Σημείωση. Το μήνυμα άρχισε να γράφεται από το post 20! του Thread:
'Ποιοί προσφέρουν στο hi-end φόρουμ-η αξία της συμβουλής'.
Την Παρασκευή το βράδυ, όταν το τελείωσα και πήγα να το ανεβάσω (12.04 μ.μ.!) βρήκα το θέμα κλειδωμένο.
Πληροφορήθηκα όμως για όσα δυσάρεστα είχαν συμβεί.
Εύχομαι να ξεπεραστούν όλα.
Το ανεβάζω τελικά για τους εξής λόγους:
α) για τον κόπο μου. (και το ξενύχτι)
β) αποδεικνύει αυτά που αναφέρω πιο κάτω. (ως προς το χρόνο απάντησης των μηνυμάτων)
γ) μερικά από αυτά που λέω ίσως λύσουν σε κάποιους απορίες, σε μερικούς ίσως φανούν και χρήσιμα.
Το μήνυμα όπως είχε γραφτεί την Παρασκευή. (13/06)
Τα παρακάτω δεν φωτογραφίζουν κανένα!
Το θέμα που ανέβασε ο costas EAR έγινε η αφορμή να πω την άποψη μου.
(και η οποία φυσικά επιδέχεται κριτικής)
Και απευθύνεται σε όλους, που κατά καιρούς έχουν θέσει το ερώτημα, σε όλα τα φόρουμ.
Γνωρίζω ότι αυτά που θα πω ίσως δυσαρεστήσουν ή στεναχωρήσουν μερικούς.
Πιστεύω κακώς …
Μου έρχεται και συνέχεια στο μυαλό, για να μου πει 'μη γράψεις', ο στίχος του Σαββόπουλου.
ʼΑφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει, καλύτερα να μη μας πει κανένα ...ʼ
Στο θέμα.
Ζητάνε πολλοί (εδώ και αλλού -σε άλλα φόρουμ) να προσφέρει γνώση ο αντιπρόσωπος.
Και εγώ ρωτάω πώς;
Μέσα από το πληκτρολόγιο;
Μα αυτό είναι δύσκολο.
Διότι εκτός από την μεταδοτικότητα που θα πρέπει να έχει, θα πρέπει να μπορεί, να έχει τη δυνατότητα, να αφήσει τη δουλεία του και να ασχολείται για μεγάλο διάστημα, αν όχι όλη τη μέρα, με το πληκτρολόγιο. (ειδικά αν έχει πρόβλημα. του είναι δηλ. δύσχρηστο. όπως π.χ. σε εμένα)
Και να προλάβει να απαντήσει σε πόσους;
(εκτός και αν έχει και στο σπίτι του pc με σύνδεση internet, και ασχολείται και από εκεί στο να απαντάει)
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες περιπτώσεις, εκτός από τις εγγενείς ή πρακτικές δυσκολίες που ανέφερα, που κάνουν κάποιο αντιπρόσωπο διστακτικό στο να 'προσφέρει γνώση', να απαντήσει, κ.λπ.
Όπως π.χ. της αντιμετώπισης που θα τύχουν τα όσα πει.
Θα μου πείτε ότι εξαρτάται τι θα πει, πως θα τα πει, -για πολλούς από εσάς- ποιος θα τα πει, κ.λπ.
Μάλιστα. Ίσως και να μη διαφωνώ …
Ήθελα όμως να ρωτήσω, και ειδικά τους παλιούς.
Πριν το ίντερνετ και τα φόρουμ πως αγοράζετε-αγοράζαμε;
Θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνει όνειρα –βράδυ κλειστά τα μαγαζιά- έξω από τις βιτρίνες της Lyric,
της ΤΕΜΕΤ -νομίζω και τότε- (στη Βαλαωρίτου, γωνία στο αδιέξοδο / Thorens 160 και αργότερα 520
-σαν αεροπλανοφόρο- και Rogers Ls3/5a) και απέναντι, στα εγγλέζικα Lecson.
(το όνομα με την τηλ. βοήθεια του Δημ. Χαραμιδόπουλου που περνάει πότε-πότε)
Αλλά και στον όροφο της Γʼ Σεπτεμβρίου. (Ούτε αυτόν θυμάμαι / BIC 980 κʼ Empire gold. –αγορά 77)
Και αργότερα στου Ζωδιάτη το ημιυπόγειο (στη Δημοκρίτου), κ.λπ. …
Τι θέλω να πω με αυτά;
Αυτοί που ζητάνε γνώση και βοήθεια να βγούνε έξω. Με τα δισκάκια τους.
Κατά μόνας ή με παρέα. Να ακούσουν. Να συζητήσουν. Να αποκτήσουν εμπειρίες.
(Τι παίζει; Πως παίζει; Γιατί παίζει έτσι; κ.λπ.)
Οι ακροάσεις είναι δωρεάν. Φαντάζομαι παντού.
Όπως και ο καφές ή το αναψυκτικό. (τουλάχιστον για τους φιλόξενους καταστηματάρχες)
Θα μου πείτε: και όσοι μένουν εκτός Αθηνών;
Μάλιστα. Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Όχι όμως τόσο τρομερό …
Γιατί πιστεύω πως όλοι κατεβαίνουν –τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, για τον άλφα ή βήτα λόγο- στην Αθήνα. (προσωπικά –πιστεύω όμως και άλλοι- θα άνοιγα και την Κυριακή –ειδικά τον χειμώνα- για κάποιον εκτός Αθηνών που θα μου το ζήταγε. Απλώς για την ακρόαση. -Το τονίζω!)
Δυστυχώς βλέπετε δεν είναι εύκολο να έχουν όλοι οι αντιπρόσωποι την οικονομική δυνατότητα να
συντηρούν μαγαζιά σε διάφορες πόλεις – ή έστω στις τρεις τέσσερεις μεγάλες- της χώρας.
Και για να απαντήσω σε άλλη μία απορία. 'Γιατί δεν έχετε dealers;'
Ο dealer πρέπει να είναι αξιόπιστος και σωστός προς τον πελάτη.
Διαφορετικά μπορεί να προξενήσει πρόβλημα ή ζημία στο προφίλ μιας εταιρείας.
Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι (σωστοί, τίμιοι, κ.λπ.) που θα μπορούσαν να 'παίξουν' αυτόν τον ρόλο. (προσωπικά δεν μου έχει χτυπήσει κανένας, σοβαρά, την πόρτα. πλην μιας-δυο διερευνητικών επαφών) Αν και πιστεύω ότι κάποιος που θα αποφασίσει να επενδύσει στον χώρο, θα θέλει –καλώς ή κακώς- να γίνει αντιπρόσωπος και όχι dealer.
Μετά λοιπόν όλα τα ανωτέρω, προτείνω-συστήνω να αφήνουμε που και που το πληκτρολόγιο και να πηγαίνουμε καμία βόλτα για ακρόαση. Θα μας κάνει πολλαπλά καλό. (και στα νεύρα. αναμεταξύ μας.)
Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω στους υποψήφιους αγοραστές, και ειδικά τους νέους στο χώρο –και δεν εννοώ ηλικιακά-, κάτι που το έχω πει πολλές φορές προφορικά.
Οι βόλτες, όπως και τα ταξίδια, πληρώνονται.
Το θέμα είναι να πιάσουν τόπο τα λεφτά που θα δώσει κανείς.
Γιατί είναι άλλο να χαλάσω π.χ. 20.000, 30.0000 ή 50.000 ευρώ και να ανεβοκατεβαίνω μέχρι την Ομόνοια (περιπτώσεις τέτοιες υπάρχουν πολλές) και άλλο να τα χαλάσω για να πάω στην Ιβηρική ή στη Σκανδιναβία ή να κάνω το γύρο της Λατινικής Αμερικής.
Να φτάσω δηλαδή μακρυά!
Μιχάλης Φουάσης.
Υ.Γ.
Από το Thread: Ποιοί προσφέρουν στο hi-end φόρουμ-η αξία της συμβουλής.
ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (post 18)
…Η σχεδιαση ειναι το μυστικο.
Μιχάλης Σπέρτος (post 19)
You got it man.
Μ.Φ.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=11740&page=27
(28/07/07. post 264. avclub. Θέμα: Τι καθορίζει την μουσικότητα μιας συσκευής.
Αλλά και -χρόνια πριν- στο παλιό avforum.)
_
'Ποιοί προσφέρουν στο hi-end φόρουμ-η αξία της συμβουλής'.
Την Παρασκευή το βράδυ, όταν το τελείωσα και πήγα να το ανεβάσω (12.04 μ.μ.!) βρήκα το θέμα κλειδωμένο.
Πληροφορήθηκα όμως για όσα δυσάρεστα είχαν συμβεί.
Εύχομαι να ξεπεραστούν όλα.
Το ανεβάζω τελικά για τους εξής λόγους:
α) για τον κόπο μου. (και το ξενύχτι)
β) αποδεικνύει αυτά που αναφέρω πιο κάτω. (ως προς το χρόνο απάντησης των μηνυμάτων)
γ) μερικά από αυτά που λέω ίσως λύσουν σε κάποιους απορίες, σε μερικούς ίσως φανούν και χρήσιμα.
Το μήνυμα όπως είχε γραφτεί την Παρασκευή. (13/06)
Τα παρακάτω δεν φωτογραφίζουν κανένα!
Το θέμα που ανέβασε ο costas EAR έγινε η αφορμή να πω την άποψη μου.
(και η οποία φυσικά επιδέχεται κριτικής)
Και απευθύνεται σε όλους, που κατά καιρούς έχουν θέσει το ερώτημα, σε όλα τα φόρουμ.
Γνωρίζω ότι αυτά που θα πω ίσως δυσαρεστήσουν ή στεναχωρήσουν μερικούς.
Πιστεύω κακώς …
Μου έρχεται και συνέχεια στο μυαλό, για να μου πει 'μη γράψεις', ο στίχος του Σαββόπουλου.
ʼΑφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει, καλύτερα να μη μας πει κανένα ...ʼ
Στο θέμα.
Ζητάνε πολλοί (εδώ και αλλού -σε άλλα φόρουμ) να προσφέρει γνώση ο αντιπρόσωπος.
Και εγώ ρωτάω πώς;
Μέσα από το πληκτρολόγιο;
Μα αυτό είναι δύσκολο.
Διότι εκτός από την μεταδοτικότητα που θα πρέπει να έχει, θα πρέπει να μπορεί, να έχει τη δυνατότητα, να αφήσει τη δουλεία του και να ασχολείται για μεγάλο διάστημα, αν όχι όλη τη μέρα, με το πληκτρολόγιο. (ειδικά αν έχει πρόβλημα. του είναι δηλ. δύσχρηστο. όπως π.χ. σε εμένα)
Και να προλάβει να απαντήσει σε πόσους;
(εκτός και αν έχει και στο σπίτι του pc με σύνδεση internet, και ασχολείται και από εκεί στο να απαντάει)
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες περιπτώσεις, εκτός από τις εγγενείς ή πρακτικές δυσκολίες που ανέφερα, που κάνουν κάποιο αντιπρόσωπο διστακτικό στο να 'προσφέρει γνώση', να απαντήσει, κ.λπ.
Όπως π.χ. της αντιμετώπισης που θα τύχουν τα όσα πει.
Θα μου πείτε ότι εξαρτάται τι θα πει, πως θα τα πει, -για πολλούς από εσάς- ποιος θα τα πει, κ.λπ.
Μάλιστα. Ίσως και να μη διαφωνώ …
Ήθελα όμως να ρωτήσω, και ειδικά τους παλιούς.
Πριν το ίντερνετ και τα φόρουμ πως αγοράζετε-αγοράζαμε;
Θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνει όνειρα –βράδυ κλειστά τα μαγαζιά- έξω από τις βιτρίνες της Lyric,
της ΤΕΜΕΤ -νομίζω και τότε- (στη Βαλαωρίτου, γωνία στο αδιέξοδο / Thorens 160 και αργότερα 520
-σαν αεροπλανοφόρο- και Rogers Ls3/5a) και απέναντι, στα εγγλέζικα Lecson.
(το όνομα με την τηλ. βοήθεια του Δημ. Χαραμιδόπουλου που περνάει πότε-πότε)
Αλλά και στον όροφο της Γʼ Σεπτεμβρίου. (Ούτε αυτόν θυμάμαι / BIC 980 κʼ Empire gold. –αγορά 77)
Και αργότερα στου Ζωδιάτη το ημιυπόγειο (στη Δημοκρίτου), κ.λπ. …
Τι θέλω να πω με αυτά;
Αυτοί που ζητάνε γνώση και βοήθεια να βγούνε έξω. Με τα δισκάκια τους.
Κατά μόνας ή με παρέα. Να ακούσουν. Να συζητήσουν. Να αποκτήσουν εμπειρίες.
(Τι παίζει; Πως παίζει; Γιατί παίζει έτσι; κ.λπ.)
Οι ακροάσεις είναι δωρεάν. Φαντάζομαι παντού.
Όπως και ο καφές ή το αναψυκτικό. (τουλάχιστον για τους φιλόξενους καταστηματάρχες)
Θα μου πείτε: και όσοι μένουν εκτός Αθηνών;
Μάλιστα. Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Όχι όμως τόσο τρομερό …
Γιατί πιστεύω πως όλοι κατεβαίνουν –τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, για τον άλφα ή βήτα λόγο- στην Αθήνα. (προσωπικά –πιστεύω όμως και άλλοι- θα άνοιγα και την Κυριακή –ειδικά τον χειμώνα- για κάποιον εκτός Αθηνών που θα μου το ζήταγε. Απλώς για την ακρόαση. -Το τονίζω!)
Δυστυχώς βλέπετε δεν είναι εύκολο να έχουν όλοι οι αντιπρόσωποι την οικονομική δυνατότητα να
συντηρούν μαγαζιά σε διάφορες πόλεις – ή έστω στις τρεις τέσσερεις μεγάλες- της χώρας.
Και για να απαντήσω σε άλλη μία απορία. 'Γιατί δεν έχετε dealers;'
Ο dealer πρέπει να είναι αξιόπιστος και σωστός προς τον πελάτη.
Διαφορετικά μπορεί να προξενήσει πρόβλημα ή ζημία στο προφίλ μιας εταιρείας.
Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι (σωστοί, τίμιοι, κ.λπ.) που θα μπορούσαν να 'παίξουν' αυτόν τον ρόλο. (προσωπικά δεν μου έχει χτυπήσει κανένας, σοβαρά, την πόρτα. πλην μιας-δυο διερευνητικών επαφών) Αν και πιστεύω ότι κάποιος που θα αποφασίσει να επενδύσει στον χώρο, θα θέλει –καλώς ή κακώς- να γίνει αντιπρόσωπος και όχι dealer.
Μετά λοιπόν όλα τα ανωτέρω, προτείνω-συστήνω να αφήνουμε που και που το πληκτρολόγιο και να πηγαίνουμε καμία βόλτα για ακρόαση. Θα μας κάνει πολλαπλά καλό. (και στα νεύρα. αναμεταξύ μας.)
Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω στους υποψήφιους αγοραστές, και ειδικά τους νέους στο χώρο –και δεν εννοώ ηλικιακά-, κάτι που το έχω πει πολλές φορές προφορικά.
Οι βόλτες, όπως και τα ταξίδια, πληρώνονται.
Το θέμα είναι να πιάσουν τόπο τα λεφτά που θα δώσει κανείς.
Γιατί είναι άλλο να χαλάσω π.χ. 20.000, 30.0000 ή 50.000 ευρώ και να ανεβοκατεβαίνω μέχρι την Ομόνοια (περιπτώσεις τέτοιες υπάρχουν πολλές) και άλλο να τα χαλάσω για να πάω στην Ιβηρική ή στη Σκανδιναβία ή να κάνω το γύρο της Λατινικής Αμερικής.
Να φτάσω δηλαδή μακρυά!
Μιχάλης Φουάσης.
Υ.Γ.
Από το Thread: Ποιοί προσφέρουν στο hi-end φόρουμ-η αξία της συμβουλής.
ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (post 18)
…Η σχεδιαση ειναι το μυστικο.
Μιχάλης Σπέρτος (post 19)
You got it man.
Μ.Φ.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=11740&page=27
(28/07/07. post 264. avclub. Θέμα: Τι καθορίζει την μουσικότητα μιας συσκευής.
Αλλά και -χρόνια πριν- στο παλιό avforum.)
_