Featured ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ... ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.371
Δεν θα γίνει δουλειά εύκολα είναι μικρές οι αποστάσεις, και μπρος πίσω και τα πλαϊνά. Δύσκολο να πετύχεις σωστά τους υπολογισμούς.
Και τα δυο μπροστά στο 1/4

Reaction score
4.815
Εγώ πιστεύω πολύ απλά ότι δεν φτάνει το πάχος της μόνωσης
Άλλο 5
Άλλο 15
Και τελείως διαφορετικό το 35
Δεν φταίνε οι διάτρητες αλλά το πίσω από αυτές
Ίσως εάν ήταν διαφορετικά εξωφρενικά ακριβά υλικά με 15 κάτι γινόταν στις χαμηλές
Δεν εινσι τυχαίο ότι καμμία ακουστική μελέτη δεν γίνεται κάτω από τους 80 ή 100 κύκλους

Reaction score
4.260
Δεν θα γίνει δουλειά εύκολα είναι μικρές οι αποστάσεις, και μπρος πίσω και τα πλαϊνά. Δύσκολο να πετύχεις σωστά τους υπολογισμούς.
Και τα δυο μπροστά στο 1/4
Tέτοια πειράματα δεν είναι εύκολα με 80+ κιλά το ένα σε τόσο μικρό χώρο (που σημαίνει 2 άτομα υποψήφια για πελάτες σου). Ασε που δεν ξέρω αν χωρέσουν τελικά και τα δύο μπροστά όπως πρέπει. Ίσως χρειαστεί να έρθουν τα ηχεία πιο μπροστά για να χωρέσουν.
Αυτές οι μετρήσεις είναι φυσικά χωρίς το eq που μπήκε για να ακούγονται καλύτερα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.399
Δε χωράνε ρε, Άστον να λέει.

90 κιλά το ένα είναι.

Με λίγο ντιράκ, θα έχεις πολύ καλύτερο μπάσο από τον ντιμιφουτ (εάν δεν έχεις ήδη) και εννοείται ήδη έχεις τρελές στάθμες, πολύ πάνω από ότι έχει ο ντιμιφουτ και ότι πιθανώς χρειαστείς ποτέ. 😎

Reaction score
8.898
Τα δανείστηκε τα σαμπς απ οτι κατάλαβα.
Από την στιγμή που ο χώρος είναι μικρός και μάλιστα οι διαστάσεις του μειώνονται και άλλο εξαιτίας της επένδυσης με γυψοσανίδα τότε αναγκαστικά θα πρέπει να προτιμηθεί μέγεθος υπογουφερ που δίνει ευελιξία στην τοποθέτηση. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Το Rt60 είναι μια χαρά για πολυκάναλο.
Εγω θα έφτιαχνα 5.1.4 με 4 σαμπακια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.399
Πολύ σωστά.

Τα 4 σαμπ είναι η προφανής λύση για ακόμα ομαλότερη απόκριση από 2 σαμπ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι να'χαμε να λέγαμε.

Αλλά δυστυχώς, στο χώρο του Θοδωρή, δεν γίνεται με κανένα τρόπο να βολευτούν 2 ακόμα σαμπ στους πλαϊνούς τοίχους (διπλή μπαλκονόπορτα από τη μια, και πόρτα από την άλλη, συν το ότι εαν μπει σαμπ στο πλάι, έστω και 10", δε χωράς να περάσεις από τον καναπέ).

Εδώ ψάχνουμε να βρούμε δορυφόρο με λιγότερο από 22cm βάθος, μπας και χωράει να περάσει άνθρωπος..

Ναι, ξέρω για κάτι λύσεις σαμπ με πολύ μικρό βάθος, αλλά ούτε αυτά σε χωράνε, άσε που το κόστος τους είναι εκτός μπάτζετ.

Οπότε θα βαδίσει υποχρεωτικά με 2 σαμπ, εκτός κι αν πάρει την απόφαση να τοποθετήσει 4 σαμπ στην μεσότητα των 4 τοίχων, αλλά στη γωνία με το ταβάνι. Άλλη λύση για 4 σαμπ δεν υφίσταται.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.371
Με λίγο ντιράκ
Δεν πιστεύω πως μπορεί να φτιαχτεί το group delay. Μακάρι. Δοκίμασε το, αν έχουν trial

Επειδή όμως βλέπω να έχει χειροτερέψει εκεί γύρω από τους 50Hz μετά τις γυψοσανίδες, σκέφτομαι μήπως κάτι ταλαντώνεται εναντίον μας. Και φτιάχνοντας τα πάνω από το midbass χαλάσαμε το GD.
Να μας πει ο @Bhutia

Αν κάτι κουνιέται, να σκεφτούμε να το σταματήσουμε λέω εγώ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.694
Οπότε θα βαδίσει υποχρεωτικά με 2 σαμπ, εκτός κι αν πάρει την απόφαση να τοποθετήσει 4 σαμπ στην μεσότητα των 4 τοίχων, αλλά στη γωνία με το ταβάνι. Άλλη λύση για 4 σαμπ δεν υφίσταται.
Να του δώσω τα δικά μου και να μου στείλει τα Genelec; :biggrin:

Reaction score
2.606
Μίλα με τον ΠΑΗ, γιατί σίγουρα λύνεται το πρόβλημα με σωστές επιλογές καλωδίων.
Ακόμα και την ύστατη στιγμή όπως τραγουδούσε ο αξέχαστος Παύλος Σιδηρόπουλος.

Reaction score
8.898
Πολύ σωστά.

Τα 4 σαμπ είναι η προφανής λύση για ακόμα ομαλότερη απόκριση από 2 σαμπ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι να'χαμε να λέγαμε.

Αλλά δυστυχώς, στο χώρο του Θοδωρή, δεν γίνεται με κανένα τρόπο να βολευτούν 2 ακόμα σαμπ στους πλαϊνούς τοίχους (διπλή μπαλκονόπορτα από τη μια, και πόρτα από την άλλη, συν το ότι εαν μπει σαμπ στο πλάι, έστω και 10", δε χωράς να περάσεις από τον καναπέ).

Εδώ ψάχνουμε να βρούμε δορυφόρο με λιγότερο από 22cm βάθος, μπας και χωράει να περάσει άνθρωπος..

Ναι, ξέρω για κάτι λύσεις σαμπ με πολύ μικρό βάθος, αλλά ούτε αυτά σε χωράνε, άσε που το κόστος τους είναι εκτός μπάτζετ.

Τα τζενελεκ κατεβαίνουν χαμηλά, παίζουν δυνατά αλλά το αρνητικό είναι ότι πιάνουν αρκετό χώρο και σε έναν μικρό χώρο δεν προσφέρουν ευελιξία.
Μια λύση θα ήταν να επιλέξει 4 μικρότερα σαμπς.
Μια άλλη λύση είναι να βάλει για τους δορυφόρους βάσεις στον τοίχο για να ανοίξει ο χώρος κάτω έτσι ώστε να βάλει 2 μπροστά και 2 πίσω.
Άσε βρε τις μεσοτοιχιες 😀
Αυτά να του πεις του Θοδωρή :biggrin:

Reaction score
8.898
Για τον συντονισμό που αναφέρθηκε, θα μεταφέρω τα λόγια του Jochen veith που ασχολείται επαγγελματικά με στουντιακους χώρους και όχι μόνον.
Στις μεμβράνες συντονισμού τοποθετούσε μαλακό υλικό απορρόφησης γεμίζοντας τουλάχιστον τα 3/4, αφήνοντας μόνον ένα μικρό κενό αέρα για να αποφύγει ανεπιθύμητα φαινόμενα κατά τον συντονισμό.

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan