Ειδικός τύπος θερινή edition

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αμάν πια με αυτόν τον "ειδικό τύπο", ούτε το μπάνιο του δεν μπορεί να κάνει κανείς.

Το πρωί που λέτε ήμουνα αραγμένος σε μία ξαπλώστρα κάτω από το κάστρο του Πλαταμώνα, δίπλα μου ένα φραπεδάκι με 36 παγάκια και μπροστά διάφορες αιθέριες υπάρξεις να πλατσουρίζουν στα δροσερά νερά.

Εκεί που ήμουν αραχτός με πιάνει να διαβάσω το προηγούμενο τεύχος περιοδικού του "ειδικού τύπου". Και για να μην πέσω στα "βαθιά" και πάθω καμιά ταπειροκρανίωση με αυτά που διαβάζω, αποφασίζω να διαβάσω κάτι ανάλαφρο. Βρίσκω λοιπόν μία δοκιμή ενός Micro συστήματος το οποίο χρησιμοποιούσε παθητικούς ακτινοβολητές.

Ξεκινάω το διάβασμα πολύ χαλαρά (πιο πολύ έκοβα κίνηση μπροστά στην ακτή παρά διάβαζα δηλαδή) ώσπου ξαφνικά κάτι πιάνω με την άκρη του ματιού μου. Λέω από μέσα μου δεν είναι δυνατόν, και το ξαναδιαβάζω. Ξεσπάω σε γέλια μόνος μου στην παραλία (φυσικά όλοι με κοιτούσαν κι έλεγαν τι έπαθε αυτός), και αρχίζω να παίρνω τηλέφωνα. Μιλάμε ο "reviewer" με έστειλε αδιάβαστο.

Μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο:

Όπως είναι γνωστό, όταν ένα μεγάφωνο πάλλεται στο εσωτερικό της καμπίνας δημιουργούνται συντονισμοί, κάτι που, πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ως ιδιοσυντονισμός. Οι παθητικοί ακτινοβολητές "απορροφούν" τους ανεπιθύμητους συντονισμούς και τους μετατρέπουν σε ήχο.
Περιττό να σας πω ότι μετά από αυτό πέταξα το περιοδικό στον κάλαθο των αχρήστων. Από όπου να το πιάσεις και όσο καλή θέληση να έχεις, αυτό το κείμενο είναι γελοίο. Ακόμη και μαθητής Γ' Λυκείου θετικής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης ξέρει τι σημαίνει ιδιοσυντονισμός. Ο reviewer λοιπόν είτε δεν ήταν και ο καλύτερος μαθητής της τάξης του είτε ήταν θεωρητικής κατεύθυνσης. Και άντε αυτός έγραψε ότι ήξερε (ή μάλλον ότι κατάλαβε από κάτι που διάβασε). Δεν υπάρχει κανένας στο περιοδικό αυτό που να ελέγχει το τι γράφουν οι reviewers; Μπάτε σκύλοι αλέστε είναι;

Ηθικόν δίδαγμα: Όσο Micro να είναι ένα ηχοσύστημα στην δοκιμή του τελικά μπορεί να κρύβονται τεράστια μαργαριτάρια.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Ειδικός τύπος θερινή edition

... Το πρωί που λέτε ήμουνα αραγμένος σε μία ξαπλώστρα κάτω από το κάστρο του Πλαταμώνα, δίπλα μου ένα φραπεδάκι με 36 παγάκια και μπροστά διάφορες αιθέριες υπάρξεις να πλατσουρίζουν στα δροσερά νερά ...
:442: ενδιαφέρον :107:
... Όπως είναι γνωστό, όταν ένα μεγάφωνο πάλλεται στο εσωτερικό της καμπίνας δημιουργούνται συντονισμοί, κάτι που, πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ως ιδιοσυντονισμός ...
Ντάξ' μωρέ, τι συντονισμοί, τι ηχητικοί παλμοί. Δίπλα-δίπλα είναι ... :125:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.508

Αμάν πια με αυτόν τον "ειδικό τύπο", ούτε το μπάνιο του δεν μπορεί να κάνει κανείς.
Στο έχω πει εκατό φορές, μη ποστάρεις απ' την παραλία. Το palmtop έχει πολύ τζίτερ, άσε που η μπαταρία του είναι χάλια, δεν έχει επίχρυσους ακροδέκτες. Κι ο αέρας είναι γεμάτος αλμύρα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Πάντως σκέφτομαι σοβαρά κάθε φορά που διαβάζω μακακίες στον "ειδικό τύπο" ότι τελικά με λάθος χόμπι έμπλεξα. Το ποσοστό των άσχετων και των ηλίθιων που γράφουν στον "ειδικό τύπο" χρόνο με τον χρόνο αυξάνει, ενώ οι σοβαροί πλέον στον χώρο μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Ελα ρε φιλε.
Το χομπι σου δεν ειναι η αναγνωση περιοδικων στην παραλια.
Πιστευω πως το χομπι σου ,οπως και το δικο μου ειναι η μουσικη.
Αναγκαστικα περασαμε στα προιοντα που την παραγουν.

Reaction score
777
Είδα το θέμα και είπα να χτυπήσω την πόρτα...

Σε ένα ηχείο τί είναι οι παθητικοί ακτινοβολητές????
Ευχαριστώ...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Re: Ειδικός τύπος θερινή edition

Είδα το θέμα και είπα να χτυπήσω την πόρτα...

Σε ένα ηχείο τί είναι οι παθητικοί ακτινοβολητές????
Ευχαριστώ...

Αληθεια το λες?

Αγγλιστι passive radiator, δηλ. ενα μεγαφωνο χωρις μαγνητη , μονο κωνος και basket , το οποιο δεν δεχεται σημα απ τον ενισχυτη.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Ειδικός τύπος θερινή edition

Αληθεια το λες?

Αγγλιστι passive radiator, δηλ. ενα μεγαφωνο χωρις μαγνητη , μονο κωνος και basket , το οποιο δεν δεχεται σημα απ τον ενισχυτη.
ok...το έψαξα στα αγγλικά και βρήκα απάντηση...

Όσο ζεί κανείς...μαθαίνει...:138:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
ok...το έψαξα στα αγγλικά και βρήκα απάντηση...

Όσο ζεί κανείς...μαθαίνει...:138:
Ειδικά εσύ, έχεις χρονάκια μπροστά σου να ζήσεις ακόμα...

(τώρα, σοβαρά δεν ήξερες τι είναι το παθητικό woofer? Θα σε μαλώσω... :116:)

Reaction score
6
Ειδικά εσύ, έχεις χρονάκια μπροστά σου να ζήσεις ακόμα...

(τώρα, σοβαρά δεν ήξερες τι είναι το παθητικό woofer? Θα σε μαλώσω... )

Eιναι σαν τους.... παθητικους καπνιστες που οταν (το παλιο καλο καιρο )... επιτρεποταν το καπνισμα.
ηταν σαν να καπνιζαν και αυτοι , ενω ουτε πληρωναν για τσιγαρα και ουτε φουμαριζαν ενεργα.

Reaction score
6
Τα ενεργα woofer σαν τους ...καληνυχτακιδες (θα ελεγε και ο Μεγας Vlassis o Κορινθιος) που κανουν τα παντα , κερνανε, σερβιρουν, οδηγουν , κουραζονται , τα δινουν ολα, ξεκεντραρονται και καμμια φορά ...!! μηπως και κανουνε κατι με τις τυπισες ...αλλά στο τελος ...δεν κανουν... και λενε ..καληνυχτα..

και οι παθητικοι ακτινοβολητες ειναι οι τυπισες που πανε μονες για υπνο, φαγωμενες , κοσμογυρισμενες, διασκεδασμενες...και δεν εχουν ξοδεψει φραγκο.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.214
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος