Πολύ σωστά, το φαινόμενο αυτό με τα σκουπίδια δυστυχώς δεν πρόκειται να τελειώσει ποτές.
Πίνει ο άλλος τη μπίρα, ανοίγει το παράθυρο του αυτοκινήτου και τη πετά όξω.
Πολύ παλιά που είχα όρεξη και ασχολούμουν με τέτοια γίδια αντιδρουσα νομίζοντας ότι θα τους βάλω μυαλό, πλέον βαρέθκα.
Θυμάμαι δύο πολύ έντονα σκηνικά.
Κάθομαι σε προβλήτα με ένα συνάδελφο, μου κάνει παράπονα για τα σκουπίδια που έχουν οι παραλίες του νησιού, στα χέρια κρατάμε καφέ και μόλις τελειώνει ο καφές του, τον πετάει όλο νεύρα μέσα στη θάλασσα.
Του λέω, "καλά τι κάνεις ρε μ@λακα" απάντηση "από το θκόμ ποτηράκι θα γίνει η ρύπανση" καταλαβαίνεις τι έγινε...
Ταξιδεύω με τη μοτοσυκλέτα στη εθνική, ανοίγει συνοδηγός προπορευόμενου οχήματος και πετάει ένα μισοφαγωμένο τοστ τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Σταματάω,παρκάρω, τρέχω με τα πόδια πίσω, παίρνω το τοστ,ανεβαίνω μοτοσυκλέτα και φεύγω τέρμα γκάζι να τους προλάβω.
Πάω από τη μεριά του συνοδηγού, του γνέφω να κατεβάσει παράθυρο και εν κινήσει του δίνω πίσω το σκουπίδι.
Έχω κάνει πολλά τέτοια, εδώ και πολλά χρόνια δεν ξανά ασχολήθηκα, μαζεύω τα θκάμ σκουπίδια (πάντα) και άσε τους άλλους να κάνουν ότι γουστάρουν...
Μια σχετικη σκηνή σε ταινία ήταν τέλεια. Πετάει ένας τη γόπα από το αυτοκίνητο στο φανάρι. Την παίρνει ένας πεζός, του λέει "νομίζω ότι πετάξατε αυτό στο σαλόνι μας" και την πετάει μέσα στο αυτοκίνητο.
έχω πλακωθεί σε κάδο που ξεφόρτωναν στρώματα κρεβάτια και ντουλάπες από ανακαίνιση ξενοδοχείου
Τους είπα ότι έχω κάμερα στο αμάξι και κλάσαν μέντες. Τα φοτρώσαν πάλι όλα στο φορτηγάκι , που στο πλάι έγραφε φαρδιά πλατιά , '' κοντομικες εργασίες ο τσιφσα" και μπουχός. Τα βρήκα όλα πεταμένα σε ένα οικόπεδο παρακάτω
Άμ αυτό με τα μπάζα και τα σκουπίδια στα βουνά, τι φάση ρε φίλε?
Φορτώνει ο άλλος σε φορτηγάκι, κουζίνα, ψυγείο και αντί να τα πάει στη ανακύκλωση τα πάει στο βουνό και τα πετάει...
μακαρι να το κάναν αυτό και οι γείτονες μ , που αγοράζουν τηλεόραση 55-65αρα και πεταν το κουτί όλο μέσα στον μπλε κάδο , ή τον γκουρλωνουν μέχρι πάνω με 2-3 άδεια χαρτόκουτα (άσπαστα)