Ενεργά στο σαλόνι

Reaction score
6.236
Το adam s3x v είναι τζάμπα. Τιμή χώμα πραγματικά. Πάρτο και ξεμπερδεψες από ηχεία. Δεν έχει σχεση με κανένα άλλο ηχειο αυτης της τιμής. Αν αντέχεις να πας στο διχιλιαρο θα έχεις πάρει ηχεία του τετραχιλιαρου. Πλάκα πλάκα εσύ @costas EAR πως και δε τα έχεις τσιμπήσει ακόμα αυτά; Βάζεις και το το s3h για κεντρικό και 6 τέτοια με τελικό budget κάτω των 10 χιλιάδων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.002
τελικό budget κάτω των 10 χιλιάδων.
Εχθρός του καλού, το καλύτερο, κι εχθρός του φθηνού, το φθηνότερο. 8-)

Η μάχη μεταξύ των δύο, όσο πάει και μετατοπίζεται προς το δεύτερο, καθώς το φθηνότερο είναι ανά πάσα στιγμή πιο ...δελεαστικό και πιθανότατα και πιο λογικό. :p

Reaction score
3.486
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δε μπορούμε να ξεχνάμε πως τα ηχεία αυτά είναι εργαλεία δουλειάς για κάποιους. Για παράδειγμα είπα πως τα krk rokit είναι απαράδεκτα ηχεία και το πιστεύω. Έλα όμως που τα μισά στούντιο έχουν αυτά τα ηχεία, κάποιος λόγος υπάρχει και σίγουρα η εταιρία κι ο σχεδιαστής τους ξέρει τι έχει φτιάξει και γιατί.
Εδώ θα διαφωνήσω.Ολα τα σοβαρά στούντιο έχουν τα απαράδεκτα αλλά τόσο απαραίτητα ns10 yamaha.

Reaction score
1
Εχθρός του καλού, το καλύτερο, κι εχθρός του φθηνού, το φθηνότερο. 8-)

Η μάχη μεταξύ των δύο, όσο πάει και μετατοπίζεται προς το δεύτερο, καθώς το φθηνότερο είναι ανά πάσα στιγμή πιο ...δελεαστικό και πιθανότατα και πιο λογικό. :p
Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου. :hi:
(Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δίνουν πάρα πολλά λεφτά για πάρα πολύ μικρές διαφορές)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.002
Πλάκα πλάκα εσύ @costas EAR πως και δε τα έχεις τσιμπήσει ακόμα αυτά; Βάζεις και το το s3h για κεντρικό και 6 τέτοια με τελικό budget κάτω των 10 χιλιάδων.
Ας το δούμε:
Το S3H στα 2.800€ και ψηφιακή είσοδος.
Τα 6 τεμάχια S3X-V στα 1.200€ έκαστο, χωρίς ψηφιακή είσοδο, μπορεί να μπει αργότερα, δε ξέρω το κόστος.

Η πρότασή σου, ιδιαίτερα αξιόλογη, κοστίζει 10.000€ ακριβώς, και προφανώς χρειάζεται και σαμπ, το οποίο ας πούμε ότι βγαίνει με 2 χιλιάρικα. Άρα το κουστούμι πάει στα 12.000€.

Σχόλια: Είναι λιγο "ακριβό" το κεντρικό σε αυτή την πρόταση, και ανώτερο των υπολοίπων. Δεν έχει τη σωστή "ισορροπία" θα έλεγα.

7 τεμάχια S3X-V είναι πιο λογική επιλογή, και κοστίζουν 8.400€.

Κακά τα ψέματα, για τα 2 πίσω ηχεία, το να είναι S3X-V είναι υπερπαραγωγή. Σωστό μεν, αδιαμφισβήτητα, αλλά θα μπορούσε να είναι κι ένα πιο οικονομικό της φίρμας, όπως το Α7X, στα 550€ έκαστο. Έτσι, το συνολικό μπάτζετ, μαζεύεται στα 7.100€.

Αυτά θα είναι τα πιο αποδοτικά 7 χιλιάρικα στο χώρο του ήχου.

+2 χιλιάρικα το σαμπ, είσαι σύνολο στα 9.
Εδώ είσαι. Από 12 πάει στα 9, δηλαδή 25% φτηνότερα. Νομίζω ότι πρόκειται για το ιδανικό σενάριο οικονομικής επιλογής.

Και αργότερα, 2 ακόμα Α7Χ στο ταβάνι για ατμος, και να το 10-χίλιαρο με όλα μέσα, μαζί με του ταβανιού.

Προσωπικά, θα δω αν τυχόν μπορώ να έχω κάτι ανάλογο, με ακόμα λιγότερα χρήματα. Μπορεί και να μου βγει.

Και βέβαια δεν βιάζομαι, διότι δεν έχω τελειώσει με το πρότζεκτ εξερεύνησης των δυνατοτήτων των μαγκνεπαν. Έχουν ακόμα λίγο ζουμί να μου δώσουν. Θα το πιω όλο το ποτήρι τους, να χορτάσω αυτήν την απόλαυση. ;)

Reaction score
4.587
Εδώ θα διαφωνήσω.Ολα τα σοβαρά στούντιο έχουν τα απαράδεκτα αλλά τόσο απαραίτητα ns10 yamaha.
Ναι αυτό που λες ίσχυε παλιά, πλέον μόνο κανένας "παππούς" παραγωγός μπορεί να έχει ακόμα ns10, ποιος άλλωστε ασχολείται με παθητικά μόνιτορ?

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως χρησιμοποιούν τα krk, επίσης σαν συμπληρωματικά όχι σαν main, διότι προσομοιάζουν στον ήχο των ακουστικών και σε αυτό που γουστάρουν οι πιτσιρικάδες (hip hop, έντονο beat κτλ) που είναι το target group κάθε μουσικού παραγωγού.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.002
Στα κλαϊν μαϊν, το αντίστοιχο "παιχνίδι" οικονομικής επιλογής, γίνεται με μίξη 310 και 120.
Οι διαφορές μεταξύ τους είναι τέτοιες, που επιτρέπουν την "μίξη", αρκεί να υποστηρίζονται "σωστά" στις κάτω οκτάβες:

Screenshot_20180818-184528.png

Αυτά βέβαια, για πολυκάναλο ήχο.

Για απλό δικάναλο, υπάρχει και το πικάπ.:p:D:lol:

Reaction score
6.236
Για τα α7χ για sr δε το προτεινα για λόγους ομοιομορφίας αν και εγώ σιγουρα θα έβαζα και τα 4 sr α7χ. Κεντρικό θα κράταγα το s3h γιατί για χρηση home cinema θα είναι σαφώς ανώτερο από το s3x v και είμαι σίγουρος ότι τα LR θα μπορούν να ακολουθησουν άνετα. Άρα με 7200 είσαι κομπλέ.

Reaction score
460
Ναι αυτό που λες ίσχυε παλιά, πλέον μόνο κανένας "παππούς" παραγωγός μπορεί να έχει ακόμα ns10, ποιος άλλωστε ασχολείται με παθητικά μόνιτορ?
Μην το λες αυτό, σε πολλά μεγάλα στούντιο της Αμερικής ,ακόμα,φιγουράρει μπροστά για nearfield το Proac studio 100 και ο μεγάλος rick Rubin πήρε Harbeth και έμεινε έκπληκτος από το translation τους!

Reaction score
4.587
Μην το λες αυτό, σε πολλά μεγάλα στούντιο της Αμερικής ,ακόμα,φιγουράρει μπροστά για nearfield το Proac studio 100 και ο μεγάλος rick Rubin πήρε Harbeth και έμεινε έκπληκτος από το translation τους!
Και το abbey road έχει b&w. Σίγουρα ο καθείς όπως βολεύεται και σίγουρα έχει κάποιο λόγο (σοβαρό που δε γνωρίζουμε) που το κάνει.

Reaction score
71
κρκ και σοβαρά στούντιο δεν πάνε μαζί imo,είναι καθαρά home studio ηχείο για πιτσιρικάδες
που ακούν hip hop και τους αρκεί ένα μπάσο που βαράει ,θολό ή όχι δεν έχει σημασία αρκεί να βαράει,
Στις ακριβότερες σειρές αλλάζει λίγο το πράγμα ως ένα σημείο.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως χρησιμοποιούν τα krk
...γιατί προσομοιώνουν τα μπήτς μπάη ντρε... :D
(προς το καλύτερο βέβαια :p ).

Γενικά, ώς αναπαραγωγείς ακριβείας, και τα δυό είναι γτπκ...
Δηλ. τιμώνται πάνω απ΄το 1000% της αξίας τους... :roflmao:

Reaction score
3.486
Πότε απο τα 8 κατοστάρικα φτάσαμε στα 8 χιλιάρικα δεν το κατάλαβα!!!!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis