Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Re: Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

Δεν ασχολείται ο ίδιος ο κατασκευαστής αυτοκινήτων per se. Το έχει αναθέσει σε ειξειδικευμένη εταιρεία audio, πχ Harman Kardon, Bose, κτλ. Και δεν χρειάζεται να είναι 300.000 ευρώ το αυτοκίνητο.

Μάλιστα σου δίνει αρκετές επιλογές στα αξεσουάρ.

Αξίζει τον κόπο, ανάλογα τι αυτοκίνητο πρόκειται να παραγγείλει κάποιος, να ρίξει μία ματιά στα συστήματα audio και video που προτείνει ως προαιρετικά αξεσουάρ ο κατασκευαστής. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εκπλαγεί ευχάριστα. Διαφορετικά κινδυνεύει να μπει σε περιττές περιπέτειες επιπρόσθετων εξόδων, κόστους, ταλαιπωρίας και αμφίβολων αποτελεσμάτων.

Βέβαια, περιθώρια καγκουριάς πάντα υπάρχουν. Επιλογές είναι αυτές!
Το ηχοσύστημα σε ........ με προιόντα BOSE κοστίζει περίπου 1800 ευρώ παραπάνω. Τα ηχεία είναι απαράδεκτα και φυσικά γράφουν και made in china. Με αυτά τα λεφτά και πολύ λιγότερα έχεις πολύ καλύτερο ήχο σε ποιότητα και για κάποιους ακόμα και σε ένταση. Έτσι δουλεύει το marketing των εταιριών.
Μακάρι να μπορούσα να δώσω και άλλα παραδείγματα απο άλλες μάρκες αυτοκινήτων!

Όσον αφορά το Yaris που προαναφέρθηκε η ερώτησή μου είναι πόσο κοστίζει το ηχοσύστημά του. Π.χ για την Laguna 1 που ρώτησα το κόστος του cd ήταν όσο περίπου το σημερινό P-88!!!
Και τέλος τα προιόντα δεν παίζουν απο μόνα τους. Είναι σαν να θέλω να φτιάξω μουσακά. Και να μου δώσουν τα υλικά δεν ξέρω καν τις ποσότητες που πρέπει να χρησιμοποιήσω. Το αποτέλεσμα θα ήταν να μπω σε κάποιο ανάλογο forum και να ρωτάω που έκανα το λάθος. Ακόμα και ένα λαθάκι χαλάει την συνταγή. Οπότε πάλι καταλήγουμε κρίμα τα λεφτά.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

H αλήθεια είναι ότι εάν ο κατσκευαστής αυτοκινήτων έχει ασχοληθεί με τον ήχο (ουσιαστικά εχει δώσει υπεργολαβία σε κάποιο σοβαρό ειδικό του χώρου), δύσκολα μπορεί να τον ξεπεράσει ποιοτικά ο καταναλωτής με τις δικές του μαϊμουδοπαρεμβάσεις.
Αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει μόνος του, χωρίς να ανήκει στη μειονότητα εκείνων που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, θα γίνει αυτό που λες. Αν όμως επισκεφθεί 2-3 καταστήματα του χώρου και ακούσει τη γνώμη των τεχνικών, το αποτέλεσμα είναι υπεράνω κριτικής. Ή καλύτερα, υπεράνω σύγκρισης με εργοστασιακά σετάκια. Χωρίς να βάζω μέσα την τεράστια διαφορά τιμής. :403:

Reaction score
11
Να σας δωσω και καποια στοιχεια κοστους...για την ιστορια....

Kenwood X4D 4 kαναλος 470 ευρω
Πηγη kenwood KDC-MP 7541 220 ευρω

Μπροστινα ηχεια JBL GTO608C 140 eυρω

Πισω JBL GTO6538 80 ευρω

Subwoofer Magnat 10 inch το ειχα απο το παλιο μου αμαξι..οπως και την ολη καλωδιωση..

Απο αυριο θα κανω τα τηλεφωνα .....

Αυτο που ελπιζω να μην συμβει ειναι προτασεις του τυπου....."τα ηχεια σου ειναι της πλακας βγαλτα και δωσε 200 ευρω γι αυτα τα ΧΨΩ GTI που ειναι πολυ καλυτερα....."

Αλλα ας μην προτρεχω.....

Reaction score
1.187
Απάντηση: Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

Το αποτελεσμα το καταλαβα σε ενα Toyota YARIS αλλα και σε ενα ΤOYOTA IQ που οδηγω τον τελευταιο καιρο...και δεν πιστευα τα αυτια μου...σιγουρα δεν ειναι ο καλυτερος ηχος που μπορεις να εχεις σε αυτοκινητο, ομως σκεφτειτε οτι δεν εδωσα ουτε ευρω παραπανω...δεν ακουμπησε κανεις ελληνα ς μαστορας το οχημα μου, δεν κοπηκε ουτε ενα καλωδιο, δεν μου ξηλωσαν τις πορτες για να βαλω αλλα ηχεια και αλλα τα οποια γενικα αποφευγω να κανω για να μην εχω προβληματα μετα.
To ίδιο ακριβώς και στο Daihatsu της γυναίκας μου. Το μαμά ηχοσύστημα παίζει εξαιρετικά χωρίς να έχει υποστεί καμμία επέμβαση. Ούτε και πρόκειται να υποστεί. Δεν γράφει μάρκα επάνω, αλλά όταν αγοράσαμε το αυτοκίνητο μάς είχαν πει ότι τα ηχοσυστήματα που βάζει η Daihatsu είναι Panasonic. Ότι και νάναι πάντως παίζει πάρα πολύ καλά!

Αφηστε το γεγονος οτι δεν εχω και το αγχος να μου το κλεψουν....
Αυτό είναι το κυριότερο με τις εργοστασιακές μονάδες! Για θυμηθείτε κάποτε που κυκλοφορούσαν όλοι με ένα ραδιοκασετόφωνο παραμάσχαλα! Μεγάλη πίκρα!

Μετά βγήκαν οι αποσπόμενες προσόψεις οπότε δεν χρειαζόταν να κουβαλάς ολόκληρο το μηχάνημα μαζί σου στο μπαράκι ή στο εστιατόριο που πήγαινες. Βέβαια αυτό βόλευε και τα κλεφτρόνια γιατί στο έκλεβαν έστω και χωρίς πρόσοψη αφού κατά 95% αυτή θα την έβρισκαν μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Και αν όχι, πάλι τους ήταν πολύ εύκολο να βρουν μία άλλη, αφού όλες λειτουργούσαν σε όλα τα ραδιοκασετόφωνα του ίδιου κατασκευαστή ακόμα και αν προέρχονταν από διαφορετικό μοντέλο!

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.225

Δεν ξέρω τι συμβαίνει γενικώς, αλλά στο ερευνητικό κέντρο της FIAT υπάρχει εργαστήριο ήχου που θα ζήλευαν πολλές εταιρείες της υψηλής πιστότητας και δεν αναφέρομαι στις μικρές. Υπάρχει και ανηχοϊκός όπου όχι απλά χωρά τριαξονικό, αλλά μένει και τεράστιος ελεύθερος χώρος γύρω-γύρω.

Reaction score
24.794

τα ηχοσυστηματα της bose συνηθως εχουν ενα προσον , την σκηνη και την εικονα
κατα τα αλλα εχουν τυπικο ηχο bose (αμπασο + απριμο + μεσαια χωνι)
τωρα στο συγκεκριμενο , εκ πρωτης οψεως κατα αρχην το sub αυτο αν θυμαμαι καλα μονο σαν sub δεν επαιζε και δε μου κανει εντυπωση που ουτε και τωρα παιζει.
τα υπολοιπα σιγουρα δε θα ηταν επιλογη μου αλλα εχω και εγω την εντυπωησ οτι ειναι περισσοτερο θεμα εγκαταστασης το τελικο αποτελεσμα.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

Λ Αργυρουπολεως 91 διπλα στη shell υπαρχει σχετικο θεμα με τιτλο αλλαγη εδρας της ALFA SOUND
Σημερα το απογευμα εγινε η ρυθμιση του ηχοσυστηματος μου απο τον Νικο της ΑLFASOUND στην οδο Αργυρουπολεως

Εγινε εξαιρετικη δουλεια σε επιπεδο ρυθμισεων ( αυτο ηταν και το ζητουμενο) και με τα υπαρχοντα ηχεια εγινε μια μεταμορφωση τους προς το καλυτερο χωρις ν αλλαχθει τιποτε.

Παράλληλα εγιναν και καποιες ευστοχες επεμβάσεις στην υπαρχουσα καλωδιωση για λογους ασφάλειας και ευελιξίας για πιθανες μελλοντικες επεμβάσεις

Ειναι πολυ σημαντικο να υπαρχουν επαγγελματιες σαν τον Νικο που καθονται κι εξηγουν αυτα που κανουν τεκμηριωνοντάς τα κι αποδεικνυοντας στην πραξη τις γνωσεις τους...με ηχο κι οχι με λογια

Ευχαριστω πολυ κι ολα τα παιδια εδω εδω για τις γνωμες και τις υποδείξεις τους

Reaction score
41
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενα καρο λεφτα και ηχος μηδεν

Σημερα το απογευμα εγινε η ρυθμιση του ηχοσυστηματος μου απο τον Νικο της ΑLFASOUND στην οδο Αργυρουπολεως

Εγινε εξαιρετικη δουλεια σε επιπεδο ρυθμισεων ( αυτο ηταν και το ζητουμενο) και με τα υπαρχοντα ηχεια εγινε μια μεταμορφωση τους προς το καλυτερο χωρις ν αλλαχθει τιποτε.

Παράλληλα εγιναν και καποιες ευστοχες επεμβάσεις στην υπαρχουσα καλωδιωση για λογους ασφάλειας και ευελιξίας για πιθανες μελλοντικες επεμβάσεις

Ειναι πολυ σημαντικο να υπαρχουν επαγγελματιες σαν τον Νικο που καθονται κι εξηγουν αυτα που κανουν τεκμηριωνοντάς τα κι αποδεικνυοντας στην πραξη τις γνωσεις τους...με ηχο κι οχι με λογια

Δεν περίμενα τίποτε λιγότερο από τον Νίκο :624:

Reaction score
1.844

... Ευχαριστω πολυ κι ολα τα παιδια εδω εδω για τις γνωμες και τις υποδείξεις τους
Αφού μας πίστεψες είσαι άξιος της μοίρας σου! :414:

Αν σου έκανε προτάσεις αντικατάστασης κάποιου μέλους της αλυσίδας, βάλτο στο πρόγραμμα. Ξέρει τι λέει. :444:

Reaction score
0

Μπράβο! Πολύ χαίρομαι που βρήκες άκρη!

Πάντως για τη κουβέντα, αναγκάστηκα να αλλάξω ολόκληρό το BOSE μου στο μχ5 γιατί απλά δεν άξιζε τα τόσα λεφτά που το χρεώνουν, τουλάχιστο για τα δικά μου αφτιά.

Όντως τα ηχεία είναι χάρτινα και made in China χωρίς απαραίτητα να είναι κακό. Η πηγή κόβει τα χαμηλά και ο ενισχυτής απλά δένει μαζί με όλα τα υπόλοιπα, μόλις κατέβαζες κουκούλα απλά άκουγες δυνατά με ελάχιστη ποιότητα. Σα σύνολο εξαρτημάτων δε μπορώ να πω ήταν έξυπνα φτιαγμένο, από ποιότητα όμως υπολοιπόταν. Σα να προσπαθούσε να μπαλώσει τα μειονεκτήματα ενός μαμά στερεοφωνικού, με τη καμιά δεν άξιζε τα έξτρα λεφτά, μελέτη πάντως στο συγκεκριμένο αμάξι είχε γίνει.

Δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία ξηλώματως αλλά ένα ατύχημα με κράτησε σπίτι και δε μπορούσα να κάθομαι. Τη πλήρωσε το μαζντάκι τελικά. Ξηλώθηκε, μπήκαν μονώσεις, καινούρια ηχεία (Polk Audio), πηγή (Alpine) και ενισχυτής (Genesis). Η χρήση sub αποδείχτηκε ψιλουπερβολή στην αρχή αλλά τελικά χρησιμοποιήθηκε κάτω από το κάθισμα ένα μικρών διαστάσεων της BOSS με πάρα πολύ καλή απόδωση. Ο λόγος της χρήσης του ήταν να ξελαφρώσουν οι πόρτες από το υπερβολικό μπάσο στις ψιλές εντάσεις.

Η τοποθέτηση ηχείων, ενισχυτών δεν ήταν εύκολη υπόθεση λόγω μικρής καμπίνας (2θέσιο) και έλειψης χώρων. Παρόλα τάυτα όλα μπήκαν στις εργοστασιακές θέσεις και η πηγή της Alpine μαζί με τον επεξεργαστή ανέλαβε τα υπόλοιπα. Το Audissey με το μικρόφωνο δε δουλεύει μάλλον για τόσο μικρού τύπου καμπίνες, οι ρυθμίσεις της πηγής όμως είναι αρκετές. Η ποιότητα ήχου εκτοξεύτικε αλλά ακόμη χρειάζονται μετρήσεις από κάποιον έμπειρο με τα αντίστοιχα όργανα.

Εύχομαι ο φίλος μας να κάνει τόσο άριστη δουλειά όπως γράφεται γιατί τέτοια άτομα χρειαζόμαστε.

Reaction score
41

Εύχομαι ο φίλος μας να κάνει τόσο άριστη δουλειά όπως γράφεται γιατί τέτοια άτομα χρειαζόμαστε.

Δεν χρειάζεται να το εύχεσαι!
Ο Νίκος είναι κορυφή στην δουλειά του! :107:

Reaction score
245

Αντε και καλες ακροασεις τωρα φιλε μου.
Σας ζηλευω ολους εσας που εχετε αυτο που ψαχνετε στο θεμα του ηχου στο αυτο/το σας,γιατι εγω ειμαι αναγκασμενος να ακουω το εργοστασιακο(μπιααααχχχχχχχχ:418:) ηχοσυστημα του golf,την στιγμη που εχω στα κουτια τους ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ και καθονται.
Ποσο υπομονη να κανω ακομα,μου την εχει βαρεσει στο κεφαλι η αναμονη μεχρι το καλοκαιρι που θα τα βαλω ολα στο αμαξι.

Γ@μ@@@ την τυχη μου μεσα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.135
Members
38.414
Νεότερο μέλος