Επιλογή ηχείων για ενισχυτή Denon

Reaction score
1
Καλημέρα στο forum,
έχω ενα ενισχυτή DENON AVR 4306 (7Χ130watt στα 8 ohm), θέλω να ξεκινήσω με δυο ηχεία δαπέδου αρχικά για μουσική που αργότερα θα συμπληρωθούν και με περιφερειακά sub κτλ. για χρήση και home cinema.
Ο χώρος μου είναι 20-25 τετραγωνικά περίπου η μουσική που ακούω είναι rock, mainstream..
To budget μου είναι μέχρι 600 ευρώ περίπου και αναφέρομαι για τα κύρια ηχεία, μόνο αυτά θα αγοραστουν τώρα.
Ευχαριστώ για τις όποιες προτάσεις.

Reaction score
1
Παλιά ήμουν φαν της JBL αλλά τα τελαυταία χρόνια νομίζω ότι έχει χασει τη ποιότητα της, θα επιδιώξω να τα ακούσω βέβαια, σε ευχαριστώ

D

deleted user 10898

Guest
παντως αν ακους μουσικη, ο av receiver δεν θα σε καλυψει, οποτε θες και τελικο.
αφου ομως θα εχεις σαμπ, ισως να κοιτάξεις αυτά...

http://www.focal.com/en/alpha/491-alpha-80.html

είναι ενεργα, οποτε γλυτώνεις ενισχυτες, και με σαμπ θα τριβεις τα... αυτια σου...
καλυτερο αποτέλεσμα από ποιο μεγαλα ηχεια οδηγούμενα από το av ενισχυτη

Reaction score
1
Δεν είχα σκεφτεί αυτή την εκδοχή, θα το δω και αυτό, αν και χρειάζομαι +βάσεις αρα και παραπανω κόστος..

Reaction score
7.089
ο ενισχυτης σου εχει καλη τροφοδοσια και δεν θα εχει προβλημα να οδηγησει τα περισσοτερα ηχεια δαπεδου αυτης της κατηγοριας τιμης.Εκτος απο τα JBL που σου προτεινε ο vet,κοιτα και τα Dali zensor 7 ή 5, Q-acoustics 2050i,Wharfedale diamond 230 ή 240, Klipsch RF-24F,Monitor audio MR-4 ή ΒΧ-5. Yπαρχουν και αλλες επιλογες,οπως τα Μission MX ,αλλα λογω κρισης δεν ξερω τι αντιπροσωπευεται κανονικα στην χωρα μας. Παντως απο τα ακουσματα σου ,μαλλον τα JBL,Klipsch θα σε καλυψουν.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Η πρώτη σου σκέψη πρέπει να είναι η τοποθέτηση των ηχείων.
Έχεις καταλήξει που θα μπουν?
Είναι κοντά σε γωνίες ή πίσω τοίχους?
Αν ναι θα έχεις θεματάκια με μπουμάρισμα, ιδίως σε μεγάλες εντάσεις.
Σε ένα μικρό χώρο οι όποιοι συντονισμοί μιας <<προβληματικής>> καμπίνας γίνονται εντονότερα αντιληπτοί.
Όταν βλέπεις ηχείο με ύψος πάνω από ένα μέτρο και ζυγίζει κάτω από 20 κιλά καλό είναι να το αποφύγεις.
Στη κατηγορία τιμής που θέλεις να κινηθείς προτίμησε μια απλή δίδρομη κατασκευή και ας έχει βάση.
Όσο ποιο πολύπλοκη και μεγάλη τόσο περισσότερα τα προβλήματα.

Reaction score
1
Εχω περιθώρια στους πίσω τοιχους και είναι μακριά από γωνίες, συμφωνώ στην οσο πιο απλή κατασκευή σε αριθμό μεγαφώνων για την κατηγορία τιμής.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis