Ειλικρινείς και Μη συμβουλές ακουστικής φροντίδας χώρων οικιακού κινηματογράφου.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Ε ναι αυτό που δε μας βολεύει είναι ατυχές και αδόκιμο, τα ρέστα είναι λεπτομέρειες.
Ζητάς βοήθεια ποια ηχεία να πάρεις για συγκεκριμένη χρήση και επιβάλλεται να κάνεις αλλαγή σπιτίού και χομ σινεμα.
Αυτές δεν είναι συμβουλές εδω μέσα πια, τα "ευαγγέλια στο ριπίτ" είναι.

Y

Yiannis_B

Guest
Last edited by a moderator:

Reaction score
8.905
Μπορείς να έχεις οτι θες...όπως θες...όπου μπορείς...με οτι "στήσιμο" γουστάρεις....
η κόντρα ξεκινάει αμα μπει η λέξη "παίζω καλά' η "έχω εικόνα &ηχο καλό ".....
εκει υπάρχουν κανόνες φυσικής (ακουστική και οπτική ) που δεν επιδέχονται απόψεις ,είναι "φασιστικές" ,απόλυτες .
και μετά έρχεται ο " έρωτας ".........:D
Την απάντηση (σαν παλιά καραβάνα) την έδωσε ο Μάνος... άρα φαντάζομαι είναι άχρηστο να πάμε για...

Round02.jpg

Reaction score
9.340
Μη μου τους κύκλους τάραττε:D

οι γενικες επισημανσεις οφειλουν να μπαινουν σε γενικα νηματα αλλιως δημιουργουνται παρεξηγησεις. διαφορετικα οι επισημανσεις για τις ατελειες ενος βινυλιακου συστηματος θα πρέπει να μπουν στο τσαρδι ολων των πικαπαδων :D

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Η ηχητική προσέγγιση των συστημάτων Home Theater, οφείλει να σέβεται τόσο τις βασικές αρχές ακουστικής όσο και τα πρότυπα ακουστικής του Home Theater.

Συστήματα που δεν σέβονται τα παραπάνω παρουσιάζουν τόσα πολλά και σημαντικά προβλήματα και δεν μπορούν να αποτελούν πρότυπο.

Ακόμα και σε ένα σύστημα με μόνο δύο ηχεία (δικάναλο) ο χώρος συμβάλει σε ποσοστό 50 -70 %, φανταστείτε τι γίνεται σε ένα πολυκάναλο με 6, 8 κτλ ηχεία.

Δυστυχώς έχει επικρατήσει η αντίληψη το EQ το οποίο διαθέτουν οι ενισχυτές ΗΤ είναι η λύση προς πάσα νόσο, ενώ στην πράξη αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Τώρα όσον αφορά το σύστημα του Δημήτρη, που έγινε η αφορμή της κουβέντας, ο Βασίλης έχει δίκιο.
Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, πρόκειται για ένα Μεγάλο και ασύμμετρο χώρο, με πλήρη απουσία ελέγχου των ανακλάσεων και των στασίμων.
Θα υπάρχουν σίγουρα φαινόμενα Flutter echo & Comb filter καθώς και υψηλός χρόνος αντήχησης, ίσως και εκτός των ορίων του HT.

Τα παραπάνω στοιχεία οριοθετούν με απόλυτο τρόπο το ηχητικό σύστημά όχι μόνο του Δημήτρη, αλλά και πολλών ακόμα συστημάτων. Καταλαβαίνουμε ότι συστήματα με τέτοια προβλήματα δεν μπορούν να θεωρηθούν πρότυπα, εκτός και αν ακολουθήσουμε τον ρητό "Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος".

Η συμβουλή μου για τους οπαδούς του Οικιακού κινηματογράφου, είναι σεβαστείτε τα πρότυπα ακουστικής και χρησιμοποιείστε το ΕQ με μέτρο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.742
Σούπερ, αλλά αυτό είναι το σαλόνι μου το οποίο βρίσκεται σε νοικιασμένο σπίτι το οποίο έχει πολύ καλά αλλά στηριγμένα σε σιλικόνη παράθυρα. ;)
Η επιλογή μου είναι συνειδητή γιατί όταν τα βράδια βάζω ταινία δε μ' απασχολεί τίποτα απ' αυτά.

Οι χρόνοι αντήχησης πάντως δεν είναι ιδιαίτερα ψηλοί. :)

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Η επιλογή μου είναι συνειδητή γιατί όταν τα βράδια βάζω ταινία δε μ' απασχολεί τίποτα απ' αυτά
+1
[DOUBLEPOST=1463931895][/DOUBLEPOST]
Οι χρόνοι αντήχησης πάντως δεν είναι ιδιαίτερα ψηλοί.
Να υποθέσω μετρήσεις Κεφάλα.

Reaction score
15.546
Να υποθέσω μετρήσεις Κεφάλα.
τι θες καλε να μαθεις....;

μηπως ειναι καλυτερα πρν ξεκινησεις οτιδηποτε να πας στον Βασιλακη και να εφατμοσεις αυτα που πιστευεις για το πολυκαναλο ; ...να μετρησεις να μας δειξεις ....να δουμε και το ελαχιστο eq που εννοεις κ.λ.π.

νομιζω δεν εχεις ασχοληθει με το πολυκαναλο ....η κανω λαθος ;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.465
Σούπερ, αλλά αυτό είναι το σαλόνι μου το οποίο βρίσκεται σε νοικιασμένο σπίτι το οποίο έχει πολύ καλά αλλά στηριγμένα σε σιλικόνη παράθυρα. ;)
:)
Να ένα καλό κίνητρο για αγορά βρε:D:D:D:roflmao::roflmao::roflmao:

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
τι θες καλε να μαθεις....;.
Τον χρόνο αντήχησης ήθελα να μάθω, αλλά άστο δεν έχει σημασία.

μηπως ειναι καλυτερα πρν ξεκινησεις οτιδηποτε να πας στον Βασιλακη και να εφατμοσεις αυτα που πιστευεις για το πολυκαναλο ; ...να μετρησεις να μας δειξεις ....να δουμε και το ελαχιστο eq που εννοεις κ.λ.π.
Δηλαδή κατάλαβες όλα τα υπόλοιπα και η μόνη σου απορία είναι το EQ?

νομιζω δεν εχεις ασχοληθει με το πολυκαναλο ....η κανω λαθος ;
Αν γνώριζες από ακουστική χώρων, δεν θα έκανες αυτήν την ερώτηση.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam