Εντυπώσεις / Review από Laser Longthrow LG 810 PW μοντέλο παραγωγής 2021

Reaction score
31
Ξεφεύγοντας απο τις κλασικές σε ολους μας μάρκες προβολικών μέσων , θα ήθελα να αναφερθούμε κ στην προσπάθεια μιας εταιρίας κολοσσού που φτιαχνει πλεον τα παντα σε ηλεκτρονικα ειδη . Και φυσικά δεν ειναι άλλη απο την LG.

Έτσι δεν θα παρέλειπε να εχει στην γκαμα της και προβολικα προιοντα , μικρη γκάμα ομολογουμένως ακόμα αλλα ελπίζω πως θα είναι μονο η αρχη . Αν ασχοληθεί ποιό σοβαρά με την κατηγορία αυτή και διορθώσει κάποια πραγματάκια πιστεύω πως θα μπεί ακόμα πιο δυνατά στον χώρο αυτόν του προβολικού μέσου .

Ψάχνοντας για αναβαθμιση του πρωτου μου προβολικού μέσου το 2022 , (το οποίο παρεπιπτόντως έχει βγάλει τα λεφτα του 1000 φορές κ λίγες μπορει να λέω ), του εξαιρετικου Full HD τεχνολογιας bulb Optoma HD 80 DLP με το τεράστιο μονότσιπο των 0.95" υπήρχε η πεποίθηση πως θα κινομουν σε πιο ασφαλη νερα διαλεγοντας οπτομα νεότερης γενιάς ( safe επιλογη) ή Benq . Οι Κορυφαίοι JVC και Sony για το μαύρο αλλά και την εικόνα τους ήταν μακράν εκτός μπάτζετ και για γερά πορτοφόλια , ενώ παράλληλα δεν συμπαθούσα ποτέ τους epson.

Από την άλλη εγώ έψαχνα ένα προβόλι όσο γινόταν τέρμα value for money , κατηγορίας midrange , με αποδεκτές για την εποχή τεχνολογίες και καινοτομίες...με οσο τον δυνατόν μικρότερες και οχι χαοτικες διαφορές με τα πανάκριβα μοντέλα , κινούμενος σ ενα όριο μπάτζετ 2000 εως 3000 βαριά ευρώ , πράγμα εξ ορισμού δύσκολο και ακατόρθωτο σχεδόν να βρω τέτοιο προιον εκει έξω , γιατι 99% ότι πληρώνεις παίρνεις...αλλά ισχύει πάντα???

Η αλήθεια είναι πως στο ελληνικό φόρουμ , ελληνικά sites κτλ , ακόμα και από το skroutz θα πώ , δε είχα δει , όχι review , αλλά έστω και μια απλή αναφορά για τον προβολέα του τίτλου....

Έτσι μετά από εξονυχιστικό ψαξιμο στο νετ , κινούμενος σε αυτό το εύρος μπάτζετ , επεσαν στα μάτια μου θετικοτατα reviews του συγκεκριμενου προβολεα LG τον οποίο κ τελικα απέκτησα , μεταπηδώντας έτσι από bulb οχι σε Led αλλα σε laser προβολικό. Μάνι μανι πρώτο θετικό από κούτα...ξεμπέρδεψα από λάμπες!!

Μεγάλο το ρίσκο , τεράστιο θα πώ να ακουμπησω 2500 (αγορα 2022) σ ενα προβολικο (που τώρα έχει 2000...) ..στηριζόμενος σε reviews χωρίς να τον έχω δει live... κατι που λίγο αργότερα επιβεβαιωσα πανηγυρικά από τα ίδια μου τα ματια πλεον , ΑΛΛΑ μ ένα σημαντικό αρνητικό που δεν έχει να κάνει με τα specs του ή την γενικότερη απόδοση σαν προβόλι και θα εξηγήσω παρακάτω...

Ετσι μετα απο τις πρωτες 1100 ωρες χρησης εχω να καταγραψω συνοπτικα τα εξης θετικά τόσο δικά μου σχόλια όσων και αυτών που συγκέντρωσα από τους ξένους reviewers που το τέσταραν στο εργαστήρι τους , όπως βέβαια και τα αρνητικά του . Στο τέλος υπάρχει πληθώρα απο pics για να παρετε μια πρώτη γεύση αν και από κινητό...καθώς από κοντά πάντα είναι καλύτερα.

ΘΕΤΙΚΑ :

- Τρομερά χρώματα , φωτεινότητα και ευκρίνεια , που πλησιάζουν (αν δεν την φτάνουν κιόλας ) την ποιότητα ακριβότερων προβολικών μοντέλων με 3 πλασια κ 4 πλασια τιμή...personal opinion...

- Μαύρο μετά από καλιμπράρισμα αρκετά καλό. Real Native contrast ratio 55.000 :1 . Δεν είναι JVC ΝΧ7 αλλά για να πάρεις το μαύρο του jvc θα πρέπει να σκάσεις από 6000 ευρώπουλα και πάνω αλλά και για επιπρόσθετα native 4K ανάλυση. Για την ανάλυση δεν καταλαβαίνεις και τρελή διαφορά από θέαση 6 μέτρων που τον έχω , μεταξύ native and pseudo 4K όπως δεν κατάλαβα και χαοτική διαφορά μεταξύ του LG και του 1080p οπτομα , μάλον λόγω του εξαιρετικού φακού του δεύτερου. Για το μαύρο βέβαια καμία σύγκριση όμως..με JVC and LG OLED που είναι επάξια στην κορυφή αλλά με τριπλάσια και πάνω τιμή.

- Web OS περιβάλλον menu και κοντρόλ σαν τις LG OLED. Θετικότατο θεωρώ για όποιον έχεi TV LG ξέρει..

- 32 channels of audio, 24 bit, 192 KHz, Atmos support through HDMI 2.1 port .

- The projector supports 12 bit color on YCBCR 4:2:2 (the native format for Blu-rays and most television content) and 10 bit color for RGB 4:4:4. It features a stunning DCI P3 97% color gamut (when calibrated) and one of the largest native contrast ratios we have ever seen thanks to its laser engine.

- The laser system used by LG is the cutting edge ALPD 4.0 which comes with one big improvement over ALPD 3.0:
The adaptive contrast.

This is the tech that analyses every frame being projected and dynamically adjusts the laser output for incredible contrast ratios. In fact, with all "dynamic" features turned on, both the LG HU810PW and AU 810P are capable of achieving a dynamic FOFO contrast ratio of 2 million to 1. The same tech applied to HDR turns into dynamic tone mapping where every frame is analyzed for optimal light output. Frame by frame analysis is a feature that is usually not present in projectors in this price range and reserved for expensive projectors like the JVC NX5 or NX7 (which are more than twice the cost of the LG .

- Ενσωματωμένο media player αλλά εγώ χρησιμοποιώ τον βασιλια Nvidia Shield.

- The controllable iris ( 0 to 10 scale ) allows this projector to go from a vivid TV-like, bright projector to a breathtaking cinema projector with good blacks. Note however that while this is a controllable iris - it is not a dynamic iris - which automatically adjusts according to the input frame.

- At source, the native contrast ratio (in cinema calibrated mode) was around 55000:1. This is once again - a very impressive number.

- That said the projector's highlight performance is absolutely breathtaking to look at and likely one of the best in the world - if not the best.

With a fully open iris, the daylight scenes of Tenet would blow any user away with an immersion level that is unparalleled. This is one of the reasons why we think a dynamic iris would make this a JVC killer. The projector is clearly capable of both deep blacks and mind-blowing highlights, and a dynamic iris could enable just that.

- The LG HU810PW and AU810PB are a masterclass in innovation that blew us away with the level of versatility offered.

This is the first time we have seen a projector where you have actual control over the color lumen output and can tweak and tune to your heart's content. Want an incredibly bright, TV-like image? sure. Want a pitch-black cinematic experience? it can do that too. Have an ideal dark/highlight ratio in your mind that you wish to get? Just play around with the settings till you achieve just that. With a laser light source that will last for 20000 hours and a price tag of just $2,999 ($3,999 for the AU810PB), it is clear that LG has a winner on their hands. The only major difference between the HU810PW and AU810PBB is the inclusion of Calman autocalibration (which considering the lack of factory calibration on this unit - is very much worth it). Because of this, we are happy to give them our Best of CES 2021 as well as our Editor's Choice Award.

- Με τέρμα την ίριδα πραγματικά στραβώνει και είναι σχεδόν ισάξια με φωτεινότητα TV . Με την ίριδα στο 0 ή 1 πετυχαίνεις το καλύτερο deep black σε αυτόν τον προτζεκτορα σε χώρο πλήρης συσκότισης και φυσικά καλιμπραρισμένο.

- Επίσης από τα λίγα προβολικά που αποδίσουν καλά HDR περιεχόμενο λόγω laser τεχνολογίας και φωτεινότητας 2700 ansi.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ :

- Όχι το απόλυτο μαύρο όπως στις Lg oled και τους πανάκριβους JVC.

- Δεν είναι και το πιο γρήγορο προβολικό για gamers.

- Δεν υποστηρίζει 3D αν και ξεπεράστηκε πια θεωρώ αυτή η τρέλα..

-Το πιο σημαντικό όμως μειονέκτημα για το οποίο αναφέρθηκα κ προηγουμένως είναι το ακόλουθο κ ανακάλυψα στο νετ πολύ αργότερα. : Έχει αναφερθεί στο διαδύκτιο από κατόχους του σε φόρουμ ξενα μηδαμινή σχεδόν ποσότητα επαγωγικής πάστασ από μαμά σε κάποιεσ παρτίδεσ του προιόντοσ αυτού με αποτέλεσμα μετά από ένα μέσο όρο 2000 ωρών να βγάζει white dot σε αναλογία 1/4 συσκευές από την υψηλη θερμότητα. Το κόλπο εδώ επειδή την πάτησαν κάποιοι και μαθαμε από αυτούς , είναι να τον λειτουργείς σε High altitude mode από τις πρώτες ώρεσ χρήσης , όπως και κάνω , με τον ανεμιστήρα να λειτουργεί με περισσότερες στροφες για καλύτερη ψύξη , χωρίς ευτυχώς να ενοχλεί στην θέαση και να τον τοποθετεις σε χώρο με αρκετές αναπνοές.. Αλλά και να συμβεί το μοιραίο αν πιάνουν τα χέρια σου , (μιας κ έχω φτιάξει μόνος μου και τον οπτόμα κάποια στιγμή στο παρελθόν με παστάρισμα και καθάρισμα chip και φακών ) , θέλει βγάσιμο το τσιπάκι κ νέα επαγωγική πάστα ή νέο τσιπάκι γύρω στα 150 ευρώ από alliexpress / ebay και καθάρισες...Αν δεν πιάνουν πάλι οπωσδήποτε επέκταση εγγύησης!! Μακρια από εμάς βέβαια...και ευχομαι να πιάσω τισ 20000 ωρες χωρίς πρόβλημα.

ALL IN ALL θεωρώ (γράφοντασ συγκρατημένα και συνετά) πως είναι ένα προβόλι τέρμα value from money κατα την άποψη μου , με πολλές καινοτομίες και τεχνολογίες για την εποχή του αν και 3 χρόνων προβολικό , με τρομερά crispy εικόνα , χρώματα και καλό μαυράκι μετά από καλιμπράρισμα αλλά με ενα σημαντικό φάουλ που φρενάρει σημαντικά την πώληση του..Τελικά μάλον είναι να μην σου τύχει καθως κάθε εταιρια προβολικού φτηνο, ακριβό , κάποια στιγμη ή από την αρχή μπορεί να σου βγάλει πρόβλημα με dots , καμμενα pixel , θολεσ οθόνες κτλ. Για να μην αναφερουμε τα καμενα πιξελ στις oled...παθών παλια... Και επιπρόσθετα άλλο να κλαις για 2.000 κ άλλο για 4 πλάσια ευρωπουλα..

- Αναλυτικά reviews από επαγγελματίες του χώρου εδώ :

Τέλος μερικά screenshot από τα specs του προιόντος καθώς και από users διαδυκτίου που το έχουν καλιμπράρει ( με Calman Home for LG με το LG Service Remote Control in order to enable Autocal and Network control on the projector. Mounted the Xrite Display Plus on an tripod about 12 inches from the screen) , όπως επίσης και κάποια παλιά δικά μου οπως βγήκε από κούτα το 2022 ακαλιμπράριστος προβάλλοντας από 6 μέτρα σε πανι 135 ιντσών με gain 1. , για μια πρώτη αίσθηση αν και τραβηγμένα όλα με κινητό...παντα από κοντά όμως είναι καλύτερα!!

01.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg

11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg

16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg

22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg

27.jpg
28.jpg
29.JPG
30.JPG
31.jpg

32.jpg
33.jpg
34.jpg
36.jpg

Reaction score
31
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-21 170227.png
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-21 170329.png
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-21 170541.png
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-21 172054.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-09-21 172402.png

Οι Αμερικάνοι δεν είναι τόσο ταπεινοί όπως εγώ σ αυτό το review... αλλά μάλον τυφλοι κ πανάσχετοι......... βρήκα αρκετά τετοια statement απο αμερικανικα site αλλά επέλεξα το πιο τολμηρό για να μην μπουχτήσω αυτο το post..χαχα!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.250
Members
38.164
Νεότερο μέλος
hliasA79