Εξαρτήματα crossover

Reaction score
18
Υπάρχει κάποιο θέμα με εξαρτήματα για crossover, κάποιο κατάστημα ισως αγοράς πηνίων κτλ εκτός εξωτερικού;

Reaction score
5
Καλησπέρα σας.

Κατάστημα για υλικά θα βρείτε εύκολα. Υλικά της προκοπής όμως θα βρείτε πολύ δύσκολα.
Εγώ το πάλεψα με υλικά από την τοπική αγορά, κατέληξα όμως στην soundimports. Τα είχα στα χέρια μου σε 24 ώρες, με υλικά από γνωστές elite μάρκες.
Φυσικά δε συμφέρει να φέρετε 2 αντιστάσεις, για υλικά όμως για 2 x-over αξίζει.

Reaction score
56
Καλησπέρα σας.

Κατάστημα για υλικά θα βρείτε εύκολα. Υλικά της προκοπής όμως θα βρείτε πολύ δύσκολα.
Εγώ το πάλεψα με υλικά από την τοπική αγορά, κατέληξα όμως στην soundimports. Τα είχα στα χέρια μου σε 24 ώρες, με υλικά από γνωστές elite μάρκες.
Φυσικά δε συμφέρει να φέρετε 2 αντιστάσεις, για υλικά όμως για 2 x-over αξίζει.
Είναι safe να αλλάξεις όλα τα υλικά ενός crossover με καλύτερης ποιότητας από elite εταιρείες ίδιων ονομαστικών τιμών ? Αυτό από μόνο του θα επιφέρει βελτίωση στην ποιότητα του ήχου χωρίς άλλα προβλήματα ? Συνιστάται κάτι τέτοιο ?
Ευχαριστώ

Reaction score
5
Είναι safe να αλλάξεις όλα τα υλικά ενός crossover με καλύτερης ποιότητας από elite εταιρείες ίδιων ονομαστικών τιμών ? Αυτό από μόνο του θα επιφέρει βελτίωση στην ποιότητα του ήχου χωρίς άλλα προβλήματα ? Συνιστάται κάτι τέτοιο ?
Ευχαριστώ
Εδώ ο καθένας έχει την άποψη του.
Αρκετοί θεωρούν πως όλα τα υλικά κάνουν την ίδια δουλειά.
Δεν σας κρύβω πως ήμουν πολύ καχύποπτος για το αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε έναν πυκνωτή απ' τον Βενιέρη και έναν premium.
Προσωπικά (ήμασταν 2 στην δοκιμή και συμφωνήσαμε) είδα σημαντική βελτίωση ειδικά στο άνω άκρο του mid και ακόμα μεγαλύτερη στο tweeter.
Ενδεχομένως αυτές οι διαφορές να μπορούν να γίνουν αντιληπτές όταν υπάρχουν περιθώρια από τα ίδια τα μεγάφωνα.
Για το safe του πράγματος δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο να μην το κάνετε. Αν δεν αλλάξετε τις τιμές το χειρότερο που μπορείτε να πάθετε είναι να παίζουν ακριβώς το ίδιο με πριν.
Έχω αλλάξει τα υλικά στο ένα σετ και έχω δώσει άλλο σετ σε γνωστό επαγγελματία να αλλάξει ολικά το crossover.
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την βελτίωση και στις δύο περιπτώσεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Ευχαριστώ
Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις...
https://www.avsite.gr/forum/threads/Βελτίωση-ηχείου.145138/

Reaction score
56
Εδώ ο καθένας έχει την άποψη του.
Αρκετοί θεωρούν πως όλα τα υλικά κάνουν την ίδια δουλειά.
Δεν σας κρύβω πως ήμουν πολύ καχύποπτος για το αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε έναν πυκνωτή απ' τον Βενιέρη και έναν premium.
Προσωπικά (ήμασταν 2 στην δοκιμή και συμφωνήσαμε) είδα σημαντική βελτίωση ειδικά στο άνω άκρο του mid και ακόμα μεγαλύτερη στο tweeter.
Ενδεχομένως αυτές οι διαφορές να μπορούν να γίνουν αντιληπτές όταν υπάρχουν περιθώρια από τα ίδια τα μεγάφωνα.
Για το safe του πράγματος δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο να μην το κάνετε. Αν δεν αλλάξετε τις τιμές το χειρότερο που μπορείτε να πάθετε είναι να παίζουν ακριβώς το ίδιο με πριν.
Έχω αλλάξει τα υλικά στο ένα σετ και έχω δώσει άλλο σετ σε γνωστό επαγγελματία να αλλάξει ολικά το crossover.
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την βελτίωση και στις δύο περιπτώσεις.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα μπορούσατε να μου πείτε λεπτομέρειες για τον "επαγγελματία" που αναφέρετε ? Ποιος είναι και πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του ? Εστω και σε προσωπικό μήνυμα....???

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88