- Reaction score
- 140
Δεν είπα για όλους είπα 10 % άντε 15 και εγώ δεν είμαι μέσαΥπάρχουν χρυσάφια μεσα στο σαϊτ Οι νεώτεροι καντε τον κοπο και ψαξτε .Θα σαν λυθουν πολλές απορίες
Last edited by a moderator:
Δεν είπα για όλους είπα 10 % άντε 15 και εγώ δεν είμαι μέσαΥπάρχουν χρυσάφια μεσα στο σαϊτ Οι νεώτεροι καντε τον κοπο και ψαξτε .Θα σαν λυθουν πολλές απορίες
Στον παλιό ρε...αίσχος!Κανε ένα τεστ με τους φίλους σου έτσι από περιέργεια κάντε ακρόαση - σύγκριση σε μηχανήματα άλλα χωρίς κανένας να ξέρει τοις τιμές τους, και μετά πες μας πόσοι ήταν βαθεια νυχτωμένοι
Στις πρώτες θέσεις θα περιελάμβανα -προσωπικά- και dsp δυνατότητες παραμετροποίησης σε σχέση με τον χώρο, αν και είμαι βέβαιος ότι το εννοείς στην 'ευκολία τοποθέτησης' ή στα 'ρυθμιστικά'. Είναι κάτι που θα ψάχνω να το δω πλέον σταδιακά στα καλά ηχεία. (Βέβαια σχετικά φθηνό είναι το dirac)Το σε ποια επιλογή θα καταλήξουμε, νομίζω πως είναι απλό. Κρίνεται από 3 παραμέτρους ΜΟΝΟ, τις εξής:
Απόκριση συχνότητας
Μέγιστο SPL
Εμφάνιση - όγκος - ευκολία τοποθέτησης
Και φυσικά αξιολογούνται θετικά πρόσθετες δυνατότητες, όπως ύπαρξη Ντακ, ρυθμιστικών, τρόπων διασύνδεσης, Wi-Fi, κλπ..
Συμφωνώ και επαυξάνω.Στις πρώτες θέσεις θα περιελάμβανα -προσωπικά- και dsp δυνατότητες παραμετροποίησης σε σχέση με τον χώρο, αν και είμαι βέβαιος ότι το εννοείς στην 'ευκολία τοποθέτησης' ή στα 'ρυθμιστικά'. Είναι κάτι που θα ψάχνω να το δω πλέον σταδιακά στα καλά ηχεία.
Με βαση αυτες τις παραμετρους εχουμε τα εξης:Το σε ποια επιλογή θα καταλήξουμε, νομίζω πως είναι απλό. Κρίνεται από 3 παραμέτρους ΜΟΝΟ, τις εξής:
Απόκριση συχνότητας
Μέγιστο SPL
Εμφάνιση - όγκος - ευκολία τοποθέτησης
Ομορφούτσικα είναι...θα τους έλεγα όμως τίποτα που δε γράφουν -db στο κάτω όριο συχνότητας, αλλά το 50.000hz (!!!) δε ξέχασαν να το επισημάνουν. Για spl ούτε λόγος...αλλά εντάξει, είναι "DSP-filtered with Quantum technology"... δηλαδή μπορεί να έχει dsp ή και να μην έχει, ανάλογα με το αν ο ακροατής ακούει προσεχτικά...
Αυτό ξέρεις πόσο θα είναι στα sceptre?Με βαση αυτες τις παραμετρους εχουμε τα εξης:
Presonus Sceptre 8
Frequency Response (-3 dB) 46 Hz - 20 kHz
LF Amplifier Power (@ 4Ω) 90W
HF Amplifier Power (@ 4Ω) 90W
Peak SPL (@ 1 meter) 116 dB
+ Temblor T10
Frequency Response 20 Hz – 200 Hz
THD 0.019% @ power <160W
Amplifier Power 250W peak, 170W RMS
Peak SPL at 1m 113 dB
Neuman KH310
Free field frequency response 34 Hz - 21 kHz, ± 3 dB
Pass band free field frequency response 36 Hz - 20 kHz, ± 2 dB
Total harmonic distortion < 0.5 % at 95 dB SPL at 1 m > 85 Hz
Max. SPL in full space / calc. in half space
at 3% THD at 1m 110.3 / 116.3 dB SPL
(averaged between 100 Hz and 6 kHz)
Bass capability: Max. SPL in half space
at 3% THD at 1m 104.5 dB SPL
(averaged between 50 Hz and 100 Hz)
Max. short term SPL with IEC-weighted noise (IEC 60268-5) at 1 m, in typical listening conditions 113 dB(C) SPL
Who is the winner?
Σίγουρα δεν στέκεται με τίποτα απέναντι στα στουντιακά ενεργά ειδικά σ'αυτές τις τιμές!Ομορφούτσικα είναι...θα τους έλεγα όμως τίποτα που δε γράφουν -db στο κάτω όριο συχνότητας, αλλά το 50.000hz (!!!) δε ξέχασαν να το επισημάνουν. Για spl ούτε λόγος...αλλά εντάξει, είναι "DSP-filtered with Quantum technology"... δηλαδή μπορεί να έχει dsp ή και να μην έχει, ανάλογα με το αν ο ακροατής ακούει προσεχτικά...
Μας γκ@βλωσες βραδιατικα... Άντε να ακούσω τώρα...
Ευκολακι.Who is the winner?
Αυτόν τον έβαλα μέσα στο 10%Στον παλιό ρε...αίσχος!
Μια ευκαιρια για ακροαση γιατι οχι !Πρέπει ένας χομπίστας του hi-fi να του δώσει μια ευκαιρία ακρόασης;
Χαχαχαχαχα, έλιωσα λεμεεεεγω τι θα κανω υστερα ?
μουσικη θ' ακουω ?
Δεν ξέρω τι θα κάνεις εσύ προσωπικά ούτε ο κάθε μεμονωμένος χομπίστας, αλλά μια γενική εκτίμηση μπορώ να την κάνω.εγω τι θα κανω υστερα ?