Επιλογή ηχοσυστήματος!

Reaction score
18
Με τέσσερα καταστήματα που μίλησα μέχρι τώρα και εξηγώντας χώρο μουσική προτίμηση και ποσόν για ηχεία προτείνουν:
  • Monitor Audio Silver 8
  • Focal Aria 926
  • Spendor A5
  • Audio Spectrum V4
  • Chario Pegasus
  • Kef Q700
  • Kef Q900
  • Triangle Antal ez
  • Epos K2
  • Duevel Enterprise
  • Audio Physic classic 20
Να σημειώσω πως ορισμένοι πωλητές κάποιες από αυτές τις προτάσεις τις απέρριπταν.
Πολύ εξυπηρετικός και αναλυτικός ο κύριος στο κατάστημα "διαπασών".

Reaction score
296
Δεν αξίζει να πάρεις cd player για 150 cd. Υπάρχουν υπολογιστές με πολύ μικρές διαστάσεις, δεν θα φαίνεται καν. Γράψε μας τι θάψιμο έπεσε να σκάσει λίγο το χειλάκι μας :). Κανείς και εσύ κάτι ερωτήσεις βρε παιδί μου.... Ρωτάς τον μαγαζατορα αν είναι καλό το προϊόν του άλλου....

Φίλος έψαχνε μήνες ηχεία και τελικά πήρε aria. Καμία σχέση με την παλιά σειρά focal. Τα άκουσα στο σπίτι του, δυναμικά ηχεία που απλώνουν σκηνή. νομίζω ότι η απαιτητική σε ογκο κλασική μουσική θα τους ταιριάζει.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά η Audio Spectrum δεν έκλεισε?
Σχετικά με τα καλώδια, όταν επιλέξεις τα κομμάτια του συστήματος, θα σου πουν οι πιο έμπειροι και με τι να τα συνδέσεις.

Last edited by a moderator:

Reaction score
4.247
Λιγα πραγματα για την ψηφειακη μουσικη. Εχεις καπου στο σπιτι ενα υπολογιστη. Εχεις πχ το για DAC το LOGITECH SQUEEZEBOX TOUCH. Αν μαλιστα εχεις κι ενα δικτυο στο σπιτι με περασμενη σε σκληρο τη μουσικη σου ακομη καλυτερα. Μπορεις να παιζεις μουσικη απ ενα κινητο android η ταμπλετ.
Αν σου φαινεται δυσκολο (που δεν ειναι) τοτε υπαρχει κατι εξαιρετικα απλο. Παιρνεις ενα media player, πχ το mede8er με 150 εως 200 ευρω. Περνας την μουσικη σου σ ενα εξωτερικο σκληρο. Την βρισκεις τοσο ευκολα πλεον στο ιντερνετ και σε καλυτερη ποιοτητα απο το σιντι (πχ flac 24/96 η 24/192). Παιρνεις κι ενα DAC πχ της Musical Fidelity το M1 με 400 - 500 ευρω. Απλα εχεις κλεισει απο θεμα πηγη. Συνδεεται στον ενισχυτη με RCA η optical και καθαρισες. Εγω ειχα 1500 σιντι, τα μετετρεψα ενα - ενα σε flac, τα περασα σ ενα σκληρο κι ολα καλα. Μετα εμαθα να κατεβαζω απο το ιντερνετ.. Τωρα εχω γυρω στα 5 τερα σε συμπιεσμενη μη απωλεσθητικη μορφη ολη την μουσικη μου. Αρα η πηγη εκλεισε με τον καλυτερα ποιοτικα τροπο και με 600-700 ευρω (εχει και πιο ακριβες λυσεις αλλα και πιο φτηνες οι διαφορες ειναι πολυ μικρες και σε καποιο βαθμο ψυχολογικες).

Reaction score
4.247
Παμε τωρα στα του ηχειου. Μ ενεργο ηχειο (ενσωματεμενο ενισχυτη) κανεις γλυτωνεις απο τα πολλα καλωδια. Και μαλιστα εδω να πουμε οτι το καλωδιο που πηγαινει το σημα απο τον ενισχτη προς το ηχειο οσον αφορα το μηκος παιζει το μεγαλυτερο ρολο σε σχεση με οποιαδηποτε αλλη συνδεση (πχ σιντιπλαιυερ-ενισχυτης). Αυτο που λεω για το μηκος του καλωδιου ηχειων, οσο μικρωτερο ειναι το καλωδιο ηχειων τοτα καλυτερα. Επομενως σ ενα ηχειο μ ενσωματομενο τον ενισχυτη πετυχαινεις την μικροτερη δυνατη διαδρομη. Υπαρχουν κι αλλα πλεονεκτηματα με τον ενσωματομενο ενισχυτη κι εχουν γραφτει εδω εξαιρετικα κειμενα οταν εγραφαν στο σαιτ οι Κωστας Κογιας, Κωστας EAR και Αλεξης Ζαπαντης.
Ποιο ειναι το μειονεκτημα? Η ποιοτητα του ηχου δεν φαινεται με το ματι! Δηλαδη τα ηχεια δεν δειχνουν με το ματι τοσο ωραια οσο αυτα που εχουν παθητικη ενισχυση και δεν γεμιζουν το ματι (αν και το γουστο ειναι κατι που διαφερει στους ανθρωπους). Ομως ειναι κατι που διαχρονικα σε γεμιζει πολυ περισσοτερο ειδικα εσενα που ακους ποιοτικη μουσικη και πολυ πλουσια οσο αφορα τα οργανα. Με παθητικη ενισχυση θα πας σε πιο ακριβες λυσεις για να πετυχεις το ιδιο αποτελεσμα.

Υπαρχουν καποιες υλοποιησεις ηχειων που ειναι ιδιαιτερες, οπως τα ηχεια τα πανελ (ηλεκτροστατικα ειναι πιο ευκολα στην οδηγηση). Εδω εχεις καποια πλεονεκτηματα στη μεσαια περιοχη κυριως αλλα τους λειπει το χαμηλο, ωστοσο εχουν τους φανατικοους οπαδους τους. Για την περιπτωση σου στα οικονομικα εκει που κινεισαι οι επιλογες σου ειναι πολυ λιγες 1-2 ηχεια να υπαρχουν.

Εχουμε επισης τα ηχεια κορνας με καποια εγγενη προβληματα αλλα με τα πλεονεκτηματα της κορνας. Τα Zingali ειναι απο τα πλεον χαρακτηριστικα ηχεια της συγκεκριμενης κατηγοριας. Εδω παλι αυτα τα ηχεια δεν μπορουν βγαλουν τι χαμηλες συχνοτητες σε ικανοποιητικο επιπεδο και χρησιμοποιουντε υβριδικες λυσεις (βλεπε Avandgard Uno 1, 2, κλπ).

Στα κλασικου τυπου ηχεια (ηλεκτροδυναμικα) θα πρεπει να ξεκινησεις απο το ηχειο και μετα να πας στον ενισχυτη. Αν το ηχειο εχει χαμηλη ευαισθησια θα χρειαστεις πολλα βατ, αν εχει υψηλη ευαισθησια τοτε πας μεχρι και σε λαμπατους.

Παντως το εμβαδον του χωρου που θα μπει το συστημα ακομη δεν μας το ανεφερες. Αλλα βοηθαει στη σωστη επιλογη του ηχοσυστηματος

Reaction score
18
Το γράφει στο πρώτο ποστ 37-40 τ.μ και 3-4 μ η θέση ακρόασης.
Σωστά! Οι διαστάσεις είναι 9Χ5 βήματα, άρα σχεδόν μέτρα. το ηχοσύστημα θα τοποθετηθεί πιθανό στο μέσον της μεγάλης διάστασης του χώρου.

Reaction score
1.546
Εμένα πάντως το βημα μου είναι μικροτερο των 80 εκατοστων. Δηλαδή παιζει να μιλάμε και για κάτω απο 30. Δε μετράς καλυτερα;
Και με το ξύλινο πάτωμα (αν μιλάμε για παλαιού τύπου με δοκάρια απο κατω) ίσως τα ηχεία βάσης να ηταν καλύτερη περίπτωση.

Reaction score
18
Εμένα πάντως το βημα μου είναι μικροτερο των 80 εκατοστων. Δηλαδή παιζει να μιλάμε και για κάτω απο 30. Δε μετράς καλυτερα;
Και με το ξύλινο πάτωμα (αν μιλάμε για παλαιού τύπου με δοκάρια απο κατω) ίσως τα ηχεία βάσης να ηταν καλύτερη περίπτωση.
Τα κάνω μεγάλα τα βήματα, ο χώρος είναι 38+ γιατί ο μηχανολόγος που μου πρότεινε κλιματισμό και μετρούσε με λέιζερ τόσο αν θυμάμαι καλά τον έβγαλε τον χώρο.
Το πάτωμα είναι με κόντρα πλακέ και καρφωτό-κολλητό παρκέ από πάνω, δεν τρίζει και δεν φαίνεται κούφιος.
[DOUBLEPOST=1452951768][/DOUBLEPOST]Επαναλαμβάνομαι ίσως αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε μερικά καλά καταστήματα, έστω και με π.μ.!
(όσα ξέρω, τα είδα στο σκρούτζ, εκτός απ'το Διαπασών, που μου προτείνατε και του οποίου ο υπεύθυνος τηλεφωνικώς ασχολήθηκε αρκετά και θετικά μαζί μου, την στιγμή που κάποιοι άλλοι στην καλύτερη περίπτωση μου είπαν να τους αφήσω τηλέφωνο για να με καλέσουν αργότερα και ποτέ δεν με κάλεσαν πίσω....)

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Δες και τη Sound Gallery στο κέντρο της Αθήνας.
Πέρα από τις εταιρείες που αντιπροσωπεύει η ίδια, συνεργάζεται και με άλλους αντιπροσώπους με αποτέλεσμα να βρίσκεις ποικιλία συνδυασμών έτοιμους προς ακρόαση στο χώρο της.
Επίσης, όσες φορές έχω απευθυνθεί στο παρελθόν, οι υπεύθυνοι είναι εξυπηρετικοί και όχι large τύποι να εξαφανίζονται εν μέσω οικονομικής κρίσης. Και δεν έχω ψωνίσει ποτέ από εκεί.

http://soundgallery.gr/

Reaction score
5.707
Για ποικιλία συσκευών και δυνατοτήτων ακρόασης μην ξεχάσεις να επισκεφτείς την Orpheus Audio. Νομίζω η αντιπροσωπία με το μεγαλύτερο στοκ συσκευών (τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο καιρό)!
Ηχεία, πέρα από αυτά που θα ακούσεις στον Orpheus Studio θα σου πρότεινα να ακούσεις και τα Vienna Acoustics (Mozart ή Beethoven) με τους ενισχυτές Prima Luna που έχει εκεί ο αντιπρόσωπος.
Βέβαια οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι άπειροι.....Πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα θα ακούσεις με πάρα πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς. Γι' αυτό βάλε κάποια πολύ αυστηρά κριτήρια γιατί αλλιώς είναι πέλαγος.....
+ τα diy Arcos X ηχεία: αν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα ακρόασης δώσε τους μια ευκαιρία.... Επίσης κάποια ηχεία που με είχαν εντυπωσιάσει σε κάποια έκθεση τόσο με τον ήχο όσο και με την τιμή τους κυρίως, ήταν τα Definitιve Technology (με ενσωματωμένο ενισχυτή στα woofers).

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.542
Η λύση που προτάθηκε με ενεργά ηχεία (δες και τα Atc 20 ενεργά ως μια επιπλέον επιλογή, μαζί με sub...) και DAC-προενισχυτη ειναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς σοβαρότατα.

Αν πάλι θέλεις και τα cd σου στην πρώτη γραμμή, υπάρχουν disc players/dac οπως τα Oppo 105, Cambridge audio cxu που μπορούν να οδηγήσουν κατευθείαν ενεργά ηχεία (έχουν ¨καλο¨ Volume control).

Υπάρχουν επίσης και ηχεία ενεργά με ενσωματωμένο DAC, οπως τα dynaudio xeo 6, όπου παίρνεις μονο αυτα και τέλος. Και παίζεις απο ενα Mac ( ή στη χειρότερη περίπτωση ;) απο ενα pc) και βάζεις και Dirac και είσαι θεός. Και ειναι μέσα στο budget σου. Οπωσδήποτε οπωσδήποτε σκέψου αυτή την κατεύθυνση.

http://www.soundandvision.com/content/dynaudio-xeo-6-loudspeaker-review#XT2ZeU6rYupM83MD.97

Αν πάλι κολλήσεις σε ρτηριοσκληρωτικές λύσεις με ενισχυτή και ηχεία, μην και δεν ακούσεις τα golden ear triton, μάλλον το seven ή το five ειναι στα λεφτά σου..φοβερό value for money!

Last edited:

D

Deleted member 38719

Guest
Δεν "παίζουν" όλα τα ηχεία κλασική μουσική και σε χώρους σαν το δικό σου , είναι αρκετά μεγάλος, θα έλεγα! Και για να πω και την άποψη μου, εγώ πιστεύω στη φιλοσοφία που λέει σωστή οδήγηση - watt- από ενισχυτή για να μπορεί να ελέγξει καλύτερα τα ηχεία. αν πας στη σχολή των ευαίσθητων, μονόδρομων ηχείων δηλ. απο 95db και πάνω μη διαστάσεις να πάρεις έναν ενισχυτή (λαμπάτο) με 30 ή 50 καλά watt, το λέω αυτό διότι θα παίξουν και με τα 5watt. αν πάλι αποφασίσεις να πας "απέναντι", ένα μέσο ηχείο, τριών δρόμων ή κανένα ψαγμένο στη φόρτιση των χαμηλών δίδρομο με 82-86db, παίζει καλά και με 1000w, αλλά θα παίξει καλύτερα με 150w - και όλα αυτά με λογικές αντιστάσεις στα ηχεία δηλ. να κατεβαίνουν μέχρι τα 6-δια-4Ohm... αρκετά, σε κούρασα. Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να σου πω! Τέλος, Βάσει τα πιο πάνω, με κριτήριο την κλασική μουσική, και τo budget, ένας συνδυασμός B&W με ΜusicalFidelity, ένα Focal με Krell-Yamaha- Audio Flight, ίσως ένας Marantz με Chario, ένας Τσακιρίδης -σε μονομπλοκ - με Tanoy, και αυτά αν μιλάμε για καινούργια, και σε ό,τι καλύτερο μπορείς ν' αγοράσεις ανά μάρκα! γιατί..... σε μεταχειρισμένα, βρίσκεις "παπάδες" Ευχαριστώ που με διάβασες, ελπίζω να μη χάθηκες... Λέω την άποψη μου βάση των ακουσμάτων μου και τίποτα περισσότερο!

Reaction score
18
Λιγα πραγματα για την ψηφειακη μουσικη. Εχεις καπου στο σπιτι ενα υπολογιστη. Εχεις πχ το για DAC το LOGITECH SQUEEZEBOX TOUCH. Αν μαλιστα εχεις κι ενα δικτυο στο σπιτι με περασμενη σε σκληρο τη μουσικη σου ακομη καλυτερα. Μπορεις να παιζεις μουσικη απ ενα κινητο android η ταμπλετ.
Αν σου φαινεται δυσκολο (που δεν ειναι) τοτε υπαρχει κατι εξαιρετικα απλο. Παιρνεις ενα media player, πχ το mede8er με 150 εως 200 ευρω. Περνας την μουσικη σου σ ενα εξωτερικο σκληρο. Την βρισκεις τοσο ευκολα πλεον στο ιντερνετ και σε καλυτερη ποιοτητα απο το σιντι (πχ flac 24/96 η 24/192). Παιρνεις κι ενα DAC πχ της Musical Fidelity το M1 με 400 - 500 ευρω. Απλα εχεις κλεισει απο θεμα πηγη. Συνδεεται στον ενισχυτη με RCA η optical και καθαρισες. Εγω ειχα 1500 σιντι, τα μετετρεψα ενα - ενα σε flac, τα περασα σ ενα σκληρο κι ολα καλα. Μετα εμαθα να κατεβαζω απο το ιντερνετ.. Τωρα εχω γυρω στα 5 τερα σε συμπιεσμενη μη απωλεσθητικη μορφη ολη την μουσικη μου. Αρα η πηγη εκλεισε με τον καλυτερα ποιοτικα τροπο και με 600-700 ευρω (εχει και πιο ακριβες λυσεις αλλα και πιο φτηνες οι διαφορες ειναι πολυ μικρες και σε καποιο βαθμο ψυχολογικες).
Όλα αυτά που λες μου είναι παντελώς άγνωστα δυστυχώς.... κατεβάζω δηλαδή μουσική σε ανώτερη ποιότητα από CD; Από πού; Δωρεάν;
Επίσης υπάρχει κάπου κλασική μουσική σε διάφορες εκτελέσεις(π.χ. σε έργα του Bach με τσέμπαλο, μου αρέσουν εκτελέσεις του ενός συγκεκριμένου τσεμπαλίστα, του Trevor Pinnock, μπορώ δηλαδή να βρώ συγκεκριμένες εκτελέσεις;);
Και την αποθηκεύω σε σκληρό ....και την αναπαράγω πώς; Με Dac;
Και τα cd μου πως θα τα περάσω σε καλή ποιότητα στον σκληρό; Απαιτείται συγκεκριμένο πρόγραμμα ή συγκεκριμένη συσκευή;
Γενικώς όπως αντιλαμβάνεστε έχω μείνει στην εποχή του CDplayer....
[DOUBLEPOST=1453065605][/DOUBLEPOST]@vastsar, δηλαδή υπάρχουν ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή; Αυτό μου λες με το "ενεργά ηχεία"; Και δεν απαιτείται ολοκληρωμένος ενισχυτής;

Reaction score
18
@Sleep και musicfanatic, τα συγκεκριμένα καταστήματα θα τα επισκεφθώ οπωσδήποτε, γιατί εκτός του ότι είναι κοντά το ένα στο άλλο και στο κέντρο που με βολεύει, απ'ότι είδα και στο σαιτ τους, έχουν αρκετές προτάσεις στο ύψος τιμής που μπορώ να διαθέσω.
Σας ευχαριστώ.

Reaction score
18
Η λύση που προτάθηκε με ενεργά ηχεία (δες και τα Atc 20 ενεργά ως μια επιπλέον επιλογή, μαζί με sub...) και DAC-προενισχυτη ειναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς σοβαρότατα.

Αν πάλι θέλεις και τα cd σου στην πρώτη γραμμή, υπάρχουν disc players/dac οπως τα Oppo 105, Cambridge audio cxu που μπορούν να οδηγήσουν κατευθείαν ενεργά ηχεία (έχουν ¨καλο¨ Volume control).

Υπάρχουν επίσης και ηχεία ενεργά με ενσωματωμένο DAC, οπως τα dynaudio xeo 6, όπου παίρνεις μονο αυτα και τέλος. Και παίζεις απο ενα Mac ( ή στη χειρότερη περίπτωση ;) απο ενα pc) και βάζεις και Dirac και είσαι θεός. Και ειναι μέσα στο budget σου. Οπωσδήποτε οπωσδήποτε σκέψου αυτή την κατεύθυνση.

http://www.soundandvision.com/content/dynaudio-xeo-6-loudspeaker-review#XT2ZeU6rYupM83MD.97

Αν πάλι κολλήσεις σε ρτηριοσκληρωτικές λύσεις με ενισχυτή και ηχεία, μην και δεν ακούσεις τα golden ear triton, μάλλον το seven ή το five ειναι στα λεφτά σου..φοβερό value for money!
Αν κατανοήσω το θέμα με την ποιοτική αναπαραγωγή μέσω Η/Υ και τα "ενεργά ηχεία", εννοείται και θα ερευνήσω τις προτάσεις σου. Τα ηχεία που μου προτείνεις με τον σύνδεσμο στοιχίζουν 4κ, οπότε βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού, αν καταλαβαίνω καλά.

Reaction score
18
Δεν "παίζουν" όλα τα ηχεία κλασική μουσική και σε χώρους σαν το δικό σου , είναι αρκετά μεγάλος, θα έλεγα! Και για να πω και την άποψη μου, εγώ πιστεύω στη φιλοσοφία που λέει σωστή οδήγηση - watt- από ενισχυτή για να μπορεί να ελέγξει καλύτερα τα ηχεία. αν πας στη σχολή των ευαίσθητων, μονόδρομων ηχείων δηλ. απο 95db και πάνω μη διαστάσεις να πάρεις έναν ενισχυτή (λαμπάτο) με 30 ή 50 καλά watt, το λέω αυτό διότι θα παίξουν και με τα 5watt. αν πάλι αποφασίσεις να πας "απέναντι", ένα μέσο ηχείο, τριών δρόμων ή κανένα ψαγμένο στη φόρτιση των χαμηλών δίδρομο με 82-86db, παίζει καλά και με 1000w, αλλά θα παίξει καλύτερα με 150w - και όλα αυτά με λογικές αντιστάσεις στα ηχεία δηλ. να κατεβαίνουν μέχρι τα 6-δια-4Ohm... αρκετά, σε κούρασα. Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να σου πω! Τέλος, Βάσει τα πιο πάνω, με κριτήριο την κλασική μουσική, και τo budget, ένας συνδυασμός B&W με ΜusicalFidelity, ένα Focal με Krell-Yamaha- Audio Flight, ίσως ένας Marantz με Chario, ένας Τσακιρίδης -σε μονομπλοκ - με Tanoy, και αυτά αν μιλάμε για καινούργια, και σε ό,τι καλύτερο μπορείς ν' αγοράσεις ανά μάρκα! γιατί..... σε μεταχειρισμένα, βρίσκεις "παπάδες" Ευχαριστώ που με διάβασες, ελπίζω να μη χάθηκες... Λέω την άποψη μου βάση των ακουσμάτων μου και τίποτα περισσότερο!
Αν και ορισμένοι από τους πωλητές με τους οποίους μίλησα τηλεφωνικώς με απέτρεψαν από το να κοιτάξω λαμπάτο, θα τους έχω υπ'όψιν μου. Τώρα, τα watt είναι κάτι σαν τα κυβικά στους κινητήρες, αν δεν λέω βλακείες, οπότε ναι, θα κοιτάξω να δένουν με τα ηχεία. Τα δίδρομα, τρίδρομα, 4-6-8 Ohm και db αν και τα συναντώ στα ρήβιου που διαβάζω, δεν τα κατανοώ πλήρως, είμαι ολίγον άσχετος όπως φαίνεται άλλωστε, απλά θέλω να ακούω ποιοτικά την μουσική μου. Θέλω αρκετό διάβασμα ακόμη για να τα κατανοήσω...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.542
Αν κατανοήσω το θέμα με την ποιοτική αναπαραγωγή μέσω Η/Υ και τα "ενεργά ηχεία", εννοείται και θα ερευνήσω τις προτάσεις σου. Τα ηχεία που μου προτείνεις με τον σύνδεσμο στοιχίζουν 4κ, οπότε βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού, αν καταλαβαίνω καλά.
Μα είχες προυπολογισμο 5000. Τα ηχεία λες κάνουν 4000. Ενισχυτή δεν χρειάζεσαι, όποτε είσαι ΟΚ! Τον εχει ενςωματωμενο, και λειτουργούν και ως DAC.

Και δεν ειναι μονο αυτα τα συγκεκριμένα. Έχει πολλα παρόμοια. Οπως σου είπαν και άλλοι φίλοι, με τα ενεργά ηχεία δεν χρειάζεσαι ενισχυτή. Τον έχει επιλέξει-τοποθετήσει ο κατασκευαστής μέσα στο ηχεία ήδη, με πολλαπλά οφέλη. Και σε βγάζει όχι μονο απο έξοδα, αλλα και απο τους μπελάδες για το "ταίριασμα" , καλωδια κτλ. Μην βιαστείς πριν να ενημερωθείς.

D

Deleted member 38719

Guest
Αν και ορισμένοι από τους πωλητές με τους οποίους μίλησα τηλεφωνικώς με απέτρεψαν από το να κοιτάξω λαμπάτο, θα τους έχω υπ'όψιν μου. Τώρα, τα watt είναι κάτι σαν τα κυβικά στους κινητήρες, αν δεν λέω βλακείες, οπότε ναι, θα κοιτάξω να δένουν με τα ηχεία. Τα δίδρομα, τρίδρομα, 4-6-8 Ohm και db αν και τα συναντώ στα ρήβιου που διαβάζω, δεν τα κατανοώ πλήρως, είμαι ολίγον άσχετος όπως φαίνεται άλλωστε, απλά θέλω να ακούω ποιοτικά την μουσική μου. Θέλω αρκετό διάβασμα ακόμη για να τα κατανοήσω...

Σε απέτρεψαν; ίσως θα έπρεπε να τους πιέσεις να σου το δικαιολογήσουν... Σου ανέφερα κάποια πακέτα πιο πάνω με επιλογές που πιστεύω πως θα σε καλύψουν! Έχω γράψει και για λάμπα [(επίσης πολύ καλοί ενισχυτές της lab12, στην έκθεση ήχος-εικόνα 2015, έπαιξαν με ηχεία της visaton... και ήταν υπέροχα! όπως και τα ηχεία της Ελληνικής RΟΙS , κάποιος τα είχε αναφέρει πιο πάνω , έπαιξαν με λαμπάτο ενισχυτή της Korato στα 20w-νομίζω, όχι μόνο υπέροχα αλλά υπερβολικά καλά -αν σκεφτείς και τα κόστος τους!)] κάνε τον κόπο ν' ακούσεις, και αποφάσισε για τον ήχο που θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλά! -πέρα από specs, λόγια, ψηφία και μάρκες...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.072
Members
38.407
Νεότερο μέλος
wolf23