Ενισχυτες pioneer RS A9 και RS A7

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: Ενισχυτες pioneer RS A9 και RS A7

Υποπτεύομαι πως ναι. Όσες φορές τους άκουσα έξω και ειδικά στα αυτοκίνητά τους έπαιζαν απίθανα.
Πάντα είχα την απορία, τα μεγάφωνά τους δεν είναι καλύτερα, τα cd σχεδόν ίδια, να ακούν λίγο καλύτερα από εμάς άιντε να το πάρει το ποτάμι, αυτοί οι ενισχυτές είναι τόσο καλύτεροι?
Μήπως είναι κάτι άλλο και μας διαφεύγει?......

Reaction score
0

cd εχουμε σχεδον το ιδιο,μεγαφωνα εχουμε αρκετα καλα,ενα μαστερ μαστορα με αυτια καλα για ρυθμιση(αυτος δεν ειναι μαστορας ειναι πολυεργαλειο) εχουμε, αιντε να δουμε ποσο μεγαλη διαφορα εχουν αυτοι οι παλιοενισχυτες με εναν επισης καλο ενισχυτη.
η οντως παιζει κατι αλλο?????????????????????

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382

Υποπτεύομαι πως ναι. Όσες φορές τους άκουσα έξω και ειδικά στα αυτοκίνητά τους έπαιζαν απίθανα.
Πάντα είχα την απορία, τα μεγάφωνά τους δεν είναι καλύτερα, τα cd σχεδόν ίδια, να ακούν λίγο καλύτερα από εμάς άιντε να το πάρει το ποτάμι, αυτοί οι ενισχυτές είναι τόσο καλύτεροι?
Μήπως είναι κάτι άλλο και μας διαφεύγει?......
Πιθανόν η ισοτάθμιση και το x-over σε ψηφιακό,πλέον,επίπεδο.
Αν και,λογικά,δεν θα υστερεί ούτε σε ποιότητα υλικών ούτε σε σχεδιαστικό κύκλωμα.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Γιώργο οι επεξεργαστές είναι σχεδόν ίδιοι, εντάξει ο d7 είναι σίγουρα καλύτερος από τον ρ90 αλλά μιλάμε το αυτοκίνητο της pioneer είναι πάντα εκνευριστικά καλό, σε σημείο που αν δεν καταλάβεις ότι μπαίνεις σε κάθισμα αυτοκινήτου αναρωτιέσαι ποιανού σπίτι είναι αυτό. Πάει κάπου το φτωχό μου μυαλουδάκι αλλά δεν είμαι σίγουρος. Αυτοκίνητα εκτός team pioneer πχ DLS παίζουν εξαιρετικά καλά και ειδικά αυτό του jaka, όμως είναι σε επίπεδο λίγο, θες και πολύ (δε νομίζω) καλύτερο από τα δικά μας.
Της pioneer, το ένα το καλό, έχει το "κάτι τις ακόμα"... και ακούγεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αφιερώνει δυο χρόνια μέχρι να το δούμε-ακούσουμε στους τελικούς. Εμείς τα φτιάχνουμε σε λίγους μήνες και τα ρυθμίζουμε σε μια βδομάδα.

Δυστυχώς δεν μας δόθηκε και δε νομίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε δοκιμή τέτοιου ενισχυτή, τουλάχιστον να ξέραμε αν είναι καλύτερος από έναν McIntosh.

Reaction score
245
Re: Απάντηση: Ενισχυτες pioneer RS A9 και RS A7

Δυστυχώς δεν μας δόθηκε και δε νομίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε δοκιμή τέτοιου ενισχυτή, τουλάχιστον να ξέραμε αν είναι καλύτερος από έναν McIntosh.
Ποτε δεν ξερεις.Μπορει και να βρεθει κανενας του χρονου που να εχει εστω και εναν απο αυτους!!!!!!!!

Reaction score
0

ειναι αλλα μην ξεχνας τακη οτι παιζει μεγαλο ρολο καλου ταιριαγματος ηχειων-ενισχυτων και ειπαμε..............ενα ζευγαρι καλα αυτια.

Reaction score
245

ειναι αλλα μην ξεχνας τακη οτι παιζει μεγαλο ρολο καλου ταιριαγματος ηχειων-ενισχυτων και ειπαμε..............ενα ζευγαρι καλα αυτια.
Τα εχουμε τα πιο πολλα απο οσα λες.Ενα D7 θελουμε μονο και μην με προκαλεις γιατι σε μια εβδομαδα θα μου ερθουνε περιπου 5.000 ''αναδρομικα''.
Με τρωει ο κολος μου βλεπεις εδω και καιρο,αλλα παλι λεω,αστο γιατι ερχονται δυσκολες ημερες.

Reaction score
245

To τελειωνεις η' το εριξες στις παραλιες,με φραπεδουμπες και κυαλια???

Reaction score
0

κατι γινεται αλλα εχω αρκετη δουλιτσα ακομα.και εγω βλεπω να ερχεται δυσκολος χειμωνας γι'αυτο θα κατσω στα αυγα μου προς το παρων......................

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382

Γιώργο οι επεξεργαστές είναι σχεδόν ίδιοι, εντάξει ο d7 είναι σίγουρα καλύτερος από τον ρ90 αλλά μιλάμε το αυτοκίνητο της pioneer είναι πάντα εκνευριστικά καλό, σε σημείο που αν δεν καταλάβεις ότι μπαίνεις σε κάθισμα αυτοκινήτου αναρωτιέσαι ποιανού σπίτι είναι αυτό. Πάει κάπου το φτωχό μου μυαλουδάκι αλλά δεν είμαι σίγουρος. Αυτοκίνητα εκτός team pioneer πχ DLS παίζουν εξαιρετικά καλά και ειδικά αυτό του jaka, όμως είναι σε επίπεδο λίγο, θες και πολύ (δε νομίζω) καλύτερο από τα δικά μας.
Της pioneer, το ένα το καλό, έχει το "κάτι τις ακόμα"... και ακούγεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αφιερώνει δυο χρόνια μέχρι να το δούμε-ακούσουμε στους τελικούς. Εμείς τα φτιάχνουμε σε λίγους μήνες και τα ρυθμίζουμε σε μια βδομάδα.

Νικόλα απο την στιγμή που η σύνδεση είναι ψηφιακή,απ ότι βλέπω, τότε δεν μας πολυενδιαφέρει η πηγή(στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Απ ότι βλέπω,διορθώστε με αν κάνω λάθος,οι ενισχυτές αυτοί(ειδικά ο 9αρης) είναι τέρατα επεξεργασίας δίνοντας σε κάποιον την δυνατότητα να στήσει ένα σύστημα ενίσχυσης όπου όλες οι επεξεργασίες(ειδικά το κροσσάρισμα και η μέτρηση του χώρου του αυτοκινήτου) γίνονται σε ψηφιακό επίπεδο προσφέροντας τρομερές δυνατότητες.
Μπορείς δλδ να στήσεις ένα 3δρομο σε κάθε πόρτα (το οποίο βέβαια χρειάζεται μινιμουμ 5 ενισχυτικές βαθμίδες) και να το φέρεις με ακρίβεια που δεν γίνεται αν πας αναλογικά.Κατ ουσίαν είναι dac ισχύος και όχι ενισχυτές,με ταυτόχρονη δυνατότητα room tuning(κάτι στο οποίο έχει μεγάλη και αποτελεσματικότατη εμπειρία αν κρίνω απ τους οικιακούς της ενισχυτές).
Το ''ψαγμένο'' της υπόθεσης φαίνεται και απο το γεγονός ότι χρησιμοποιούν FIR φίλτρα αντί για IIR.

Βέβαια το κόστος εκτινάσεται καθότι για μια πλήρης υλοποίηση βλέπω κάποιος να θέλει μίνιμουμ καμιά 10αριά χιλιάρικα μόνο για τους ενισχυτές.
Και όχι δεν θεωρώ ότι παίρνοντας μόνο έναν 9άρη ή εναν 7άρη κάποιος καθαρίζει καθότι δεν εκμεταλεύται ούτε στο 1/4 της δυνατότητες που του παρέχονται.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτες pioneer RS A9 και RS A7

Δεν ειναι λιγο ψοφιμια απο βατ??????
Αν συνδυαστεί με ένα σετ μεγαφώνων που κόβεται απο αναλογικό cross τότε ναι είναι ψοφίμια.
Αλλα αν πάει κάθε ενισχυτής σε ένα μεγαφωνάκι(και το cross γίνει απο τους ίδιους τους ενισχυτές) τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην.Κάτι που απ ότι καταλαβαίνω είναι και η πρόθσεη της Pioneer βάση του σχεδιασμού τους.
Οπότε Τάκη αν είναι να πάρεις μόνο έναν αστο καλύτερα.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Γιώργο συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου ότι είναι θέμα dac στον κάθε ενισχυτή χωριστά. Είναι όμως τέτοια η διαφορά που τον κάνει να είναι τόσο καλύτερος? και γιατί να μην χρησιμοποιεί ξεχωριστό dac καλύτερο (after market) κρατώντας μόνο τα cross + eq από τον επεξεργαστή. Οι υποψίες μου δημιουργήθηκαν επειδή δεν αφήνουν ποτέ να ακούσουμε δικό μας δισκάκι και γενικά είναι αρκετά καχύποπτοι όταν θελήσει κάποιος να ακούσει λίγο πιο εμπεριστατωμένα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382

Γιώργο συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου ότι είναι θέμα dac στον κάθε ενισχυτή χωριστά. Είναι όμως τέτοια η διαφορά που τον κάνει να είναι τόσο καλύτερος? και γιατί να μην χρησιμοποιεί ξεχωριστό dac καλύτερο (after market) κρατώντας μόνο τα cross + eq από τον επεξεργαστή.
Δεν ξέρω τι κυκλοφορεί σε dac αυτοκινήτου.Πάντως το τσιπάκιον που λέει ότι φοράει είναι πανίσχυρο.Αν και υποπτέυομαι ότι μάλλον το eq είναι υπεύθυνο σε μεγαλύτερο βαθμό.
Οι υποψίες μου δημιουργήθηκαν επειδή δεν αφήνουν ποτέ να ακούσουμε δικό μας δισκάκι και γενικά είναι αρκετά καχύποπτοι όταν θελήσει κάποιος να ακούσει λίγο πιο εμπεριστατωμένα...
Ασχολίαστο :108:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.095
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21