Ενεργά Ηχεία

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
λεανδραρα
στα πλαισια της αντιληπτικης σου ανεπαρκειας και εφοσον δεν μας κανεις τη χαρη να ασχοληθεις με τα καλωδια σου λιγο παραπανω, απεφυγε το δυνατον να παραφραζεις εν αγνοια σου τα γραπτα μου προς τερψην του φιλοθεαμονος κοινου που εχει ξεπατωσει 2 κιλα καλαμποκι σε ποπκορν διαβαζοντας τις ακαταλυπτες παπαριες που εξακολουθεις να γραφεις.
εχω περισσια υπομονης ειναι η αληθεια αλλα τεινεις να την εξαντλησεις ομολογω
δεν έχω παραφράσει απολύτως τίποτα!!
απολύτως όμως...
Αν είναι μικρό το WC και δε χωράς βάλε το πικάπ να σε γυρνά για ευκολία. Να κάνει και κάτι χρήσιμο εκεί μέσα.

Στο 33 ε, μη μου πέσεις.
μάλλον εντέλει λέω να τα πάρω τα τζιμπιέλια βρε!
έχει αρχίσει και φθείρεται η πορσελάνη της λεκάνης...
με μια μικρή τροποποίηση..θα γίνουν μούρλια βρε! :p

Reaction score
25.351
για αυτο γραφω "ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ"
αν το εκανες εσκεμενα δε θα απαντουσα με αυτο τον τροπο.
συνεπως απεφυγε να αναφερθεις γενικως στα γραπτα μου.
ειναι εμφανες οτι δεν γινεται αντιληπτο το περιεχομενο τους

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.230
Αν είναι μικρό το WC και δε χωράς βάλε το πικάπ να σε γυρνά για ευκολία. Να κάνει και κάτι χρήσιμο εκεί μέσα.

Στο 33 ε, μη μου πέσεις.
εμένα η θέση του βραχίωνα με αγχώνει...όχι οι στροφές :cry: :lol:

Reaction score
1.656
Εννοείται πως δεν κάνω πλάκα..
Αυτό που πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω είναι αν όντως πιστεύεις τα γραφόμενα σου!!
Αν ναι, πραγματικά περιμένω με ενδιαφέρον ποια βιβλιογραφία υποστηρίζει τα ανωτέρω!
Κι όπως βλέπεις δεν είμαι ο μόνος με την συγκεκριμένη απορία!

Μιλάμε για το holly grail του snake oil...
Πως είναι τόσο ενοχλητικός ο κοκκος ο μικροσκοπικός για τον χαιεντά; Έτσι είναι και η ανακλώμενη έμμεση ακτινοβολία, που αν δεν είναι σε άπειρες κατευθύνσεις και σημεία, ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό το εξασκημένο αυτί του κάθε πιντιεφελάγνου :p

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Toolανδρε διάλεξε τα ενεργά να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!!
θα χεις προβλήματα με τα πικάπια στη χέστρα :roflmao:
Μα Τζιμπίελ διάλεξα για...χεστρα!!
Ήθελα να ήξερα τι διαβάζεις τόση ώρα!!!
θα περιμένεις απάντηση από τον Toolανδρο :lol:
Οι έμμεσες φταίνε φίλε!!
Οι έμμεσες φταίνε για όλα!!

Reaction score
690
Να σου πω.

Οι πολύ χαμηλοί χρόνοι αντήχησης (<0.25) είναι αποκαρδιωτικό πράμα στο ηχητικό αποτέλεσμα στο δικάναλο, διότι το δικάναλο βασίζεται στην έμμεση για να προσεγγίσει την περιέλιξη.

Ναι μεν θα έχει εξαιρετική ακρίβεια και περιγραφή το άκουσμα, αλλά θα λείπει η περιέλιξη.

Ενώ λοιπόν είναι θεωρητικά σωστό να ελέγχεται η έμμεση ώστε να μην επηρεάζεται η άμεση, στο δικάναλο αφήνεται υποχρεωτικά ένα "παραθυράκι" για να προσεγγίσει το σύστημα την αίσθηση της περιέλιξης.
Αποκαρδιωτικό το κ@υ..τικο nearfield άκουζμα του ηχολήπτη με τους μηδενικους RT ??o_O

Επίσης τι ..περιελίξεις και ΧΑΙΕΝΤΙΕΣ είναι αυτές?

Και δεν σ' ειχα για τετχιο!

:biggrin:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Όχι νταξ.
Αν βάλει και ένα καλό καλώδιο θα είναι και smooth το rotation.
Κοίτα, για σιγουριά, εκτός του καλωδίου έχω και το "τούμπανο" τροφοδοτικό @alexis , μέχρι και σένα σε γυρίζει με 33,3rpm!
Ο ορισμός του smooth rotation λέμε!
Το πικάπ μου είναι ησυχοτερο από πολλά ντακακια@alexis !!
Άνετα!!
IMG_20200218_213251.jpg

daharis666

Moderator
Reaction score
83.230
Κοίτα, για σιγουριά, εκτός του καλωδίου έχω και το "τούμπανο" τροφοδοτικό @alexis , μέχρι και σένα σε γυρίζει με 33,3rpm!
Ο ορισμός του smooth rotation λέμε!
Το πικάπ μου είναι ησυχοτερο από πολλά ντακακια@alexis !!
Άνετα!! View attachment 154376
:lolsign:
87030177_1474011412757476_7707721577525149696_n.jpg

daharis666

Moderator
Reaction score
83.230
Είδες Χάρη μου πως φαίνεται ο σωστός ο μάστορας ε??
Ξέρεις να ξεχωρίζεις το καλό το στόκο ε??
Μπράβο!!
Απλά δε στο είχα για αριστερό!!
μετά από τόσα ποστ σε αυτό το νήμα έμαθα Toolανδρέ μου :laugh:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Νίκο, όποιο ηχείο σε κλειστό χώρο παράγει άμεσο ήχο παράγει και έμμεσο μέσω των ανακλασεων. Αν στο δικαναλο η φροντίδα του χώρου παίζει ένα σημαντικό παράγοντα με μόνο 2 ηχεία στα 11+4 είναι απλά τεράστια!!
Για να παίξει λοιπόν έστω απλά αποδεκτά το πολυκάναλο χωρίς φροντίδα δε γίνεται, στο δικαναλο έχεις 9+4 λιγότερες ανακλάσεις να τιθασευεις!!
... αλλά εγώ δε ξέρω είπαμε... μόνο λαδερα ξέρω καλά!
Λέανδρε και υπό δικαναλική αρχιτεκτονική ισοδύναμες πηγές ήχου θα έχεις,αφού θα μπαίνουν στο παιγνίδι οι εικονικές πηγές ήχου που είναι και πιο ανεξέλεγκτες σε σύγκριση με τις πραγματικές...
...

Και επειδη ως συνηθως παει πακετο αυτο που θα αναφερω με τα ενεργα σε πολλα στουντιο,το βαθος της εικονας παει περιπατο οταν εχουμε μια βαρβατη πρωτη ανακλαση απο την κονσολα!
γι αυτό οι κονσόλες έχουν συγκεκριμένη κλίση....γι αυτό και η τοποθέτηση στουντιακών ηχείων με εντοιχισμό προϋποθέτει συγκεκριμένες κλίσεις τοίχων και ύψος τοποθέτησης ώστε να μην έχουμε περιπάτους :headbang: :headbang::lol:
Για την ευχέρεια να ΄΄σκοτωνόμαστε΄΄ χωρίς όμως να...μαλώναμε πάνω σε δεδομένα

Αντικειμενικός σκοπός για την αφιερωμένη θέση επισκόπησης στο στουντιακό χώρο θα ήταν να μην έφτανε καμία ισχυρή ανάκλαση εκεί εντός συγκεκριμένου χρονικού παραθύρου.Αυτή είναι η Αρχή της ΄΄Ελεύθερης Ανακλάσεων Ζώνης΄΄.Δηλαδή οι ανακλάσεις από κοντινές σε ηχεία επιφάνειες όπως κονσόλες είναι μεν αναπόφευκτες,αλλά χάρη σε τεχικές ανακατεύθυνσης να μην εισέρχονται στο κρίσιμο περιθώριο για την ακουστική μας αντίληψη...
... Ε, πάρε κι ένα λαμπατο να σου φτιάχνει τις "χροιές" τότε... :lol:
Κάτι που δεν είναι πλέον απαραίτητο.Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο plugins για μηχανές συνέλιξης που προσδίδουν τον ζητούμενο αρμονικό κορεσμό κατά το ακρόαμα δίχως κιόλας εκπτώσεις κατά την οδήγηση.Αρκετές φορές προτού πάω για...ύπνο περνάω το εν λόγω plugin ακόμα και ως δεύτερη ενότητα ύστερα από τη...διορθωτική κρουστική απόκριση. :Α

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός