Εκθέσεις Audio/Video 2024

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.938
Εγώ αν ήμουν στη θέση των εκθετών, θα είχα στήσει κάνα σόνος φουλ ιμερσιβ σεταπ, ή κάτι αντίστοιχο (ηχομπαρα πάντα, συν μεγάλη τηλεόραση), με μια 8-άδα σαμπ, και θα είχα μαζέψει όλο τον κόσμο.

Αλλά που μυαλό.
Sonos ή ηχομπάρες δεν είναι ΄΄βολικά΄΄ καθότι πωλούνται σε καταστήματα λιγότερο εξειδικευμένα με το ΄΄άθλημα΄΄.
Αν όμως ήταν διασυνδεδεμένα με πύθωνες καλωδιώσεις τότε θα βλέπαμε τι θα γινόταν.... :laugh:
Μη τα λες αυτά ρε εχει παράπονο ο κοΖμος με αυτούς που μονο βλέπουν ακούνε και δεν αγοράζουν, θα σε πουν ματάκια και ανώμαλο..
:lolsign:

Δεν είμαστε όλοι μπασοκέφαλοι :gotcha::dance2:
Σαμποκέφαλοι θα θελες να πεις αφού όλοι είναι μπασοκέφαλοι αλλά δεν το έχουν όλοι καταλάβει ακόμα...:sneaky:
Χε,χε,χε! Αύριο,όταν θα αποσυνδεσω το sub των ATC δε θα είσαι εκεί για να με εμποδίσεις!
Σιγά μην αποσυνδέσεις και τους... πύθωνες. :laugh:

Reaction score
518
Tελικα καταφερα και ξαναπηγα σημερα σε γενικες γραμμες τα ιδια και λιγο βελτιωμενα.
Σε αυτο βοηθησαν πρωτιστως η ακροαση των φοβερων gryphon EOS2 με εναν ταπεινο gryphon 2x120 , για μενα ο καλυτερος ηχος του show. Μου εκαναν και την χαρη να ακουσω ενα κομματι που ηθελα (δεν το εκαναν πολλοι).
Τα ATC με το sub φοβερα απλα .
Τα revival 5 στην chameleon ποιο γεματα με καλυτερες μεσαιες και χαμηλα απο τα 4 δυστυχως δεν τα πετυχα σε ενα δυναμικο κομματι για να εχω πληρη αποψη αλλα γενικα μου αρεσαν.
Τα Founder δεν μου κολλσαν και παλι αλλα αυτη την φορα ακουσα για λιγο τα reference 3 που μου αφησαν πολυ
καλες εντυπωσεις.
Στα Magico με τα pilium εκαναν οτι αλλαγες μπορουσαν δεδομενου του χωρου με αποτελεσμα να βελτιωθει καπως η κατασταση και να φαινινται λιγο οι δυνατοτητες τους.
Τα magico έπαιζαν τραγικά λόγω λάθος χώρου. Καμία απολύτως φροντίδα. Νάδα!
Έγκλημα, για ηχεία των 50-60.000 ευρώ.

Reaction score
18.407
Τα Ελληνικά TRF. Εξαιρετικό το μεσαίο και τσάμπα. 450€ το ζευγάρι.

View attachment 348796
Ναι πολύ ωραίο, το άκουσα πολύ πεταχτά. Ρώτησα κια για το μεγάλο, δεν είναι έτοιμο μου είπε ή μάλλον είναι υπό σχεδιασμό, εξέλιξη ακόμη.

Ένα άλλο βάσης λευκό (μπεζό κρέμ ασημί δε θυμαμαι ; ) με σπαστές τις πάνω δεξιά και αριστερά γωνίες του / με δυο μικρούλια μαύρα εσωτερικά ηχεία / και ένα στρογγυλο τραπεζάκι που είχε πάνω ένα all in one, τι ήταν αυτό ενισχυτή κλπ) ...ποιό ηχείο ήταν ; Νομίζω μου είπε απο 5 Κ το δίνει 3.5 Κ για την έκθεση ... δεν είμαι σίγουρος για το θέμα τιμής ...μπορεί να το μπερδεύω με κανά άλλο που άκουσα. Ήταν και ένα άλλο βάσης νομίζω που δεν θυμάμαι τίποτε αλλά ήταν πολύ καλό, πολύ φυσικό, με αβίαστο ήχο. Εάν δεν βάλει φωτογραφίες ο Marlboro δεν πρόκειται να θυμηθώ τίποτε. :D Δεν δίνω σημασία σε τίποτε, λοκάρω κατευθείαν στην μουσική, είναι και το Αλτσχάιμερ και το μειωμένο ενδιαφέρον μου για όλα αυτά, ονόματα, μάρκες, χώρα προέλευσης κλπ :D

Reaction score
1.206
Αυτό που λες στην πρώτη παράγραφο,το ακούω μια ζωή.Δεν είναι κάτι καινούριο.Απλως όσο περνούν τα χρόνια,το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο έντονο.Ειναι η εξέλιξη των πραγμάτων.Το χαιφιντελιστικο κοινό δεν ανανεώνεται.Η νέα γενιά δεν ακολουθεί.Οσο μικρότερο το αγοραστικό κοινό τόσο υψηλότερες οι τιμές.
Δεν ξέρω πότε ξέφυγε πιο πολύ, με την λεγόμενη οικονομική κρίση ή με τον covid πάντως το κόστος απόκτησης ποιοτικών ηχητικών μηχανημάτων έχει εκτοξευτεί. Για την χώρα μας συγκεκριμένα ο μισθός δεν ακολουθεί την αύξηση στα υλικά αγαθά. Επίσης (τουλάχιστον στην Ελλάδα) η νέα γενιά δεν είναι ακριβώς καλοδεχούμενη. Ίσως να έχει αλλάξει η κατάσταση αλλά θυμάμαι να αντιμετωπίζομαι υποτιμητικά λόγω ηλικίας αρχές 2000 από εκθέτες. Για τον επαγγελματία που βλέπει μόνο κέρδος 20ρης σημαίνει άφραγκος άρα άχρηστος σε αυτόν. Δυστυχώς δεν βλέπουν το μέλλον και σε τι μπορεί να εξελιχθεί ο καθένας από εμάς.

...To μονο που μπορω να σκεφτώ ειναι ισως 30-40 χρόνια πίσω που όλοι είχαν ενα στερεοφωνικό και υπήρχαν βαθμίδες φτηνές μεσαίες και ακριβές, αλλιώς δεν νομίζω πως είναι "χόμπι" για αυτούς που δεν θέλουν να χαλάσουν πολλά. Και με το sonos και αυτά δεν υπάρχει λογος κάποιος να ασχοληθεί οπότε δεν υπάρχουν και φτηνά audio components ετσι οπως παλιά...
Σωστά. Εγώ παρότι με ενδιέφερε ο ήχος από παιδί άρχισα να ενημερώνομαι και να αγοράζω το '99. Για μια δεκαετία περίπου μπορούσα να αγοράζω ποιοτικά μηχανήματα καινούρια, μετά μόνο μεταχειρισμένα. Οι τιμές άρχισαν να ανεβαίνουν πολύ από κάποια στιγμή και μετά. Θεωρώ ότι υπήρχαν περισσότερες & καλύτερες επιλογές στην χαμηλή & μέση κατηγορία και όταν λέω χαμηλή εννοώ χαμηλή. 1000€ για την δικιά μου τσέπη δεν συνιστά οικονομικό προϊόν. Μπορώ να το αποκτήσω αλλά δεν θα το θεωρήσω και ευκαιρία.

...Πρέπει να αλλάξουμε "χόμπι" να βρούμε κανένα πιο φθηνό (σκάκι, τάβλι, ποδήλατο)...
Δυστυχώς το ποδήλατο είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, κοστολόγηση χωρίς λογική αλλά όσο πουλάνε τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές.

Reaction score
698
Εγώ προσωπικά την ώρα που μπήκα στην ATC μου έδωσε την εντύπωση, να το πώ κομψά "άτολμο βήμα" ή πιο κυριολεκτικά ένα βήμα μπροστά κα 2 πίσω. Σαφώς το σύστημα έδειξε τα δόντια του σε επίπεδο έντασης και χαμηλού, μπράβο πολύ σωστή κίνηση το sub, όμως αφού το κάνεις που το κάνεις καντο και ισοστάθμιση, κάνε ένα κρος, βάλε ακομη ένα sub και ασε το σύστημα να παίξει αυτό που μπορεί να παίξει. Και αφού μιλάμε για την ATC εγώ επιμένω 2 100άρια ενεργά κοφτά και 2 ή 4 sub και ένα 2καναλο trinnov και σταματαω............ θα ξανασχοληθώ όταν έχω φράγκα για 5.1 ΑΤC 100άρια και trinnov 16 εξόδων.......................... και μετά immersive ....ΙΜΗΟ :)

Reaction score
18.407
Δεν ξέρω πότε ξέφυγε πιο πολύ, με την λεγόμενη οικονομική κρίση ή με τον covid πάντως το κόστος απόκτησης ποιοτικών ηχητικών μηχανημάτων έχει εκτοξευτεί. Για την χώρα μας συγκεκριμένα ο μισθός δεν ακολουθεί την αύξηση στα υλικά αγαθά. Επίσης (τουλάχιστον στην Ελλάδα) η νέα γενιά δεν είναι ακριβώς καλοδεχούμενη. Ίσως να έχει αλλάξει η κατάσταση αλλά θυμάμαι να αντιμετωπίζομαι υποτιμητικά λόγω ηλικίας αρχές 2000 από εκθέτες. Για τον επαγγελματία που βλέπει μόνο κέρδος 20ρης σημαίνει άφραγκος άρα άχρηστος σε αυτόν. Δυστυχώς δεν βλέπουν το μέλλον και σε τι μπορεί να εξελιχθεί ο καθένας από εμάς.

Σωστά. Εγώ παρότι με ενδιέφερε ο ήχος από παιδί άρχισα να ενημερώνομαι και να αγοράζω το '99. Για μια δεκαετία περίπου μπορούσα να αγοράζω ποιοτικά μηχανήματα καινούρια, μετά μόνο μεταχειρισμένα. Οι τιμές άρχισαν να ανεβαίνουν πολύ από κάποια στιγμή και μετά. Θεωρώ ότι υπήρχαν περισσότερες & καλύτερες επιλογές στην χαμηλή & μέση κατηγορία και όταν λέω χαμηλή εννοώ χαμηλή. 1000€ για την δικιά μου τσέπη δεν συνιστά οικονομικό προϊόν. Μπορώ να το αποκτήσω αλλά δεν θα το θεωρήσω και ευκαιρία.

Δυστυχώς το ποδήλατο είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, κοστολόγηση χωρίς λογική αλλά όσο πουλάνε τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές.
Ναι το ξέρω , για αυτό το ανέφερα, κάθε χόμπι είναι. Μια χαρά είναι τα πράγματα γενικώς μέχρι κάποιοι να αποφασίσουν (οι αποδέκτες, όχι οι δημιουργοί) να το κάνουν χόμπι καθετί. Audio people everywhere around us. :D :D

Reaction score
1.232
Δεν κάνεις λάθος. Πρέπει να αλλάξουμε "χόμπι" να βρούμε κανένα πιο φθηνό (σκάκι, τάβλι, ποδήλατο).

- Ποιό ηχείο σου άρεσε πιο πολύ από όλα, ασχέτως τιμής, ασχετώς sub θα το βάλεις ύστερα, ασχέτως οτιδήποτε) ;

- Ποιό ηχείο θεώρησες ότι έπαιζε πιο σωστά και με ακρίβεια από όλα, πάλι ασχέτως τιμής, ασχετώς sub θα το βάλεις ύστερα, ασχέτως οτιδήποτε) ;
Ποδήλατο το εχω ως χομπι αλλα απο τότε που μπηκα στα οντιο δεν το εξασκω (χρηματικά) πήρα ενα καλό ποδήλατο που παω βόλτα συχνά αλλα μέχρι εκεί. Θέλω και αλλα αλλα εχω ηδη 3 και δεν εχω αλλο χώρο... :)
Γενικά τα χάμπι το έχεις παρατηρήσει ότι είναι πάντα ακριβά με ότι και να πεις να ασχοληθείς ; :D 😍
Πραγματικό αυτό.
- Ποιό ηχείο σου άρεσε πιο πολύ από όλα, ασχέτως τιμής, ασχετώς sub θα το βάλεις ύστερα, ασχέτως οτιδήποτε) ;

- Ποιό ηχείο θεώρησες ότι έπαιζε πιο σωστά και με ακρίβεια από όλα, πάλι ασχέτως τιμής, ασχετώς sub θα το βάλεις ύστερα, ασχέτως οτιδήποτε) ;
Στην έκθεση φέτος δεν πήγα οπότε δεν μπορω να απαντήσω.

Reaction score
1.232
Τα Ελληνικά TRF. Εξαιρετικό το μεσαίο και τσάμπα. 450€ το ζευγάρι.

View attachment 348796
Άλλαξαν εμφάνιση φετος ε, ωραία ειναι. Πέρσυ τα ακουσαμε στην αντίπαλη έκθεση, πολύ τίμια 👍
Σε γενικές γραμμές πουλάνε φουμαρα...φρεσκια τεχνολογία μηδέν, καινοτομία μηδέν σε σχέση με άλλα προϊόντα άλλων κλάδων, σε διαστημικές τιμές χωρίς λόγο και αιτία.

Είναι εφάμιλλο το σκεπτικό τύπου πάρε ρούχο γκουτσι....αγαμης ένα κομμάτι ύφασμα ειναι ρε το 5 χιλιάρικα?????
Ε, ετσι ειναι αυτά τα χόμπι της πολυτελείας, πάντως αυτοί που εχουν ρολόγια πρέπει να έχουν πολλά νεύρα, 40κ ρολόι και δεν λεει την ώρα καλύτερα απο το κασιο...

Reaction score
698
Άλλαξαν εμφάνιση φετος ε, ωραία ειναι. Πέρσυ τα ακουσαμε στην αντίπαλη έκθεση, πολύ τίμια 👍

Ε, ετσι ειναι αυτά τα χόμπι της πολυτελείας, πάντως αυτοί που εχουν ρολόγια πρέπει να έχουν πολλά νεύρα, 40κ ρολόι και δεν λεει την ώρα καλύτερα απο το κασιο...
Με τον Μάμαλο τι σχέση έχουν?

Reaction score
1.206
Εγώ προσωπικά την ώρα που μπήκα στην ATC μου έδωσε την εντύπωση, να το πώ κομψά "άτολμο βήμα" ή πιο κυριολεκτικά ένα βήμα μπροστά κα 2 πίσω. Σαφώς το σύστημα έδειξε τα δόντια του σε επίπεδο έντασης και χαμηλού, μπράβο πολύ σωστή κίνηση το sub, όμως αφού το κάνεις που το κάνεις καντο και ισοστάθμιση, κάνε ένα κρος, βάλε ακομη ένα sub και ασε το σύστημα να παίξει αυτό που μπορεί να παίξει. Και αφού μιλάμε για την ATC εγώ επιμένω 2 100άρια ενεργά κοφτά και 2 ή 4 sub και ένα 2καναλο trinnov και σταματαω............ θα ξανασχοληθώ όταν έχω φράγκα για 5.1 ΑΤC 100άρια και trinnov 16 εξόδων.......................... και μετά immersive ....ΙΜΗΟ :)
Συμφωνώ απλά γιατί είμαι περίεργος να ακούσω ένα πολυκάναλο σύστημα. Όχι ότι θα αποκτήσω ποτέ όταν δεν μπορώ ούτε ένα ζευγάρι να αγοράσω αλλά την εμπειρία την θέλω. Ενεργά δύσκολα θα δούμε σε έκθεση, ακόμα και όταν η Location είχε την ATC παθητικά έφερναν γιατί έπρεπε πουλήσουν καλώδια και τελικούς, θυμάμαι ακόμα τον συνδυασμό με έναν τεράστιο Krell.

Άλλαξαν εμφάνιση φετος ε, ωραία ειναι...
Εμένα το σκούρο λουστραρισμένο ξύλο στα πλάγια μου θυμίζει περασμένες δεκαετίες, βαρετό αισθητικά ΙΜΟ.

Reaction score
1.232
. Θεωρώ ότι υπήρχαν περισσότερες & καλύτερες επιλογές στην χαμηλή & μέση κατηγορία και όταν λέω χαμηλή εννοώ χαμηλή. 1000€ για την δικιά μου τσέπη δεν συνιστά οικονομικό προϊόν. Μπορώ να το αποκτήσω αλλά δεν θα το θεωρήσω και ευκαιρία.
Πες τα ρε, εγω πιστεύω, και πολύ το λενε, οως αυτή η κατηγορία παθαίνει, λίγοι μένουν να βγάζουν οικονομικά προϊόντα που δεν ειναι κινεζιες του 50αρικου. Υπάρχει μεγάλο κενό στην αγορά, για αυτό ειναι πολυ ωραίο να βλέπεις εταιρίες σαν την TRF, αλλα μετά, γυρνάει ο κατασκευαστής και λέει οτι οι πελάτες ειναι σνομπ, και δεν θέλουν να αγοράσουν 1 κιλό μήλα με 1 ευρώ. :tongue::rolleyes:
Με τον Μάμαλο τι σχέση έχουν?
Τον μάμαλο; Αυτόν με τα καλώδια; Τι σχέση έχει αυτός; (Είχα μιλήσει μια φορά μαζί του μια χαρα ευγενικός μου φάνηκε) τα ηχεία τι σχέση έχουν λες; Καμία νομίζω. Απλά πάει σε δωμάτια με ελληνικά προϊόντα απο οτι εχω δει για να δείξει τα καλώδια του.

Reaction score
283
Η Audio Soul Ultra είχε φέρει εκτός από τα 100αρια και το νέο τεθωρακισμένο subwoofer της Atc, το οποίο κουνάει τρομερά καλά. Μαζί με τα 100αρια και τον τελικό Gryphon, σε κάποιες στιγμές ήταν τρομερό το τελικό συνολικό αποτέλεσμα.
Ο gryphon ειναι ολοκληρωμενος

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.938
Πες τα ρε, εγω πιστεύω, και πολύ το λενε, οως αυτή η κατηγορία παθαίνει, λίγοι μένουν να βγάζουν οικονομικά προϊόντα που δεν ειναι κινεζιες του 50αρικου. Υπάρχει μεγάλο κενό στην αγορά, για αυτό ειναι πολυ ωραίο να βλέπεις εταιρίες σαν την TRF, αλλα μετά, γυρνάει ο κατασκευαστής και λέει οτι οι πελάτες ειναι σνομπ, και δεν θέλουν να αγοράσουν 1 κιλό μήλα με 1 ευρώ. :tongue::rolleyes:
.
Ας σκεφτούμε όμως πόσο άνετα θα έφτιαχνε κάποιος ενδιαφερόμενος πολυκαναλικό setup με ολοκληρωμένο AV και ΄΄χ΄΄ τεμάχια TRF...
Από κάποιο στάδιο και ύστερα θα πρέπει να θεωρούμε τους δικαναλικούς ενισχυτές ανολοκλήρωτους ακόμα και αν θα ήταν αυτοί ... ολοκληρωμένοι. :sneaky:

Reaction score
283
Τα magico έπαιζαν τραγικά λόγω λάθος χώρου. Καμία απολύτως φροντίδα. Νάδα!
Έγκλημα, για ηχεία των 50-60.000 ευρώ.
Χθες εφυγα αμεσως δεν αντεχα να τα ακουω σημερα το απογευμα ηταν καλυτερα ειχαν αλλαξει θεση και δεν ξερω τι αλλο. Οχι καλα αλλα τα ακουγες. Οι pilium ειναι αγνωστοι σε μενα και δεν ξερω αν επαιζαν ρολο

Reaction score
1.232
Εγω ακουσα τον συνδυασμό pillium-magico στην εκθεση του μοναχου, παρομοιες καταστάσεις.
Υπάρχει ενα ρητό που κάνει ομοιοκαταληξία, αλλα δεν θα το πω γιατι δεν θελω να κανω αρνητικά σχόλια. Μονο θετικά. Έτσι δεν θα πληρωθούν οι ευαίσθητοι audio people

Reaction score
11.089
Από κάποιο στάδιο και ύστερα θα πρέπει να θεωρούμε τους δικαναλικούς ενισχυτές ανολοκλήρωτους ακόμα και αν θα ήταν αυτοί ... ολοκληρωμένοι. :sneaky:
Πολύ έξυπνο λογοπαίγνιο! 👍

Reaction score
3.073
Πολύ καλό ηχειο ηχητικά μα και πολύ άσχημο....σαν ασχημόπαπο που ηχητικά γίνεται κύκνος..
Κάτι έχει πάρει το αυτί μου, από επισκέψεις σου! :p

Το mid ήταν. Και για να αστειευτώ λίγο, έχουμε μάθει όλοι στα 5ιντσα-6ιντσα ηχεία βάσης και όταν βλέπουμε κάνα τέτοιο μεγάφωνο, νομίζουμε ότι είναι woofer.:p

View attachment 348738
Mid εννοούσα, thanks :)

Reaction score
1.232
Πολύ καλό ηχειο ηχητικά μα και πολύ άσχημο....σαν ασχημόπαπο που ηχητικά γίνεται κύκνος..
Συνήθως έτσι πάει... Τα άσχημα έχουν καλό ήχο. (Καλα υπάρχουν και εξαιρέσεις, και πρωσοπικα εμενα μου αρεσουν τα ATC σε looks)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.374
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki