Αν μπορούσες να μου εξηγήσεις την φράση αυτή...:120:ή να αφήσεις το visaton ελεύθερο προς τα κάτω κροσάροντας το καινούργιο μεγάφωνο ή να κροσαριστούν και τα δύο μεγάφωνα.
Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Αν μπορούσες να μου εξηγήσεις την φράση αυτή...:120:ή να αφήσεις το visaton ελεύθερο προς τα κάτω κροσάροντας το καινούργιο μεγάφωνο ή να κροσαριστούν και τα δύο μεγάφωνα.
Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο αλλά ανέβαινε το κόστος με :Αφού "την ψάχνεις" για κατασκευή, βλέπω πως η visaton έχει έτοιμη ΟΒ πρόταση για τα μεγάφωνα αυτά. Γιατί δεν το δοκιμάζεις?
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaege/breitband/noboxbb/index.html
Η πρώτη περίπτωση είναι, αφού βρεις το γούφερ που ταιριάζει, να αφήσεις το υπάρχων μεγάφωνο ως έχει και να βάλεις ένα βαθυπερατό φίλτρο στο γούφερ για να παίζει τις συχνότητες από 600 κύκλους και κάτω.Αν μπορούσες να μου εξηγήσεις την φράση αυτή...:120:
Σαφώς και μπορείς αλλά το <<πέρασμα>> των μεσο-υψηλών από το κροσόβερ του sub (που σίγουρα δεν θα είναι ότι καλύτερο) θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ήχο.Μόλις τώρα έμαθα πως αν έχω ένα ενεργό sub δεν χρειάζομαι crossover αφού το έχει επάνω του το sub!
Άρα με συνδεσμολογία :
πηγή==> προ==> sub==> τελικός (που θα παίρνει μόνο τις μεσουψηλές από το sub)==> full range μεγάφωνα
μπορώ να κάνω τις δοκιμές μου;
Νομίζω πως αυτό είναι το σωστό!!!Η δεύτερη περίπτωση είναι να τοποθετηθεί κροσόβερ και στα δύο μεγάφωνα κάνοντας <<ευκολότερη τη ζωή>> του μεγαφώνου μεσουψηλών.
Έλεγα 70€ για κάθε μεγάφωνο...Πάντως γενικά ευαίσθητα γούφερς που να κατεβαίνουν πραγματικά χαμηλά δεν υπάρχουν. Για την περίπτωση σου βέβαια και ένα 15 ιντσών που να ξεκινάει από 50 κύκλους σου κάνει.
Τι ποσό σκέφτεσαι να δώσεις?
Ωραία! Μ'αρέσει αυτή η προοπτική!!Μπορεί θεωρητικά να μην κατεβαίνει χαμηλά το μεγάφωνο των15 ιντσών αλλά, λόγο της μεγάλης του επιφάνειας, η αίσθηση χαμηλού που θα σου δώσει είναι τελείως διαφορετική από αυτή ενός 8 ιντσών μεγαφώνου, που στα χαρτιά πάει καλύτερα χαμηλά.
Σαφώς και μπορεί. Από ότι είδα διαθέτει και μετατόπιση φάσης για τη χρονική ευθυγράμμιση των μεγαφώνων οπότε είσαι μια χαρά.Ωραία! Μ'αρέσει αυτή η προοπτική!!
Το Behringer CX-2310 που λέω (ή κάποιο αντίστοιχο) μπορεί με δύο τελικούς να "κόψει" τα 8" μεγάφωνα κάτω από τους 600 που πρότεινες και να "κόψει" τα 15" πάνω από τους 600???
Στις εισόδους 6 συνδέεις την έξοδο του προενισχυτή σου και στις 7 την έξοδο προς τον τελικό που ελέγχει τα full range σου. Προσοχή στη στάθμη ώστε να μην επιβάλλονται οι χαμηλές στο πρόγραμμα.Για να μη κάνω καταστροφική σύνδεση του νεοαποκτηθέντος subwoofer B-2092A, θα μπορούσε κάποιος να μου πεί σε ποιες από τις παρακάτω (6 & 7) εισόδους/εξόδους θα συνδέσω τον προενισχυτή και τον τελικό μου; Παραθέτω τμήμα από τις οδηγίες του manual:
6. Left In & Right In (θηλυκές): Eίναι οι συμμετρικές είσοδοι του subwoofer οι οποίες χρησιμοποιούνται σαν υποδοχές XLR. Συνδέστε τις με τις εξόδους της μονάδας μίκτη ή του προενισχυτή σας.
7. Left Out & Right Out (αρσενικές) : Aυτές οι έξοδοι δίνουν τα σήματα για το αριστερό ή δεξιό βασικό ηχείο. Η διασύνδεση σήματος γίνεται πίσω από τον διαχωριστή συχνότητας, δηλαδή χωρίς την αναλογία μπάσσου που χρησιμοποιείται για το subwoofer. Συνδέστε εδώ τα ενεργά βασικά ηχεία ή σε αδρανή ηχεία τις εισόδους του ενισχυτή.
Υπενθυμίζω πως θέλω να στείλω στα παθητικά μεγάφωνά μου (fullrange Visaton Β200) μόνο τις συχνότητες πάνω από τους 80 κύκλους.