Ενισχυτής - Ηχεία

Reaction score
1
Ο χώρος σου οριακά σηκώνει ένα ηχείο σαν το εν λόγω Magnat. Τα 4 Ω που πέφτει η αντίσταση του απαιτούν στιβαρό ενισχυτή αν δε θέλεις να έχεις υποέλεγχο ο οποίος, και λόγο του σχετικά μικρού χώρου σου ,θα είναι πολύ ενοχλητικός.
Ωχ! Οχι δεν θέλω ούτε υποέλεγχο, ούτε υπερέλεγχο...
Όταν λες ότι ο χώρος οριακά σηκώνει ένα ηχείο σαν το εν λόγω Magnat, είναι θέμα όγκου του ηχείου ή των watt του; Και πως υπολογίζεται; (ή κανενα λιγκ να ξεστραβωθώ)

Δηλαδή για τι ηχεία πρέπει να δώ; (μη ξεχνάμε ότι θα αλλάξω και ενισχυτή ίσως ΝΑD 325 ή ΥΑΜΑΗΑ 496)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Ωχ! Οχι δεν θέλω ούτε υποέλεγχο, ούτε υπερέλεγχο...
Όταν λες ότι ο χώρος οριακά σηκώνει ένα ηχείο σαν το εν λόγω Magnat, είναι θέμα όγκου του ηχείου ή των watt του; Και πως υπολογίζεται; (ή κανενα λιγκ να ξεστραβωθώ)

Δηλαδή για τι ηχεία πρέπει να δώ; (μη ξεχνάμε ότι θα αλλάξω και ενισχυτή ίσως ΝΑD 325 ή ΥΑΜΑΗΑ 496)
Το τι <<σηκώνει>> ένας χώρος έχει να κάνει με τις φυσικές του διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος). Ο ήχος, από τη φύση του είναι κύμα ενεργειακό, με χαρακτηριστικό του το μήκος κύματος. Οι διαστάσεις του δωματίου κανονίζουν το κάτω άκρο συχνοτήτων που μπορεί να δεχτεί ο χώρος χωρίς πρόβλημα.
Τα 6,5 μέτρα που είναι η μεγάλη διάσταση του χώρου σου αντιστοιχούν σε μήκος κύματος συχνότητας 53 Hz (κύκλων). Περίπου μια συχνότητα (έχει σχέση και το ύψος) 41 κύκλων είναι η κατώτερη που δε θα δημιουργεί προβλήματα στο χώρο σου. Βέβαια η απόκριση που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές ηχείων πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ένα ηχείο με δύο woofer 6,5 ιντσών είναι κοντά σε αυτή τη συχνότητα.

Reaction score
1
Στη μάνα σου το είπες .....

Σοβαρά τώρα Χίλια ευχαριστώ.:622:

Δεν είμαι άσχετος, καταλαβαίνω αρκετά, από πιτσιρίκος ασχολούμαι με DIY, ηλεκτρονικά, FM, πομπούς, (προ) ενισχυτές, αλλά από θεωρία λίγη και τα έχω παρατήσει εδώ και πολλά χρονια.

Με τις ρυθμίσεις στους ενισχυτές (bass, middle, treble) δεν βελτιώνεται η κατάσταση ή μιλάμε πάντα για direct ήχο;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Συνήθως έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο direct αλλά μου έχει συμβεί και το αντίθετο ή να μην υπάρχουν ακουστές διαφορές, ειδικά αν δε το επιτρέπουν τα συνοδά μηχανήματα. Εσύ θα το κρίνεις αυτό πάντως γενικά σου προτείνω όχι ακραίες ρυθμίσεις. Το πολύ δύο πάνω ή δύο κάτω.

Reaction score
1
O Yamaha 497 είναι τελικά λιγος για τα Μagnat Monitor 1000;
(αν και μάλλον θα πάω σήμερα να τα ακούσω)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Πάρε τον μεγάλο ΥΑΜΑΗΑ για να είσαι σίγουρος. Νομίζω πως τα Magnat έχουν το σωλήνα του bass reflex στο πίσω μέρος οπότε υπολόγισε μια απόσταση 30-40 πόντους της πλάτης του ηχείου από τον τοίχο.

Reaction score
1
OK σε υπερ ευχαριστώ.

Θα πάω να ακούσω αυτά και 2-3 ηχεία που έχω υπὀψιν μου μπας και βγάλω άκρη....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.172
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi