Ενα ντούς κάνει καλό!!!

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.780
Νίκος Τσαρουχάς said:
Για τις μεσαιοϋψηλές και τις φωνές, ειδικά στις κροσόβερλες πάνελ υλοποιήσεις, δεν λέω εγώ, όλος ο πλανήτης τα λέει. Εκτός από το "σκάσε εσύ να μιλήσει ο άλλος" όλων των κουτιών και των κρος αυτών, ποιό tweeter μπορεί να παίξει όπως μια πανάλαφρη μεμβράνη ή ένα ribbon? Απλά δεν γίνεται...

Εδώ βάλε και ολίγον από κόρνα. Τα υπόλοιπα έχουν άλλα ατού αλλά εκεί δεν παίζουν όπως αυτά. Δυστυχώς αν είχαμε ανακαλύψει το τέλειο ηχείο δεν θα συζητούσαμε. :wink:
Νίκο δεν ξέρω που το είδες ότι το λέει όλος ο πλανήτης, αυθαίρετα συμπεράσματα, σε καταλαβαίνω για τον ενθουσιαμό σου, αλλά βλέποντας τα γεγονότα σε όλο τον πλανήτη στα μεγαλύτερα και καλύτερα συστήματα του κοσμου (μπορείς να δείς εύκολα στο ιντερνετ τα καλύτερα συστήματα στα virtual systems, σε διεθνή clubs, exotic audio) τα "κουτιά" υπερτερούν σε αυτά, αν αναλογιστείς ότι και ο επαγγελματικός ήχος έχει μόνο κουτιά τότε θα έχεις ασφαλή συμπεράσματα.
Επίσης ribbon tweeters έχουν και στα "κουτιά".
Ανάμεσα στα τελευταία εξωτικά trends είναι και τα MBL που είναι υβριδικά μεν δεν είναι πάνελ δε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κοψ, είμαι πολύ συγκεκριμένος ρε φίλε σε αυτά που λέω. Άσε τα grande συστήματα που βλέπουμε στις φωτογραφίες, άσε τα ποσοστά κατόχων και ξαναδιάβασε τι ακριβώς έγραψα για τα πολύ συγκεκριμένα ατού μερικών υλοποιήσεων...

- Τους ενθουσιασμούς μου δε, τους έχω ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό για να με συνεπαίρνουν. Άλλους βλέπω να κάνουν σαν παιδιά που κοιτάνε από μακριά τα γλυφιτζούρια όταν δούνε κανα καινούριο όμορφο μοντέλο ή υποψήφιο μαντζούνι της αγαπημένης τους μάρκας... :wink: :lol:

- Βεβαίως και μέχρι ένα σημείο ισχύει το περί ορέξεως αλλά κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά. Συνεπώς θα είμαι χαζός αν σου πω τι βαθύ χαμηλό που έχει ένα quad αλλά θα είναι τουλάχιστον κολλημένος όποιος δεν δεχτεί τον αέρινο τρόπο απόδοσής του σε συγκεκριμένο (καίριο για πολλούς όμως) φάσμα...

p.s. Ο επαγγελματικός ήχος τι σχέση έχει βρε με τούτα τα ρημάδια μας...? :roll:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.780
Νίκο, συγκεκριμένα λες ότι όλος ο πλανήτης το λέει, σωστά? σωστά.
Αφού λοιπόν το λέει όλος ο πλανήτης τότε στα καλύτερα συστήματα του κόσμου θα έπρεπε να το είχαν υιοθετήσει, αλλά δεν..........

Τώρα στα μέτρια και μικρά συστήματα σαφώς τα πάνελ έχουν την παρουσία που λες αλλά και άλλες υλοποιήσεις και δεν αρνείται κανείς το αέρινο που λες σε κάποια συγκεριμένα σημεία. Χωρίς να είναι αποκλειστικότητα ντε και καλά κάποιας σχεδίασης.

Ο ενθουσιασμός δεν κάνει κακό δείχνει και υγιή αντίληψη αλλά και αγνό χομπίστα, για αυτό είπα ότι καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου, αντίθετα η άποψη το "δικό μου είναι το καλύτερο" είναι αυτή που δηλητηριάζει το χόμπυ αυτό δυστυχώς.

Επίσης δεν υπάρχει κανένα κακό να βλέπουμε με καλό μάτι νέες ιδέες και προιόντα, ίσα ίσα που δείχνει ότι δεν είμαστε κολλημένοι αλλά έχουμε ανοιχτά μυαλά και δεκτικά στο καινούργιο ή στο φρεσκοαμπαλαρισμένο αν προτιμάς.
¨Αλλωστε ο άνθρωπος έχει συνεχώς νέες ιδέες και τις υλοποιεί εμείς δεν έχουμε παρά να τις ακούσουμε και να διαμορφώσουμε άποψη και επαναλαμβάνω ότι η μουσική δεν είναι μπάσα-πρίμα, μεσαίες-χαμηλές είναι ολότητα για αυτό προσωπικά προκρίνω την ομοιογένεια και τις χροιές, χωρίς φυσικά να αποτελεί και κανένα θέσφατο.
Πάντα φαν, του περί ορέξεως.......... :lol:

Και βρες και ένα studio-monitor πάνελ να μας παρουσιάσεις κάποια στιγμή στο site με τη σχετική ανάλυση.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άλλα 'ντ άλλα ρε και από πότε σε ενδιαφέρει τι λένε οι επαγγελματίες?... :lol:
Προκρίνεις βρε αγόρι την ομοιογένεια και τις χροιές και σου αρέσουν περισσότερο (ή έστω συγκρίνεις) τα 5 μεγάφωνα με κρος από το ένα άνευ? Τες πα, κολοκυθόπιτα έχει για όλους αλλά ας μην το παρακάνουμε και βαρυστομαχιάσουμε... :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Α να χαθείς ρε... :lol:
Ξέρει αυτός τι λέει. Απλά υπάρχει και άλλη πορτοκαλιά. Η μεταλλαγμένη. :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488