Επεξήγηση των παραμέτρων ρύθμισης ενός πολυκάναλου ενισχυτή

Reaction score
15.543
Απάντηση: Επεξήγηση των παραμέτρων ρύθμισης ενός πολυκάναλου ενισχυτή

ετσι .....

στα 75db και 1khz για τα 5 η 7 ηχεια ειναι μια χαρα.....και εκει παιζουν οι AV

The two commonest frequency weightings are the A-weighting and the C-weighting. They
are based upon the frequency responses of the 40 phon and 100phon equal-loudness level
contours, respectively. Sound pressure level measurements taken with the A-weighting
switched on are quoted in dB(A) and those with the C-weighting switched on are quoted in
dB(C). If no frequency weighting is switched on, the sound level meter has a flat (or linear)
frequency response and the sound pressure level is quoted as dB or dB(Lin) - soon to be
written dB(Z) - to make it really clear that there is no frequency weighting.
The graph and table below show by how many decibel the sensitivity of the sound level
meter is altered at each frequency for the A-, C- and Z- weightings.On each weighting, the sensitivity of the meter is not altered at 1 kHz.

Frequency weightings A and C (based on the 40 and 100 phon equal loudness contours respectively)

Z weighting is a flat frequency response between 10Hz and 20kHz ±1.5dB

Reaction score
15.543

καλα βρε .....μετρα στα 20 η 25

.....μου θες και 10 ? :142:

εξαλλου τα 20khz τι τα θες αφου δεν ακους εκει ......ουτε στα 10hz βεβαια...:116:

μετρα 20-16khz και ειναι μια χαρα.....

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Επεξήγηση των παραμέτρων ρύθμισης ενός πολυκάναλου ενισχυτή

Καλά τα 10 άστα είναι μεγάλη κουβέντα και προσωπικά μ'ενδιαφέρει το πως μετράνε (μαζί με πολλούς άλλους από άλλο πλανήτη....:116:) αλλά γενικά λέμε τώρα...

Αν σου πω ότι έχω πάρει σχεδον 18db boost από εκεί που ήμουν στα 10Hz δεν θα το πιστέψεις. Ούτε εγώ το πιστεύω και θέλω να καλιμπράρω ένα ρημάδι software όταν βρω χρόνο για να το εξετάσω καλύτερα. Μετά θα μετρήσει peak σε αυτή τη συχνότητα για να δω πόσα μου λείπουν μέχρι τα 121db. Ξέρω από τώρα πόσα λεφτά μου λείπουν βέβαια....:609:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.079

Ξεκόλλα μωρέ πειραγμένε με τα 10hz.!!!
Ασχολήσου και με κάτι άλλο απο τα super duper low end χαμηλά. ΕΛΕΟΣ.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194

Λοιπον παιδια ηρθε το ντεσιμπελομετρο. Ετρεξα παλι το audyssey. Οταν τελειωσε μετρησα με το ντεσιμπελομετρο. Μου εβγαζε ολα ταηχεια 74db περιπου με μοναδικη εξαιρεση το πισω δεξια που το βγαζε 73,5 και ανεβασα λιγο την ενταση του.
Sto sub μου εωγαζε 64db,το αφηνω οπως ειναι ή πρεπει να το κανω 74 κι αυτο?

Αλλη ερωτηση,πισω απτο sub εχει volume (line) και volume (speaker) τα οποια εβαλα και τα δυο στη Μεση πριν το audyssey.

Mετα εβαλα το κροσοβερ του σαμπ 80 και κοιταξα το κροσοβερ των ηχειων και ηταν στο 40 ολα. Εβαλα 60 τα μπροστα και 80 κεντρικο και πισω.

Τι λετε?

Reaction score
512

Καλημέρα καλο 2013.
Ερώτηση χρήστη
Όταν ρυθμίζουμε distance ποιό είναι το σημείο αναφοράς μας?
Ευχαριστώ

Reaction score
512
Απάντηση: Re: Επεξήγηση των παραμέτρων ρύθμισης ενός πολυκάναλου ενισχυτή

Η θέση ακρόασης.
μαλιστα οπως και η γνωμη ηχοληπτη εγω ομως ξεροκεφαλιζιν. εγινε

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194

Λοιπον παιδια ηρθε το ντεσιμπελομετρο. Ετρεξα παλι το audyssey. Οταν τελειωσε μετρησα με το ντεσιμπελομετρο. Μου εβγαζε ολα ταηχεια 74db περιπου με μοναδικη εξαιρεση το πισω δεξια που το βγαζε 73,5 και ανεβασα λιγο την ενταση του.
Sto sub μου εωγαζε 64db,το αφηνω οπως ειναι ή πρεπει να το κανω 74 κι αυτο?

Αλλη ερωτηση,πισω απτο sub εχει volume (line) και volume (speaker) τα οποια εβαλα και τα δυο στη Μεση πριν το audyssey.

Mετα εβαλα το κροσοβερ του σαμπ 80 και κοιταξα το κροσοβερ των ηχειων και ηταν στο 40 ολα. Εβαλα 60 τα μπροστα και 80 κεντρικο και πισω.

Τι λετε?
Ω ρε κανεις;;;;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.681
Δεν μπορεί να μετρήσει sub αυτό το μικρόφωνο. Κάνε tests με γνωστές ταινίες, και βλέπεις αν θέλει λίγο ανέβασμα. 1, max 2 dB.

Το volume speaker είναι άχρηστο, το volume sub πρέπει να είναι εκεί και ίσως ψηλότερα, αλλά αφού μέτρησες εκεί ΟΚ.

Το κρος του sub θα το έβαζα ίδιο με των ηχείων στα 80Hz. Αν το ίδιο το sub έχει κρος πίσω, πρέπει να είναι τέρμα +.

Reaction score
512

Καλησπερα σωστα το μικροφωνο δεν ειναι δυνατον να ισοσταθμιστει απο το μικροφωνο. Το volume speaker δεν καταλαβαινω που το χρισημοποιω και παραταω καπου και του βολιουμ του σαμπ εινΑΙ εμπειρικα και οπου καθεται καλα στον καθενα. Για εμενα ιδανικη κρος σαμπ ειναι 70Hz.
Επισης να σημειωθει παντου γιατι ανηκει το παρακατω σε πολλες κατηγοριες. Στον ενισχυτη μου (ολοκληρομενος με ραδιο 6.1) εχω γραφικο ισοσταθμιστη 5 περιοχων που εδω και 5 χρονια που τον δουλευω ειναι 0db ολες οι περιοχες. Αυτο δεν ειναι Hi-End? Ενιοτε να πιραξω μπασα πριμα με ποντεσιομετρα επανω στον τελικο μου.Επισης να αναφερουμε οτι τα ηχεια μας πρεπει να ειναι το δυνατο φλατ. ισως να εχει και λιγο χρωμα καλο ειναι στο hi-fi.

Reaction score
4

καλησπερα ειμαι κατοχος ενος pioneer vsx-lx 60 k ηχειων focal sib & cub (front εχω τα xxl,center k περιφερεικα τα xl τα οποια ειναι σε βασεις δαπεδου k sub το cub2) εχω ρυθμισει τα μπροστα large k τα πισω small k το sub plus.Εχω ενα θεμα χωρου καθως ο καναπες ειναι στον τοιχο, τα περιφερειακα ειναι δεξια κ αριστερα του καναπε,η πρωτη ερωτηση ειναι:τα περιφερειακα πρεπει να κοιτανε προς τα αυτια μου η' μπροστα?(αν κοιτανε προς τα αυτια μου,τα μπροστα ηχεια απεχουν 2.5μ περιπου κ τα πισω 1-1,5).
Παρακατω τωρα,το sub εχει ρυθμιση 1)crossover(στα ποσα hz το βαζω?) 2)phase 0 η' 180 μοιρες(ποιο επιλεγω?) κ 3)volume(το εχω στο 1/4 καλα ειναι?)
Αλλο θεμα ειναι οτι οταν βλεπω ταινεια τα περιφερειακα ηχεια σχεδον δεν ακουγονται,με εξαιρεση ενα dvd spiderman που ειχα νοικιασει στο οποιο ακουγοταν μεχρι κ η κινηση (απο δεξια προς τα αριστερα κ αντιστροφα)οταν ο spiderman κρεμοταν κ πηγαινε απο δεξια στα αριστερα (ως επι το πληστον οι ταινειες που βλεπω ειναι ματροσκες με πολυκαναλο ηχο ac3,dts,dd).
Τελος ο ενισχυτης εχει 6 θεσεις μνημης,οταν ακουω μουσικη κ τον εχω σε θεση μνημης που εχω καλιμπραρει με το μικροφωνο παιζει πολυ χαμηλα σε ενταση ενω αν το βαλω σε μη ρυθμισμενη θεση παιζει πολυ δυνατα πως εξηγειτε αυτο?

Reaction score
638
ολα τα ηχεια τα βαζεις small στα μπροστινα βαζεις το crossover του ενισχυτη στα 55 η στα 60 hz εαν δεν υπαρχουν 55 και στα υπολοιπα στα 70 hz το sub phase 0 volume στην μεση και crossover τερμα δεξια στα 140 hz η και μεγαλυτερο εαν υπαρχει . Κανεις βαθμονομηση με τα ηχεια να κοιτανε προς τον κεντρικο θεατη . Εαν μετα την βαθμονομηση σου αλλαξει τις συχνοτητες στο crossover τις ξαναπερνας

Reaction score
4

αν βαλω το κροσοβερ στα 55-60 χερτζ ποιος ο λογος να το κανω small? επισης διαβασα κ ολοι λενε για 120hz στο sub,μερικοι λενε κ χαμηλοτερα πχ 90.ο ενισχυτης ειναι thx select 2.αν ειναι να τα βαλω small να το βαλω στο mode thx το οποιο αν δεν κανω λαθος τα βαζει μονο του small ολα.ποιο πολυ προβληματιστικα παρα βρηκα λυση με τις προτασεις σου.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.681
Δεν υπάρχει 55-60Hz στους Pioneer. Θα τον βάλετε στα 80 ή 100Hz και small, όχι THX.

Το crossover του sub πρέπει να μην επεμβαίνει αφού χρησιμοποιείται το crossover του ενισχυτή, βάλτε το τέρμα δεξιά. Φάση 0, ένταση λίγο πάνω απ' τη μέση περίπου, θα τη ρυθμίσει ο ενισχυτής.

Τα περιφερειακά πρέπει να κατευθύνονται προς εσάς.

Κάνετε μια αυτόματη ισοστάθμιση με το μικρόφωνο στη θέση ακρόασης και ψηλότερα απ' την πλάτη του καναπέ, ελέγχετε ότι δεν τα ξαναέβαλε large και είστε έτοιμος.

H χαμηλότερη ένταση μετά την ισοστάθμιση οφείλεται στο ότι το 0 στο volume γίνεται το reference level.

Reaction score
4

πρωτα απο ολα ευχαριστω ολους για την προθεση για βοηθεια,απο εκει κ περα,ολα small οποτε,μαλιστα,(ενω εγω παιζω ολα large εδω κ ενα χρονο το sub plus και X over 80hz(κατι το οποιο μου ειχε πει το ατομο απο το οποιο τον ειχα αγορασει κ ο οποιος ειναι η δουλεια του σχετικη με τον ηχο.το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι εκεινος ειχε πολυ μεγαλυτερα ηχεια απο εμενα).
Ερωτηση: τι ειναι reference level?

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

πρωτα απο ολα ευχαριστω ολους για την προθεση για βοηθεια,απο εκει κ περα,ολα small οποτε,μαλιστα,(ενω εγω παιζω ολα large εδω κ ενα χρονο το sub plus και X over 80hz(κατι το οποιο μου ειχε πει το ατομο απο το οποιο τον ειχα αγορασει κ ο οποιος ειναι η δουλεια του σχετικη με τον ηχο.το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι εκεινος ειχε πολυ μεγαλυτερα ηχεια απο εμενα).
Ερωτηση: τι ειναι reference level?
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?120763-Reference-level-!

Reaction score
4

η αναπτυξη αυτου του θεματος επρεπε να μου εξηγησει κατι?απλη συζητηση για κατι που ολοι ξερουν κ οι οποιοι ''ολοι'' συμφωνουν μονο οτι διαφωνουν.διαβασα μερικες σελιδες αλλα κουραστηκα κ το παρατησα.αν υπαρχει λοιπον καποιος μπακαλιστικος ορος η' καποια απλη εξηγηση γτ οταν κανει measurment το μικροφωνο παιζει με λιγοτερη ενταση(στην θεση μνημης που ρυθμιστηκε) απο οτι πριν(η' απο θεση μνημης μη ρυθμισμενης μεσω μικροφωνου) παρακαλω ας παρατεθει προς γνωση κ διαφωτισμο των αδαων(εμενα βαλτε πρωτο πρωτο ως αδαη)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.297

Γιατί κατόπιν μέτρησης ο ενισχυτής ρυθμίζει την ένταση να είναι στα 75 ή 85db όταν το ποτενσιόμετρο είναι στο 0.

Επισης πολλα συστηματα τα ρυθμιζουμε στα 75dB κι αλλα στα 85dB (THX). Αυτο δεν σημαινει πως το ΤΗΧ θα παιζει 10dB πιο δυνατα...
Και οι δυο προενισχυτες οταν εχουν ενδειξη 0dB κατα το παιξιμο της ταινιας θα δινουν μεγιστο 105dB. Τι συμβαινει ομως κατα τη διαρκεια του ρυθμισματος: Αν ρυθμιζαμε με τονο 105dB θα τρεχαμε εκτος δωματιου.
Ο ενισχυτης Α σου δινει τονο 30dB κατω απο το reference για να μην κουφαθεις, εσυ ρυθμιζεις σε 75dB (105-30=75), κι οταν παιζεις στο 0dB στην ουσια παιρνεις τα πολυπόθητα 105dB.
Ο ενισχυτης Β που ειναι ΤΗΧ σου δινει τονο -20dB απο το reference (ρυθμιζεις δηλαδη σε 105-20=85), αλλα οταν το ποτενσιομετρο ειναι στο 0dB παιρνεις reference παλι.

Γι' αυτο κι οταν εισαι για παραδειγμα -5dB στο ποτενσιομετρο, εισαι -5 απο το 105 (αν το συστημα ειναι ρυθμισμενο φυσικα).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.081
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK