Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

Reaction score
11
Εδω και 6μηνες εχω ενα Qashqai που εχω τοποθετησει καποια εξτρα ηχητικα....

Ενα ζευγαρι μπροστινα 16 αρια JBL 6528 με τουιτερ και αντιστοιχα JBL Πισω ( ολα 16αρια)

Mια πηγη Kenwood KDC-7544 κι ενα ενισχυτη kenwood X4D 4-καναλο....

Το ολο συστημα συνοδευεται κι απο ενα Sub magnat 10ιντσο (8 ετων) στον χωρο αποσκευων σε custom made κουτα σχετικα μικρη.

Το προβλημα ειναι οτι το ολο αυτο συστημα δεν παιζει καθολου καλα και ειμαι πληρως απογοητευμενος μιας κι ο εγκαταστατης του αν και πολυ καλος σε επιπεδο συνδεσεων και σωστης τοποθετησης δεν καταφερε πολλα στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα...

Ετσι εχω καταληξει το εργοστασιακο ηχοσυστημα με τα ψευτικα χαρτινα ηχεια να ειχε περισσοτερο μπασο και να εδινε καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα σε μενα απ ο,τι αυτο που χω τωρα....

Δεν ξερω τι να κανω μιας και δεν ξερω που ν αποτανθω για μια σωστη ρυθμιση κι ενδεχομενως αλλαγη συνδεσμολογιας καποιων στοιχειων του συστηματος ωστα να χω καλυτερο ηχο

Ξερι κανεις καποιον που να μπορει να βοηθησει στην σωστη ρυθμιση του ηχοσυστηματος?

Reaction score
968
.... με τα ψευτικα χαρτινα ηχεια να ειχε περισσοτερο μπασο και να εδινε καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα ....

Μην υποτιμάς ποτέ τα χάρτινα μεγάφωνα. Δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη!

Reaction score
245
Απάντηση: Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

Ξερι κανεις καποιον που να μπορει να βοηθησει στην σωστη ρυθμιση του ηχοσυστηματος?

H αποψη μου ειναι να περασεις μια βολτα απο το καταστημα Alfa Sound.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Yπαρχει κατι βασικο που ξεφευγει απο πολλους .

Τα ''χαρτινα'' μεγαφωνα της ''μαμας'' ειναι φτιαγμενα για να παιζουν στην συγκεκριμενη πορτα και τα αντιστοιχα λιτρα αερα.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Yπαρχει κατι βασικο που ξεφευγει απο πολλους .

Τα ''χαρτινα'' μεγαφωνα της ''μαμας'' ειναι φτιαγμενα για να παιζουν στην συγκεκριμενη πορτα και τα αντιστοιχα λιτρα αερα.
Καλά θα ήταν αλλά δεν νομίζω ότι γίνετε κάποια μελέτη επι τούτου απο τις βιομηχανίες. Σίγουρα κάποια εργοστάσια επένδυσαν χρήματα για βέλτιστο ήχο. Π.χ volvo coupe μοντέλο 10ετίας "φοράει" Dynaudio.

Reaction score
245

δεν ειναι και το μοναδικο ατομο που αγορασε καλα εργαλεια,αλλα απο ηχο μηδεν.Αν δεν ξερει ο αλλος να ρυθμιζει βραστα.Αν ειναι και λιγο κουφαλογο τοτε καλητερα να μην βαζαμε ουτε ενα ευρω για ηχοσυστημα στο αυτο/το μας.Αν κατεβει καποιος κυθηρα και δει ενα ασπρο χοντα σιβικ 3πορτο,ας μπει μεσα να ακουσει πως παιζει.Εχει καλα πραγματα επανω,οχι απαραιτητα πανακριβα του τυπου BRAX κτλ,αλλα παιζει πολυ καλα.Οχι να το παινευτω,αλλα το ρυθμισα καλα και ΠΑΙΖΕΙ υπεροχα.Οταν ακουσε ο ιδιοκτητης του,cd με κουλτουριαριδες τραγουδιστες του στιλ κοτσιρας κτλ γκουρλουσε τα ματια του και εμεινε αφωνος.Οταν δε εβαλε οικονομοπουλο και Μακροπουλο(δικος μου ειναι,σκυλας) μονο που δεν χωρευε μεσα στο αμαξι.
Φντασου τωρα αυτο το αμαξι να το ρυθμισει ενας πολυ καλος επαγκελματιας του caraudio.
Τρελα γλεντια.

Υ.Γ
Γιαννακη να μου προσεχεις το pioneer και τον P4 γιατι τετοια εργαλεια δεν προκειται να ξαναδεις στα χερια σου αγορι μου,εκτος και αν σου κατσει το λαχειο.:116:

Reaction score
180

H δικη μου εμπειρια λεει "ποτε μην υποτιματε τις εργοστασιακες πηγες".

Για να πλησιασω απλως την αποδοση του εργοστασιακου (τυπου) Blaupunkt radio-cd που μου χαλασε, υποχρεωθηκα εκτος απο το 200εβρο Clarion, να προσθεσω ενεργο subwoofer μεσα στη καμπινα και να αλλαξω τα μαμα ηχεια στις πισω πορτες με MB quart, αλλα και παλι ο ηχος αν και αναβαθμισμενος σε πριμα και μπασα δεν εχει την φινετσα-ποιοτητα της μεσαιας-χαμηλομεσαιας περιοχης του εργοστασιακου.

Η αληθεια ειναι οτι το εργοστασιακο radio-cd κοστιζε γυρω στα 500 ευρω, αλλα σιγουρα τα ειχε τα λεφτα του.

Reaction score
7.004

Προφανως εχει γινει καποιο λαθος στην τοποθετηση ή στις συνδεσεις του συστηματος. Δεν μπορει ενα συστημα να παιζει χειροτερα απο ενα απλο εργοστασιακο.Υπαρχουν βεβαια και εργοστασιακα ακριβα με αριστο ηχο αλλα αυτα τα συναντας σε αυτοκινητα ακριβα ετσι και αλλιως

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Δεν νομιζω οτι υπαρχει λαθος.
Απλα η πορτα επρεπε να δεχθει καποιες περιποιησεις πριν τοποθετηθουν τα jbl 6528.

Oμως ποιος το κανει για ηχεια των 60 ευρω?

Reaction score
1

συμφορουμητες μην ξεχνατε κατι βασικο....

Ολες μα ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες πλεον ασχολουνται και με τον ηχο των αυτοκινητων τους.

Δεν ειναι μονο οι ακριβες σειρες οπου θα δει κανεις απο B&O εως Mark Levinson...αλλα και στα φθηνα μοντελα ολα γινονται κατοπιν μελετης.

Ποσα λιτρα ογκου εχει η πορτα, πως ειναι κατανεμημενα τα μεγαφωνα, ποσα μεγαφωνα, κλπ ειναι θεματα που απασχολουν σοβαρα πλεον τα εργοστασια κατασκευης, οπως προειπε σωστα ο φιλος Ν Αρβανιτακης

Το αποτελεσμα το καταλαβα σε ενα Toyota YARIS αλλα και σε ενα ΤOYOTA IQ που οδηγω τον τελευταιο καιρο...και δεν πιστευα τα αυτια μου...σιγουρα δεν ειναι ο καλυτερος ηχος που μπορεις να εχεις σε αυτοκινητο, ομως σκεφτειτε οτι δεν εδωσα ουτε ευρω παραπανω...δεν ακουμπησε κανεις ελληνα ς μαστορας το οχημα μου, δεν κοπηκε ουτε ενα καλωδιο, δεν μου ξηλωσαν τις πορτες για να βαλω αλλα ηχεια και αλλα τα οποια γενικα αποφευγω να κανω για να μην εχω προβληματα μετα.

Το μπασο του ειναι ιδανικο για τα γουστα μου και την υγεια των αυτιων μου ( για τις σταθμες που ακουω)και τα πριμα του παρα μα παρα πολυ γλυκα και ζεστα.

Αφηστε το γεγονος οτι δεν εχω και το αγχος να μου το κλεψουν....

το συγκρινα με το ηχοσυστημα σε παλαιοτερο YARIS και οι διαφορες τεραστιες.....

Reaction score
1

Έχεις δοκιμάσει να το ακούσεις χωρίς το Μagnat SUB;

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

Ολες μα ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες πλεον ασχολουνται και με τον ηχο των αυτοκινητων τους.

Δεν ειναι μονο οι ακριβες σειρες οπου θα δει κανεις απο B&O εως Mark Levinson...αλλα και στα φθηνα μοντελα ολα γινονται κατοπιν μελετης.

Ποσα λιτρα ογκου εχει η πορτα, πως ειναι κατανεμημενα τα μεγαφωνα, ποσα μεγαφωνα, κλπ ειναι θεματα που απασχολουν σοβαρα πλεον τα εργοστασια κατασκευης, οπως προειπε σωστα ο φιλος Ν Αρβανιτακης

Το αποτελεσμα το καταλαβα σε ενα Toyota YARIS αλλα και σε ενα ΤOYOTA IQ που οδηγω τον τελευταιο καιρο...και δεν πιστευα τα αυτια μου...σιγουρα δεν ειναι ο καλυτερος ηχος που μπορεις να εχεις σε αυτοκινητο, ομως σκεφτειτε οτι δεν εδωσα ουτε ευρω παραπανω...δεν ακουμπησε κανεις ελληνα ς μαστορας το οχημα μου, δεν κοπηκε ουτε ενα καλωδιο, δεν μου ξηλωσαν τις πορτες για να βαλω αλλα ηχεια και αλλα τα οποια γενικα αποφευγω να κανω για να μην εχω προβληματα μετα.

Το μπασο του ειναι ιδανικο για τα γουστα μου και την υγεια των αυτιων μου ( για τις σταθμες που ακουω)και τα πριμα του παρα μα παρα πολυ γλυκα και ζεστα.

Οντως αυτο αρχιζω να πιστευω κι εγω.....ειδικα στο Qashqai ο ηχος ηταν εξαιρετικος πριν βαλω αυτα που χω τωρα.....

Τι να πω.... απλα αισθανομαι καπως παραξενα να παω σ εναν και να του πω να μου ρυθμισει ενα ηχητικο συστημα που δεν εχει φτιαξει ο ίδιος.....απο την αλλη ειναι η μονη λύση στην περιπτωση μου....Παιδια σας ευχαριστω για τις ιδεες σας....

Reaction score
1.844

Για να 'χουμε καλό ρώτημα, πόσο στοίχισε η "αναβάθμιση";

Αν μένεις Αθήνα σου έγιναν δυο πολύ σοβαρές προτάσεις, ανάλογες με την σοβαρότητα των καταστημάτων, να περάσεις από εκεί να δουν τι φταίει. Πάντως τα Kenwood δεν είναι συνήθως ποιοτικά αντάξια με τα ανταγωνιστικά τους προϊόντα. :203:

Reaction score
245

περιμενουμε συντομα να ακουσουμε τα καλα νεα.Κριμα ειναι να εχεις δωσει λεφτα για κατι που τοσο πολυ σου αρεσει και στο τελος να τα βαψεις μαυρα.
Κουραγιο,ολα θα γινουνε

Reaction score
2.557
Re: Απάντηση: Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

Εμένα όμως το εργοστασιακό στο Suzuki SX4 είναι χάλια...
Ενώ στο Paugeot 206 είναι αρκετά καλό.

Αλήθεια μπορεί να γίνει τίποτα με το Suzuki; Δεν θέλω να δώσω "ένα κάρο λεφτά" απλά να έχει μια στοιχειωδώς αποδεκτή απόκριση συχνότητας...

Αυτή η Alfa Sound που είναι;

Reaction score
968
H αλήθεια είναι ότι εάν ο κατσκευαστής αυτοκινήτων έχει ασχοληθεί με τον ήχο (ουσιαστικά εχει δώσει υπεργολαβία σε κάποιο σοβαρό ειδικό του χώρου), δύσκολα μπορεί να τον ξεπεράσει ποιοτικά ο καταναλωτής με τις δικές του μαϊμουδοπαρεμβάσεις.

Reaction score
245
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

Εμένα όμως το εργοστασιακό στο Suzuki SX4 είναι χάλια...
Ενώ στο Paugeot 206 είναι αρκετά καλό.

Αλήθεια μπορεί να γίνει τίποτα με το Suzuki; Δεν θέλω να δώσω "ένα κάρο λεφτά" απλά να έχει μια στοιχειωδώς αποδεκτή απόκριση συχνότητας...

Αυτή η Alfa Sound που είναι;
Λ Αργυρουπολεως 91 διπλα στη shell υπαρχει σχετικο θεμα με τιτλο αλλαγη εδρας της ALFA SOUND

Reaction score
245
Απάντηση: Re: Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

H αλήθεια είναι ότι εάν ο κατσκευαστής αυτοκινήτων έχει ασχοληθεί με τον ήχο (ουσιαστικά εχει δώσει υπεργολαβία σε κάποιο σοβαρό ειδικό του χώρου), δύσκολα μπορεί να τον ξεπεράσει ποιοτικά ο καταναλωτής με τις δικές του μαϊμουδοπαρεμβάσεις.
Αν αγορασω αυτο/το των 300.000 ευρω,ναι δυσκολα το ξεπερνας,αλλα κατα 90% το ηχοσυστημα ειναι απο τα τελευταια πραγματα που θα φτιαξει καλα το εργοστασιο αυτο/των

Reaction score
968
Δεν ασχολείται ο ίδιος ο κατασκευαστής αυτοκινήτων per se. Το έχει αναθέσει σε ειξειδικευμένη εταιρεία audio, πχ Harman Kardon, Bose, κτλ. Και δεν χρειάζεται να είναι 300.000 ευρώ το αυτοκίνητο.

Μάλιστα σου δίνει αρκετές επιλογές στα αξεσουάρ.

Αξίζει τον κόπο, ανάλογα τι αυτοκίνητο πρόκειται να παραγγείλει κάποιος, να ρίξει μία ματιά στα συστήματα audio και video που προτείνει ως προαιρετικά αξεσουάρ ο κατασκευαστής. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εκπλαγεί ευχάριστα. Διαφορετικά κινδυνεύει να μπει σε περιττές περιπέτειες επιπρόσθετων εξόδων, κόστους, ταλαιπωρίας και αμφίβολων αποτελεσμάτων.

Βέβαια, περιθώρια καγκουριάς πάντα υπάρχουν. Επιλογές είναι αυτές!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.136
Members
38.414
Νεότερο μέλος
arishonda