Επιλογή ηχείων δαπέδου

Reaction score
27
Καλημέρα παιδιά σκέφτομαι για reboot στο ήχο σύστημα που έχω, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το αλλάξω όλο, ενισχυτή και ηχεία η αν μπορώ να γλιτώσω κάτι. Ηχεία έχω τα BW DM603s3 και ενισχυτή ένα Yamaha RXV650. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Reaction score
569
Γιατί να τα αλλάξεις; Θέλεις κάτι καλύτερο και σε τι κατηγορία τιμής;
Έχεις μεγάλο χώρο που είναι τα μηχανήματα;

Reaction score
27
Καλημέρα ακούω rock metal μουσική που είναι δύσκολο να πετύχεις σωστό ήχο, το σετ που έχω χρόνια,την κιθάρα δεν την άκουσα κρύσταλλο, απόσταση ηχείων μεταξύ τους είναι 3 μέτρα παίζουν σε σαλόνι 35τμ,όχι δε έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο στο αυτί μου μόνο, γι αυτό σας ρωτάω αν νομίζετε ότι θα έκανα καλύτερα αν άλλαζα κατι. Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
569
Εγώ θα ξεκινούσα από τον ενισχυτή. Νομίζω αυτός που έχεις είναι πολυκάναλος σωστά; Αν τον χρησιμοποιείς μόνο για μουσική πρέπει να πας σε δικάναλο ενισχυτή για να έχεις βελτίωση. Τα ηχεία είναι αξιοπρεπή και ότι πρέπει για τη μουσική που ακούς.
Σε μεταχειρισμένα, αν σε ενδιαφέρει μπορείς ,να βρεις πολύ καλά μηχανήματα και εδώ

Reaction score
456
Τα ηχεία που έχεις, από τα χαρακτηριστικά τους, λογικά καλύπτουν τον χώρο που αναφέρεις (35 τ.μ.), σαν κατηγορία το ηχείο μπορούμε να το κατατάξουμε στο hifi και σύμφωνα με ορισμένους κριτικούς (stereophile mag.), αποδίδει πολύ ευχάριστα την τζαζ μουσική.
Ο ενισχυτής είναι πολυκάναλος home cinema, με αρκετά αποθέματα ισχύος, και παρότι τα ηχεία πέφτουν και στα 3ohm μάλλον τα οδηγεί με επάρκεια, αν και ένας δικάναλος ανώτερης κατηγορίας και ισχύος, προς hiend, θα αναδείξει το μέγιστο των δυνατοτήτων των ηχείων, κάτι που ίσως σε ικανοποιήσει, οπότε όπως, λέει και ο leonis, μια κατεύθυνση, είναι να βρεις ένα ποιοτικό δικάναλο ενισχυτή.
Η αλλαγή ηχείων, είναι βέβαια πιο δραστική αλλαγή στα αδρά χαρακτηριστικά του ήχου, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ότι ακούς δηλαδή rock metal μουσική, ένα πιο ευαίσθητο ηχείο με μεγαλύτερο γούφερ και κόρνα, όπως π.χ. τα τύπου Klipsch Heresy θα ήταν πιο ενδεδειγμένο.

Reaction score
27
Εγώ θα ξεκινούσα από τον ενισχυτή. Νομίζω αυτός που έχεις είναι πολυκάναλος σωστά; Αν τον χρησιμοποιείς μόνο για μουσική πρέπει να πας σε δικάναλο ενισχυτή για να έχεις βελτίωση. Τα ηχεία είναι αξιοπρεπή και ότι πρέπει για τη μουσική που ακούς.
Σε μεταχειρισμένα, αν σε ενδιαφέρει μπορείς ,να βρεις πολύ καλά μηχανήματα και εδώ
Και εγώ για ενισχυτή έλεγα πως θα έκανα δουλειά αυτός που έχω είναι home cinema δεν ξέρω αν δίνει αυτό που μπορούν τα ηχεία να βγάλουν.
Τα ηχεία που έχεις, από τα χαρακτηριστικά τους, λογικά καλύπτουν τον χώρο που αναφέρεις (35 τ.μ.), σαν κατηγορία το ηχείο μπορούμε να το κατατάξουμε στο hifi και σύμφωνα με ορισμένους κριτικούς (stereophile mag.), αποδίδει πολύ ευχάριστα την τζαζ μουσική.
Ο ενισχυτής είναι πολυκάναλος home cinema, με αρκετά αποθέματα ισχύος, και παρότι τα ηχεία πέφτουν και στα 3ohm μάλλον τα οδηγεί με επάρκεια, αν και ένας δικάναλος ανώτερης κατηγορίας και ισχύος, προς hiend, θα αναδείξει το μέγιστο των δυνατοτήτων των ηχείων, κάτι που ίσως σε ικανοποιήσει, οπότε όπως, λέει και ο leonis, μια κατεύθυνση, είναι να βρεις ένα ποιοτικό δικάναλο ενισχυτή.
Η αλλαγή ηχείων, είναι βέβαια πιο δραστική αλλαγή στα αδρά χαρακτηριστικά του ήχου, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ότι ακούς δηλαδή rock metal μουσική, ένα πιο ευαίσθητο ηχείο με μεγαλύτερο γούφερ και κόρνα, όπως π.χ. τα τύπου Klipsch Heresy θα ήταν πιο ενδεδειγμένο.
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά τα ηχεία που μου λες έχουν 5κ έλεγα για κάτι πιο οικονομικό 700 800€ έκαστος.

Last edited:

Reaction score
569
Είσαι γιαμαχάκιας εε; Σίγουρα πιστεύω θα ακούσεις βελτίωση και θα οδηγεί καλύτερα τα b&w

Reaction score
456
Και εγώ για ενισχυτή έλεγα πως θα έκανα δουλειά αυτός που έχω είναι home cinema δεν ξέρω αν δίνει αυτό που μπορούν τα ηχεία να βγάλουν.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά τα ηχεία που μου λες έχουν 5κ έλεγα για κάτι πιο οικονομικό 700 800€ έκαστος.
Σε καινούργια ναι έχεις δίκιο, μπορείς όμως να βρεις μεταχειρισμένα, πιστεύω κοντά στο χιλιάρικο, σε αυτού του τύπου υπάρχουν και τα magnat transpuls, τα οποία δεν γνωρίζω πόσο ποιοτικά είναι, μπορείς όμως να πας να τα ακούσεις, το 15 ιντσο έχει 1358 λιανική και το 10 ιντσο ακόμη φθηνότερα.

https://www.athensproaudio.gr/en/magnat-transpuls-1500-pair.html

Reaction score
27
Είσαι γιαμαχάκιας εε; Σίγουρα πιστεύω θα ακούσεις βελτίωση και θα οδηγεί καλύτερα τα b&w
Έγινα δεν ήμουνα χαχαχαχα αυτόν τον έχω από το 2004 είναι σκυλί δεν έχει τίποτα, απλά πιστεύω επειδή είναι home cinema δεν δίνει αυτό που πρέπει, γι αυτό και σκέφτομαι την αλλαγή του μετά τόσα χρόνια.

ika

News
Reaction score
16.511
Αν μπορείς ανέβα λίγο στο budget και κοίτα σε πιο δυνατό από τα ΥΑΜΑΗΑ.

πχ:

Reaction score
27
αν ο yamaha έχει pre out μπορείς να συνδέσεις έναν δικάναλο επαγγελματικό τελικό και να...του δώσεις και να καταλάβει!
Έχει από ότι βλέπω αλλά τι εννοείς επαγγελματικό τελικό

Attachments

Reaction score
456
Έχει από ότι βλέπω αλλά τι εννοείς επαγγελματικό τελικό
Μάλλον εννοεί κάτι τέτοιο:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.469
Για μένα βάλε έναν τελικό πάνω στον RXV650 στις pre out και θα είσαι μια χαρά.
Σε έναν μεγαλύτερο yamaha από τον θκός έβαλα έναν τελικό rotel με ηχεία 602 s3 και είμαι απίστευτα ικανοποιημένος εδώ και πολλά χρόνια.

ika

News
Reaction score
16.511
Για μένα βάλε έναν τελικό πάνω στον RXV650 στις pre out και θα είσαι μια χαρά.
Σε έναν μεγαλύτερο yamaha από τον θκός έβαλα έναν τελικό rotel με ηχεία 602 s3 και είμαι απίστευτα ικανοποιημένος εδώ και πολλά χρόνια.
Δεν λες και ποιόν ROTEL έβαλες?

Reaction score
27
Ευχαριστώ πολύ παιδιά θα κοιτάξω για τελικό αν και είναι πολύ πιο ακριβή από το budget μου, είδα και τον crown που λέει ο φίλος πιο πάνω, πρέπει να κοιτάξω να ταιριάζει με τον ενισχυτή μου.
18 ποστ, ακόμα δεν δόθηκε η προφανής σωστή λύση. Υπομονή.
Που είναι ποια? Θα με βοηθούσε πολύ αν έλεγες,δεν γνωρίζω πολλά πράγματα περί ήχου γι αυτό ζητάω βοήθεια από εσάς.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88