Εναλλακτικη πρόταση στη Samsung UE46F6500

melina

Cargo 200
Reaction score
43.133
Φιλος καλός καταληγει απο πρωτο ψάξιμο στο μοντελο του τιτλου. Μπορουν οι πιο εμπειροι και γνωστες στις τηλεορασεις να σχολιασουν την επιλογη ή να προτεινουν κατι καλυτερο αν υπαρχει σε αυτα περιπου τα λεφτα;

Ευχαριστω πολύ.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
Είναι πολύ καλή επιλογή.
Πάντως, αν ο φίλος σου δε βιάζεται ιδιαίτερα, να έχει υπόψη του ότι από τώρα και μέχρι το Απρίλιο έρχονται σταδιακά τα περισσότερα φετινά μοντέλα των μεγάλων εταιρειών.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.285
Το μόνο που πρέπει να προσέξει είναι το 3D,εάν τον ενδιαφέρει.
Καθότι ενεργή σε αυτό τον τομέα ενδέχεται να τον ζαλίζει η εικόνα σε αυτή την λειτουργία.Αν δει ότι δεν το αντέχει καλύτερα να πάει σε τηλεόραση με παθητικό 3D δηλαδή κάποια LG/Panasonic/Sony.

Reaction score
5
καλησπέρα,
έχοντας περάσει πρόσφατα απ την ίδια διαδικασία που είσαι τώρα, δλδ στο ψάξιμο και έχοντας ξεσκονίσει όλες τις αντίστοιχες tv δοκιμάζοντας τες σε 3d -2d/Hd, ακόμα και βάζοντας κανονική κεραία στα διάφορα μαγαζιά που περίπλανήθηκα, κατέληξα στην Panasonic TX-L55ET60 και η επιλογή μου ήταν άψογη.....μπορώ να την συγκρίνω ακόμα και με την Sony KDL 905 που σε σήμα digea ήταν απογοήτευση. Το μόνο κακό όπως και σε όλες τις πολύ λεπτές ειναι ο ήχος.
Το καλό ειναι ότι τα μαύρα της ειναι αρκετά αναλυτικά όπως επίσης και όταν βλέπεις γρήγορες σκηνές δεν κολλάει η εικόνα. Κορυφαία ποιότητα κατασκευής, δεν έχει πλαστικά όπως οι κορεάτικες. Και το πλαίσιο και το πίσω μέρος ειναι μεταλλικά.
Όλα αυτά ειναι προσωπικά γούστα και καλό θα ήταν να τσεκάρεις τις tv ο ίδιος....

Reaction score
1.815
...Κορυφαία ποιότητα κατασκευής, δεν έχει πλαστικά όπως οι κορεάτικες. Και το πλαίσιο και το πίσω μέρος ειναι μεταλλικά....
Καλορίζικη η Pany!
Καλές θεάσεις!:thumbsup:

Μια διόρθωση...
Αναλόγως το προϊόν και το μοντέλο η ποιότητα κατασκευής διαφέρει και αυτή.
Όλα αυτά είναι συνδυασμός "τιμής προς απόδοση".

Για παράδειγμα από τη σειρά της LG LA690/691 και άνω, έχουμε καθ' ολοκληρία μεταλικό σασσί πίσω, με ανοξείδωτα πλαϊνά, επιπλέον δορυφορικό δέκτη, προσθήκη subwoofer στην πλάτη και επιτραπέζια βάση που περιστρέφεται ολόκληρη με τη βοήθεια κρυφών ρουλεμάν για περιστροφή με το ένα δάχτυλο και ελαστικών κυλίνδρων για να μην κάνουν γραμμώσεις...:)

Last edited:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.942
καλησπέρα,
έχοντας περάσει πρόσφατα απ την ίδια διαδικασία που είσαι τώρα, δλδ στο ψάξιμο και έχοντας ξεσκονίσει όλες τις αντίστοιχες tv δοκιμάζοντας τες σε 3d -2d/Hd, ακόμα και βάζοντας κανονική κεραία στα διάφορα μαγαζιά που περίπλανήθηκα, κατέληξα στην Panasonic TX-L55ET60 και η επιλογή μου ήταν άψογη.....μπορώ να την συγκρίνω ακόμα και με την Sony KDL 905 που σε σήμα digea ήταν απογοήτευση. Το μόνο κακό όπως και σε όλες τις πολύ λεπτές ειναι ο ήχος.
Το καλό ειναι ότι τα μαύρα της ειναι αρκετά αναλυτικά όπως επίσης και όταν βλέπεις γρήγορες σκηνές δεν κολλάει η εικόνα. Κορυφαία ποιότητα κατασκευής, δεν έχει πλαστικά όπως οι κορεάτικες. Και το πλαίσιο και το πίσω μέρος ειναι μεταλλικά.
Όλα αυτά ειναι προσωπικά γούστα και καλό θα ήταν να τσεκάρεις τις tv ο ίδιος....
Την ΕΤ60 την είδα κι εγώ πρόσφατα. Είναι όντως εντυπωσιακή από πλευράς ποιότητας κατασκευής και εικόνας (το δεύτερο θα το έβαζα και σε εισαγωγικά, στο default αρρύθμιστο mode).
Ωστόσο υστερεί στο επίπεδο του μαύρου, λόγω του συνδυασμού IPS πάνελ (που από την άλλη όμως παρέχει ευρεία -για LCD- γωνία θέασης) με την απουσία local dimming για τα LED. Αυτό επηρεάζει το κοντράστ της εικόνας και τη λεπτομέρεια στη σκιά, δυο κρίσιμα χαρακτηριστικά για την κινηματογραφική απόλαυση σε συνθήκες ελεγχόμενου φωτισμού.
Πάντως έχουμε να δούμε πολλά σπουδαία από την Panasonic στον τομέα LCD, μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Reaction score
83
Φίλε MaxHeadroom όλα καλά για την panasonic αρκει να μην πέσεις σε μοντέλο lampater που όπως μου είπε και ο τεχνικός της panasonic είναι συνήθες για αυτήν την τεχνολογία των led tv που σημαίνε ότιη panasonic το έχει αποδεχτεί το πρόβλημα αυτό κα δεν κάνει τίποτα για το εξαλείψει από τις tv της. Γι' αυτό μακριά από panasonic. Και για να σου εξηγήσω σχετικά μα το λαπατέρ αναφέρομαι στο φαινόμενο light bleeding το οποίο και εμένα με ταλαιπωρεί εδώ και ένα χρόνο στην tv μου. Μακριά λοιπόν μην μπλέξεις και εσύ.

Reaction score
0
H f6500 ειναι εξαιρετική για τα λεφτά της! Αν μπορεί να πάει σε λιγο μεγαλύτερη ακόμα καλύτερα!!

Reaction score
56
H f6500 στα χρηματα της ειναι η καλυτερη επιλογη ! Κι εγω σε αυτη κατεληξα μετα απο πολυ ψαξιμο και δεν το μετανιωσα !!

Reaction score
2
Καλημέρα,
είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum, αν και είμαι μέλος αρκετά χρόνια και ενδιαφέρομαι περισσότερο για τον ήχο. Αυτη τη στιγμή όμως ειμαι στην φάση αγοράς tv, και έχω ελάχιστη εμπειρία. Το βασικό θέμα μου είναι η απόσταση θέασης που είναι τα 4 μ., βλέποντας κυρίως ταινίες και καθημερινό πρόγραμμα. Από μια έρευνα αγοράς (και λόγω οικονομικού πλαφον) κατέληξα στις εξής tv:

Sony KDL-47 W805AB
Panasonic TX-L47 ET 60 LED
Samsung UE 46 F 6500SS

Προτιμώ την Sony λόγω αξιοπιστίας και πρότερης εμπειρίας, και η εικόνα της μου άρεσε. Είναι έτσι ή οι δύο άλλες είναι καλύτερες;

Ευχαριστώ

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.101
Καλημέρα,
είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum, αν και είμαι μέλος αρκετά χρόνια και ενδιαφέρομαι περισσότερο για τον ήχο. Αυτη τη στιγμή όμως ειμαι στην φάση αγοράς tv, και έχω ελάχιστη εμπειρία. Το βασικό θέμα μου είναι η απόσταση θέασης που είναι τα 4 μ., βλέποντας κυρίως ταινίες και καθημερινό πρόγραμμα. Από μια έρευνα αγοράς (και λόγω οικονομικού πλαφον) κατέληξα στις εξής tv:

Sony KDL-47 W805AB
Panasonic TX-L47 ET 60 LED
Samsung UE 46 F 6500SS

Προτιμώ την Sony λόγω αξιοπιστίας και πρότερης εμπειρίας, και η εικόνα της μου άρεσε. Είναι έτσι ή οι δύο άλλες είναι καλύτερες;

Ευχαριστώ

Σε αυτήν την απόσταση, οτιδήποτε κάτω από 60" είναι "λάθος" αγορά. Η εμπειρία ενός μεγάλου panel χαμηλότερης κατηγορίας τιμής, είναι, κατά τη γνώμη μου, ανώτερη από την απόδοση ενός κορυφαίου μοντέλου μικρότερης διάστασης σε μεγάλη απόσταση θέασης.

Reaction score
2
Ευχαριστώ γαι την απάντηση, αλλά πάω πολύ ψηλά και οικονομικά και σε μέγεθος στην θέση που θα τοποθετήσω την tv. Υπάρχει κάποια πρόταση ή πρέπει να περιμένω για να φτάσω στις 60';

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.101
Ευχαριστώ γαι την απάντηση, αλλά πάω πολύ ψηλά και οικονομικά και σε μέγεθος στην θέση που θα τοποθετήσω την tv. Υπάρχει κάποια πρόταση ή πρέπει να περιμένω για να φτάσω στις 60';
Μπορούμε να συμφωνήσουμε κάπου στη μέση. Πάρε μία 55" στο max όριο της τιμής που μπορείς να φτάσεις. :)

Υ.Γ. Σου τονίζω το μέγεθος για να μην το μετανιώσεις αργότερα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.101
Κάτω από τα 1000€ τα πράγματα είναι δύσκολα. Μόνο η LG 55LA620S υπάρχει. Λίγο παραπάνω βρίσκεις και τη Samsung UE55F6400.
Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε περίπου 2 μήνες που θα κυκλοφορήσουν τα μοντέλα του 2014 και θα υπάρχουν προσφορές στα περσινά.

Reaction score
2
Ευχαριστώ, μάλλον αυτο θα κάνω. Θα περιμένω. Κατάλαβα τουλάχιστον τι ακριβώς πρέπει να ψάξω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell