Ενεργά για σαλόνι.

Reaction score
0
Χαίρετε κι ευχαριστώ για την οποία βοήθεια.
Λοιπόν, ψάχνω ενεργά ηχεία για ένα αβολο σαλόνι 3μ.*6μ. περίπου. Θα τοποθετηθούν στην μακρυά πλευρά στο δεξί μισό.
Θα κουμπωθουν στο απλό Ifi neo όπου είναι συνδεδεμένα υπολογιστής, τηλεόραση, ακουστικά και τα audioengine A5+ που είναι να αντικατασταθούν, εξυπηρέτησαν το σκοπό τους για αρκετά χρόνια ικανοποιητικά.
Τα ζητούμενα τώρα. Να μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στον τοίχο (μιλάμε για απόσταση 20-30εκ. max) διότι χώρος δεν υπάρχει.
Να παίζουν λίγο πιο δυνατά και καθαρά από τα προηγούμενα.
Να υπάρχει διάχυση στο χώρο, θέλω να ακούω δυνατά για να κάνω δουλειές, να χορεύω και λοιπά. Πάντως η καθιστή θέση είναι περίπου 2-2.5μ στον απέναντι τοίχο.
Δεν με ενδιαφέρει μεγάλη πιστότητα, τα προτιμώ συγχωρητικά διότι παίζω απ' ότι πηγή με διευκολύνει, και ακούω τα πάντα, αλλά κυρίως ενοχλούμαι σε παραμορφώσεις στις υψηλές γυναικείες φωνές και αν το μπάσο κάνει αντίλαλο και δεν είναι γρήγορο(?), στακατο(?), δεν γνωρίζω ορολογία.
Για πιο προσεκτικές ακροάσεις είμαι υπερικανοποιημενος από τα Stellia -που και αυτά είναι συγχωρητικά αν δεν κάνω λαθος- γι'αυτό και το ifi.
Δεν θέλω πολλές πολλές εξαρτήσεις από "κλειστά" softwares που θα επαφίεμαι στα γούστα και τα updates της κάθε εταιρείας, το τι θα είναι ξεπερασμένο σε δύο, τρία ή πέντε χρόνια κλπ.
Το budget οριζεται με μια σχετική ελαστικότητα (και προς τα κάτω😁) στα 1500€.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Κώστας.

Reaction score
3.486
Επειδη εισαι ικανοποιημένος απο τα audioengine με το 5αρι γουφερακι οποιο και να επιλέξεις απο ενεργά με 8ιντζο θα είσαι απολυτα ικανοποιημενος.
Yamaha hs8 απο μένα
και presonus αυτά που ακουσα τελευταία και ειναι τσαμπα κυριολεκτικά για αυτο που προσφέρουν https://www.thomann.de/gr/presonus_r80.htm

Reaction score
3.524
Δαγκωτό Tannoy 8 Gold. Ηχητικό και οπτικό κοσμημα. Όχι επειδή τα έχω αλλά είναι value for money. Και βεβαίως βεβαίως ποιοτική συνδεση xlr μιλάμε για απολυτη ησυχία. Προενισχυτής και volume control το ifi neo.

gonis

Luger
Reaction score
12.421
Προενισχυτής και volume control το ifi neo.
Το volume control του ifi ειναι μονο για τα ακουστικα και οχι για την εξοδο!
Γιαυτο και η ερώτηση πιο πάνω
Edit:εκτος αν η έκδοση αυτή(performance) έχει μεταβλητή έξοδο :oops:

Last edited:

Reaction score
0
Το volume control του ifi ειναι μονο για τα ακουστικα και οχι για την εξοδο!
Γιαυτο και η ερώτηση πιο πάνω
Edit:εκτος αν η έκδοση αυτή(performance) έχει μεταβλητή έξοδο :oops:
Οχι, είναι και για τα ηχεία. Τα βάζεις σε μια στάθμη και μετά από το dac. Τουλάχιστον στην RCA έξοδο.
Με αυτά θα είσαι αρκετά καλά, και θα σου περισσεύουν και τα χρήματα .
Τα έχω δει, αλλά αναμονή τουλάχιστον τρεις μήνες στο thomman.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Χαίρετε κι ευχαριστώ για την οποία βοήθεια.
Λοιπόν, ψάχνω ενεργά ηχεία για ένα αβολο σαλόνι 3μ.*6μ. περίπου. Θα τοποθετηθούν στην μακρυά πλευρά στο δεξί μισό.
Θα κουμπωθουν στο απλό Ifi neo όπου είναι συνδεδεμένα υπολογιστής, τηλεόραση, ακουστικά και τα audioengine A5+ που είναι να αντικατασταθούν, εξυπηρέτησαν το σκοπό τους για αρκετά χρόνια ικανοποιητικά.
Τα ζητούμενα τώρα. Να μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στον τοίχο (μιλάμε για απόσταση 20-30εκ. max) διότι χώρος δεν υπάρχει.
Να παίζουν λίγο πιο δυνατά και καθαρά από τα προηγούμενα.
Να υπάρχει διάχυση στο χώρο, θέλω να ακούω δυνατά για να κάνω δουλειές, να χορεύω και λοιπά. Πάντως η καθιστή θέση είναι περίπου 2-2.5μ στον απέναντι τοίχο.
Δεν με ενδιαφέρει μεγάλη πιστότητα, τα προτιμώ συγχωρητικά διότι παίζω απ' ότι πηγή με διευκολύνει, και ακούω τα πάντα, αλλά κυρίως ενοχλούμαι σε παραμορφώσεις στις υψηλές γυναικείες φωνές και αν το μπάσο κάνει αντίλαλο και δεν είναι γρήγορο(?), στακατο(?), δεν γνωρίζω ορολογία.
Για πιο προσεκτικές ακροάσεις είμαι υπερικανοποιημενος από τα Stellia -που και αυτά είναι συγχωρητικά αν δεν κάνω λαθος- γι'αυτό και το ifi.
Δεν θέλω πολλές πολλές εξαρτήσεις από "κλειστά" softwares που θα επαφίεμαι στα γούστα και τα updates της κάθε εταιρείας, το τι θα είναι ξεπερασμένο σε δύο, τρία ή πέντε χρόνια κλπ.
Το budget οριζεται με μια σχετική ελαστικότητα (και προς τα κάτω😁) στα 1500€.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Κώστας.
Έχουν μπει μερικά (λίγα :frown:) εδώ..
https://www.avsite.gr/forum/threads/Προτάσεις-ενεργών-ηχείων-για-κοινόχρηστους-χώρους-και-λογικό-μπάτζετ.186507/
Όσο για στακάτο μπάσο κλπ πρωτίστως θα την ''πατήσεις'' (αν) από τον χώρο - στήσιμο - θέση ακρόασης παρά απ' τα ηχεία.. ;)
Μεγαλύτερες εντάσεις - απόσταση ακρόασης μάλλον μεγαλύτερα.. προβλήματα ? :whistling:
Προσπάθησε η θέση ακρόασης να μην είναι κολλητά με την πλάτη στον πίσω τοίχο (μπουμάρισμα).

Last edited:

Reaction score
7.069
Δεν με ενδιαφέρει μεγάλη πιστότητα, τα προτιμώ συγχωρητικά
τότε ξέχνα τα καθαρόαιμα μόνιτορ........και καλύτερα να πας σε ενα small box ολοκληρωμένο ενισχύτη με δύο ηχεία βάσης. Με 1500 υπάρχουν πολλοι συνδυασμοί.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
τότε ξέχνα τα καθαρόαιμα μόνιτορ........και καλύτερα να πας σε ενα small box ολοκληρωμένο ενισχύτη με δύο ηχεία βάσης. Με 1500 υπάρχουν πολλοι συνδυασμοί.
Καλά με το pc μπορεί να φτιάξει μια καμπύλη της αρεσκείας του, δεν βρίσκω πρόβλημα.. αλλά ναι.. 8-)

Last edited:

Reaction score
0
Όσο συγχωρητικά είναι τα stellia εννοώ.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Θα τοποθετηθούν στην μακρυά πλευρά στο δεξί μισό.
Επίσης προσπάθησε να στήσεις τα ηχεία συμμετρικά σε ίση απόσταση από τους πλαινούς τοίχους (όποια πλευρά κ αν διαλέξεις). ;)

Reaction score
1
Έχω τα Sonos στο εξοχικο μου. Αξίζουν δεν έχουν καλώδια...ευκολία κτλ. Έχω και το γουφερ πολύ δυνατό σφιχτό...εάν ήταν να πω κάτι σε αρνητικο είναι ότι δεν θα σε ξεσηκωσουν με το άκουσμα τους είναι κάπως αποστειρωμενα για τα γούστα μου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας