Ενεργά ηχεία

Reaction score
140
Υπάρχουν χρυσάφια μεσα στο σαϊτ Οι νεώτεροι καντε τον κοπο και ψαξτε .Θα σαν λυθουν πολλές απορίες
Δεν είπα για όλους είπα 10 % άντε 15 και εγώ δεν είμαι μέσα

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.566
Κανε ένα τεστ με τους φίλους σου έτσι από περιέργεια κάντε ακρόαση - σύγκριση σε μηχανήματα άλλα χωρίς κανένας να ξέρει τοις τιμές τους, και μετά πες μας πόσοι ήταν βαθεια νυχτωμένοι
Στον παλιό ρε...αίσχος! :p

Reaction score
2.566
Το σε ποια επιλογή θα καταλήξουμε, νομίζω πως είναι απλό. Κρίνεται από 3 παραμέτρους ΜΟΝΟ, τις εξής:
Απόκριση συχνότητας
Μέγιστο SPL
Εμφάνιση - όγκος - ευκολία τοποθέτησης
Και φυσικά αξιολογούνται θετικά πρόσθετες δυνατότητες, όπως ύπαρξη Ντακ, ρυθμιστικών, τρόπων διασύνδεσης, Wi-Fi, κλπ..
Στις πρώτες θέσεις θα περιελάμβανα -προσωπικά- και dsp δυνατότητες παραμετροποίησης σε σχέση με τον χώρο, αν και είμαι βέβαιος ότι το εννοείς στην 'ευκολία τοποθέτησης' ή στα 'ρυθμιστικά'. Είναι κάτι που θα ψάχνω να το δω πλέον σταδιακά στα καλά ηχεία. (Βέβαια σχετικά φθηνό είναι το dirac)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.103
Στις πρώτες θέσεις θα περιελάμβανα -προσωπικά- και dsp δυνατότητες παραμετροποίησης σε σχέση με τον χώρο, αν και είμαι βέβαιος ότι το εννοείς στην 'ευκολία τοποθέτησης' ή στα 'ρυθμιστικά'. Είναι κάτι που θα ψάχνω να το δω πλέον σταδιακά στα καλά ηχεία.
Συμφωνώ και επαυξάνω. ;)

Reaction score
2.131
Το σε ποια επιλογή θα καταλήξουμε, νομίζω πως είναι απλό. Κρίνεται από 3 παραμέτρους ΜΟΝΟ, τις εξής:

Απόκριση συχνότητας
Μέγιστο SPL
Εμφάνιση - όγκος - ευκολία τοποθέτησης
Με βαση αυτες τις παραμετρους εχουμε τα εξης:
Presonus Sceptre 8
Frequency Response (-3 dB) 46 Hz - 20 kHz
LF Amplifier Power (@ 4Ω) 90W
HF Amplifier Power (@ 4Ω) 90W
Peak SPL (@ 1 meter) 116 dB
+ Temblor T10
Frequency Response 20 Hz – 200 Hz
THD 0.019% @ power <160W
Amplifier Power 250W peak, 170W RMS
Peak SPL at 1m 113 dB

Neuman KH310
Free field frequency response 34 Hz - 21 kHz, ± 3 dB
Pass band free field frequency response 36 Hz - 20 kHz, ± 2 dB
Total harmonic distortion < 0.5 % at 95 dB SPL at 1 m > 85 Hz
Max. SPL in full space / calc. in half space
at 3% THD at 1m 110.3 / 116.3 dB SPL
(averaged between 100 Hz and 6 kHz)
Bass capability: Max. SPL in half space
at 3% THD at 1m 104.5 dB SPL
(averaged between 50 Hz and 100 Hz)
Max. short term SPL with IEC-weighted noise (IEC 60268-5) at 1 m, in typical listening conditions 113 dB(C) SPL

Who is the winner?

Reaction score
2.566
ψ
Ενεργά εργαλειάκια,ωραία για τα σαλόνια μας!
Λίγο τσιμπημένα βέβαια...
33
55
Ομορφούτσικα είναι...θα τους έλεγα όμως τίποτα που δε γράφουν -db στο κάτω όριο συχνότητας, αλλά το 50.000hz (!!!) δε ξέχασαν να το επισημάνουν. Για spl ούτε λόγος...αλλά εντάξει, είναι "DSP-filtered with Quantum technology"... δηλαδή μπορεί να έχει dsp ή και να μην έχει, ανάλογα με το αν ο ακροατής ακούει προσεχτικά...:D

Reaction score
2.566
Με βαση αυτες τις παραμετρους εχουμε τα εξης:
Presonus Sceptre 8
Frequency Response (-3 dB) 46 Hz - 20 kHz
LF Amplifier Power (@ 4Ω) 90W
HF Amplifier Power (@ 4Ω) 90W
Peak SPL (@ 1 meter) 116 dB
+ Temblor T10
Frequency Response 20 Hz – 200 Hz
THD 0.019% @ power <160W
Amplifier Power 250W peak, 170W RMS
Peak SPL at 1m 113 dB

Neuman KH310
Free field frequency response 34 Hz - 21 kHz, ± 3 dB
Pass band free field frequency response 36 Hz - 20 kHz, ± 2 dB
Total harmonic distortion < 0.5 % at 95 dB SPL at 1 m > 85 Hz
Max. short term SPL with IEC-weighted noise (IEC 60268-5) at 1 m, in typical listening conditions 113 dB(C) SPL

Who is the winner?
Αυτό ξέρεις πόσο θα είναι στα sceptre?

Timaras

Reaction score
2.144
Ομορφούτσικα είναι...θα τους έλεγα όμως τίποτα που δε γράφουν -db στο κάτω όριο συχνότητας, αλλά το 50.000hz (!!!) δε ξέχασαν να το επισημάνουν. Για spl ούτε λόγος...αλλά εντάξει, είναι "DSP-filtered with Quantum technology"... δηλαδή μπορεί να έχει dsp ή και να μην έχει, ανάλογα με το αν ο ακροατής ακούει προσεχτικά...:D
Σίγουρα δεν στέκεται με τίποτα απέναντι στα στουντιακά ενεργά ειδικά σ'αυτές τις τιμές!
Όσο για το κάτω όριο που λες,η Magnat πάντα έτσι δεν κάνει?Εδώ για το tempus 33 (το μικρό παθητικό της 1ης σειράς των 270€) ανακοινώνει κάτω όριο 33hz :D.Ναι σίγουρα και σε reference level! :laugh:

Timaras

Reaction score
2.144
Απλά είναι στην κατηγορία των πιο ντιντήδικων ενεργών,των πιο consumerάδικων.
Αυτών που σε γλιτώνουν από τον ενισχυτή και τα καλώδια.
Που απλά συνδέεσαι και ακούς τη μουσική σου!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.103
Who is the winner?
Ευκολακι.

Για έως 20τμ, το 310 θα υπερέχει αισθητά, και δε θα χρειαστεί σαμπ.

Για πάνω από 20τμ, το 310 θέλει οπωσδήποτε σαμπ, οπότε αδυνατεί να ανταγωνιστεί ακόμα και το πρισόνους, όταν το δεύτερο διαθέτει σαμπ. ;)

Δηλαδή, η υπεροχή των μεσαίων του 310 λόγω του εξαιρετικού μιντ, πάει περίπατο όταν δε καλύπτεται στοιχειωδώς η απόκριση στο φάσμα. Θα ακούγεται σαν ασθενικό ραδιοφωνακι, ενώ το πρισόνους με το σαμπ θα είναι γεμάτο, πλήρους φάσματος.
Οι επιμέρους διαφορές ολικής αρμονικής παραμόρφωσης, περνάν σε δεύτερη μοίρα όταν υπάρχουν χάσματα στη φόρτιση του χώρου.

Γι'αυτό οι πιο σημαντικές παράμετροι στην αναπαραγωγή, κατά κοινή παραδοχή, είναι η απόκριση συχνότητας και η στάθμη. Όλοι κατά βάση αυτό ψάχνουν. Ηχείο που να έχει γκάζια, και να γεμίζει σωστά το χώρο στο μπάσο. Αυτά λέω εδώ και μία δεκαετία..

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.103
Δεν θα πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα του "ποιό είναι καλύτερο" γενικά, διότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα για καμία εφαρμογή. Το "καλύτερο" υπάρχει μόνο με συγκεκριμένη βάση αναφοράς.

Ακόμα και μεταξύ 2 ηχείων, καλύτερο που; Στο μπάσο; Στα μεσαία; Στις στάθμες; Στις παραμορφώσεις; Στο στεπ ρισπονς; Σε μικρό χώρο; Σε μεγάλο; Σε μικρή απόσταση ακρόασης; Σε μεγάλη; Σε κλαμπ; Σε στάδιο για συναυλία; Που;

Στις αγορές μας, υπάρχει η βέλτιστη επιλογή για κάθε υλοποίηση, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πιο κατάλληλο ηχείο για ένα συγκεκριμένο χώρο, κι όχι το καλύτερο ηχείο γενικά και αόριστα.

Κλασσικό παράδειγμα το βατ και παπι, ή το ATC το 300-αρι για χώρο 10τμ. Για καμπινέ που λέω. Δε πα να'ναι κορυφαία ηχεία γενικά και αόριστα; Σε τέτοιο χώρο ένα ηχείο ασήμαντου κοστολογιου θα τα σκίσει.

Reaction score
305
1. Ενεργό κρός,
2. waf απογειωμένο,
3. ψηφιακά ενισχυτικά 480W
4. αναλογική είσοδος (RCA) και ψηφιακές είσοδοι ενσύρματες και ασύρματες (wi-fi και bluetooth)
5. dsp τοποθέτησης
6. Έλεγχος από app
7. Αναπαραγωγή όλων των γνωστών φορμά από nas
8. Spotify connect και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες
9. Τιμή 2.199 ευρώ.

Ποιο είναι;

Αυτό, 1-0.

Έχει όμως το βασικότερο μειονέκτημα. Δεν είναι hi-end. Δεν μπορείς να το πειράζεις. Απλώς το βάζεις και παίζει. Και μάλλον από αυτούς που μιλούν γι' αυτό παίζει και πολύ δυνατά.

Κάποιοι άλλοι, κάπου αλλού, έχοντας τεχνογνωσία και παράδοση στον ήχο, ασχολήθηκαν για μας και έλυσαν προβλήματα που μας απασχολούν, παρουσιάζοντας προιόντα για το σήμερα με τιμές που δικαιολογούν αυτό που παίρνεις. (Και να σημειώσουμ ότι δεν ασχολούνται με βυνίλια εδώ και πολλά χρόνια.). Προιόντα για οικία, όχι για επαγγελματικό χώρο.

Πρέπει ένας χομπίστας του hi-fi να του δώσει μια ευκαιρία ακρόασης;

Reaction score
15.469
Πρέπει ένας χομπίστας του hi-fi να του δώσει μια ευκαιρία ακρόασης;
Μια ευκαιρια για ακροαση γιατι οχι !
Ενας μουσικοφιλος (σκετο) ισως πρεπει να το αγορασει παρ΄αυτα.
Ενας χομπιστας του χα'ι φα'ι ομως
θελει τα καλωδια να κρεμουνται,
λεντακια (μπλε) η' δυνατο ν' αναβοσβηνουν,
να μπορει να τα συνδεει ποτ' ετσι ποτε αλλιως.
Να, εγω προχτες τα ξεσκονισα - παιξανε καλυτερα,
χτες αλλαξα τη θεση του ρακ - καθαρισα τους ακροδεκτες - παιξανε ακομα πιο καλα.
Το παιρνεις ... και μετα ?
μετα ερχεται ο καθε ασχετος και πατει ενα πλε'υ και σου λεει (κοιταζει λεγοντας) αυτο ειναι ολο ?
... ενω στο δικο μου ας πουμε θελει κι ενα ζορι να το βαλεις μπροστα -
το ιδιο ειναι ?
Μετα ειναι και το αλλο ... καθομαι ωρες και λογαριαζω ποσα βατ θελω και γιατι ο ενας λεει ετσι κι ο αλλος αλλιως ,τα ντι μπι ,τα εσπιελ μου μεσα ... βασανιζομαι (ισως τσαμπα) και περνα η ωρα - ξεχνιεμαι ...
αμα ερθει ο αλλος και μου τα λυσει (παρει) αυτα, εγω τι θα κανω υστερα ?
μουσικη θ' ακουω ?

Δε ξερω ... προβληματιζομαι ...

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
εγω τι θα κανω υστερα ?
Δεν ξέρω τι θα κάνεις εσύ προσωπικά ούτε ο κάθε μεμονωμένος χομπίστας, αλλά μια γενική εκτίμηση μπορώ να την κάνω.

Αφού λοιπόν ο υποθετικός αυτός χομπίστας αγοράσει τα ενεργά του ηχεία και τα ευχαριστηθεί, ίσως χωρίς πολλούς περισπασμούς, καθώς de facto έχουν αρκετά θέματα λυμένα, κατόπιν θα υποπέσουν στην αντίληψή του κάποια καλύτερα ενεργά ηχεία με καλύτερα μεγάφωνα, καλύτερες ενισχυτικές βαθμίδες, καλύτερες ενσωματωμένες τεχνολογίες.
Οπότε αν τα οικονομικά του το επιτρέπουν, θα τα βγάλει στο σφυρί και θα προχωρήσει στην επόμενη ενεργή αγορά του κ.ο.κ.

Γιατί αυτά τα πράγματα είναι στη φύση του χόμπι, δε χαρακτηρίζουν μόνο μία συγκεκριμένη κατηγορία χομπιστών που αρέσκεται να ακούει διαφορετικά, ούτε φυσικά είναι μεμπτό ή καταδικαστέο.

Μία ματιά, άλλωστε, αν ρίξουμε στις αγγελίες του forum τους τελευταίους μήνες, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει μία μικρή αλλά αισθητή αύξηση στις πωλήσεις ενεργών ηχείων φυσική απόρροια της παρώθησης που υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ουδείς απαλλάσσεται από το "ελάττωμα", αν βεβαίως μπορεί να νοηθεί ως ελάττωμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.187
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90