Επιλογή πολυκάναλου με budget έως 700 ευρώ.

Reaction score
4
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη βοήθεια σας,καθώς δε μπορώ να ακούσω τους ενισχυτές που με ενδιαφέρουν από κοντά.
Αυτή τη στιγμή, έχω ένα σύστημα που αποτελείται από, denon avr x 550,μπροστινά ηχεια heco aurora 300,πίσω wharfedale diamond 10,0 και subwoofer Boston acoustics cs 10.
Θέλω λοιπόν να αναβαθμίσω τον ενισχυτή και είμαι ανάμεσα σε marantz cinema 70s,denon avrx 2800,καινούριους από Γερμανία ή μεταχειρισμένο marantz sr 5015.
Τα ακούσματα θα είναι 70% μουσική, 30% ταινίες, σε μέτριες εντάσεις,καθώς είμαστε σε διαμέρισμα. Τι μου προτείνετε;

Reaction score
2.288
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη βοήθεια σας,καθώς δε μπορώ να ακούσω τους ενισχυτές που με ενδιαφέρουν από κοντά.
Αυτή τη στιγμή, έχω ένα σύστημα που αποτελείται από, denon avr x 550,μπροστινά ηχεια heco aurora 300,πίσω wharfedale diamond 10,0 και subwoofer Boston acoustics cs 10.
Θέλω λοιπόν να αναβαθμίσω τον ενισχυτή και είμαι ανάμεσα σε marantz cinema 70s,denon avrx 2800,καινούριους από Γερμανία ή μεταχειρισμένο marantz sr 5015.
Τα ακούσματα θα είναι 70% μουσική, 30% ταινίες, σε μέτριες εντάσεις,καθώς είμαστε σε διαμέρισμα. Τι μου προτείνετε;
Προσωπικα βρισκω ολους τους αναφερθεντες ενισχυτες καπως περιορισμενους σε δυνατοτητες αλλα χωρις να γνωριζω καποια βασικα πραγματα δεν μπορω να ξερω αν ειναι καταλληλοι για τη χρηση που θες και αν θα σε καλυψουν τωρα και στο μελλον.
Εχεις καποιο συγκεκριμενο πλανο αναβαθμισης?
Πχ, θα βαλεις στο μελλον και αλλα ηχεια? Κεντρικο? Ηχεια υψους? Δευτερο subwoofer?
Τι περιμενεις οτι θα βελτιωθει με την αλλαγη ενισχυτη?
Ποιες οι διαστασεις του χωρου? Ποση η αποσταση ακροασης?
Ειναι τα ηχεια τοποθετημενα σωστα?
Το διαμερισμα ειναι ιδιοκτητο η νοικιαζεις? (θα μενεις δηλαδη εκει παντα η υπαρχει περιπτωση να αλλαξει ο χωρος)
Αν ανεβασεις και καμια φωτο, βοηθαει.

Reaction score
4
Κεντρικό υπάρχει ένα wharfedale diamond 8.0,αλλά πιθανόν να πάρω το αντίστοιχο heco aurora center.
Ο χώρος είναι 18τ.μ.,η απόσταση ακρόασης είναι 2.5 μέτρα και είναι ισοσκελες τρίγωνο από τα μπροστινά, και σε ίση απόσταση τα πίσω ,μεταξύ τους.Αυτο που κυρίως θέλω να πετύχω,ειναι να βελτιώσω το κομμάτι της μουσικής καθώς ο προηγούμενος ενισχυτής ήταν καλός στις ταινίες αλλά σε στερεοφωνική ακρόαση,δεν με ικανοποιουσε.
Αυτό που με αγχώνει με τον marantz cinema είναι ότι δε ξέρω αν φτάνουν τα 35 watt που βγάζει με 5.1.,αλλιώς με καλύπτει στα περισσότερα.

Reaction score
138
Με όλο το θάρρος,μην πάρετε τίποτα.
Αλλά αν πρέπει να πάρετε οπωσδήποτε τότε τον 5015.

Reaction score
4
Με όλο το θάρρος,μην πάρετε τίποτα.
Το ίδιο είπε και η γυναίκα μου, αλλά μάλλον για διαφορετικούς λόγους...😁
Θεωρείται, ότι δεν αξίζουν οι συγκεκριμενοι;Έχετε κάτι άλλο να προτείνεται;

gid

Reaction score
10.054
αλλά σε στερεοφωνική ακρόαση,δεν με ικανοποιουσε.
Αυτό φαίνεται αρκετά αόριστο. Κλίνω κι εγώ στο να σε προτρέψω να μείνεις με ό,τι έχεις. Και ναι, ο 5015 είναι η καλύτερη επιλογή απο τις τρεις για δικάναλο πρόγραμμα. Τα 35 βατ του μικρού πιστεύω θα σε καλύψουν σε 5.1 αφού μένεις σε διαμέρισμα, αλλά δε νομίζω πως το μοντέλο αυτό θα σου δώσει αυτό που ζητάς σε δικάναλο πρόγραμμα.

Reaction score
2.288
Κεντρικό υπάρχει ένα wharfedale diamond 8.0,αλλά πιθανόν να πάρω το αντίστοιχο heco aurora center.
Ο χώρος είναι 18τ.μ.,η απόσταση ακρόασης είναι 2.5 μέτρα και είναι ισοσκελες τρίγωνο από τα μπροστινά, και σε ίση απόσταση τα πίσω ,μεταξύ τους.Αυτο που κυρίως θέλω να πετύχω,ειναι να βελτιώσω το κομμάτι της μουσικής καθώς ο προηγούμενος ενισχυτής ήταν καλός στις ταινίες αλλά σε στερεοφωνική ακρόαση,δεν με ικανοποιουσε.
Αυτό που με αγχώνει με τον marantz cinema είναι ότι δε ξέρω αν φτάνουν τα 35 watt που βγάζει με 5.1.,αλλιώς με καλύπτει στα περισσότερα.
Το γεγονος οτι τοσο ο χωρος σαν μεγεθος (λειπουν οι διαστασεις αλλα υποθετω απο τα συμφραζομενα οτι γενικα ειναι ενας βολικος χωρος) οσο και η τοποθετηση φαινεται να ειναι εντος προδιαγραφων με υποχρεωνει να σε στρεψω προς ανωτερα μηχανηματα γιατι υπαρχει η δυνατοτητα να κανεις πολυ καλο συστημα εκει μεσα.
Η προταση μου ειναι να μην παρεις κανενα απο τα μηχανηματα που ανεφερες αλλα να στραφεις σε μεταχειρισμενο ανωτερης κατηγοριας που θα σου δωσει την δυνατοτητα να φτιαξεις ενα πολυ καλο συστημα στο μελλον.
Αν ηξερα τις διαστασεις του χωρου θα μπορουσα να γινω πιο συγκεκριμενος.
Κατ αρχην θα σου προτεινα να μην βιαστεις με το κεντρικο ηχειο γιατι τα Heco Aurora 300 ειναι απο οτι μαρτυρουν τα (sponsored?) reviews αρκετα αξιολογα ηχεια για τα χρηματα τους, αλλα εχουν για ταιρι ενα κεντρικο ηχειο που δεν εχει τις προδιαγραφες για να ειναι οσο καλο χρειαζεται και να σε βοηθησει να φτιαξεις ενα πολυκαναλο συστημα που θα μπορεις να το ευχαριστιεσαι και σε ταινιες και σε μουσικη.
Οταν το πολυκαναλο συστημα εχει ομοιομορφια και καλη αποδοση, ΔΕΝ θα θες να το ακους σε στερεο, θα ειναι υποβαθμιση.
Με απλα λογια εχεις τον χωρο, και απο οτι φαινεται εχεις και την διαθεση να ακουσεις καλα, κανε το σωστα.
Για αρχη κοιταξε για μεταχειρισμενο στην κατηγορια Marantz SR6013/6014/6015, Cinema 60, Denon AVR-X3500/3600/3700/3800. Τους παλαιοτερους απο αυτους θα τους βρεις κατω απο 700€.
Σε δευτερο χρονο, θα μπορεσεις να κανεις το συστημα 7.2 η ακομα καλυτερα 6.2.2 χρησημοποιωντας τα ηχεια που ηδη εχεις, ενα sub ακομα, και τρια καλα ολοιδια εμπρος ηχεια για L/C/R και να μην ακουσεις ποτε ξανα μουσικη σε στερεο.

Reaction score
2.288
Στον χωρο σου ιδανικα και χωρις να ξεφυγει πολυ το budget, "βλεπω" εναν Denon AVR3700H (αλλα μπορει να ειναι στη θεση του οποιοσδηποτε αλλος απο την λιστα που ειπα πριν), μια τριαδα Kali IN8 εμπρος, τα Heco για Surround, και τα wharfedale surround back, η το κεντρικο Wharfedale μονό surround back, και τα Wharfedale Diamond 10.0 πισω Atmos + ενα ακομα sub.
Αν ο χωρος και η διαταξη επιτρεπει το κεντρικο ηχειο να ειναι τοποθετημενο ορθιο, τοτε μπορεις να κανεις δουλεια και με λιγοτερα χρηματα, αντικαθιστωντας τα σχετικα ακριβα IN8 με τα αρκετα φτηνοτερα LP8 για την εμπρος τριαδα.

Με τα τρια εμπρος ηχεια ιδια ακριβως, θα μπορεις με upmixing να ακους ολες σου τις μουσικες απο ολα τα ηχεια και να εχεις πολυ καλυτερο αποτελσμα απο οτι με σκετο στερεο.
Ομως αν τα τρια εμπρος ηχεια δεν ειναι ολοιδια η εστω ιδιας αποδοσης και χροιας, τοτε το αποτελεσμα ειναι απογοητευτικο σε μουσικη.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo