Εδώ τρέχουμε

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.531
εντωμεταξύ όσο ήμανε με του νέους και βγαίναμε προς τον ΟΛΘ , τους έλεγα "ανεβαίνει ο Κώστας! " αλλά δεν είχαν γεννηθεί τότε μάλλον δεν το καταλάβαν

ο μικρός μου το έχει ατάκα, όλο μας αρχίζει "δυνατός ο Κεντέρης", "τώρα πρέπει να δυνατώσει" και μας ζαλίζει τον έρωτα.
Θα το έχετε οι μηχανικοί φαίνεται

Reaction score
5.482
Την τρίχα πολλοί εμισησαν το λέιζερ ουδείς!

Μήτσομ άνοιξαν οι εγγραφές χώσου ! Θα σε περιμένω να τερματίσεις μην σου πω θα γυρίσω πίσω να σε πάω καροτσάκι!
Να δω τον @pankrok να κάνει τον pacer στον @mitsubae σε Μαραθώνιο και να του φωνάζει "Πάμε μωρή αρρώστια, 21χλμ έμειναν! Τερμάτισε και θα σε κεράσω μπριζόλα!" και τι στον κόσμο! :roflmao:
Challenge accepted
Τα λέμε στον τερματισμό....
Screenshot_2025-04-13-13-13-43-787_com.brave.browser.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.028

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.138
Σε μία προσπάθεια ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης σχετικά με το αλτρουιστικό έργο ζωής και τα αθλητικά επιτεύγματα του Κύπριου μαραθωνοδρόμου, Στέλιου Κυριακίδη, διοργανώθηκε ένας εικονικός αγώνας (virtual run) στη μνήμη του.

Πέρασαν 79 χρόνια από τότε που ο, γεννημένος στην Πάφο, Στέλιος Κυριακίδης κέρδισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στις 20/04/1946. Αυτός ο μεγάλος αθλητής (κάποιοι τον χαρακτηρίζουν "θρύλο" του Μαραθωνίου) κέρδισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα με το «Πακέτο Βοήθειας Κυριακίδη», το οποίο αποτελείτο από 25.000 τόνους ιατρικών προμηθειών και τροφίμων μαζί με 250.000 δολάρια σε μετρητά από δωρεές. Ήταν ένας εμπνευσμένος άνθρωπος, που δεν ήταν μόνο πρωτοπόρος στις αθλητικές του προσπάθειες αλλά και συμπονετικός και φιλάνθρωπος στην καθημερινότητά του.

Ο Στέλιος Κυριακίδης είχε το νούμερο "77" στη φανέλα συμμετοχής του. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ως δρομείς, στο πλαίσιο του virtual run, ήταν να τρέξουμε συμβολικά 7,7 χλμ στη μνήμη του. Όλοι οι συμμετέχοντες που έτρεξαν απόσταση των 7,7 χλμ μεταξύ 20/04 και 30/04, σε ένδειξη εκτίμησης, έλαβαν τιμητική πλακέτα με το μετάλλιο του Στέλιου Κυριακίδη.

Δήλωσα συμμετοχή κι έτρεξα την απόσταση το περασμένο Σάββατο. Πρώτη φορά έτρεχα τόσο μεγάλη (για μένα) απόσταση - συνήθως δεν ξεπερνάω τα 5χλμ, οπότε τα 7.7 χλμ ήταν μια πρόκληση. Με average pace 6:30/χλμ aνταποκρίθηκα στην πρόκληση, ολοκλήρωσα τη διαδρομή και παραδόξως δεν ένιωσα "τελειωμένος" ύστερα.

Ενημέρωσα τους διοργανωτές του virtual run και σήμερα παρέλαβα την πλακέτα μου!

20250428_175108.jpg

Last edited by a moderator:

Reaction score
24.824
Για τον Κυριακίδη όπως έχουμε πει υπάρχει άγαλμα στην Βοστώνη όρος τιμήν του, από τα 12εκ ελληνόφωνων κατοίκων της Μεσογείου βέβαια είναι ζήτημα να τον ξέρουν κάποιες χιλιάδες , αλλά εκεί η ιστορία του είναι μέρος της πόλης

wizzy

Reaction score
22.138
Για τον Κυριακίδη όπως έχουμε πει υπάρχει άγαλμα στην Βοστώνη όρος τιμήν του, από τα 12εκ ελληνόφωνων κατοίκων της Μεσογείου βέβαια είναι ζήτημα να τον ξέρουν κάποιες χιλιάδες , αλλά εκεί η ιστορία του είναι μέρος της πόλης
Σωστά.

Από το πιο πάνω άρθρο στη Wikipedia:

"Στο Αθλητικό Μουσείο της Μασαχουσέτης υπάρχει μόνιμη έκθεση προς τιμήν του Στέλιου Κυριακίδη, με ονομασία "Στυλιανός Κυριακίδης – Τρέχοντας για την ανθρωπότητα". Το 2004, - ύστερα από ανάθεση της Αθλητικής Ομοσπονδίας του Χόπκιντον - ο δήμος του Χόπκιντον (Μασαχουσέτη) αποκάλυψε ένα άγαλμα με την ονομασία "Το Πνεύμα του Μαραθωνίου", στην διαδρομή του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ένα μίλι από το σημείο εκκίνησης. Το γλυπτό παρουσιάζει τον Στέλιο Κυριακίδη να τρέχει και δίπλα του τον Σπύρο Λούη να του δείχνει τον δρόμο προς την νίκη. Το 2006 το άγαλμα αφιερώθηκε στα 60 χρόνια από την νίκη του Κυριακίδη. Ένα αντίγραφο του ίδιου γλυπτού έχει τοποθετηθεί και στον Δήμο Μαραθώνα."

Reaction score
24.824
Ευχαριστώ Μήτσομ! Βγες για προπόνηση
Α βγήκες , μπράβο Μήτσομ!

Reaction score
24.824
λοιπόν το βάζω εδώ γιατί το δρομικό κομμάτι είναι για μένα πιο σημαντικό (πλέον).

την κυριακή ολοκλήρωσα ένα ακόμη "θέλω" της λίστας, έναν αγώνα απόστασης half ironman.
όχι της επίσημης διοργάνωσης που έχει κατοχυρωμένο τον τίτλο ironman με όλα τα καβατζιλίκια, τις καμπάνες, τα σακίδια κλπ αλλά μια ισοδύναμη απόσταση από Έλληνα διοργανωτή (και πολύ καλό) με την "κλασσική" σύσταση 1900μ κολύμπι, 90χλμ ποδήλατο, 21χλμ τρέξιμο.
προέκυψε απο σπόντα, καθώς την περίοδο της προετοιμασίας για τον Μέγα Αλέξανδρο, μου βγήκε στις διαφημίσεις οτι η why not κάνει για πρώτη φορά αγώνα half distance (έχει πρωτάθλημα σε standard και sprint αρκετά χρόνια), σε πολύ γρήγορη διαδρομή* και λέω και εγώ γενάρη μήνα , λεφτά έχουμε, η δόξα μας λείπει , why not? και χώνομαι στεγνά.
κάνω κατι υπολογισμούς λέω ποδήλατο μέχρι τον αγώνα δεν θα κάνω αλλά ερχεται πάσχα κλπ θα κάνω τότε, άλλωστε δεν πάμε για επίδοση αλλά γιατί έτσι.

*γρήγορη μια διαδρομή στο τρίαθλο είναι μια διαδρομή που έχει ελάχιστες ανηφόρες (check, πρακτικά μηδέν) και οι ζώνες αλλαγής είναι πολύ κοντά στα σημεία αλλαγής αθλήματος και εδώ check καθώς απο το νερό στη ζώνη ήταν σκαρτα 15 μέτρα (τίποτα), από τη ζώνη στο mount του ποδηλάτου ούτε 10μ , από το dismount του ποδηλάτου στη ζώνη 20κάτι (πωπω απόσταση) και απο τη ζώνη στο τρέξιμο 5 μέτρα τρίχες δηλαδή. Ποιο γρήγορη διαδρομή μάλλον δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

ποδήλατο τελικά δεν έκανα καθόλου, όλες μαζί οι προπονήσεις (είτε έξω μία φορά, είτε μέσα 2 φορές) δεν άγγιξαν καν τα 90χλμ του αγώνα στο σύνολο.
κλαιν

με το κολύμπι ήμουν συμβιβασμένος, ξέρω οτι είναι το χειρότερό μου , οτι απλά θέλω να το ολοκληρώσω και αφού έφτασα σε σημείο να το κάνω στην πισίνα (όχι πολλές φορές) θα βγει και στον αγώνα.
Με πρότερη εμπειρία το standard που είχα κάνει το 23 σε αντίστοιχες σχετικά συνθήκες (1500 αντι 1900 μέτρα , 19 βαθμούς νερό) λέω δεγμτ πάμε.

άρα το πλάνο ήταν, παρακαλάμε να πλησιάζει 20 βαθμούς το νερό (γιατί δεν έχω wetsuit) καθώς την προηγούμενη φορά η εμπειρία ήταν δραματική, φουλ Ζ2 στο ποδήλατο , απλά να είμαι πάνω από τα 30χαω και γιούρια στο τρέξιμο που είναι αυτό που ξέρω να κάνω πλέον καλύτερα.

το πασχα μεσολάβησε μια καταπληκτική ίωση (6 μέρες αποχής), δε γμτ έχουμε πληρώσει θα πάμε.
μου δανείζει και ένας φίλος τα tri bars του (χρειάζονται), κάνω υπολογισμούς προγραμματισμούς για τροφοδοσία κλπ και βγαίνει ένα πρόγραμμα.
έχω βάλει στόχους κοντά στα 42λεπτά στο κολύμπι, κοντά στις 2:45 στο ποδήλατο και στόχο στο 1:35 στο τρέξιμο συν τις αλλαγές που καθότι άσχετος κάτω απο 4 λεπτά δεν μπορώ να κάνω σε καμία περίπτωση, άρα στόχος κοντά στο 5:10.
το ξανασκέφτομαι, αν μπορώ με ψέματα να κάνω 5:10 θα πρέπει να είμαι ο ιρονμαν και να μην το ξέρω αρα ναι οκ θα μπορούσε και να γίνεται αλλά δε θα γίνει.

πάμε λοιπόν στον αγώνα...
την προηγούμενη έχει τεχνική ενημέρωση, υπενθύμιση της διαδρομής, τι επιτρέπεται τι όχι , τι να προσέξουμε για λόγους ασφαλείας κλπ.
θερμοκρασία νερού; (έιχε αγώνες ανοιχτής κολύμβησης το πρωί) - α ναι, επιτρέπεται το wetsuit καθώς το νερό είναι 17.5 βαθμούς . ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ τι είπε το παλικάρι, μήπως να γυρίσω πίσω κλπ. Εκεί δίπλα μου κάθεται ένας έτερος έφηβος (κατηγορία 50-54) ρε φίλε δεν έχεις στολή; έχω να σου δώσω ένα σορτσάκι νεοπρένιο, το 38 είμαι έλα να με βρεις το πρωί θα σε βοηθήσει ! απ το τίποτα είναι και αυτό μια βοήθεια.

ξυπνάω 5 το πρωί , αρχίζω τις ετοιμασίες, ματζούνια προαγωνιστικά, ματζούνια για το ποδήλατο, τζελάκια αλάτια κλπ , 630 παω στην παραλία (bike check in 630-730) , με το που φτάνω , ανοίγω πόρτα και βλέπω καπου 500 κουνούπια σε διάταξη 2ΠΠ να ορμάνε πάνω μου και μέσα στο αυτοκίνητο - εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα οτι με είχαν προειδοποιήσει για αυτό αλλά ήταν πολύ αργά.
τον ήπιαμε αδέρφια, ανοίγω πίσω να βγάλω το ποδήλατο άλλα 500 , παω στη ζώνη αλλαγής να ετοιμαστώ άλλα 500.
μέχρι τις 7:15 (βρήκα και τον 38, μου έδωσε το σορτσάκι) είχα γίνει σουρωτήρι για μακαρόνια χέρια πόδια σβέρκος παντού.
βουτάω στο νερό να γλυτώσω θαύμα - τι μλκς λέει αυτός ρε για 17.5 σιγά μην είναι τόσο κρύο αυτό το νερό.
εντάξει λέω ένα πρόβλημα λιγότερο, κάνω το ζεσταματάκι μου κύυυυυριος, το σορτσάκι εντωμεταξύ βοηθούσε καθώς έδινε άνοση στο κάτω μέρος του κορμού που ένας άσχετος με το κολύμπι τείνει να βυθίζει και να χάνει ταχύτητα.

όλα καλα λέω πάει και αυτό.

εκκίνηση όλοι μαζί χωρίς waves , παίρνω θέση πίσω (αφού πίσω θα τερματίσω γιατί να φάω και ξύλο όταν με περνάνε) 3, 2, 1 κορνα!

μπαίνω μέσα ξεκινάω για να δούμε , κάπου στα 200μ προσπαθώντας να μείνω μέσα σε ένα γκρουπ περνώντας κάποιους (ναι υπήρχαν πιο αργοί κολυμβητές από μένα τελικά) έχω χάσει τον ρυθμό μου (αργά γρήγορα κλπ) και τις ανάσες και αρχίζω να αγχώνομαι - ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. τελοςπαντων με τα πολλά το βρίσκω σύντομα και συνέχισα σε σταθερό ρυθμό χωρίς μεταβολές και εύκολα. έχω πάει λίγο μπροστά και χάνω επαφή με τους διπλανούς κάτι σημαντικό για έναν αρχάριο καθώς ο διπλανός ελπίζεις να είναι εμπειρότερος και να βλέπει τις σημαδούρες, οπότε αρχίζω τα ζιγκ ζαγκ , να σηκώνω κεφάλι " που πήγε πάλι η γμσημαδούρα" κλπ
1746611224704.png

οπότε προφανώς έκανα παραπάνω μέτρα. δεγμτ, με τα πολλά βγαίνω έξω ξακούραστος κοιτάω ρολόι θαύμα θαύμα 46 λεπτά! μια χαρά είμαστε πάμε να πάρουμε ποδήλατο.
250504mk0369.jpg

βγαίνω έξω κουμπώνω και βουρ. Προσπαθώ να βρω θέση πάνω στα tribars, τα έχω ελαφρά λυμμένα ώστε να μπορώ να βρω στον δρόμο, κάτι που συναίβει τελικά και βρήκα μια άνετη (σχετικά) θέση που βοηθούσε και στην ταχύτητα.
Θα θελα να βγάζω 33χαω αλλά δεν πίεσα για να είμαι σίγουρος οτι θα μπορώ να τρέξω οπότε χαλαρά με 31χαω τελικά Ζ2 και σχετικά χαμηλά (135-142κπ).
ήπια τα ζουμία μου έφαγα τις μπάρες μου, τα άλατά μου , πήρα και 3 μπουκάλια νερό από την υδροδοσία κύυυυριος.
ωστόσο έιχα μαζέψει υγρά στην κύστη και έπρεπε να κατουρήσω - λοιπόν να ξέτε , είναι σημαντικό να μπορείς να κατουρηθείς όσο είσαι στο ποδήλατο, είναι μεγάλο πλεονέκτημα και θέλει και αυτό προπόνηση τελικά.
250504mk2333.jpg

τεσπα καλά πηγαίναμε, στο τελευταίαο κομμάτι σηκώνει έναν αέρα κόντρα δεγμτ τι να κάνεις και τελειώνει η διαδρομή στο 2:52 - μπορούσαμε και καλύτερα αλλά δεν πειράζει πάμε να τρέξουμε.
μπαίνω στο Τ2 κρεμάω ποδήλατο αλλάζω παπούτσια ζώνη με νούμερο, τζελάκια κλπ και πάμε
ξεκινάω χαρούμενος 4:20 μωρέ μπράβο λες να βγει; όχι δεν θα βγει.
250504mk5443.jpg

2 χλμ γρήγορα και μετά κατηφόρα. αισθάνομαι πόνο στη μέση μωρέ λες να είναι από το ποδήλατο το σκίψιμο;
όχι δεν είναι αυτό, είναι τα νεφρά ηλίθιε έπρεπε να κατουρήσεις.
σέρνομαι μέχρι το 7.5 (με 5λ/χλμ) και σταματάω 2 λεπτά ολόκληρα για κατούρημα , ανακουφίζονται τα νεφρά και συνεχίζω.
στην κατάσταση βέβαια που ήμουν δεν μπορούσαν ανοίξω παραπάνω, παρόλα αυτά πέρασα κόσμο στην διαδρομή και φυσικά αναρωτήθηκα μεγαλοφώνως γιατι το κάνω αυτό; έλα τελείωνει σε λίγο μου λέγανε
μαραθώνιο να έτρεχα , θα έιχα φάει και θα έπινα καφε ρε....
με τα πολλά στο τέλος έπεσε και περπάτημα, βρήκα ένα παλικάρι μπροστα που έκοψε και περπάτησε, μας γμσες τώρα, κόβω και εγώ, ξεκινάει ξεκινάω κόβει κόβω, φιλαράκι τρεχα τρέχα στο τέλος θα βγούμε πρώτοι!
βλέπω την αψίδα - ούτε καν σκέψη για σπριντ - βλέπω ρολόι 5:32 , ντάξει υπήρξαν και χειρότερα αλλά οκ καλά είναι!

πεντέμιση ώρες questioning life choices, δεν το ξανακάνω που να με πληρώνεις, γιατί είμαστε εδώ κλπ

250504mk6387.jpg

για ένα μετάλλιο, μια μπανάνα και νερό
βοήθειά μας.

wizzy

Reaction score
22.138
Είσαι τρισμέγιστος! 1000 μπράβο!!!

:party: :party: :party:

:party:

Υ.Γ.: το σορτσάκι το επέστρεψες στον άνθρωπο; :biggrin:

Reaction score
24.824
ναι ρε το άφησα στο ποδήλατό του δίπλα (βγήκε πιο αργά από μένα)
και έχουμε το απόφθεγμα της ημέρας , να σημειωθεί στα πρακτικά παρακαλώ ως η φιλοσοφική συμβολή του πανκροκ στα αθλήματα αντοχής:

Αν δεν φωνάξεις δυνατά "γιατί το κάνω αυτό; " στην προπόνηση , θα αναγκαστείς να το κάνεις στον αγώνα.
πανκροκ 2025

wizzy

Reaction score
22.138
Αν δεν φωνάξεις δυνατά "γιατί το κάνω αυτό; " στην προπόνηση , θα αναγκαστείς να το κάνεις στον αγώνα.
πανκροκ 2025
...κι είναι καλύτερα να το κάνεις στην προπόνηση, σωστά; :biggrin:

Reaction score
24.824
γούστα είναι αυτά, δε θα το γλυτώσεις πάντως, για μένα είναι καλύτερα να σου κάτσει νωρίς για να περάσεις καλά στον αγώνα
γενικά θα περάσεις καλά αφού αυτό ήθελες να κάνεις αλλά θα περάσεις καλύτερα έτσι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.028
Ωραίο jersey, άμα ξανά παραγγείλεις από kovanis θέλω και γω!!

Reaction score
24.824
μήτσομ συνέχισε, επιμονή συνέπεια μέχρι τον νοέμβρη , διατίθεμαι για ψυχολογική υποστήριξη , δώσε πόνο μωρή αρρώστια !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.209
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος