάνει ένας μουσικός που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις δικές μας τρέλες. Η μουσική είναι δημιουργία, είναι τέχνη και κατάθεση ψυχής. Τι σχέση μπορεί να έχει η απόλαυσή της με τις μηχανές; Ο κόσμος δεν αγαπούσε την μουσική πριν εφευρεθούν τα ηλεκτροστατικά ηχεία ή ο Herbert von Karayan δεν ήταν μουσικόφιλος γιατί γούσταρε το cd περισσότερο από το βινύλιο; :126:

...
Απόλυτα σωστό !

Reaction score
59
Όπως ακριβώς το έκανε η γιαγιά μου που δεν είχε ούτε δίσκους, ούτε μηχανήματα. Όπως ακριβώς το κάνει ένας μουσικός που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις δικές μας τρέλες. Η μουσική είναι δημιουργία, είναι τέχνη και κατάθεση ψυχής. Τι σχέση μπορεί να έχει η απόλαυσή της με τις μηχανές; Ο κόσμος δεν αγαπούσε την μουσική πριν εφευρεθούν τα ηλεκτροστατικά ηχεία ή ο Herbert von Karayan δεν ήταν μουσικόφιλος γιατί γούσταρε το cd περισσότερο από το βινύλιο; :126:

...
Δεν απαντάς. Μου λες πράγματα τα οποία έχω ήδη πει. Και μάλιστα έχω αναφέρει ότι ο μουσικόφιλος μπορεί να μην έχει ούτε ένα δίσκο.
Αν μιλάμε για ηχογραφημένη και αναπαραγόμενη μουσική τρόπος άλλος δεν υπάρχει. Λ.Σ.

Reaction score
3.326
Άλλα ερωτώ και άλλα απαντάς. Λ.Σ.
Είμαι πλέον σίγουρος ότι μόνο εμπορικά έχεις ασχοληθεί με τη μουσική, ή τουλάχοστον μόνο το εμπορικό κομμάτι ήταν αυτό που τελικά σε κέρδισε .

Reaction score
59
Έχει δίκιο όμως σε αυτό που λέει για τα master tapes, δεν νομίζεις;

...
Το θέμα μας δεν είναι αυτό. Φυσικά τίποτα δεν θα μείνει για πάντα. Όμως υπάρχουν σήμερα master tapes 55 ετών χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτά από πρώτο χέρι. Εξαρτάται πώς τα φυλάσσει κάποιος. Τα ψηφιακά είναι αυτά που έχουν πρόβλημα. Λ.Σ.

Reaction score
59
Είμαι πλέον σίγουρος ότι μόνο εμπορικά έχεις ασχοληθεί με τη μουσική, ή τουλάχοστον μόνο το εμπορικό κομμάτι ήταν αυτό που τελικά σε κέρδισε .
Θα σου έλεγα τώρα αλλά άστο καλύτερα. Αν θέλεις διάλογο μάθε να κατανοείς τον συνομιλητή σου και να απαντάς,
Με ήξερες και χθες;;;
Όταν δεν έχεις τι να πεις ξαφνικά θυμάσαι ότι ασχολούμε και εμπορικά με το θέμα. Εσύ που μάλλον δεν ασχολείσαι, κατέχεις και την παντογωσία. Είσαι και στο απυρόβλητο!!! Λ.Σ.
Υ.Γ. Πουλάω και cd δεν το πήρες χαμπάρι. Η πρώτη παραγωγή της εταιρείας μου είναι ένα διπλό cd. Λ.Σ.

Reaction score
3.326
Θα σου έλεγα τώρα αλλά άστο καλύτερα. Αν θέλεις διάλογο μάθε να κατανοείς τον συνομιλητή σου και να απαντάς,
Με ήξερες και χθες;;;
Όταν δεν έχεις τι να πεις ξαφνικά θυμάσαι ότι ασχολούμε και εμπορικά με το θέμα. Εσύ που μάλλον δεν ασχολείσαι, κατέχεις και την παντογωσία. Είσαι και στο απυρόβλητο!!! Λ.Σ.
Υ.Γ. Πουλάω και cd δεν το πήρες χαμπάρι. Η πρώτη παραγωγή της εταιρείας μου είναι ένα διπλό cd. Λ.Σ.

Δεν είναι κακό που ασχολείσε εμπορικά με το θέμα της μουσικής. Απλώς το ανέφερα γιατί όπως φαίνεται αγνοείς τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Reaction score
59
Δεν είναι κακό που ασχολείσε εμπορικά με το θέμα της μουσικής. Απλώς το ανέφερα γιατί όπως φαίνεται αγνοείς τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.
Αν κάποιος διαφωνεί μαζί σου δεν σημαίνει οτι δεν γνωρίζει. Λ.Σ.

Reaction score
8
Με αυτά σου λέω ότι η προσωπική μας άποψη έχει ελάχιστη σημασία.
Νικο σε αυτο δεν θα συμφωνησω.
Κτα την γνωμη μου μονο αυτο εχει σημασια

Reaction score
3.326
Επειδή προφανώς έχω κάποια κενά, διαφώτισέ με σε παρακαλώ..

Γιατί αναπαράγονται κάποιες μουσικές καλύτερα από το αναλογικό πικάπ?

Πραγματικά θα ήθελα να το καταλάβω αυτό, ποιές είναι αυτές οι μουσικές και τι δικαιολογία υπάρχει για το μέσο αναπαραγωγής...
Υπάρχουν πολλές εκδοχές, θα αναφέρω μια από αυτές:

Οι δισκογραφικές εταιρείες όταν κλήθηκαν να μεταφέρουν τις αναλογικές ηχογραφήσεις σε CD, δεν ήταν καταλληλα προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο. Πολλά transfers έγιναν βιαστικά με ψηφιακό εξοπλισμό πρώτης γενιάς και με ελάχιστη εμπειρία εκ μέρους των μηχανικών.
Για αυτό το λόγο αρκετές παραγωγές σε βινύλιο ακούγονται ακόμα και σήμερα πολύ καλύτερα από τις αντίστοιχες ψηφιακές εκείνης της εποχής. Δεν αναφέρομαι φυσικά στις νέες ψηφιακές επανεκδόσεις που άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά πολύ αργότερα με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ποιότητα ήχου.

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Απο ποτε βρε Κωστα μου η ηχητικη απολαυση απαιτει ιδιαιτερες γνωσεις? Ελεος ρε παιδια ειναι δυνατον να τα βλεπετε ολα τοσο τεχνοκρατικα. Γιατι δηλαδη στο δικο μου συστημα και στα καλυτερα απο αυτα που εχω ακουσει εως τωρα το πικαπ επαιζε κλασεις καλυτερα απο το οποιοδηποτε ψηφιακο? Ειμαι κουφος μηπω ή ανιδεος ή βλαξ? Τι διαολο, το τι γινεται με την παραγωγη πλατο απο ολο και περισσοτερες εταιριες και την πωληση ολων και περισσοτερων δισκων βινυλιου κανεις δεν την βλεπει? Ακομη και στο metropolis κανανε section με βινυλια...
Πριν απο λιγες ημερες ακουσα οτι πιο κοντινο στο πραγματικο γεγονος εχω ακουσει εως τωρα. Ενα συστημα αποτελουμενο απο klipshorn modificated cary monoblock+pre cd esoteric και πλατο ενα verdier. Με το τελευταιο η εμπειρια στο συνολο ηταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ μακρια απο οτιδηποτε εχω ακουσει εως τωρα! Απλα LIVE!
Mε το esoteric απλα μετρια...
Γιαννη τα πικαπ που γνωριζω πως παιζουν καλα κοστιζουν μαζι με την κεφαλη και το phono πανω απο 25.000 (και λιγα εβαλα). Για πες μου με τι αξιας player το συνεκρινες. Γιατι θα σου πω και το αλλο, αν το βαλεις διπλα στο Linn το οποιο θα παιξει master tape πολυ φοβαμε οτι ο ενθουσιασμος σου θα χαθει. Βεβαια να πω κατι που εχει κι αυτο σημασια. Και το μηχανακι της Linn κοστιζει 4.000. Το verdier με κεφαλη και phono ποσο κοστιζει? H τεχνολογια της Linn (δεν ειναι μοναδικη) εχει και μια προοπτικη να φθηνηνει με επιπεδο παραπλησιο. Στο πικαπ που το ειχαμε τοσα χρονια ειδαμε μια αναλογη προοπτικη?
Το οικονομικο πολυ ευκολα το προσπερνατε, αλλα τον κοσμο τον ενδιαφερει και παρα πολυ μαλιστα.
Ειναι γεγονος οτι τα πικαπ εχουν βελτιωθει παρα πολυ αισθητικα (εν αντιθεσει με τις ψηφιακες πηγες) και σου δινουν μια αισθηση απαραμιλης ομορφιας. Ομως αυτο απο μονο του δεν αποτελει πλεονεκτημα ηχου.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.303