Εγγραφή από TV BOX ή SMART TV σε VHS/VCR (βιντεοκασέτα)

Reaction score
6
Καλησπέρα,
έχω ένα SONY VHS/VCR το οποίο έχω συνδέσει επιτυχώς με την 4Κ τηλεόραση μου, όσον αφορά την αναπαραγωγή, ώστε να βλέπω βιντεοκασέτες.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω βρει επιτυχή τρόπο να κάνω εγγραφή σε βιντεοκασέτα.

Το βίντεο έχει πίσω υποδοχή SCART το οποίο το συνδέω με την είσοδο AV της τηλεόρασης, με τα κλασικά 3χρωμα καλώδια (άσπρο, κόκκινο, κίτρινο). Δηλαδή SCART σε AV (έχει και διακόπτη Input - Output).

1743417414083.png

Αγόρασα λοιπόν ένα HDMI TO AV CONVERTER και συγκεκριμένα αυτό

Αλλά είτε δεν κάνει δουλειά, είτε δεν κάνω κάτι σωστά εγώ.

Ο τρόπος διασύνδεσης που δοκίμασα:
- Από το HDMI του TV BOX (EON) στο HDMI INPUT κονβέρτορα
- Έπειτα από το AV OUTPUT του κονβέρτορα στο SCART του βίντεο (μέσω του SCART σε AV που βλέπετε στην είκόνα παραπάνω)

Δοκίμασα και το switch στο SCART να το πάω στο INPUT, αλλά δεν είδα διαφορά.

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή έχω το SCART συνδεδεμένο στον μετατροπέα, δεν έχω τρόπο να δω ποια πηγή διαβάζει και αν διαβάσει το VCR, οπότε απλά βάζω την κασέτα μέσα, πατάω REC και μετά τσεκάρω αν έγραψε η όχι. Πάντως, το VCR γενικά, μια πηγή βρίσκει (AV1 την δείχνει).
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση για αυτό καταρχάς, κάποιο splitter ίσως, έστω να μπορώ να δω στην τηλεόραση σαν μόνιτορ τι σήμα παίρνει το βίντεο (εφόσον το βίντεο είναι συνδεδεμένο με το TV BOX, η τηλεόραση σαν οθόνη είναι ελεύθερη).

Υπάρχει λύση γενικά ή τσάμπα το παλεύω;
Το έχει καταφέρει κανείς σας;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

ika

News
Reaction score
15.691
Στο video, οι υποδοχές scart είναι είσοδοι, έξοδοι ή και τα δύο?

Reaction score
6
Στο video, οι υποδοχές scart είναι είσοδοι, έξοδοι ή και τα δύο?
εφόσον διαθέτει REC θέλω να πιστεύω και τα δύο.
Πάντως δεν έχει κάτι άλλο πίσω, όπως AV πχ

ika

News
Reaction score
15.691
Το REC μπορεί να είναι μόνο από το RF και το scart μόνο έξοδος.
Ποιό μοντέλο είναι ή βάλε μια φωτό της πλάτης του

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.417
Πριν ασχοληθούμε με τις πιθανές συνδεσμολογίες, υπάρχει η πιθανότητα να κόβει την εγγραφή το TV box λόγω HDCP.

Reaction score
6
Το REC μπορεί να είναι μόνο από το RF και το scart μόνο έξοδος.
Ποιό μοντέλο είναι ή βάλε μια φωτό της πλάτης του
Θα το στείλω σε λίγο που γυρνάω σπίτι
Πριν ασχοληθούμε με τις πιθανές συνδεσμολογίες, υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει HDCP προστασία από το TV BOX για το κόψιμο της εγγραφής.
το δοκίμασα και με PS3

Reaction score
6

To scart είναι μάλλον μόνο εξοδος στο SX110Α, γράφει μόνο από την κεραία.

Για κάνε μια δοκιμή παίζοντας με το κουμπί TV/VIDEO στο τηλεχειριστήριο και το κουμπί στο scart, μήπως και.
δυστυχώς δεν έχω τηλεχειριστήριο για το βίντεο...

από ότι φαίνεται, τσάμπα πήρα βιντεοκασέτες :(

ika

News
Reaction score
15.691
Βάλε μια αγγελία ζήτησης για sony rmt-v257d remote control, μήπως έχει κανένας συμφορουμίτης να σε εξυπηρετήσει για μιά δοκιμή

ή

Last edited:

Reaction score
6

To scart είναι μάλλον μόνο εξοδος στο SX110Α, γράφει μόνο από την κεραία.

Για κάνε μια δοκιμή παίζοντας με το κουμπί TV/VIDEO στο τηλεχειριστήριο και το κουμπί στο scart, μήπως και.
Αυτό σημαίνει ότι με κεραία και μετασχηματιστή ψηφιακού σήματος θα μπορεί να γράψει τουλάχιστον τα κανάλια από μη smart τηλεόραση;

ika

News
Reaction score
15.691
Εγγραφή από την κεραία είναι εύκολο να το δοκιμάσεις αν γίνεται και δωρεάν.

Για να αγοράσεις μετατροπέα που να βγάζει RF, θα πρέπει να πληρώσεις και αν βρεις.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.585
Αυτό σημαίνει ότι με κεραία και μετασχηματιστή ψηφιακού σήματος θα μπορεί να γράψει τουλάχιστον τα κανάλια από μη smart τηλεόραση;
Δεν έχει σχέση αν είναι smart η τηλεόραση και βασικά δεν έχει σχέση η τηλεόραση γενικά.

Από την έξοδο ενός αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος (αυτούς που είχαμε παλιά όταν πρωτοέγινε ψηφιακή η τηλεόραση) θα δώσεις είσοδο στο VCR για να κάνει εγγραφή. Το αν μετά θα συνδέσεις σε σειρά και την TV, δεν έχει σχέση.

ika

News
Reaction score
15.691
δυστυχώς δεν έχω τηλεχειριστήριο για το βίντεο...
Και δεν έχει και το κουμπί πάνω στην συσκευή

Last edited:

Reaction score
1.383
Εφοσον εχει μονο 1 σκαρτ, αυτο θα πρεπει να ειναι εισοδος και εξοδος (δεδομενου οτι δεν εχει στην προσοψη αλλη εισοδο). Δεν υπαρχει βιντεο αυτης της χρονολογιας που να μην εχει εισοδο εγγραφης απο εξωτερικη πηγη, καθοτι υπηρχαν οι βιντεοκαμερες απο τις οποιες εισαγονταν υλικο βιντεο. Μηπως πρεπει απο το μενου να δηλωσεις το σκαρτ ως εισοδο για να λειτουργησει ετσι? Δοκιμασε να γραψεις απο ενα dvd δισκακι απο εφημεριδα/περιοδικο που δεν εχει προστασια εγγραφης. ;)

ika

News
Reaction score
15.691
Χωρίς τηλεχειριστήριο δεν έχει πρόσβαση στο menu και μόνο τις πάρα πολύ βασικές λειτουργίες μπορεί να κάνει από τα κουμπιά της συσκευής.
Και να το βρει, μόνο αναλογικά κανάλια θα πιάνει αν υπάρχουν. Τουλάχιστον θα δοκιμάσει αν μπορεί να κάνει εγγραφή από το scart

Last edited:

ika

News
Reaction score
15.691
πάντως έχει επιλογή πηγής στο μηχάνημα πάνω
Τα PROGRAM (+) και (-) μήπως είναι για να διαλέγει κάποιος τα κανάλια που έχει προγραμματίσει μέσα από το menu?

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.888
Members
38.382
Νεότερο μέλος
akis4525