Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.154
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

φίλτρων αλλαγής της απόκρισης με βάσει τις δικές σου ανάγκες, δηλαδή (υποχρεωτικά με αυτή τη σειρά) τις ανάγκες του χώρου σου κατά βάση και εν τέλει τις ανάγκες του αισθητηρίου σου οργάνου....
Σε αυτό το σημείο οφείλω να τονίσω πως οι ανάγκες του αισθητηρίου οργάνου του καθενός (ή αλλιώς τα χούγια που κουβαλάνε τα αυτιά μας) είναι υψίστης σημασίας, είτε αυτός είναι ο Κοτσίδης, είτε ο οποιοσδήποτε, μα οποιοσδήποτε.

Είναι όμως ανάγκη που στα πλαίσια της ορθότητας της υλοποίησης οφείλει να ικανοποιηθεί τελευταία, δηλαδή να υλοποιηθούν όλα ορθά και στο τέλος να πέσει το αλατοπίπερο.

Δυστυχώς, η καθημερινότητα είναι το ανάποδο: μιλάμε συνεχώς για το αλατοπίπερο αδιαφορώντας πλήρως για την ορθότητα της οποιασδήποτε υλοποίησης, τακτική που είναι εντελώς ανούσια και προφανέστατα προσέγγιση παντελώς λάθος.

Δηλαδή: Ναι μεν κολοκυθόπιτα, αλλά και η κολοκυθόπιτα θέλει κολοκύθια για να γίνει. Κι όμως, χωρίς κολοκύθια την παλεύει πολύς κόσμος (όπως και εταιρίες), και μάλιστα με ύφος καρδιναλίου. Ε, δεν είναι έτσι η κολοκυθόπιτα, μια παπαρόπιτα είναι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.154
Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Η επανάσταση θα γίνει όταν γίνει κατανοητό πως και τα καλώδια profile είναι, μόνο που δεν είναι παραμετροποιήσιμα και κοστίζουν δυσανάλογα.
εννοείται! γι'αυτό και αποτελούν λάθος προσέγγιση!

αυτά φωνάζω χρόνια τώρα, δε λέω κάτι "περίεργο"...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.154

Εγώ το χρηματοδοτώ και το μανατζάρω και κάνω και .... fine tuning , ποιός θα στρώσει κώ ...ο ?

¨Αλλο χόμπι άλλο σκληρή δουλειά

Και πρίν το ηχείο που είναι δύσκολο, τι θα έλεγες για preamp-DAC με correction ενσωματωμένο :616:
τι θα έλεγα; ναι με τα 10000000!

μα για όνομα! απαραίτητο είναι, ανάγκη είναι, όχι περιττό "στολίδι".

Είναι προς τιμή σου που δηλώνεις δημοσίως πως χρηματοδοτείς τέτοιο πρότζεκτ και προτίθεσαι και για κάλυψη του δύσκολου τελικού σταδίου του fine tuning (οι εμπειρίες ενός ανθρώπου της δικιάς σου κατεύθυνσης και ενασχόλησης είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητες για αυτή τη δουλειά).

Και όντως, άλλο το χόμπι κι άλλο η σκληρή δουλειά που απαιτείται, το στρώσιμο του κωλαρακίου. Νομίζω πάντως πως η ανεργία και οι ανάγκες των καιρών είναι χρήσιμα εφόδια για αυτή την κατεύθυνση, που θα πάει, θα στρώσουν τα κωλαράκια...

Ταυτόχρονα, σε δύσκολες στιγμές είναι ακόμα πιο εύκολο να υπάρξει συνεργασία Ελλήνων κατασκευαστών, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν ας πούμε να καίγονται από δουλειά και να μη προλαβαίνουν ούτε να κατουρήσουν. Και υπάρχουν Έλληνες επαγγελματίες κατασκευαστές, χρειάζεται να προσεγγιστούν κατάλληλα ώστε να συμβάλλουν με την τεχνογνωσία τους και να συμμετέχουν ενεργά ως τμήμα του πρότζεκτ, κι όχι ως μάστερ οφ δε γιούνιβερς, κάτι που είναι βέβαια λεπτό "θέμα". Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να πω ονόματα, αν και όλοι ξέρουμε για ποιους χτυπάω την καμπάνα...

Και υπάρχουν και νέα παιδιά που έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο για να συμμετέχουν σε τέτοια πρότζεκτ. Εδώ, λόγω αν θέλεις οικειότητας και ανύπαρκτων έστω και μερικώς αντικρουόμενων ίσως συμφερόντων, δεν έχω πρόβλημα να πω ονόματα. Με τη μία μου έρχεται ο Άλεξ και ο Κουφός, και οι δυο τους με πτυχία στο αντικείμενο. Κι άλλα παιδιά υπάρχουν, εκεί στην Κρήτη έχει σφηκοφωλιά, ιδίως στα ψηφιακά. Να συμμαζευτούν αυτά τα μυαλά και να συμμετέχουν, γιατί όχι;

Μη περιμένετε από μένα να δεχτώ πλέον δικαιολογίες. Εφόσον έπεσε η πρόταση, θα αρχίσω και γω να τα χώνω αναλόγως. Δυστυχώς δεν έχω ανάλογο υπόβαθρο για να συμμετέχω σε τέτοια πρότζεκτ, γιατρός είμαι, άλλη η κατεύθυνση των σπουδών μου, αλλιώς θα ήμουν ο πρώτος. Όμως, στο χώσιμο αρχίζω να είμαι καλός, άσε που έχω τον ντόχερτη για πρότυπο (που να τον φτάσεις αυτόν, το έχει κάνει επιστήμη...) :116::116::116:

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.654

Εγώ το χρηματοδοτώ και το μανατζάρω και κάνω και .... fine tuning , ποιός θα στρώσει κώ ...ο ?

¨Αλλο χόμπι άλλο σκληρή δουλειά

Και πρίν το ηχείο που είναι δύσκολο, τι θα έλεγες για preamp-DAC με correction ενσωματωμένο :616:
Voila http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?118445-Trinnov-Amethyst
:135:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Το ξέρω,

κάτι σχετικά πιο απλό χωρίς A/D, με DSP για βελτιστοποίηση χώρου (και κρουστικής), με πολύ υψηλού επιπέδου DAC και ας μην είναι "το κορυφαίο στον πλανήτη", στα 2500 € θα ήταν killer

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Το ξέρω,

κάτι σχετικά πιο απλό χωρίς A/D, με DSP για βελτιστοποίηση χώρου (και κρουστικής), με πολύ υψηλού επιπέδου DAC και ας μην είναι "το κορυφαίο στον πλανήτη", στα 2500 € θα ήταν killer
Πιο κορυφαίο στον πλανήτη? Εδώ η πληοψηφία (99%) δεν χρησιμοποιεί room correction καν και θεωρεί το bass management αλλοιωτικού τύπου επέμβαση στη μουσική την ίδια στιγμή που αλλού βαρούν τα μπάσα κι αλλού τ'ακούνε αφού έχουν γίνει αχταρμάς οι μεσσαίες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.203

Και μετά από 10 χρόνια θα βγαίνουν από 30 έως 50+ διαφορετικές εταιρίες αυτές οι υλοποιήσεις.... ποια από όλες αυτές θα έχει φυσικό ήχο.....?.... μήπως θα πουλάνε και λυόμενους/ενοικιαζόμενους χώρους ακρόασης....? :116:
Πιθανότεροι φαίνονται οι...λουόμενοι χώροι ακρόασης.:612:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.203

Και αφού καταλήξαμε πως ο προ είναι άχρηστος ας πάμε και στο ζουμί...
Πως κάνουμε attenuation?
Τελικές ενισχυτικές βαθμίδες μεταβλητού κέρδους.:126:
Βρε μήπως πρέπει να ακούμε μουσική από ακουστικά εντέλει....?
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν απαραίτητη η άρτια σύζευξη μ'ένα προενισχυτικό στάδιο,αφού αυτό θ'αποτελούσε την τελική ενισχυτική βαθμίδα.:612:

Reaction score
3.885

Ο ενεργός προενισχυτής δεν είναι απαραίτητος όταν η στάθμη του σήματος είναι σχετικά υψηλή. Οι περισσότερες ψηφιακές πηγές με σήμα 0dB FS παράγουν μία μέγιστη τάση 2V RMS στην αναλογική τους έξοδο ικανή να υπερφορτώσει το 99% των τελικών ενισχυτών της αγοράς που περιλαμβάνουν ούτως ή άλλως ένα προενισχυτικό στάδιο.

Reaction score
3.885

Πολλοί χρησιμοποιούν τους ενεργούς προενισχυτές για να οδηγήσουν πολύ δύσκολους τελικούς χαμηλής αντίστασης εισόδου που είναι αδύνατον να οδηγηθούν σωστά από έναν παθητικό προενισχυτή (απλό pot).
Κάποιοι άλλοι μισούν τον πεντακάθαρο ήχο και του αλλάζουν τα φώτα με ενεργούς λαμπάτους για να γίνει ο ήχος πιο ζεστός ..
υπάρχουν προενισχυτές στερεάς κατάστασης αλλά και με λυχνίες για κάθε γούστο, απλώς εγώ δεν έχω ακούσει καλό ενεργό προ με κόστος κάτω από τα 5 χιλιάρικα, και λίγα λέω.

Reaction score
209

Τελικές ενισχυτικές βαθμίδες μεταβλητού κέρδους.:126:

Πούντες πούντες?
Όλοι οι "επαγγελματικοί" ενισχυτές.

Δε με λες κυρ βουλευτά, εσύ δεν έχει ένα Bryston; E, o ίδιος σε έκδοση pro, έχει ρύθμιση gain.

Reaction score
3.885

Ο ενισχυτής μεταβλητού κέρδους δεν είναι αυτό που καταλάβατε.
Πολλοί επαγγελματικοί και όχι μόνο τελικοί ενισχυτές έχουν απλώς ένα ποτενσιόμετρο τοποθετημένο κυκλωματικά στο πρώτο στάδιο ενίσχυσης, ή μετά τα βύσματα εισόδου σήματος του ενισχυτή , δηλαδή πριν το σήμα οδηγηθεί στην πλακέτα του κυκλώματος του τελικού ενισχυτή. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά μειώνεται η ευαισθησία (sensitivity) του ενισχυτή.
Το μεταβλητό κέρδος είναι μια μέθοδος που επιδρά στο κύκλωμα της αρνητικής ανάδρασης ενός συμβατικού ενισχυτή το οποίο όμως μεταβάλλει εκτός από το κέρδος ενίσχυσης και άλλα μετρήσιμα χαρακτηριστικά του ενισχυτή όπως είναι η αρμονική παραμόρφωση, η αντίσταση εξόδου & εισόδου, κ.λ.π..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.814
Members
38.616
Νεότερο μέλος
tampakg