Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Και τι έχει τώρα ορέ ?????????????????????????????????????????????:136::136::136:

Reaction score
2.091

Η απάντηση δεν είναι αν είναι απαραίτητος ή όχι. Δεν είναι άσπρο η μαύρο, δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τι αναλογικό στάδιο έχει το DAC? Μπορεί ένας κατασκευαστής που φτιάχνει προ και τελικούς να έχει προβλέψει τα πάντα ώστε το σετ να παίζει ορθά μόνο παρέα ή τέλος πάντων με προ από πίσω. Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι το 99% των συστημάτων που έχω ακούσει χωρίς προ δεν παίζουν σωστά αλλά έχω ακούσει και ένα σύστημα χωρίς προ που έπαιζε εξαιρετικά. Άρα υπάρχουν προφανώς πολλοί παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.
Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση να μην χρησιμοποιήσουμε προ θέλει πολύ μελέτη και είναι γενικά επίφοβη αν δε ξέρουμε απόλυτα τι κάνουμε και το πιο πιθανό είναι ότι δεν ακούμε σωστά.
Σε αυτά έχω καταλήξει εγώ.

Αλλά εδώ τα περισσότερα ηχεία είναι για τα μπάζα, στο προ κολλήσαμε τώρα? :116:

Reaction score
8.905

"Σώματα" παντού (στις φωνές, στο μεσοχαμηλό,) Μεγαλύτερη εικόνα, καλύτερο slam.....
Κάτι μου θυμίζει αυτό...:409::405:

loudobic

AVSite Member
Reaction score
300

Και να προσθέσω ένα σύστημα με κακό προ, για μένα ότι και να του κάνεις δεν μαζεύετε με τίποτα.

Αντιθέτως ένα σύστημα με πολύ καλό προ, χτίζεται πολύ πιο "ακούραστα".

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

...αλλά έχω ακούσει και ένα σύστημα χωρίς προ που έπαιζε εξαιρετικά
[YOUTUBE]sdh4So1RQXg[/YOUTUBE]

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.911

Και τι έχει τώρα ορέ ?????????????????????????????????????????????:136::136:
Ένα δυο παλιο-Behringer παρέδωσαν πνεύμα και τώρα παίζει από..... PC!:405:

Αθεράπευτος ντιτζιταλοφρίκουλας.... Τι να πεις κανείς...:138:

Reaction score
30.202

Σημείωση , ακόμα και τα op amps δουλειά προ εκτελούν.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Ένα δυο παλιο-Behringer παρέδωσαν πνεύμα και τώρα παίζει από..... PC!:405:

Αθεράπευτος ντιτζιταλοφρίκουλας.... Τι να πεις κανείς...:138:
Aπο PC η από Mac ??????????????????????????????????????????????

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Aπο PC η από Mac ??????????????????????????????????????????????
Μα θα επαιζε αποτες με MAC ο Μαγιατικος?
Ο mister HP man?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Παντελοοοοοοοοοοοοοοο.....γιαααααα πες και συ τα δικα σου παλλικαρα μου μιας και εχεις γυρισει πολλα σπιτια και εχεις ακουσει πολλα!!!!!!!!!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.911

Aπο PC ή από Mac ??????????????????????????????????????????????
Ποιο Mac, θες να πάθει εγκεφαλικό ο Μ(π)αγιάτικος; :143::143:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Εγώ μιλάω για το σόϊ του τόση ωρα..................
Μόνο που αυτός τόχει ρίξει στα πικάπ τελευταία .:405:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παντελοοοοοοοοοοοοοοο.....γιαααααα πες και συ τα δικα σου παλλικαρα μου μιας και εχεις γυρισει πολλα σπιτια και εχεις ακουσει πολλα!!!!!!!!!
Ελα αγορινα μου, οπως το λες, οπου γαμος και χορος η Βασιλω πρωτη, εγω και η Βασιλειαδου.. Αφου σκεφτομαι να ανοιξω γραμμη τηλεφωνικη 0800... με τιτλο "Hifi rescue 24:7" :116::119:

Τεσσερις φορες εχω ακουσει dac να παιζει σαν προ πανω σε τελικους και η πιο πετυχημενη συνταγη ηταν στο σπιτι του φιλου γειτονα και συμφορουμιτη Βασιλη. Στις αλλες περιπτωσεις κατι ελειπε απο τη συνταγη ή καποιο συστατικο "ακουγοταν" περισσοτερο και κυριαρχουσε σαν επιγευση που λενε οι σεφ. Σε ολες τις περιπτωσεις ειχες την αισθηση οτι το συστημα μπορει καλυτερα.

Κατα τη γνωμη μου οι λυσεις dac-pre ειναι λυσεις πιο purιστικες και η προενισχυση μπαινει στον πακετο για να το κανει απολυτα ολοκληρωμενο σαν standalone πηγη, η οποια τα εχει ολα και μπορει να μπει ακομα κι αναμεσα σε ενα pc και 2 ενεργα ηχεια, ακομα και σε ενα ακριβο τελικο σε σαλονι κλπ. Με πρωτη πρωτεραιοτητα ομως παντα το ψηφιακο κομματι αφου πρωτιστως ειναι dac.

Κατα τη γνωμη μου ο ιδανικος προενισχυτης ειναι αυτος που δεν εχει χαρακτηρα. Επειδη αυτο ειναι ιδεατο και στην ρεαλιστικη πραγματικοτητα ακουμε χαρακτηρες μηχανηματων και το συνδυασμο-συνισταμενη τους, ολη η ουσια ειναι στο χαρακτηρα που εισαγει καθε τελικος, στο "ξυγκακι" που λες εσυ, στη "γυαλαδα" που λεει ο VassilisM, κλπ. Σε αυτο το κομματι θεωρω οτι τα dac-pre και ειδικα της κατηγοριας που εχω ακουσει (παραπανω δεν ξερω), δεν ειναι "ψαγμενα" μιας και ειναι πιο πιουριστικες υλοποιησεις με ενα απλο volume control. Οι προενισχυτες οντας καταδικασμενοι να εχουν εστω και στον ελαχιστο βαθμο χαρακτηρα και να τον εισαγουν πολυ ουσιαστικα στο συστημα που μπαινουν, ειναι πιο προσεγμενοι και ψαγμενοι απο τους σχεδιαστες τους στο ποιος θα ειναι αυτος ο χαρακτηρας. Γιαυτο με δεδομενο το ματσαρισμα στο ηλεκτρικο κομματι, ψαχνουμε ολοι τον προενισχυτη που ο χαρακτηρας του θα εχει το συστατικο που λειπει απο τη δικια μας συνταγη για να ειναι τελεια, οπως τη γουσταρουμε για να την απολαυσουμε.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Οπότε Μάνο,όπως καταλαβαίνεις,ο προενισχυτής είναι σαν τα καρυκεύματα στο φαγητό.
Άλλος θέλει λίγο,άλλος πολύ,άλλος καθόλου ανάλογα με το γούστο του.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Θα ταν ενδιαφερον να κανουμε την εξης συγκριτικη. Να βρουμε εναν προ σαν αναφορα, και οσα dac-pre μπορουμε. Να συνδεεται τη μια φορα το καθε dac πανω στον προ, και την αλλη μονο του πανω στον τελικο. Δοκιμη Α-Β των 2 σεναριων. Εκει θα βγαιναν καποια πιο ενδεικτικα συμπερασματα.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Θα ταν ενδιαφερον να κανουμε την εξης συγκριτικη. Να βρουμε εναν προ σαν αναφορα, και οσα dac-pre μπορουμε. Να συνδεεται τη μια φορα το καθε dac πανω στον προ, και την αλλη μονο του πανω στον τελικο. Δοκιμη Α-Β των 2 σεναριων. Εκει θα βγαιναν καποια πιο ενδεικτικα συμπερασματα.
Πού μαζευόμαστε? :138:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Σε ταβέρνα...........
Τρία dac έτοιμα για αξιολόγηση

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

βαζω στοιχημα οτι το κατω κατω θα ακουγεται "φιμωμενο" στις μεσαιες και τις υψηλες αλλα με πιο ζεστες χροιες :143:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Σε ταβέρνα...........
Τρία dac έτοιμα για αξιολόγηση

Και blind τεστ σου κάνω κι' απούλα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.814