Εγκατασταση καλωδιων για home cinema

Reaction score
0
Μετα την ιδέα του "theflame" και μετα απο αρκετη μελέτη υπο κλίμακα εβγαλα και αυτό το σχέδιο.Θεωρώ σωστο το να χρησιμοποιησω τα ηχεια του στερεοφωνικού για το home cinema μιας και ειναι πολυ καλα και επιπλεον θα μειωσω το κοστος του home cinema κατα δυο ηχεία.
Για αργότερα ο προτζεκτορας μπορει να μπει πανω και λιγο πιο πίσω απο τον 3θεσιο και το πανι πίσω και πάνω απο την tv!!
Υ.Γ : Εχω περιποιηθεί και τον μπουφε αυτή τη φορά!!! :D :D :D

Reaction score
0
Παιδια εχω μια απορία σχετικά με τον ενισχυτή.Επειδη υπαρχει ήδη ο Yamaha AX-590 και τα ηχεια Audio spectrum TLS-40 τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν στο home cinema (ως κεντρικά) ελεγα μηπως μπορω να χρησιμοποιησω και τον ενισχυτη σε αυτό μιας και ειναι πολύ καλός και δυνατός.Ελεγα λοιπον αντι για ενα καινουριο ενισχυτη AV να πάρω ενα προσέσορα με Dolby και τα σχετικα βεβαίως βεβαίως ο οποιος θα συνεργάζεται με τον ενισχυτη μου και θα οδηγει τα υπολοιπα 2 ηχεία και το sub.
Το ερωτημα ειναι αν μπορώ να κάνω κατι τέτοιο και να μου δώσετε καμια ιστοσελιδα με τιμες αυτων των μηχανημάτων!

Reaction score
5
Μπορεις να τον χρησιμοποιησεις για να οδηγησεις τα 2 ηχεια χωρις τη χρηση καποιου προσεσορα/αποκωδικοποιητη.
Ετσι κι αλλιως απο 2 ηχεια θα παιζεις κανοντας απο το DVDp downmix στον ηχο. Απλα θα φροντισεις το DVDp να εχει αναλογικες εξοδους ηχου ωστε να βαλεις επανω του το sub και το downmix.

Reaction score
0
Ενα λεπτό γιατι δεν ξερω και καλα και τωρα χαθηκα. Πρωτ'απ'ολα δεν ξέρω τί ειναι το downmix! Το home cinema θα εχει 4 ηχεια + sub. Αν συνδεσω και τα 4 ηχεια στον ενοσχυτη που εχω δεν θα μπορω να ρυθμισω delay κτλ κατι το οποιο ειναι απαραιτητο καθως οι αποστασεις των 2 πισω ηχειων δεν θα ειναι ιδιες!

Reaction score
5
Downmix, ειναι η συνθεση (ας πουμε) του πολυκαναλου ηχου ωστε να ακουγεται απο 2 ηχεια...

Ειχα την εντυπωση οτι θα ειχες 2 μονο ηχεια.
Απο τη στιγμη που θα εχεις 4+1 αναγκαστικα πρεπει να πας για AV ενισχυτη.

Reaction score
0
Δεν γίνεται δλδ τα 2 audio spectrum να τα παιζει ο yamaha που εχω και τα αλλα 2 που θα πάρω μαζί με το sub να τα παιζει ο προσεσορας?

Reaction score
5
Ο προσεσορας (decoder μαλλον) που λες αν "εχει" και ενισχυτη (αρα ειναι AV ενισχυτης) θα τα παιζει, αν ειναι ομως μονο προενισχυτης τοτε δεν...

Reaction score
41
Φίλε Αλέξανδρε να σε ρωτήσω οι γονείς συμφωνούν με τη ρύθμιση που κατέληξες?
2. Φρόντισε να πεις στον ηλεκτρολόγο να σου τραβήξει ξεχωριστή ενισχυμένη γραμμή από τον πίνακα, μόνο για τις 3-4 πρίζες που θα έχεις τα μηχανήματα.
3. Βάλε καλά (ασημένια κατά προτίμιση) καλώδια ήχου μέσα στους τοίχους (φυσικά όχι χύμα αλλά μέσα σε πλαστικό σωλήνα - ξέρει ο ηλεκτρολόγος), και προσπάθησε όσο μπορείς να μην περνάνε πάνω από γραμμές ρεύματος, σωλήνες καλοριφέρ κτλ.
4. Σκέψου την ιδέα να τραβήξεις και άλλο ένα καλώδιο ήχου σε άλλο χώρο (πχ. μπάνιο). Καλό ε? Δε χρειάζεται να είναι και stereo είπαμε! Να σε σίγουρος θα το εκτιμήσουν οι δικοί σου.

Reaction score
0
Φίλε Αλέξανδρε να σε ρωτήσω οι γονείς συμφωνούν με τη ρύθμιση που κατέληξες?
2. Φρόντισε να πεις στον ηλεκτρολόγο να σου τραβήξει ξεχωριστή ενισχυμένη γραμμή από τον πίνακα, μόνο για τις 3-4 πρίζες που θα έχεις τα μηχανήματα.
3. Βάλε καλά (ασημένια κατά προτίμιση) καλώδια ήχου μέσα στους τοίχους (φυσικά όχι χύμα αλλά μέσα σε πλαστικό σωλήνα - ξέρει ο ηλεκτρολόγος), και προσπάθησε όσο μπορείς να μην περνάνε πάνω από γραμμές ρεύματος, σωλήνες καλοριφέρ κτλ.
4. Σκέψου την ιδέα να τραβήξεις και άλλο ένα καλώδιο ήχου σε άλλο χώρο (πχ. μπάνιο). Καλό ε? Δε χρειάζεται να είναι και stereo είπαμε! Να σε σίγουρος θα το εκτιμήσουν οι δικοί σου.
Ναι συμφωνουν με την ολη ιστορια και μου εχουν αναθεσει (κατα καποιο τροπο) τα ηλεκτρολογικα.
Αυτο για την ξεχωριστη γραμμη θα το φροντίσω.
Για καλωδια παω μαλλον για monster cable το οποιο μαλλον θα αγορασω μονος μου.
Όσο για ηχειο στο μπανιο δεν θελω να το τραβήξω τοσο μωρε...

Reaction score
41
Αν φοβάσαι το κόστος των καλωδίων, να σου πω οτι δεν χρειάζεται να πάρεις monster για το μπάνιο. Ένα απλό χάλκινο καλώδιο.

Φαντάσου να ακούς ...Vivaldi τις δύσκολες ώρες!!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Αν φοβάσαι το κόστος των καλωδίων, να σου πω οτι δεν χρειάζεται να πάρεις monster για το μπάνιο. Ένα απλό χάλκινο καλώδιο.

Φαντάσου να ακούς ...Vivaldi τις δύσκολες ώρες!!!
Εγω ακουω 80'ς πειραζει ? :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Μήπως θα επρεπε τα ηχεια τα πίσω να μπουν ετσι ωστε να ειναι πίσω από τους θεατές?

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Kαι αυτο γινετε αν και θα ειναι καπως μακρια απο τον ακροατη!
Ναι μεν στην σωστοτερη θεση απο πισω αλλα καπως μακρια :???:

Χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Μολις ειδα τη εχεις γραψει πανω στον μπουφε!!!!

Reaction score
41
Σκέψου και τα δίπολα στο ύψος του τριθέσιου. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό. Σαν ιδέα το λέω.

Reaction score
0
Σκέψου και τα δίπολα στο ύψος του τριθέσιου. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό. Σαν ιδέα το λέω.
Eιναι μια καλη περιπτωση αλλα κοιτα να ειναι bipoll και οχι dipoll που ειναι ποιο ευκολα στην τοποθετηση τους .

Reaction score
5
Δεν πειραζει και πολυ που μπαινουν τοσο πισω... τα πισω... (να ακουμε και κατι οσο αδιαζουμε το μπουφε)...
Δε μπορουμε να τα εχουμε ολα ιδανικα.
Αν τα βαλεις πιο κοντα στον καναπε θα σου ειναι μεσα στη μεση.

Οσο για τα monster cable, ειναι οντως τερατα (στην τιμη και σε σχεση με τη διαφορα που -δε- θα ακουσεις αν παρεις καποια πιο οικονομικα, χωρις να γραφουν τη μαρκα επανω τους). Με 1-2€ το μετρο εισαι μια χαρα και πολυ χαρα!

Ο Μπουφετζης...

Reaction score
0
Σήμερα μπήκαν λοιπόν οι σωληνώσεις για ηχεια,tv κλπ. Έχουν επιλεχθεί δυο πιθανες θέσεις που μπορουν να μπουν τηλεοραση, stereo κτλ αναλογα που θελει να βάλει καποιος το σαλονι.Παραλληλα εχει μπει και η καλωδιωση των πισω ηχειων για home cinema τα οποια εχουν και αυτα 2 διαφορετικες θεσεις.Τα τελευταία θα περάσουν από το πάτωμα μιας και δεν μας ενοχλουν καθολου οι σωληνες του καλοριφερ!
Θα βγάλω φωτογραφίες για να δειτε τα αποτελεσματα στις οποιες θα περιγράφω τι ακριβώς έχει γίνει!

Reaction score
5
Σωστος!!!
Αν υπαρχει η δυνατοτητα προ-εγκαταστασης με 2 πιθανες θεσεις ειναι το καλυτερο...

Αυτες οι φωτο του "πριν και μετα" σε εγκαταστασεις (και οχι σε αδυνατισμα) ειναι ολα τα λεφτα...

Reaction score
1
Κάποιος (εκτός Avsite) μου έχει πει ότι καλά είναι για παν ενδεχόμενο να περνάς σε κάθε θέση ηχείου όχι ένα αλλά 2 καλώδια (από την ίδια σωλήνωση βέβαια) για να είσαι καλύτερα καβατζομένος. Σε περίπτωση δλδ που χαλάσει το ένα να έχεις έτοιμο το άλλο (προφανώς μην έχοντας εμιστοσύνη στην ατσαλίνα??). Αυτή είναι γενικά μεθοδος που πρεπει να την ακολουθουμε?
(ΣΟΡΥ για την παρέμβαση αλλά κολλάει με το θεμα)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.892
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan